Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان،  ونیز با داشتن کانال های پیچ در پیچ ، هزارتوهای گیج کننده، خیابان‌های کوچک، قایق های ساده و سلطنتی و قرار گرفتن در مجموعه ای از جزایر، مدت‌هاست که مسافران را مجذوب خود می کند . آیا کنجکاو هستید که در مورد شهر مرموز جزیره‌ای بیشتر بدانید؟

1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این شهر در 118 جزیره است که توسط 150 کانال جدا شده است

ونیز شهری در شمال شرقی کشور ایتالیا و پایتخت منطقه‌ ونتو است. این شهر در میان گروهی از ۱۱۷ جزیره‌ کوچک قرار دارد که به وسیله‌ کانال‌ها و پل‌های ارتباطی از هم جدا شده‌اند. بسیاری از این جزایر با یک سری پل عابر پیاده به هم مرتبط می‌شوند اما برخی دیگر مانند بورانو ، مورانو و تورسلو در تالاب قرار دارند و فقط با قایق یا تاکسی آبی قابل دسترسی هستند.

2. هیچ خودرویی در ونیز وجود ندارد

پس از رسیدن به مرکز شهر، هیچ اتومبیلی را مشاهده نخواهید کرد، در مرکز شهر قایق ها اساساً جای اتومبیل ها را  و کانال ها جای جاده ها را می‌گیرند.

3. ونیز به ساخت توری و شیشه شهرت دارد

به طور خاص، معروف ترین توری دست ساز ونیز از جزیره دور افتاده بورانو است، در حالی که بهترین شیشه های شاخص آن در جزیره دور افتاده مورانو ساخته می شود. امروز می توانید از هر دو جزیره دیدن کنید. در طول قرن ها، این محصولات صنعتی راه خود را به سراسر جهان پیدا کرده‌اند ، از جمله در دست چندین پادشاه (از جمله هنری هشتم) و حتی تعداد انگشت شماری از پاپ ها!

4- فقط چهار پل از کانال بزرگ عبور می کنند

پل‎های ریالتو، آکادمی، اسکالتی و کلاتراوا از پل های معروف ونیز هستند. و البته قدیمی ترین ، بزرگترین و مشهورترین آنها پل ریالتو است که در اواخر قرن شانزدهم ساخته شد.

5. ونیز زمانی امپراتوری مستقلی بود

جمهوری مستقل ونیز از سال 697 میلادی تا سال 1797 میلادی ادامه داشت .در کل بیش از یک هزار سال! ونیز در اوج خود در قرن 14 میلادی ، تا جزیره كرت و در امتداد بیشتر خط ساحلی بالكان فرمانروایی می كرد و بنادر را در مناطقی مانند زادار امروزی، كرواسی و کوتور مونته نگرو كنترل می كرد.

6. ونیز بسیار ثروتمند بود

ونیز زمانی قلب تجارت بین اروپا، آسیای میانه و خاورمیانه بود و در این روند به شدت ثروتمند شد و در یک زمان به عنوان ثروتمندترین شهر اروپا بسیار مهم و محترم شمرده می‌شد. این جمهوری توسط دوک (بالاترین مقام جمهوری) و مجموعه ای از شوراها اداره می شد. کاخ دوج یا دوک یکی از بهترین مکان‌های گردشگری در ونیز است که نه تنها خانه دوک بوده، بلکه به عنوان محل برگزاری شوراها، زندان، و مرکز کلی دولت استفاده میشده است.

7. ماسک های ونیزی فقط سوغاتی توریستی نیستند

ماسک‌ها همیشه جزء جدایی‌ناپذیر کارناوال ونیز بوده‌اند. سنت پوشیدن ماسک از قرن سیزده میلادی شروع شد؛ مردم می‌توانستند از ۲۶ دسامبر، روز «عید سنت استفان مقدس» تا آغاز ایام روزه‌داری ماسک به چهره بزنند و بدون نگرانی از آشکار شدن هویت‌شان به جشن و شادی بپردازند.

این تنها زمانی بود که همه‌ طبقات مختلف جامعه با یکدیگر تعامل داشتند و تصورات و تخیلاتشان را به واقعیت تبدیل می‌کردند. البته ناگفته نماند که ماسک و ظاهر مبدل تنها برای این مقاصد استفاده نمی‌شد؛ برای افرادی هم فرصتی بود که به قمار، قتل‌های سیاسی، کارهای غیرقانونی یا هر‌عملی که با ظاهر غیرمبدل امکان‌پذیر نبود بپردازند.

8- مارکوپولو یک ونیزی بود

کاوشگر مشهور مارکوپولو که در سال 1254 در یک خانواده بازرگان ثروتمند متولد شد، در اصل یک ونیزی بود. در طول زندگی خود ، او حدود 24 سال در خارج از کشور زندگی کرد، با امپراتوری مغول تعامل داشت و در امتداد جاده ای که امروزه به عنوان جاده ابریشم شناخته می شود سفر کرد.

مارکو حین فرماندهی یک کشتی جنگی مقابل جنوا اسیر شد و یک سال به زندان افتاد. او در زندان داستان‌هایش را برای هم‌سلولی‌اش، روستیکلو دا پیزا  تعریف کرد. روستیکلو داستان ها را به رشته‌ تحریر در آورد. امروزه ورود به داخل خانه او در ونیز ممکن نیست اما گردشگران می‌توانند آن را از بیرون ببینند.

9. امروزه حدود 400 گاندولا (قایق های پارویی) از طریق کانال‌های شهر شناور هستند

شاید به نظر زیاد برسد اما در یک برهه از زمان، حدود 10 هزار گاندولا کانال های شهر را آباد کردند! در قرن های گذشته ، ونیزی های ثروتمند از تله کابین استفاده می کردند. قبلاً از گاندولاها برای حمل کالاهای مختلف و حمل و نقل عمومی استفاده می شد ، اما قایق های موتوری مدرن اکنون این وظایف را بر عهده گرفته اند. امروزه تقریباً از تمام 400 گاندولای باقی مانده در ونیز برای اهداف گردشگری استفاده می شود.

10. قدمت بازار ریالتو نزدیک به 1000 سال است!

بازار ریالتو ، واقع در چند قدمی پل معروف ریالتو ، در سال 1097 تاسیس شد و از آن زمان بخشی مهم از چشم انداز فرهنگی ونیز بوده است. در زمان امپراتوری ونیز ، بازار ریالتو یکی از بزرگترین و قدرتمندترین بازارهای جهان بود. ادویه‌جات ، جواهرات ، مواد غذایی ، پارچه و حیوانات هم از شرق و هم از غرب به خریداران از سراسر اروپا و سایر کشورها فروخته میشد.

11. اسب های معروف کلیسای سنت مارک در واقع ونیزی نیستند

در حالی که اسبهای سنت مارک صدها سال در بالای کلیسای سنت مارک ایستاده بودند اما اصالت ونیز را ندارند.  نظریه ها حاکی از آن است که قدمت آنها به قرن 4 قبل از میلاد می رسد و ممکن است از مصر یا روم به اینجا رسیده باشند. می توانید از اسب های داخلی طبقه دوم کلیسای سنت مارک دیدن کنید .

در دهه 1980 اسب ها برای محافظت از آنها در مقابل عناصر به داخل خانه منتقل شدند و ماکت ها به جای آنها در پیازا سن مارکو (میدان سن مارکو) قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید

10 قانون عجیب دنیا که با رعایت نکردنش جریمه می شوید

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهر ونیز ونیز ایتالیا حقایق جالب دانستنی های سفر کانال ها سنت مارک قایق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۷۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژو سقوط کرد؛ سرگردانی ایران‌خودرو برای تولید محصول محبوب

اطلاعات منتشر شده در سایت کدال سازمان بورس نشان می‌دهد تولید و فروش پژو کاهش یافت.

به گزارش اقتصادنیوز، تولید گروه پژو در فروردین ۱۴۰۳ به نسبت مدت مشابه سال گذشته با افت حدود ۴۰ درصدی همراه شد تا زنگ خطر برای تولید این خانواده محبوب خودرویی به صدا در آید. تولید گروه پژو در فروردین امسال حدود ۱۰ هزار و ۸۰۰ دستگاه ثبت شد این در حالیست که در مدت مشابه سال گذشته ایران خودرویی‌ها نزدیک به ۱۸ هزار دستگاه انواع پژو را در خطوط تولید خود تکمیل کردند.

آبی‌های جاده مخصوص در فروش گروه پژو نیز افت حدود ۱۱ درصدی را در بازه زمانی یاد شده در کارنامه ثبت کردند.

بررسی آمار فروش ایران خودرویی‌ها نشان می‌دهد این خودروساز طی فروردین ۱۴۰۳ بیش از هفت هزار و ۵۰۰ دستگاه پژو برای متقاضیان فاکتور کرده است.

آمار فروش گروه پژو در سال ۱۴۰۲ از فروش حدود هشت هزار و ۴۵۰ دستگاه انواع پژو حکایت می‌کند.

با توجه با اتفاق‌هایی که برای پژو پارس در سال گذشته افتاد به نظر می‌رسد بخشی از این افت تولید و فروش گروه پژو مربوط به پژو پارس باشد.

علاوه بر پژو پارس شاهد هستیم که ایران خودرویی‌ها تولید پژو ۲۰۶ را هم به طور کامل متوقف کردند.

آن طور که مشخص است آبی‌های جاده مخصوص در گروه پژو تمرکز خود را روی خانواده پژو ۲۰۷ قرار داده‌اند.

مدیران ایران خودرو به طور شفاف مشخص نکرده اند که تولید پژو پارس تنها تا پایان بهار ۱۴۰۳ ادامه پیدا می‌کند یا اینکه با توجه به مجوز افزایش قیمت تولید این خودرو همچنان در دستور کار قرار خواهد داشت.

چنانچه تولید خانواده پژو پارس ادامه دار نباشد و تنها خانواده خودرویی که آبی‌های جاده مخصوص تولید آن را ادامه می‌دهد پژو ۲۰۷ باشد باید گفت که دیگر گروه پژو بخش بزرگی از کیک تولید و فروش این خودروساز را به خود اختصاص نخواهد داد.

چنانچه این اتفاق بیفتد باید دید ایران خودرو ظرفیت از دست رفته پژو را چگونه با سایر محصولاتش پُر خواهد کرد.

سیگنال ارسال شده از سوی اطلاعات کدال این خودروساز به بازار می‌تواند روی قیمت گروه پژو اثر گذاشته و نمودار قیمت‌ها را صعودی کند.

دیگر خبرها

  • توصیف جالب سوگل طهماسبی از مردم اهواز (فیلم)
  • دستگاه قضایی پیگیر حقوق مالباختگان شرکت‌های خودرویی در قزوین
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • پژو سقوط کرد؛ سرگردانی ایران‌خودرو برای تولید محصول محبوب
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • یک آزمایش جالب زیر آب : شکستن تخم شترمرغ کف دریا (فیلم)
  • تشدید موج اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی در دوسالانه هنر ونیز
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • مناظره جالب عادل فردوسی‌پور و فریدون زندی درباره تلفظ اسامی (فیلم)
  • تغییر چهره تازه بازیگر نقش «نجلا» بعد دو سال در ۳۲ سالگی (فیلم)