Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، همه‌گیری کرونا در سراسر جهان تمامی بخش‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشورها را تحت‌الشعاع خود قرار داده و خسارت‌های بسیار و بعضا جبران‌ناپذیری را در برخی از ابعاد وارد آورده است.

صنعت گردشگری که متاثر از تمامی این ابعاد است بیش از سایر بخش‌ها مورد آسیب واقع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این کشورها با استفاده از ظرفیت منعطف بودن این صنعت، با اتخاذ تصمیمات و برنامه‌های مهم بر اساس پارادایم‌های جدید، سیاستگذاری‌های کلانی را برای احیای این بازار به اجرا درآورده‌اند.

براین اساس همان‌گونه که مشاهده می‌کنیم بسیاری از کشورها نه تنها در مسیر بازگشت گردشگری قرار گرفته‌اند، بلکه روند رو به رشدی را دنبال می‌کنند که مهم‌ترین دلیل این بازیابی و ارتقا را می‌توان در انجام سیاستگذاری‌های متناسب با وضعیت موجود در جهت حرکت بازار، ایجاد یک نقشه راه جدید با لحاظ تغییر سبک سفرها، همکاری تمامی نهادها و ارگان‌های دولتی با متولی گردشگری و همچنین همکاری بخش دولتی و خصوصی با یکدیگر و در نهایت توجه و تمرکز بیشتر بر گردشگری داخلی (به جای گردشگری بین‌المللی) دانست.

سازمان‌های بین‌المللی حتی از این حد فراتر رفتند و گردشگری را به‌عنوان یک بخش مهم و تاثیرگذار در رشد فراگیر کشورها در پساکرونا معرفی کردند از این رو در نام‌گذاری روز جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۱ شعار «گردشگری ابزاری برای رشد فراگیر» را برگزیدند. این امر نشان‌دهنده اهمیت توجه به گردشگری در سیاستگذاری کلان کشورها است تا مسیر رشد پس از بحران را از طریق رونق بازار گردشگری طی کنند. گردشگری در ایران به مراتب از دیگر کشورها از اهمیت بالاتری برخوردار است، زیرا با گذشت یک سال و نیم از همه‌گیری کرونا نه‌تنها بهبود نیافته، بلکه در آستانه تعطیلی کامل قرار دارد که این امر را می‌توان ناشی از نبود سیاستگذاری‌های مناسب و در بیشتر موارد اشتباه، نداشتن نقشه راه باتوجه به بحران پیش آمده، مدیریت ناموفق بحران و ناتوانی متولی گردشگری برای کنترل شرایط به‌دلیل عدم همکاری و هماهنگی با دیگر نهادها و سازمان‌های دولتی و بخش ‌خصوصی دانست.

باتوجه به چالش‌هایی که بازار گردشگری با آن مواجه است که می‌توان به رکود شدید اقتصادی، بیکاری و توقف گردشگری بین‌المللی تحت‌تاثیر کرونا، کاهش شدید درآمد ارزی، گرانی هزینه سفر، تخریب آثار تاریخی، کمبود بودجه برای حفاظت و نگهداری میراث فرهنگی و تبلیغ ایران و تعطیلی سفرهای داخلی اشاره کرد؛ نقش وزیر جدید در گردشگری بسیار حائز اهمیت است، زیرا در صورت ادامه روند سیاست‌های اشتباه و عدم اتخاذ نقشه راه جدید بازار گردشگری نه‌تنها سقوط خواهد کرد، بلکه به‌طور کامل تعطیل خواهد شد. با توجه به اینکه بازار گردشگری پس از کاهش بی‌سابقه درآمدهای نفتی به یکی از قطب‌های مهم درآمدزایی و ارزآوری تبدیل شده بود و بر رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی تاثیر مثبت گذاشته نمی‌توان اهمیت این بخش را نادیده گرفت و سیاست‌ها را بر بازیابی صرف بر دیگر صنایع گذاشت، زیرا گردشگری تاثیر مستقیم و غیرمستقیم بر تمامی صنایع و ابعاد دارد و بی‌توجهی به این بخش سایر بخش‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بنابراین، باتوجه به اهمیت بازگشت بازار گردشگری، بعد از یک سال و نیم از همه‌گیری کرونا یک شخص به تنهایی قادر به بازیابی گردشگری نخواهد بود. این امر ابتدا با تدوین «یک نقشه راه دقیق، علمی و عملی» و سپس «همکاری تمامی فعالان گردشگری و سیاستگذاران در همه نهادهای مربوطه» اتفاق خواهد افتاد. مهم‌ترین پارادایم در بازگشت صنعت گردشگری، سیاستگذاری درست و مدیریت بحران قوی در جهت بازگرداندن بازار گردشگری و نجات آن از سقوط کامل است. بنابراین، باتوجه به تعطیلی کامل گردشگری بین‌المللی، تمرکز دولت جدید باید بر بازگشت صنعت گردشگری داخلی و ارتقای آن باشد، زیرا ایجاد زیرساخت‌های مناسب و کافی ابتدا باید در زمینه گردشگری داخلی اعمال شود تا پس از آن بتواند به سطح گردشگری خارجی برسد. در واقع بنیان بهبود گردشگری و توسعه آن گردشگری داخلی است و تا کشور در این حوزه رشد نکند در گردشگری بین‌المللی هم سهم چندانی نخواهد داشت. و این امر تنها با سیاستگذاری‌های کلان، همکاری مجموعه‌ای از نهادها و سازمان‌های دولتی و فعالان بخش خصوصی و استفاده از جوامع محلی برای تدوین یک نقشه راه امکان‌پذیر می‌شود.

با وجود مشکلات بسیاری که کشور در زمینه بحران کرونا از جمله ضعف مدیریت در کنترل و مهار کرونا به دلیل روند کند واکسیناسیون و نبود دارو برای مبتلایان که اکنون به شدیدترین شکل خود در یک سال و نیم اخیر رسیده، روبه‌رو است متولی جدید گردشگری با آگاهی و شناخت کافی از بازار گردشگری در تمامی جنبه‌ها و شناخت کافی از مشکلات و بحران‌های وارد آمده بر بازار گردشگری می‌­تواند تحول‌­آفرین شود و این امر نیازمند مطالعه عمیق و بررسی‌های دقیق از ساختار و زیرساخت‌های بازار گردشگری است که تا پایان راه محکم و استوار با نقشه راه مطمئن به مسیر ادامه دهد. آشنایی با تمام جنبه‌های این صنعت از الزامات انتخاب متولی گردشگری جدید است تا با ریشه‌یابی مشکلات و آسیب‌های وارد آمده درصدد جبران خسارت‌ها و یافتن راه نجات بازار گردشگری از این منجلاب سقوط باشد.

اما پیش از همه اینها، باید به این امر دقت داشت که جایگاه گردشگری در سیاست‌های کلان کشور کجاست و در دولت جدید از چه اهمیتی برخوردار است؟ زیرا تنها در صورتی وزیر جدید به‌عنوان متولی گردشگری تاثیرگذار خواهد بود که این صنعت در سیاستگذاری‌های کلان کشور دارای ارزش و اعتبار باشد تا با استفاده از سیاستگذاری‌های کلان بتوان به یک نقشه راه مطمئن و راهگشا دست یافت. زیرا ضمن شناخت همه‌جانبه تمامی ظرفیت‌ها و ریشه‌یابی و آسیب‌شناسی بازار گردشگری، بازیابی صنعت گردشگری تنها با همکاری و همراهی تمامی نهادها و سازمان‌های دولتی و بخش‌خصوصی امکان‌پذیر است.

در حال حاضر، صنعت گردشگری در وضعیت تعطیلی و ناامیدی بسیاری از فعالان گردشگری قرار دارد و قرار گرفتن در مسیر رشد نیازمند وجود یک فرد قدرتمند با برنامه‌های دقیق و مدیریت صحیح در جهت اجرای سیاست‌ها و تعاملات بین‌المللی است. در بعد داخلی نیز به یک بازنگری اساسی نیاز دارد تا این بخش را به لحاظ ساختاری مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد و با شناخت کامل از موانع و منابع تحولات اساسی و تغییرات مهم ایجاد کند. در غیر این صورت باید با بازار گردشگری خداحافظی کرد.

پربیننده ترین ورود به مازندران تا ۵شهریور ممنوع است قیمت جدید تور کیش (هوایی) + جدول قیمت جدید تور ازمیر + جدول گردشگری کرونایی در دریاچه ارومیه + عکس سقوط قیمت بلیت هواپیما با کاهش تقاضا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: توریسم سیاستگذاری های کلان گردشگری بین المللی متولی گردشگری گردشگری داخلی بازار گردشگری صنعت گردشگری یک نقشه راه سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۷۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست باز مستاجران در عقد قرارداد اجاره / با سامانه خودنویس، دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان نیست

زمان اوج نقل و انتقالات مردم در حوزه مسکن در حال فرا رسیدن است، از همین رو بازار عقد قرارداد اجاره نیز قطعا داغ خواهد شد اما امسال تفاوتی اساسی با سال‌های قبل دارد و دیگر برخی نمی‌توانند با انحصارشان جیب مالک و مستاجر را خالی کنند. با رونمایی از سامانه خودنویس، امسال مستاجران به جای مجبور شدن به استفاده از بنگاه های املاک یا واسطه گران، اکنون می توانند عقد قرارداد اجاره ملک را مستقیماً با احراز هویت مستاجر و مالک از طریق پلت فرم خودنویس به سرانجام برسانند.

معرفی سامانه خودنویس این پتانسیل را دارد که با افزایش تعداد معاملات اجاره مسکن و کاهش نفوذ واسطه ها، بر بازار اجاره بها تأثیر چشمگیری داشته باشد. این سیستم با ارائه روشی مقرون به صرفه تر و کارآمدتر برای اجاره ملک، افراد بیشتری را تشویق می کند تا وارد بازار اجاره شوند و مکانی برای زندگی پیدا کنند. علاوه بر این، سامانه خودنویس این پتانسیل را دارد که با کنترل بیشتر بر روند اجاره، زمین بازی را برای مستاجرین یکسان کند. مستاجرین به جای اتکا به کارگزاران املاک و واسطه گران برای یافتن ملک، اکنون می توانند امور را به دست خود بگیرند و قرارداد اجاره را نیز به صورت رایگان ثبت کنند.

اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس درمورد سامانه خودنویس، گفت: با سامانه خودنویس دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان و ‌دفاتر نیست. اگر طرفین به قرارداد نهایی دست یابند؛ با احراز هویت به ثبت قرارداد خواهد خواهند پرداخت و دیگر نیازی به واسطه‌گران برای عقد قرارداد اجاره نیست و به همین ترتیب مراجعه به دفاتر اسناد به حداقل می رسد.

وی اظهار کرد: قیمت سازی که دفاتر ‌و مشاورین املاک، سایت هاو آگهی ها انجام می دهند با این سامانه از بین می رود.  قیمتی که از این طریق  بیرون‌می آید حالت روانی مثبتی برای طرفین ایجاد می کنند چون احتمال دارد  مالکی خودش راضی باشد که با قیمت کمتری ملکش را اجاره بدهد ولی وقتی که ملک را در مشاورین املاک‌ اگهی می کند آنها قیمت بالا پیشنهاد می دهند و مالک هم می پذیرد.

وی بیان کرد: چون در این سامانه همه چیز ثبت می شود در داداگاه اثبات همه موارد راحت است زمان و اطلاعات است و آن طرفی که مقصر است نمی تواند ادعای دیگری کند.

وی خاطر نشان کرد:  ما تکمیل تر این سامانه را در قانون ساماندهی بازار مسکن و اجاره آوردیم. 

شاکری خاطر نشان کرد: باید این سامانه به تمام معاملات مسکن توسعه یابد و حتی برای خرید و فروش باشد. ابراز هویت متعاملین و  رضایت و سوابق متعاملین را باید بیاوریم و قدرتمندش کنیم.

دیگر خبرها

  • شنبه تمامی میادین و بازار های میوه و تره‌بار تعطیل است
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • آذری جهرمی: بسازیم، کلنگ نباشیم!
  • توخل: رسیدن به فینال امکان‌پذیر است/ کیم بیش از حد طمع کرد
  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • دست باز مستاجران در عقد قرارداد اجاره / با سامانه خودنویس، دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان نیست
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • سفر به دبی با عوارض خروج از کشور رایگان