Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@02:28:27 GMT

تولید ابرخازنی به کوچکی ذرات گرد و غبار

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۰۰۰۳۸

تولید ابرخازنی به کوچکی ذرات گرد و غبار

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از نیو اطلس، محققان موفق به تولید دستگاه ذخیره انرژی پیشگامی با ابعاد کوچک‌تر از یک ذره گرد و غبار، با ولتاژ مشابه باتری AAA شده‌اند که نه تنها برای استفاده در بدن انسان بی‌خطر خواهد بود، بلکه می‌تواند از برخی ترکیبات کلیدی جریان خون برای ارتقای عملکردش استفاده کند.‌

محققان تولید کننده این تجهیز جدید پیش از این در حوزه نانو ابرخازن‌ها (nBSC) کار می‌کردند، که خازن‌های معمولی‌ای هستند که به مقیاس زیر میلی‌متر کاهش یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه این نوع تجهیزات به اندازه کافی دشوار است، اما محققان به دنبال ساخت تجهیزی بودند که بتواند به طور ایمن در بدن انسان کار کند و حسگرها و ایمپلنت‌های کوچک را تغذیه کند، که مستلزم جایگزینی مواد مشکل‌ساز و الکترولیت‌های خورنده با تجهیزاتی است که زیست‌سازگار هستند.

این تجهیزات به عنوان خازن‌های زیستی شناخته می‌شوند و کوچکترین نمونه تولید شده آنها تا به امروز بزرگتر از 3 میلی‌متر مکعب است. اما محققان در این پژوهش در کوچک کردن ابعاد خازن‌های زیستی جهش بزرگی به جلو داشته‌اند. برای ساخت خازن‌هاچند لایه پلیمری میان به همراه یک لایه لاک نوری حساس به نور که به عنوان جمع کننده جریان، غشای جدا کننده و الکترودهایی که از یک پلیمر سازگار با جریان الکتریکی رسانا به نام PEDOT: PSS ساخته شده است، پرس می‌شوند.

این لایه‌های فشرده شده روی سطحی به نازک ویفر قرار می‌گیرد که تحت کشش مکانیکی زیادی قرار دارد. این کار باعث می‌شود لایه‌های مختلف به صورت بسیار کنترل شده جدا شده و به سبک اریگامی به یک خازن نانو زیستی با حجم 0.001 میلی‌متر مکعب برسد و فضای کمتری را اشغال کند. بنابراین این ابرخازن‌های زیستی لوله‌ای شکل، تا 3000 بار کوچکتر از نانوخازن‌هایی است که پیش از این تولید می‌شد اما قدرت آن تقریباً برابر با ولتاژی است که یک باتری AAA ایجاد می‌کند (البته با شارش جریان بسیار کمتر).

این ابرخازن کوچک سپس در محیط آب نمک، پلاسمای خون و خون قرار داده شد و به صورت موفقیت‌آمیز توان خود در ذخیره انرژی را نشان داد. خازن زیستی به ویژه در خون عملکرد مؤثرتری داشت و پس از 16 ساعت کار تا 70 درصد از ظرفیت خود را حفظ کرده بود. دلیل دیگری که خون می‌تواند محل مناسبی برای قرارگیری این خازن زیستی باشد این است که دستگاه با واکنش‌های آنزیمی اکسید و احیای طبیعی سلول‌های زنده موجود در خون می‌تواند می‌تواند واکنش‌های ذخیره‌ای خود را شارژ کند و عملکردش را تا 40 درصد افزایش دهد.  
این تیم همچنین با قرار دادن خازن زیستی در کانال‌های ریزسیال، دستگاه را تحت تأثیر نیروهایی قرار داد که ممکن است در رگ‌های خونی که جریان و فشار دچار نوسان می‌شوند، با آنها روبه‌رو شود. محققان همچنین از سه دستگاه متصل به یکدیگر برای تأمین انرژی یک حسگر pH کوچک استفاده کردند که می‌تواند در رگ‌های خونی برای اندازه گیری pH و تشخیص ناهنجاری‌هایی که می‌تواند نشان‌دهنده بیماری باشد مانند رشد تومور قرار گیرد.

نتایج این تحقیق در مجله علمی Nature Communications منتشر شده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ابر خازن تجهیزات پزشکی ریز دستگاه ها الکترونیک پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۰۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  دکتر سعید شهند   ، در جریان تور رسانه ای  روایت خدمت و در بازدید از تالاب سولدوز شهرستان نقده در جمع خبرنگاران افزود: طی سال آبی جاری و تا کنون ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه ۱۱ تالاب اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه تامین و رهاسازی شده است که این میزان ۱۳ میلیون مترمکعب بیشتر از حقابه مصوب این تالابها بوده است.

وی با بیان اینکه پس از ۲۰ سال تالابهای طالقان ، قوپی بابا علی و گرده قیط و ممیند آبگیری شده و شاهد جریان یافتن حیات و بازگشت پرندگان به این تالاب ها هستیم،گفت: امسال نیز همانند سال گذشته وضعیت محیط زیستی تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه مطلوب است و با شرایط موجود این تالابها در زمره زنده ترین اکوسیستم های طبیعی کشور شاهد تنوع زیستی و گونه‌ای در این تالابها هستیم. 

شهند اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده و بر اساس مصوبه کارگروه مدیریت زیست بومی تالاب‌های استان ، تابستان امسال نیز حقابه محیط زیستی ۳ تالاب شورگل حسنلو ، سولدوز و کانی برازان تامین و رهاسازی خواهد شد.
گفتنی است تور رسانه ای روایت خدمت به منظور انعکاس خبری وضعیت تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه و بیان اقدامات انجام یافته در جهت احیای این تالابها در شهرستان نقده برگزار گردید.

 

 

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای گروههای حساس
  • افزایش ذرات معلق هوا در پایتخت
  • افزایش ذرات معلق هوا در آسمان پایتخت