Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@13:06:59 GMT

اهداف ترکیه از خرید محموله جدید اس ۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۰۱۳۷۰

اهداف ترکیه از خرید محموله جدید اس ۴۰۰

در شرایطی که آمریکا خود را مهیا کرده تا با اعلام تحریم‌های تسلیحاتی جدید، اردوغان را تحت فشار قرار دهد، مقامات آنکارا در حال مذاکره برای خرید محموله بعدی اس ۴۰۰ هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه های دولتی روسیه، خبر داده اند که ترک ها، برای خرید یک محموله جدید اس 400 دوباره به کرملین رفته اند و معامله در حال نهایی شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی دیگر، در شرایطی که رفته رفته تهدید تحریم های تسلیحاتی جدید آمریکا علیه ترکیه جدی تر می شود، روس ها اعلام کردند که درخواست از مقامات آنکارا به دستشان رسیده تا محموله جدیدی از سامانه موشکی اس 400 به ترکیه فروخته شود.

به این ترتیب، مسکو نشان می دهد که یکی از متفقین قدیمی و سنتی آمریکا را به سوی خود جذب کرده و چنان انگیزه ها و امتیازاتی داده شده که ترکیه عضو ناتو، حتی ترس تحریم و واکنش های احتمالی واشنگتن را به جان خریده است.

در همین حال، خبرهایی دال بر احتمال تولید مشترک پهپاد توسط روسیه، ترکیه و پاکستان منتشر شده که در نوع خود، اتفاقی مهم و شایان تامل است.

تداوم روابط تسلیحاتی روسیه و ترکیه در حالی است که در چند ماه اخیر در خط آنکارا – واشنگتن، این اتفاقات جدید روی داده است:

1.پس از روی کار آمدنِ بایدن، ترکیه سفیر توانمند و معتدلی را برای تقویت روابط به واشنگتن اعزام کرد، اما بایدن ادعای تاریخی کشتار ارامنه توسط دولت عثمانی را به رسمیت شناخت.

2.ترکیه به طور رسمی از گروه مشترک سازندگان و خریداران جنگنده برتر اف 35 کنار نهاده شد.

3.مدیران «سازمان صنایع دفاعی ریاست جمهوری» ترکیه مورد تحریم آمریکا قرار گرفتند.

4.تحریم صادرات قطعات حساس پهپاد به ترکیه، در دست بررسی است.

تحلیل گران بر این باورند که ترکیه به خاطر این امتیازات مهم، حاضر نیست از روسیه، فاصله بگیرد:

1.خط انتقال گاز روسیه از طریق دریای سیاه به ترکیه و اروپا به نام ترک استریم، یک اتفاق مهم در دیپلماسی انرژی ترکیه است.

2.اشتراک نظر نسبی مثلث ترکیه، روسیه، جمهوری آذربایجان در تحولات قفقاز، منابع جدیدی برای ترکیه ایجاد کرده است.

3.ترکیه سالانه نزدیک به 5 میلیارد دلار از ورود توریست روسی درآمد کسب می کند.

4.ده ها پیمانکار و شرکت ترک در روسیه مشغول به فعالیت هستند و محصولات کشاورزی و غذایی ترکیه به روسیه صادر می شود.

5.ترکیه می خواهد با اتکای به دانش فنی مهندسین روسی، پس از تکمیل کار نیروگاه هسته ای آک کویوی ملاتیا، نیروگاه هسته ای دیگری نیز بسازد.

6.ترکیه با وجود برخی اختلافات مهم با روسیه در پرونده های سوریه و لیبی، در این دو کشور و در شرق مدیترانه، به دنبال استفاده از ظرفیت همکاری با روسیه است.

تخفیف ها و تهدیدهای پلکانی آمریکا

دولت آمریکا در دوران مسئولیت دونالد ترامپ، در آغاز سعی کرد ترکیه را از خرید سامانه اس 400 منصرف کند. در گام بعدی تلاش کرد ترکیه را اقناع کند که موشک ها نصب نشوند و به انبار فرستاده شوند. با این حال ترکیه چنین چیزی را نپذیرفت. در گام بعدی، آمریکا امیدوار بود محموله جدید خریداری نشود. اما ترکیه تاکنون به هیچکدام از تخفیف ها و تهدیدات آمریکا اعتنا نکرده است.

نکته مهم اینجاست که استولتنبرگ دبیرکل ناتو، هم در دوران ترامپ و هم در دوران بایدن، توپ را به زمین آمریکا انداخت و ترجیح داد از موضع گیری قاطعانه و تهدیدگر در قبال ترکیه پرهیز کند.

اس 400 و تحولات جدید افغانستان

مواضع سیاسی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، خلوصی آکار وزیر دفاع و مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه در سه ماه اخیر، نشان دهنده ای است که حضور نظامی در افغانستان، برای آنکارا یک هدف مهم و استراتژیک است و تیم اردوغان حاضر است برای تحقق این هدف، ریسک ها و مخاطرات قابل توجهی را بپذیرد.

در روزهای گذشته و به ویژه پس از تماس تلفنی اردوغان با پوتین و صحبت آنان بر سر وضعیت طالبان، این موضوع برجسته شد که اردوغان در زمینِ افغانستان، قصد دارد در مسیری  حرکت کند که از یک سو، از حمایت و همراهی پاکستان و طالبان برخوردار باشد و از دیگر سو، با چین و روسیه نیز به همسویی و هماهنگی بیشتری دست پیدا کند.

در نتیجه، حالا انگیزه های جدیدی برای معامله تسلیحاتی با روسیه ایجاد شده و ارسال محموله های جدید سامانه اس 400 به ترکیه، هم موجب خشنودی و برتری روسیه است و هم ابزار رضایت و اطمینان خاطر ترکیه.

نگرش بدبینانه به روسیه

برخی از تحلیل گران ترک نگرش بدبینانه ای به روسیه دارند و معتقدند که افشای خبر معامله جدید موشکی آنکارا – مسکو در یک رسانه وابسته به دولت پوتین، اقدام معنی داری است.

خاقان آکباش دیپلمات سابق ترک که حالا در آمریکا صاحب یک موسسه تحقیقاتی و تجاری است، در این مورد چنین نگرشی دارد:«در شرایطی که تحریم های مربوط به اف 35 و سازمان صنایع دفاعی ریاست جمهوری ترکیه از طرف آمریکا، همچنان ادامه دارد، چرا باید خبر معامله موشکی جدید، در رسانه تاس منتشر شود؟ با وجود آن که روسیه اطلاع دارد که انتشار این گونه خبرها، می تواند منجر به اعمال تحریم تازه تری از سوی آمریکا علیه ترکیه شود، چه اصراری دارد که خریدار را در شرایط سخت قرار دهد؟»

البته در مورد حرف و سخن خاقان آکباش، ذکر این نکته ضرورت دارد که اساساً خبر معامله تسلیحاتی بزرگ در ابعاد محموله دوم و سوم اس 400 روسی، چیزی نیست که بتوان آن را از چشم رسانه ها پنهان کرد.

علاوه بر این، در نامه اخیر 25 نماینده کنگره آمریکا به آنتونی بلینکن، آشکارا به این نکته اشاره شده بود که بر اساس اطلاعات موثقی که به دست کنگره رسیده، معامله موشکی جدید ترکیه و روسیه در جریان است. اما در هر صورت، این دسته از تحلیل ها، به دو دلیل مهم، در رسانه ها و محافل سیاسی ترکیه، طرفدارانی دارد: اول این که بر مبنای  یک نگرش ضدروسی و طرفداری از توسعه روابط با آمریکا، معاملات آنکارا – مسکو را زیر سوال برده و آن را به چالش می کشد.

دوم این که این افراد معتقدند که مسکو و تیم پوتین، برنامه منسجم و ویژه ای برای دور کردن ترکیه از آمریکا دارند و تحقق کامل اهداف این برنامه، می تواند ترکیه را در آینده دچار دردسرهای بزرگ کند.

دور از غرب، نزدیک به شرق

این فقط آمریکا نیست که به قراردادهای تسلیحاتی آنکارا – مسکو گیر می دهد. اتحادیه اروپا و ناتو نیز به شدت به این قرارداد اردوغان – پوتین معترض هستند و بدون تردید، اس 400 بر روابط ترکیه با ناتو، آمریکا و اتحادیه اروپا سایه انداخته است. اما واقعیت این است که آنکارا در این مسیر قمار نکرده و بر اساس یک جمع بندی نهایی و قاطعانه، به این نتیجه رسیده که تداوم معامله با روسیه، منافع بلندمدتی عاید ترکیه می کند و باید به منظور حفظ این منافع، اصطلاحاً پیه برخی تهدیدات و محرومیت ها را به تن مالید.

در پایان باید گفت، خرید سامانه موشکی اس 400 از روسیه، نقطه عطفی در تاریخ سیاست خارجی معاصر آنکارا است. این اقدام، از چنان اهمیتی برخوردار است که نمی توان آن را تنها در حد یک خرید تسلیحاتی عادی قلمداد کرد. چرا که ابعاد سیاسی آن، فراتر از قراردادهای عادی است و پیش از هر چیز، نشان دهنده اوج نومیدی ترکیه از آمریکا و اروپا، قد برفراشتن در برابر ناتو و بی اعتنایی به تهدیدها و بلوف های آمریکا است.

اگر چه خرید سامانه اس 400 از منظر سیاسی – اقتصادی و فشارهای غرب، هزینه هایی بر دست دولت اردوغان گذاشته، اما بدون شک، مهم ترین و موثرترین کاتالیزور و شتاب دهنده در مسیر توسعه روابط سیاسی – اقتصادی در تاریخ روابط ترکیه و روسیه بوده است. در نتیجه، اتخاذ تصمیم خرید محموله های جدید اس 400 ضامن تداوم روابط آنکارا – مسکو و تقویت گفتگوهایی است که در چندین حوزه مهم، ترکیه را به روسیه نزدیک تر و از آمریکا و اروپا، دورتر می کند.

اردوغان: به بایدن گفتم انتظار رفتار متفاوت درباره اس 400 از ما نداشته باشد

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترکیه ترکیه محموله جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۱۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است

رییس جمهور ترکیه با حمایت از تظاهرات دانشجویی در آمریکا در محکومیت جنایت های رژیم صهیونیستی گفت: این تظاهرات ارتباطی با یهودی ستیزی ندارد.

به گزارش مشرق، رییس جمهور ترکیه اعلام کرد که عملیات طوفان الاقصی دلیلی برای جنایت در غزه نمی شود.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه روز جمعه اعلام کرد: ما حماس را یک جنبش آزادیبخش ملی در فلسطین می دانیم و ۷ اکتبر بهانه ای برای جنایات اشغالگر نیست.

رییس جمهور ترکیه با اشاره به موج تظاهرات دانشجویی در آمریکا در محکومیت جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه گفت: هرکس از اسرائیل انتقاد کند متهم به یهودی ستیزی است، اما ما تسلیم این نوع تهدید نمی شویم.

«برنی سندرز» سناتور آمریکایی هم خطاب به نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: وقتی که ۳۴ هزار زن و کودک در غزه کشته شده اند، تظاهرات در دانشگاه های آمریکا یهودی ستیزی نیست.

سندرز یادآور شد که نتانیاهو نمی تواند به بهانه یهودستیزی حواس مردم را از جنگ غیراخلاقی در غزه منحرف کند.

نتانیاهو دیروز در واکنش به اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه جنگ در غزه، دانشجویان معترض را اوباش نامیده بود.

دیگر خبرها

  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • لغو دیدار اردوغان و بایدن
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
  • حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • کمک ۵۳۶ تنی آرد روسیه به افغانستان
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک