Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلسه دفاع آنلاین از رساله تحقیقاتی پودمانی قضات با عنوان " ضوابط ناظر بر تعیین و تقویم خسارت معنوی در رویه قضایی " برگزار شد. جلسه دفاع آنلاین از رساله تحقیقاتی پودمانی قضات حجت جلیلیان رئیس شعبه دادگاه عمومی (حقوقی) دادگستری شهرستان آبادان با عنوان " ضوابط ناظر بر تعیین و تقویم خسارت معنوی در رویه قضایی " در محل سالن جلسات ساختمان معاونت منابع انسانی قوه قضاییه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در جلسه مذکور ناصر علی دوستی شهرکی؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری بعنوان استاد ناظر، حسن بادینی؛ عضو هیات علمی دانشگاه تهران و علی عسگری توانی؛ رئیس شعبه دادگاه عمومی و حقوقی تهران بعنوان داور و  احمدرضا توحیدی عضو هیات علمی دانشگاه قم بعنوان عضو کمیته رساله‌های تحقیقات پودمانی قضات حضور داشتند.

چکیده رساله تحقیقاتی پودمانی قضات با عنوان " ضوابط ناظر بر تعیین و تقویم خسارت معنوی در رویه قضایی " به شرح مندرج می‌باشد.

چکیده رساله:
اهتمام نسبت به حفظ حقوق معنوی و جبران خسارات وارده به شخصیت و ابعاد روحی و روانی انسان جزو موضوعات بسیار مهم است. امروزه حقوق بیشتر کشور‌ها تمایل دارند که جبران خسارت‌های معنوی به عنوان یک اصل، مورد پذیرش قرار گیرد که با توجه به تنوع و تکثر خسارات معنوی و منشأ پیدایش آنها، شیوه‌های متنوعی برای جبران این نوع خسارات پیشنهاد شده است.

در نظام حقوقی کشور ما با توجه به پذیرش اصل جبران خسارت معنوی، این سوال مطرح می‌شود که قلمرو و شیوه تعیین و تقویم خسارات معنوی و ضوابط ناظر بر آن کدام است که در این باره رویه‌های قضایی متفاوت است و از جهت نحوه تقویم خواسته خسارت معنوی از سوی خواهان و نیز تعیین میزان و نوع جبران خسارت معنوی از سوی دادگاه‌ها رویه واحدی وجود ندارد. به نظر می‌رسد بهترین ملاک تقویم و تعیین این نوع خسارات، دادن اختیار به قاضی (البته به صورت ضابطه مند) برای تعیین میزان خسارت در این محدوده و با توجه به مجموعه‌ای از متغیر‌ها و عوامل تأثیرگذار از جمله موقعیت اجتماعی، شخصیت، جنسیت، سن، تحصیلات و سایر ویژگیه‌ای زیان دیده و نوع خسارت وارده، باشد. با قید اینکه، باید توجه داشت که ﺑﺮاى ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ ﺧﺴﺎرت ﻣﻌﻨﻮى ﺑﺎﻳﺪ ﺷﺮاﻳﻂ ﺳﻪ ﮔﺎﻧﻪ ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﺖ (ﻓﻌﻞ زﻳﺎﻧﺒﺎر، ورود ﺧﺴﺎرت و راﺑﻄﻪ ﺳﺒﺒﻴﺖ ﺑﻴﻦ آن دو) اﺛﺒﺎت ﮔﺮدد. همچنین ﺑﺎﻳﺪ در ﻧﻈﺮ داﺷﺖ ﻛﻪ ﻣﻨﻈﻮر از ﺟﺒﺮان ﺧﺴﺎرت ﻣﻌﻨﻮى، ﺗﺮﻣﻴﻢ ﻛﺎﻣﻞ زﻳﺎن وارد ﺷﺪه ﻧﻴﺴﺖ، ﺑﻠﻜﻪ ﺗﺸﻔﻰ، ﺗﺴﻜﻴﻦ و رﺿﺎﻳﺖ ﺧﺎﻃﺮ زﻳﺎن دﻳﺪه اﺳﺖ. زﻳﺮا ﺟﺒﺮان ﻛﺎﻣﻞ ﺧﺴﺎرت ﻣﻌﻨﻮى اﻣﺮى سخت اﺳﺖ، ﺑﻪ اﻳﻦ دﻟﻴﻞ ﻛﻪ ﻣﻌﻴﺎرى ﺑﺮاى اﻧﺪازه ﮔﻴﺮى دﻗﻴﻖ آن وﺟﻮد ﻧﺪارد و ﻟﺬا از ﻫﺮ ﻃﺮﻳﻘﻰ ﻛﻪ ﺑﺘﻮاﻧﺪ رﺿﺎﻳﺖ ﺧﺎﻃﺮ و ﺗﺴﻜﻴﻦ روﺣﻰ زﻳﺎن دﻳﺪه را ﻓﺮاﻫﻢ ﻧﻤﺎﻳﺪ ﺑﺎﻳﺴﺘﻰ اﺳﺘﻔﺎده ﻛﺮد.

با دقت در آراى ﻣﺤﺎﻛﻢ ﻣﻰﺗﻮان ﮔﻔﺖ ﻛﻪ دو ﺷﻴﻮه ﺑﺮاى ﺟﺒﺮان ﺧﺴﺎرت ﻣﻌﻨﻮى وﺟﻮد دارد. ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ و ﺑﺤﺚ اﻧﮕﻴﺰﺗﺮﻳﻦ ﺷﻴﻮه ﺟﺒﺮان ﺧﺴﺎرت ﻣﻌﻨﻮى، ﺷﻴﻮه ﺟﺒﺮان ﻣﺎﻟﻰ اﺳﺖ. ﺷﻴﻮه دﻳﮕﺮ ﺟﺒﺮان ﺧﺴﺎرت ﻣﻌﻨﻮى ﻧﻴﺰ ﺷﻴﻮه ﺟﺒﺮان ﻏﻴﺮﻣﺎﻟﻰ اﺳﺖ که خود انواع مختلفی دارد.

در پایان نتیجه گرفته می‌شود که خسارت معنوی به جز در مورد دیه، قابل حکم دادن و تقویم است و دادگاه با لحاظ شرایطی می‌تواند زیان زننده را محکوم نماید و حتی قانونگذار می‌تواند در خصوص موارد پرتکرار، میزان خسارات را طی جداولی و به صورت حداقل و حداکثر تعیین کند که اگر این اتفاق روی دهد، قضات، تمایل بیشتری به صدور رای خسارت معنوی خواهند داشت.

شایان ذکر است، امکان دسترسی و مطالعه رساله موصوف با هماهنگی اداره کل آموزش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه برای همکاران قضایی و پژوهشگران وجود دارد.

قضاتی که از طریق اداره کل آموزش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه معرفی شده باشند، می‌توانند با مراجعه به سایت معاونت منابع انسانی قوه قضاییه (به آدرس: www.qazahrm.ir)، منوی ادارات کل تابعه معاونت منابع انسانی، اداره کل آموزش، قسمت " رساله پودمانی قضات "، نسبت به اخذ فرم‌های مربوط به پیشنهاد موضوع، طرح نامه و... اقدام نمایند.

در صورتی‌که نیاز به مشاوره و یا استفهام در مورد مراحل و شیوه کار وجود داشت، قضات گرامی می‌توانند پیام و یا درخواست خود را به ایمیل resaleha@qazahrm.ir‏ ارسال کنند و یا با شماره تلفن مستقیم ۸۸۱۹۹۵۲۳-۰۲۱ تماس حاصل نمایند.   بیشتر بخوانید: نسخه چاپی بیست و ششمین شماره فصلنامه رأی منتشر شد   انتهای پیام/ برچسب ها: رویه قضایی تحقیقات قضات

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رویه قضایی تحقیقات قضات ﺟﺒﺮان ﺧﺴﺎرت ﻣﻌﻨﻮى معاونت منابع انسانی قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۴۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجدید انتخابات جنجالی در فدراسیون دوومیدانی

به گزارش "ورزش سه"، در روزهای اخیر و بعد از برگزاری جلسه اولیه کمیسیون ورزشکاران فدراسیون دوومیدانی، اعتراض‌هایی به نحوه انتخاب رئیس و دبیر کمیسیون مطرح شد. 

حسین رسولی، قهرمان بازی‌های آسیایی مدعی شد که در انتخابات این کمیسیون تخلف صورت گرفته است: "طبق آیین‌نامه باید همه اعضای کمیسیون حضور فیزیکی داشته باشند و به‌صورت آنلاین نمی‌توانند رای بدهند اما آقای کیوان قنبرزاده و فرزانه فصیحی به‌صورت آنلاین رای دادند و یکی از بزرگترین تخلفات هم این بود که آقای تفتیان تماس گرفتند و رای آقای قنبرزاده را گرفتند."

در پی این اعتراض امروز پژمان معتمدی، سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی اشاره کرد که این انتخابات تکرار خواهد شد: "ما هر چیزی که وزارت برای ما ابلاغ کند مبنی بر لغو یا تأیید، انجام می‌دهیم. شکل برگزاری کمیسیون مشکل نداشته است، اما دو نفر در جلسه به‌صورت آنلاین حضور داشتند و نماینده وزارت هم گفت که ایرادی ندارد آنها رأی بدهند. در آیین‌نامه آمده است که جلسه با دو سوم اعضا تشکیل شود که این اتفاق رخ داده. رأی‌گیری هم دو بار انجام شد که تکرار این رأی‌گیری به دلیل ناآگاهی ورزشکاران بوده است. به هر حال تصمیم بر آن شده است که انتخابات کمیسیون ورزشکاران برای انتخاب نفرات حاضر در مجمع، مجدداً انجام شود."

از آنجایی که انتخابات فدراسیون دوومیدانی به زودی برگزار می‌شود، انتخاب اعضای کمیسیون ورزشکاران از حساسیت بالایی برخوردار خواهد بود و باید در جلسه بعدی ورزشکارانی که می‌توانند در انتخابات حاضر باشند نیز معرفی شوند.

دیگر خبرها

  • نگاه قضات در دستگاه قضایی باید سازنده باشد
  • مخبر: باید برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان تلاش کنیم
  • باید برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان تلاش کنیم
  • تلاش دولت برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان
  • ابلاغ مأموریت ویژه برای آموزش‌های تخصصی به قضات
  • تجدید انتخابات جنجالی در فدراسیون دوومیدانی
  • توصیه‌های اژه‌ای به قضات
  • اختیارات درویش محدود شد؛ سایه ناظر مالی روی امضاهای مدیرعامل پرسپولیس
  • سایه ناظر مالی روی امضاهای مدیرعامل پرسپولیس
  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان