Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@14:34:27 GMT

هشدار طوفان شن و گرمازدگی در ۷ استان‌

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۰۹۶۲۵

هشدار طوفان شن و گرمازدگی در ۷ استان‌

سازمان هواشناسی با اشاره به بارش باران، وزش باد شدید و رعدوبرق طی امروز تا شنبه آینده در برخی مناطق نسبت به وقوع طوفان شن و گرمازدگی در ۷ استان هشدار داد.

به گزارش مشرق، مطابق پیش بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در گیلان،‌ مازندران،‌ ارتفاعات البرز و تهران در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رشد ابر،‌بارش باران،‌ وزش باد شدید موقتی و رعدوبرق پیش بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فردا پنجشنبه در مازندران، گلستان، ارتفاعات استان‌های البرز،‌ تهران و سمنان در ساعات بعدازظهر  اوایل شب رشد ابر،‌بارش باران،‌گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید روی می‌دهد.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی شنبه هفته آینده در ارتفاعات البرز  مرکزی رشد ابر و بارش پراکنده پیش بینی شده و یکشنبه در اکثر مناطق کشور جو پایدار و آسمانی صاف است.

از بعدازظهر امروز و طی روز پنجشنبه دریای خزر و از بعدازظهر پنجشنبه و طی روز جمعه بخش‌های شمالی و مرکزی خلیج‌فارس مواج است.

توصیف سامانه دوم: افزایش اختلاف فشار در سطح زمین و فعالیت بادهای ۱۲۰ روزه

نوع مخاطره: وزش باد شدید گاهی خیلی شدید و توفان گرد و خاک، کاهش کیفیت هوا و دید افقی بویژه در شرق خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان در منطقه زابل
منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۰/۰۶/۰۳ : نیمه شرقی خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و شرق کرمان.

پنج‌شنبه ۱۴۰۰/۰۶/۰۴ : جنوب شرق و جنوب خراسان رضوی، نیمه شرقی خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان.

جمعه ۱۴۰۰/۰۶/۰۵ : جنوب شرق و جنوب خراسان رضوی، نیمه شرقی خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و شرق هرمزگان.

اثر مخاطره: احتمال وقوع طوفان شن، خیزش گردوخاک، کاهش دید، تاخیر در پروازهای احتمالی، کاهش کیفیت هوا، اختلال در تردد جاده‌ای و خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی

توصیه: خودداری از تردد غیر ضروری برای تمام گروه ها، احتیاط در تردد جاده ای، محکم کردن سازه‌های موقت، تابلوهای تبلیغاتی، احتیاط در عبور از مجاورت ساختمان های نیمه کاره

توصیف سامانه سوم: استقرار توده هوای گرم

زمان شروع: ظهر پنج‌شنبه ۱۴۰۰/۰۶/۰۴

زمان پایان: بعدازظهر جمعه ۱۴۰۰/۰۶/۰۵

نوع مخاطره: وقوع دماهای ۴۹ درجه و بالاتر

منطقه اثر: خوزستان و جنوب ایلام.

اثر مخاطره: گرمازدگی، افزایش مصرف حامل های انرژی.

توصیه: اتخاذ تمهیدات لازم جهت مصرف بهینه آب و برق به سبب افزایش دمای هوا، اجتناب از ترددهای غیر ضروری در حوالی ظهر تا اوایل غروب جهت جلوگیری از گرمازدگی.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان سازمان هواشناسی اخبار حوادث هواشناسی سازمان هواشناسی کشور هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان خراسان جنوبی وزش باد شدید ۱۴۰۰ ۰۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۹۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب جازموریان جان دوباره گرفت

محمدرضا علیمرادی از آبگیری بخش قابل توجهی از تالاب هامون جازموریان خبر داد و اظهار کرد: در پی بارش‌های فرا نرمال جنوب استان سیستان و بلوچستان حدود ۴۰ هزار هکتار از پهنه آبگیر تالاب هامون جازموریان از طریق رودخانه بمپور آبگیری شد.

وی افزود: تالاب جازموریان با ۱۰۸ هزار هکتار مساحت از طریق آورد سالانه رودخانه های هلیل رود استان کرمان و بمپور استان سیستان و بلوچستان آبگیری می‌شود و سالهاست که به عنوان یکی از کانون های اصلی گرد و غبار جنوب شرق کشور شناخته شده است.

مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: خوشبختانه پیرو بارندگی های سیل آسای چند روز اخیر جنوب شرق کشور، پس از دو سال خشکسالی، هم اکنون جان دوباره گرفت.

تالاب زیبای جازموریان یکی از زیباترین تالاب‌های ایران است که به دلیل وسعت و گستردگی زیاد میان ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار گرفته است، این تالاب نقاط بکر و منحصر بفردی دارد که همچنان ناشناخته مانده است.

این تالاب یکی از بکرترین عرصه های طبیعی است که در جنوب کرمان و غرب سیستان و بلوچستان در منطقه ای گرم و خشک با میزان بارش سالانه اندک و شدت تبخیر فراوان واقع شده است.

تالاب هامون جازموریان با گستره حوضه آبریزی حدود ۷۰ هزار کیلومترمربع معادل ۲ برابر دریاچه ارومیه در ۵۶ کیلومتری غرب شهرستان دلگان و پنج کیلومتری روستای چاهکیچی واقع شده که ۴۹ درصد آن در حوزه سیستان و بلوچستان و ۵۱ درصد در حوزه استان کرمان قرار دارد.

نیمه باختری این حوضه به وسعت ۳۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع در کرمان و نیمه خاوری آن به وسعت ۳۴ هزار کیلومتر مربع در سیستان و بلوچستان واقع شده است.

این تالاب تنها حوضه آبریز استان پهناور کرمان محسوب می شود که به جهت قرار گرفتن در منطقه ای کم آب به عنوان یکی از مهمترین منابع آبی استان های کویری کرمان و کم آب سیستان و بلوچستان بشمار می رود و عرصه های مجاور آبادی های این تالاب نیز به ذخیره گاه استراتژیک علوفه دامی تبدیل شده است.

وسعت تالاب جازموریان پیوسته در تغییر بوده و اندک آب های بارشی و جاری ورودی به این حوضه به سوی پست ترین مناطق این فرورفتگی در بخش میانی جریان داشته و با تبخیر آنها جازموریان پهنه ای خشک و کویری با پوششی از املاح آهکی-نمکی، ماسه، سیلت و خاک های رسی خاکستری رنگ مناطق کم رطوبت تبدیل شده است.

این تالاب به عنوان یکی از تالاب‌های فصلی مشترک بین سیستان و بلوچستان و کرمان است که با مساحت سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع بر اثر فرونشست زمین با ساختی جوان در فاصله ۱۵۰ کیلومتری غرب ایرانشهر ایجاد شده‌ است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هشدار زرد هواشناسی برای بیشتر نقاط کشور
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی  + جزئیات | امروز کدام مناطق بارانی است؟
  • پیش بینی هشدار زرد هواشناسی در بیشتر نقاط کشور
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد؛ بارش سیل‌آسای باران و تگرگ
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد ؛ بارش‌ سیل‌آسای باران و تگرگ | طوفان گرد و خاک ۵ استان را در می‌نوردد
  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌ها | جزئیات خسارت از زبان سخنگوی مدیریت بحران
  • ارتفاع بارش در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • تالاب جازموریان جان دوباره گرفت
  • ارتفاع بارش در زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید