Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفر ناگهانی دو عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا به فرودگاه کابل در میانه عملیات خروج نظامیان و اتباع خارجی از افغانستان، باعث خشم مقامات دولت واشنگتن شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از آسوشیتدپرس، مقامات آمریکایی اعلام کردند که دو عضو کنگره این کشور روز سه شنبه و در آشفته بازار خروج نظامیان و اتباع آمریکایی از افغانستان، بدون اعلان قبلی وارد فرودگاه کابل شدند که در پی این اقدام، وزارت امور خارجه و پرسنل نظامی آمریکا برای تامین امنیت و اطلاعات برای این نمایندگان، مجبور به تغییر برنامه ریزی‌های خود شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«سث مولتون دی-مس» و «پیتر میجر» که هر دو از اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا و از کهنه سربازان ارتش این کشور هستند و در کمیته نیرو‌های مسلح مجلس نمایندگان خدمت می‌کنند؛ با هواپیما‌های چارتر به کابل رفته و برگشتند. گفته می‌شود که آن‌ها چندین ساعت در فرودگاه کابل بودند.

این اقدام باعث شد تا مقامات شکایت کنند که آن‌ها ممکن است (برای برگشت) صندلی‌هایی را تصاحب کنند که می‌توانست به سایر آمریکایی‌ها یا افغان‌های پناهجو اختصاص داده شود، اما این نمایندگان در بیانیه مشترکی اعلام کردند که آن‌ها اطمینان حاصل کرده اند با پروازی بر می‌گردند که صندلی خالی داشته باشد.

آن‌ها در ادامه مدعی شدند: ما به عنوان اعضای کنگره وظیفه داریم نظارت بر قوه مجریه را انجام دهیم. ما این سفر را به صورت مخفیانه انجام دادیم و فقط پس از عزیمت در مورد آن صحبت کردیم تا احتمال خطر و ایجاد اختلال برای مردم در محل به حداقل برسد چرا که برای جمع آوری اطلاعات و نه برای تماشا کردن و خودنمایی به آنجا رفته بودیم.

سه مقام آگاه در رابطه با اقدام این دو نماینده گفتند که وزارت امور خارجه، وزارت دفاع (پنتاگون) و مقامات کاخ سفید از این حادثه خشمگین شدند، چرا که این اقدام بدون هماهنگی با دیپلمات‌ها یا فرماندهان نظامی که مسئول انجام عملیات تخلیه هستند، انجام شده است.

سفر مشکوک این دو نماینده کنگره به کابل در حالی صورت می‌گیرد که پنتاگون بار‌ها نگرانی خود را درباره تهدیدات امنیتی در کابل ابراز کرده است.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نیز در سخنرانی عصر سه شنبه خود به خطر فزاینده گروهک تروریستی داعش نیز اشاره کرد و مدعی شد: آمریکا هرچه بیشتر در افغانستان بماند با خطر شدید و فزاینده حمله یک گروه تروریستی به نام «داعش کِی» یا همان داعش خراسان روبروست!

او در ادامه ادعایش گفت: هر یک روزی که در کارزار هستیم روز دیگری است که می‌دانیم داعش-کِی (Daesh -Khorasan) به دنبال هدف‌گیری فرودگاه و حمله به نیرو‌های آمریکایی و متحدان ماست.

این در حالی است که برخی متحدان آمریکا از جمله انگلیس خواهان تمدید ضرب الاجل ۳۱ آگوست برای خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان هستند، اما بایدن در این سخنرانی تأکید کرد که قصد دارد به ضرب الاجل فعلی خروج، یعنی ۳۱ آگوست (۹ شهریور) پایبند بماند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نماینده کنگره کابل خروج نظامیان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۳۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند

دولت چین معافیت‌های تعرفه‌ای برای واردات برخی محصولات آمریکایی را تا پایان نوامبر سال جاری تمدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دارایی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد پکن معافیت های تعرفه‌ای برای واردات برخی محصولات آمریکایی را تا 30 نوامبر سال جاری تمدید می کند.

این وزارت خانه افزود: معافیت های بیشتر که از روز چهارشنبه اول ماه مه اجرایی می شود، در ادامه معافیت های اخیر است که روز سه شنبه منقضی می شود.

در همین حال سه روز پیش وزیر خارجه چین در دیدار با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی خود تاکید کرد که منطقه آسیا و اقیانوسیه نباید به میدان جنگ برای قدرت های بزرگ تبدیل شود و گفت که واشنگتن اقدامات بی پایانی برای ضربه زدن به اقتصاد و فناوری چین انجام داده است.

وانگ یی به بلینکن گفت که واشنگتن نباید از تایوان به عنوان ابزاری برای کنترل چین و توقف تسلیحاتی آن استفاده کند.

همچنین سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست در امور داخلی چین دخالت نکند.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک‌های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم‌های بانک‌های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفت‌وگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت گرفت که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

در همین حال چندی قبل وانگ یی وزیر امور خارجه چین در گفتگو با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، اظهار کرد واشنگتن باید تحریم های اعمال شده بر کارخانه ها و افراد چینی را بردارد.

آقای یی در این گفتگو اظهار داشته واشنگتن باید این تحریم ها را بردارد و به حقوق توسعه مشروع چین، آسیب نرساند.

براساس این گزارش، واشنگتن تحریم هایی را بر شرکت های مختلف چینی اعمال کرده، شرکت هایی که واشنگتن آنها را به همکاری با صنایع نظامی چین به رغم انکار این شرکت ها متهم کرده است. تحریم های آمریکا همچنین بر افراد و نهادهای چینی وضع شده که متهم به نقض حقوق بشر در منطقه شین جیانگ هستند.

در ماه های اخیر روابط بین آمریکا و چین شاهد علایمی از بهبودی است در حالی که هر دو طرف گام هایی را برای ایجاد دوباره کانال های ارتباطی پس از تنش های فزاینده فی مابین طی دهه های اخیر، برداشته‌اند.

چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را نداردچین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند