Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روزنامه چینی در گزارشی اهداف رزمایش دریایی مشترک ایران، چین و روسیه در ماه های آتی را تشریح و به طور کلی آن را در راستای تامین امنیت کشتی رانی بین المللی در منطقه و مقابله به فعالیت نیروهای خارجی در منطقه خلیج فارس تلقی کرد.

روزنامه گلوبال تایمز چین در گزارشی درباره رزمایش دریایی مشترک چین، ایران و روسیه نوشت: لوان جاگاریان سفیر مسکو در تهران روز دوشنبه در گفت و گویی با خبرگزاری ریا نووستی روسیه خبر داد که چین، روسیه و ایران در بازه زمانی حدودا اواخر سال ۲۰۲۱ یا اوایل ۲۰۲۲ یک رزمایش دریایی مشترک انجام خواهند داد و این رزمایش به منظور «تامین امنیت کشتیرانی بین المللی و مبارزه علیه دزدان دریایی» انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلوبال تایمز ادامه داد: تامین امنیت کشتیرانی بین المللی برای چین، روسیه و ایران حائز اهمیت است. قسمت عمده ای از تجارت بین المللی روسیه از طریق کشتی های باری انجام می شود. ایران هم برای صادرات نفت خود به کشتی رانی متکی است. واردات نفت و گاز چین و برخی دیگر موارد تجارت جهانی آن نیز وابسته به کشتی رانی است. تامین امنیت کشتی رانی، صیانت از امنیت اقتصادی این سه کشور است. بنابراین، شاهد بودن همکاری چین، ایران و روسیه در زمینه دریانوردی، به ویژه تلاش های مشترکشان علیه هژمونی منطقه ای و فعالیت دزدان دریایی امری عادی است.


در ادامه این گزارش آمده است: روزنامه نیویورک پست هنگام گزارش خبر رزمایش دریایی آتی این سه کشور بیان کرد که «این خبر در برهه ای آمده است که آمریکا در تلاش است خروجش از افغانستان را تکمیل کند». چین، روسیه و ایران سه شریک با روابط دوستانه هستند. این سه کشور در زمینه های مختلفی همکاری می کنند، در حالی که برخی کشورها چشمانشان را به روی تغییرات مداوم وضعیت افغانستان بسته اند. خروج شتابزده آمریکا از این کشور به طور گریز ناپذیری منجر به یک بحران و بی ثباتی در افغانستان خواهد شد. همکاری این سه کشور در این زمینه به حفظ صلح داخلی افغانستان و بازدارندگی در مقابل گسترش حضور نیروهای تروریستی کمک خواهد کرد. اما ملاحظه اصلی آن ها از این رزمایش مشترک، حفظ امنیت کشتیراتی بین المللی در منطقه خلیج فارس است و کمتر با وضعیت افغانستان مرتبط است.
این روزنامه چینی همچنین مطرح کرد: رزمایش های مشترک میان چین، ایران و روسیه از اهمیت سیاسی نیز برخوردار است. این امر نشانگر آن است که چین و روسیه سرسختانه از ایران در زمینه صیانت از حقش در تجارت قانونی، به ویژه از طریق کشتیرانی حمایت می کنند. پکن و مسکو از خواسته معقول تهران درباره برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) در زمینه توافق هسته ای حمایت کرده و ایران را در تقویت توانش در راستای تضمین امنیت منطقه تشویق می کنند. این موضوع می تواند موجب جلوگیری از مداخله زیاد  نیروهای غربی در امور منطقه ای خلیج فارس و امور داخلی ایران شود. چین و روسیه با این رزمایش ها به افزایش توان نظامی ایران در راستای مقابله موثر آن با تهدید کشورهای غربی امید دارند.
این گزارش می افزاید: روزنانه نیویورک پست به ویژه اشاره کرد که این رزمایش توسط «سه کشور از بزرگ ترین مخالفان اصلی آمریکا» انجام خواهد شد. مقاله دیگری نیز که از صدای آمریکا، شبکه دولتی آمریکا در ماه آوریل منتشر شده بود، در این باره اشاره کرده بود که پکن تهران و مسکو را به سمت تشکیل یک  «استیلای» سه گانه و اجماعی علیه یک گروه «دموکراتیک» پیش می برد.
گلوبال تایمز علاوه بر این نوشت: همکاری میان چین، روسیه و ایران بیشتر بر منافع دوجانبه و تعاملات برد-برد متمرکز است تا شکل دادن یک اتحاد و مشارکت در تقابل. مثال چین و ایران را در نظر بگیرید. ایران می تواند نفت مورد نیاز چین را فراهم کند و امیدوار است که بتواند با افزایش صادرات انرژی، قدرت اقتصادی اش را بالا ببرد.
این گزارش در ادامه مطرح کرد: اکنون، آمریکا در حال تحمیل ایدئولوژی خودش بر تمامی کشورهاست. این کشور در تلاش بوده است با زورگویی جامعه جهانی را به دو جبهه تقسیم کند. پیشینه شرم آور آمریکا در زمینه دموکراسی و حقوق بشر بر همگان معلوم است. اقدام آمریکا تنها می تواند ریای آمریکا در موضوع دموکراسی و حقوق بشر را آشکار کند. بیشتر کشورها در مواجهه با روابط بین المللی بیشتر به منافع خودشان فکر می کنند تا رقصیدن به ساز آمریکا. واشنگتن فکر می کرد که می تواند کشورهای دیگر را با بازارگرمی همان ارزش های دموکراتیک معروفش، تحت سلطه خود در بیاورد اما این حقه دیگر کارساز نیست. این کشورها مصالحی عمل گرایانه را دنبال می کنند و به خدمت هژمونی آمریکا در نخواهند آمد./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تامین امنیت کشتی رزمایش دریایی روسیه و ایران چین و روسیه سه کشور بین المللی کشتی رانی خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۳۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین

آمریکا و فیلیپین با شلیک موشک و توپخانه، به دفع حملات شبیه سازی شده مهاجمان خارجی در رزمایش نظامی سالانه خود پرداختند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ارتش های آمریکا و فیلیپین با شلیک موشک و توپخانه به خنثی کردن و دفع حملات شبیه سازی شده در آب های شمالی فیلیپین درمواجهه احتمالی با تایوان در رزمایش نظامی سالانه خود پرداختند.

هدف از این رزمایش با نام بالیکاتان 2024 یا شانه به شانه، نشان دادن قدرت نظامی دو کشور در منطقه و تقویت روابط نظامی فی مابین دربحبوحه تنش های فزاینده در منطقه، عنوان شده است.

براساس این گزارش، در این رزمایش حدود 200 سرباز به دفاع از سواحل شهر ساحلی لائوگ پرداخته و موشک های جاولین و توپ های جنگی هاویتزر را پرتاب و اقدام به شلیک مسلسل کردند تا تلاش دشمن برای حمله به سواحل را دفع کنند.   

همچنین نظامیان دو کشور در بخشی از این رزمایش، پنج فروند پانتون شناور بر روی آب را غرق کردند.

حدود 17 هزار نفر از نظامیان ارتش های آمریکا و فیلیپین رزمایش های نظامی سالانه خود را با نام «بالیکاتان 2024 یا شانه به شانه»، را از حدود 15 روز پیش در بحبوحه تنش ها در دریای چین جنوبی آغاز کردند.

این رزمایش از 22 آوریل تا 10 ماه مه در حالی در دریای چین جنوبی برگزار می شود که اخیرا مانیل و پکن منازعات و تنش هایی در این دریا داشته و حتی توپ های آبی نیز به سوی یکدیگر شلیک کردند.

در همین حال نظامیان فرانسه و استرالیا نیز که در مواجهه با رفتارهای تهاجمی چین در دریای چین جنوبی، روابط دفاعی خود را تقویت کرده اند، به دلیل آنکه این رزمایش در خارج از آب های منطقه ای فیلیپین، برگزار می شود، برای نخستین بار به این تمرین دریایی ملحق خواهند شد.نمایندگان 14 کشور آسیایی و اروپایی نیز به عنوان ناظر در این رزمایش حضور دارند. فیلیپین قصد دارد از ژاپن برای شرکت در این رزمایش در سال آینده میلادی دعوت به عمل آورد.

براساس این گزارش، پکن در مورد بیشتر بخش های دریای چین جنوبی ادعای مالکیت دارد. از مسیر ارتباطی سالانه بیش از 3 تریلیون دلار محموله های تجاری با کشتی از آنجا عبور می کنند. پکن همواره رزمایش های مشترک کشورهای این حوزه را مورد انتقاد قرار داده و اظهار می کند که این اقدامات باعث افزایش تنش ها و برهم خوردن صلح و ثبات در منطقه می شود.

در همین حال سخنگوی وزارت امور خارجه چین چند روز پیش اظهار کرد چین از فیلیپین می خواهد تا از تشدید تنش ها و تحرکات در دریای چین جنوبی خودداری کرده و از آمریکا نیز خواست تا حمایت از درگیری ها و تقابلات در منطقه را کنار بگذارد.

همچنین فردیناند مارکوس رئیس جمهور فیلیپین اظهار کرد کشورش به هیچ وجه هیچ نوع درگیری را تحمل نخواهد کرد و مانیل خواستار افزایش تنش ها در منطقه نیست. این رزمایش ها و تمرین های نظامی سالانه هشداری برای چین است.

علاوه بر این ژنرال مایکل سدرولم فرمانده نیروهای مشترک رزمایش بالیکاتان در جمع خبرنگاران اظهار کرد این بخش از رزمایش نظامی، ابزاری برای بهبود عملکرد نیروها در کنار یکدیگر است و به طورمستقیم علیه هیچ دشمن خاصی انجام نشده است.

بخش اصلی این رزمایش شامل حملات دریایی در روز چهارشنبه برگزار می شود که در آن، نیروهای مشترک فیلیپین و آمریکا، کشتی غیرتجاری نیروی دریایی مانیل را غرق خواهند کرد.  

این در حالی است که آمریکا و فیلیپین سال گذشته نیز رزمایش های مشترکی را در دریای چین جنوبی برگزار کردند.

تاکنون مقامات آمریکا از جمله جو بایدن بر تعهد تخطی ناپذیر واشنگتن در حمایت از فیلیپین در برابر هرگونه حملات مسلحانه تحت قرارداد دفاع دو جانبه سال 1951 تاکید کردند.

آغاز رزمایش نظامی آمریکا و فیلیپین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • ۳۰ تفنگدار دریایی آمریکا حین برگزاری یک رزمایش زخمی شدند
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت