Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:18:29 GMT

همه مردان رئیسی جز یک نفر

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۱۹۳۴۱

همه مردان رئیسی جز یک نفر

جلسات نقد و بررسی و رای اعتماد مجلس که روز چهارشنبه سوم شهریور برگزار شد، تکلیف سکانداری تعداد زیادی از وزارتخانه‌های دولت سیزدهم را مشخص کرد. در این گزارش به بررسی اجمالی رای اعتماد مجلس به گزینه‌های پیشنهادی رئیسی برای تصدی وزارتخانه‌های ۱۹گانه می‌پردازیم.

در کنار آن نیم نگاهی هم به پیشینه رای اعتماد وزیران پیشین این وزارتخانه‌ها خواهیم داشت تا تصویری روشن از قیاس میزان پشتوانگی از وزیران تایید شده با وزیران پیشین از سوی نمایندگان را پیش روی خوانندگان قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*خاندوزی؛ سکاندار وزارت امور اقتصاد و دارائی

«احسان خاندوزی» گزینه ۴۱ ساله رئیسی برای تصدی وزارت امور اقتصاد و دارایی که مدرک دکترای علوم اقتصادی را هم درکارنامه خود دارد،  روز سوم شهریور توانست با ۲۵۴ رای موافق،  ۲۵  رای مخالف و ۸ رای ممتنع اعتماد نمایندگان مجلس دوازدهم را جلب کند.

کرسی ریاست این وزارتخانه تاکنون در دست «فرهاد دژپسند» بود. وزیر امور اقتصاد ودارایی دولت دوم روحانی با ۲۰۰ رای موافق، ۵۰ مخالف و ۱۵ ممتنع از مجلس شورای اسلامی ایران به این سمت رسیده بود. پیش از او «مسعود کرباسیان» در شهریور ۹۷ با کسب۲۴۰ رای موافق، ۳۱ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع ازمجلس رای اعتماد گرفته بود. «علی طیب نیا» هم وزیر اقتصاد دولت یازدهم بود که با کسب ۲۷۴ رأی از مجموع ۲۸۴ رأی مأخوذه، عنوان کسب بالاترین رأی اعتماد در تاریخ جمهوری اسلامی ایران را به خود اختصاص داد.

*امیرعبداللهیان؛ کرسی‌نشین وزارت امورخارجه

«حسین امیرعبداللهیان» ۵۷ ساله و دارای دکترای روابط بین‌الملل با سوابق اجرایی مختلف درحوزه روابط خارجی که از سوی رئیسی برای تصدی وزارت امور خارجه به مجلس دوازدهم معرفی شده بود، توانست با جلب نظر ۲۷۰ نماینده مجلس و با ۱۰ رای مخالف و ۶ رای ممتنع، رای اعتماد بگیرد.

سکانداری وزارت امورخارجه تاکنون در دست «محمدجواد ظریف» بود. ظریف در سال ۹۶ با کسب ۲۳۶ رأی موافق، ۲۶ رأی مخالف و ۲۶ رأی ممتنع، از مجموع ۲۸۸ رأی ماخوذه، مجدداً به عنوان وزیر امور خارجه از مجلس رای اعتماد گرفت. اودر دولت یازدهم هم با ۲۳۲ رای موافق، ۳۶ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع از مجلس رای اعتماد گرفته بود.

پیش از او «علی اکبر صالحی» با ۱۴۶رای موافق، ۶۰ رای مخالف و ۳۵رای ممتنع از مجموع۲۴۱ نماینده از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفته و از بهمن ۸۹ تا مرداد ۹۲ عهده‌دار این سمت شده بود.

قبل از او «منوچهر متکی» در شهریور ۸۸ به هنگام اخذ رأی اعتماد برای کابینه دهم، موفق به کسب ۱۷۳ رأی موافق برای حضور در کابینه شده بود و در آن زمان ۷۹ نماینده مجلس به تصدی وزارت خارجه توسط وی رأی مخالف و ۳۴ نفر نیز رأی ممتنع دادند.

*محرابیان؛ صدرنشین وزارت نیرو

«علی اکبر محرابیان» ۵۲ ساله دیروز توانست با کسب ۲۲۰ رای موافق، ۴۷ رای مخالفو۱۵ رای ممتنع ازمجلس دوازدهم رای اعتماد بگیرد.

پیشاز این، «رضا اردکانیان» در ۷ آبان ۱۳۹۶ با ۲۲۵ رای موافق، ۳۸ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع، از مجموع ۲۷۶ رای ماخوذه، به عنوان وزیر نیروی دولت دوازدهم انتخاب شده بود. پیش از او «حمید چیت‌چیان» با کسب ۲۷۲ رای موافق و ۷ رای مخالف ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۸۴ رای تصدی وزارت نیرو را در دولت یازدهم در دست گرفت. پیش از او «مجید نامجو» در ۲۴ آبان ۱۳۸۸ با کسب ۲۱۰ رای از مجلس شورای اسلامی برای تصدی این سمت در دولت دهم رای اعتماد گرفته بود.

*اوجی؛ وزیر نفت دولت سیزدهم

«جواد اوجی» ۵۵ ساله و دارای مدرک مهندس نفت  با کسب ۱۹۸ رای موافق، ۷۰ رای مخالف و ۱۸ رای ممتنع از سد رای اعتماد نمایندگان مجلس عبورکرد و درجایگاه وزیر نفت نشست.

پیش از او «بیژن نامدار زنگنه» درسال ۹۶ با کسب ۲۳۰ رای موافق،۲۳ ممتنع و ۳۵ رای مخالف در تصدی وزرات نفت ابقا شد. او در سال ۹۲ با ۱۶۶ رای موافق،‌۱۳ ممتنع و ۱۰۴ رای مخالف با کسب اعتماد نمانیدگان مجلس نهم،‌ سکان وزارت نفت را به دست گرفت.

*زارع‌پور؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

«عیسی زارع‌پور» ۴۱ ساله با مدرک دکترای مهندسی کامپیوتر و با سوابق اجرایی مختلف برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به مجلس معرفی شده بود، توانست با جلب ۲۵۶ رای موافق، ۱۷ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از نمایندگان مجلس، سکانداری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را به دست بگیرد.

پیش از این، «محمدجواد آذری جهرمی» از سال ۹۶ با رای موافق  ۱۵۲ نماینده ضمن مخالفت ۱۲۰ نماینده  سمت وزیر ارتباطات را کسب کرده بود. پیش از او و در دولت یازدهم، «محمود واعظی» از مجموع ۲۸۴رای، با رای ۲۱۸موافق، ۴۵ رای مخالف و ۲۰ رای ممتنع به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم انتخاب شده بود.

*خطیب در سمت وزیر اطلاعات

«سید اسماعیل خطیب» گزینه پیشنهادی رئیسی برای تصدی وزارت اطلاعات که پیش از این سوابقی چون ریاست مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه را در دست داشته،  روز گذشته با کسب ۲۲۲ رای موافق،  ۴۸  رای مخالف و ۱۷ رای ممتنع اعتماد بهارستان‌نشینان را جلب کند.

پیش از این، «سید محمود علوی» در دولت دوم روحانی توانسته بود با کسب ۲۵۲ رای موافق ۲۲ رای مخالف و   ۱۳ رای ممتنع در تصدی وزارت اطلاعات ابقا شود. او دردولت نخست روحانی از مجموع ۲۸۳ رای ماخوذه نمایندگان، با ۲۲۷ رای موافق و ۳۸ رای مخالف و ۱۸ رای ممتنع تصدی وزارت اطلاعات را در دست گرفته بود.

*عبدالملکی؛ کرسی‌نشین ریاست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

«حجت‌الله عبدالملکی» ۴۰ ساله و دارای مدرک دکتری اقتصاد هم با رای اعتماد مجلسی‌ها به وزارت رسید. نمایندگان مجلس به او ۱۹۱ رای موافق،  ۷۷ رای مخالف، ۱۳رای ممتنع و ۵رای باطله دادند.

پیشتر «محمد شریعتمداری» توانسته بود با کسب  ۱۹۶ رای موافق، ۶۳ رای مخالف و ۵ رای ممتنع سمت وزیر کار را در دست بگیرد. پیش از او «علی ربیعی» با کسب  ۱۹۱ رای موافق، ۷۹ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع توانسته بود در سمت وزارت کار دولت دوازدهم ابقا شود. ربیعی از سال ۹۲ تصدی وزارت کار را با ۱۶۳ رای موافق و ۱۰۰ رای مخالف و ۲۱ رای ممتنع از سوی  نمایندگان به دست گرفته بود.

*ساداتی‌نژاد؛ وزیر جهاد کشاورزی

«سید جواد ساداتی‌نژاد» ۴۹ ساله و دارای مدرک دکترای آبخیزداری هم با ۲۵۳ رای موافق، ۲۷ رای مخالف و ۴ رای ممتنع مهر تایید نمایندگان را پای نامه وزارت خود ثبت کرد.

دردولت دوازدهم «کاظم خاوازی» توانسته بود با کسب  ۱۹۶ رای موافق  ۱۵ رای مخالف  و ۴ رای ممتنع وزارت جهاد کشاورزی را در دست بگیرد. پیش از او «محمود حجتی» با کسب ۱۶۴ رای موافق و ۹۴ رای مخالف در سمت وزارت جهاد کشاورزی ابقا شده بود. حجتی دردولت یازدهم  با ۱۷۷ رای موافق، ۸۱ رای مخالف و ۲۶ رای ممتنع، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفته بود.

*رحیمی؛ صدرنشین وزارت دادگستری

«امین‌حسین رحیمی» ۵۳ ساله و دارای مدرک دکترای فقه و حقوق جزا روز سوم شهریور با ۲۷۷ رای موافق، ۵  رای مخالف و ۴ رای ممتنع اعتماد مجلس‌نشینان را جلب کرد.

پیش تر «سید علیرضا آوایی» از سال ۹۶ با رای موافق ۲۴۴ نماینده به رغم کسب ۱۸ رای مخالف و ۲۳ رای ممتنع تصدی وزارت دادگستری رادر دست گرفت. پیش از او حجت‌الاسلام «مصطفی پورمحمدی» با ۲۰۱رای موافق، ۱۹ رای ممتنع و ۶۴ رای مخالف به عنوان وزیر دادگستری کابینه یازدهم از مجلس رای اعتماد گرفته بود.

*آشتیانی؛ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

امیر سرتیپ «محمدرضا آشتیانی» ۶۱ ساله و دارای مدرک دکترای علوم دفاعی راهبردی هم توانست با ۲۷۴ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۴ رای ممتنع رای اعتماد بگیرد.

تاکنون «امیر حاتمی» با کسب  ۲۶۱ رای موافق  ۱۰ رای مخالف و ۱۳  رای ممتنع از نمایندگان مجلس یازدهم برای تصدی این سمت رای اعتماد گرفته بود. پیش از او هم «حسین دهقان» با ۲۶۹ رای موافق، ۱۰ رای مخالف و۵ رای ممتنع، وزیر دفاع شده بود.

*عین‌اللهی؛ سکاندار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

«بهرام عین‌اللهی» ۶۳ ساله و دارای مدرک دکتری متخصص چشم پزشکی که از سوی رئیس دولت برای سکانداری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معرفی شده بود، توانست با ۲۱۴ رای موافق، ۵۵ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع به وزارت برسد.

«سعید نمکی»  با ۲۲۹ رای موافق  ۲۵  رای مخالف و  ۴  رای ممتنع، پس از استعفای سید حسن قاضی‌زاده هاشمی  اجازه تصدی بر وزارت بهداشت را به دست آورده بود. هاشمی در سال ۹۶ با کسب ۲۵۳ رای موافق در برابر ۱۸ رای مخالف و ۱۴ رایممتنع در این سمت ابقا شده بود. او در سال ۹۲ با ۲۶۰رای موافق، ۱۸رای مخالف و۶ رای ممتنع برای یک دوره چهارساله به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انتخاب شده بود.

*قاسمی؛ در جایگاه ریاست وزارت راه و شهرسازی

«رستم قاسمی» ۵۷ ساله و دارای مدرک کارشناس ارشد مهندسی عمران هم روز چهارشنبه سوم شهریور با ۲۶۷ رای موافق، ۱۴ رای مخالف و ۴ رای ممتنع نمایندگان سکان وزارت راه وشهرسازی را در دست گرفت.

«محمد اسلامی» تا کنون به پشتوانه  ۱۵۱ رای موافق ، ۹۸ رای مخالف و ۸ رای ممتنع این سمت را در دست داشت. پیش از او «سید عباس آخوندی» با  ۱۸۸ رای موافق،  ۷۵ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع در این سمت ابقا شده بود. او در سال ۹۲ با ۱۵۹ رای موافق، ۱۰۷ رای مخالف و ۱۸ رای ممتنع به عنوان وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم انتخاب شده بود.

*فاطمی‌امین: وزیر صنعت، معدن تجارت

«سید رضا فاطمی‌امین» ۴۷ ساله و دارای مدرک دکترای مدیریت راهبردی دانش هم  از نمایندگان مجلس دوازدهم با ۲۰۵ رای موافق،  ۶۰ رای مخالف و ۱۴رای ممتنع، رای اعتماد گرفت.

«رضا رحمانی» تاکنون به پشتوانه ۲۰۳ رای موافق،  ۴۹ رای مخالف و   ۱۳ رای ممتنع از سوی نمایندگان مجلس یازدهم این سمت را در دست داشت. پیش از او «محمد شریعتمداری» با  ۲۴۱ رای موافق، ۲۵ رای مخالف و ۲۰ رای ممتنع در این سمت خدمت می‌کرد. قبل‌تر «محمدرضا نعمت‌زاده» با ۱۹۹ رای موافق، ۶۰ رای مخالف و ۲۴ رای ممتنع، از نمایندگان مجلس نهم برای تصدی این سمت رای اعتماد گرفته بود.

*زلفی‌گل؛ سکاندار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

«محمدعلی زلفی‌گل» ۵۵ ساله و دارای دکترای شیمی آلی هم توانست به رغم ۵۶ رای مخالف و ۱۹ رای ممتنع، به پشتوانه ۲۱۰ رای موافق رای اعتماد نمایندگان را جلب کند.

پیش از این «منصورغلامی» در دولت دوازدهم به پشتوانگی ۱۸۰ رای موافق،  ۸۲ رای مخالف و  ۱۴ رای ممتنع نمایندگان مجلس یازدهم در این سمت خدمت کرد. پیش از او «محمد فرهادی» با  ۱۹۷ رای موافق، ۲۸  رای مخالف و  ۱۰ رای ممتنع و قبل تر، «رضا فرجی دانا » با  ۱۵۹رای موافق،  ۷۰   رای مخالف و  ۳۲ رای ممتنع در دولت یازدهم در این سمت خدمت کرده‌اند.

* وزارت کشور در دستان وحیدی

«احمد وحیدی»۶۳ ساله ودارای مدرک دکترای مدیریت راهبردی هم با ۲۶۶ رای موافق،  ۱۶  رای مخالف و ۳ رای ممتنع توانست از بهارستان‌نشینان رای اعتماد بگیرد.

این در حالی است که «عبدالرضا رحمانی فضلی» تصدی وزارت کشور را در چهار سال دوم روحانی با کسب  ۲۵۰ موافق   ۲۵ مخالف و  ۱۳  ممتنع در دست داشت. او در دولت یازدهم هم  از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه نمایندگان، با ۲۵۶ رای موافق و ۱۹ رای مخالف ۹ رای ممتنع رای اعتماد نمایندگان مجلس را برای تصدی وزارت کشور به دست آورد.

*سجادی در جایگاه وزیر ورزش و جوانان

«سید حمید سجادی‌هزاوه» ۵۲ ساله و دارای مدرک دکترای مدیریت و برنامه‌ریزی تربیت بدنی هم  به واسطه دریافت ۱۶۵ رای موافق،  ۱۰۸ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع به سمت وزارت ورزش و جوانان رسید.

«مسعود سلطانی فر» در دولت دوازدهم با کسب  ۲۲۵ رای موافق، ۳۹ رای مخالف و ۲۰ رای ممتنع در این سمت ایفای نقش کرد. او پیشتر و از نیمه‌های دولت یازدهم با کسب ۱۹۳ رای موافق، ۷۲ رای مخالف و۹ رای ممتنع این مسئولیت را در دست گرفته بود. پیشتر، «محمود گودرزی» با  ۱۹۹ رای موافق، ۴۴ رای مخالف و ۲۴ رای ممتنع سکان این وزارتخانه را در دست داشت.

*اسماعیلی؛ کرسی‌نشین وزارت ارشاد

شایستگی «محمدمهدی اسماعیلی» ۴۶ ساله و دارای مدرک دکتری دکتری علوم سیاسی هم برای تصدی وزارت به تایید نمایندگان مجلس رسید. نمایندگان به او با ۱۸۱ رای موافق، ۷۷ رای مخالف و ۲۸ رای ممتنع رای اعتماد دادند.

پیشتر «سید عباس صالحی» با کسب  ۲۴۲ رای موافق،  ۲۵رای مخالف و  ۲۱ رای ممتنع در دولت دوازدهم این سمت را در دست داشت. پیش از او و پس از استعفای «علی جنتی»، «رضا صالحی امیری» با کسب ۱۸۰ رای موفق،  ۸۹ رای مخالف و  ۶  رای ممتنع این سمت را در دست گرفته بود. جنتی توانسته بود از سال ۹۲ از مجموع ۲۸۴رای، با ۲۳۴ رای موافق و ۳۶رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شود.

*ضرغامی؛ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

«سید عزت‌الله ضرغامی» ۶۲ ساله روز سوم شهریور با ۲۶۲ رای موافق، ۱۳  رای مخالف و ۶ رای ممتنع به عنوان دومین وزیر جمهوری اسلامی ایران در این سمت معرفی شد.

پیش از او «علی اصغر مونسان» به عنوان نخستین وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از  شهریور ۱۳۹۸ کار خود را دردولت دوازدهم و با کسب ۱۶۳ رای موافق، ۸۷ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از ۲۵۵ رای اخذ شده از سوی مجلس شورای اسلامی آغاز کرد. این وزارتخانه تا ‍۱۴ مرداد ۱۳۹۸ در قالب سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و در زیر مجموعهٔ دولت فعالیت می‌کرد.

*وزارت آموزش و پرورش؛ در انتظار وزیر

«حسین باغگلی» ۴۳ ساله با مدرک دکترای علوم تربیتی از سوی رئیسی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش به مجلس دوازدهم معرفی شد ولی درجلسه روز گذشته مجلس تنها گزینه‌ای بود که نتوانست اعتماد وزیران را جلب کند. باغگلی با ۷۶ رای موافق، ۱۹۳ رای مخالف و ۱۸ رای ممتنع، از کرسی وزارت بازماند.

« محسن حاجی‌میرزایی» در سال ۹۸ با کسب ۲۰۰ رای موافق ۴۸ رای مخالف و ۷ رای ممتنع تصدی وزات آموزش و پروش را در دست گرفت.پیش از او « سید محمد بطحایی» از سال ۹۶ این سمت را با کسب  ۲۳۸ رای موافق، ۳۵ رای مخالف و ۲۵ رای ممتنع نمایندگان مجلس در دست داشت. پیش از او هم در دولت یازدهم « فخرالدین احمدی دانش‌آشتیانی» با کسب ۱۵۷ موافق، ۱۱۱ رای مخالف و ۶ رای ممتنع، از سال ۹۵  تا ۹۶این سمت را در دست داشت.

برچسب‌ها رای اعتماد سید ابراهیم رییسی دولت سیزدهم پروندهٔ خبری رای اعتماد به دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رای اعتماد سید ابراهیم رییسی دولت سیزدهم رای اعتماد سید ابراهیم رییسی دولت سیزدهم ارتباطات و فناوری اطلاعات رای مخالف و ۴ رای ممتنع رئیسی برای تصدی وزارت سمت را در دست رای اعتماد مجلس رای اعتماد گرفت مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس اعتماد نمایندگان رای اعتماد بگیرد رای تصدی وزارت انتخاب شده دولت یازدهم دست گرفت ۵ رای ممتنع عنوان وزیر مجلس دوازدهم ۵ رای مخالف دولت دوازدهم رای ممتنع رای ممتنع اعتماد مجلس دولت سیزدهم رای ممتنع ۴ رای مخالف رای موافق ۶ رای ممتنع وزارت امور سوم شهریور مخالف و ۱۵ سال ۹۶ پیش از او معرفی شد ابقا شد ۱۰ رای ۱۴ رای سال ۹۲ ۲۵ رای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۹۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران

«مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی»،‌ «انتخابات الکترونیک» و «نشست مشترک رئیس جمهور با استانداران» از موضوعات مهم خبری شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا،‌ سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز خود در واکنش به اظهارات اخیر حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود برای انتخابات مجلس خبرگان تاکید کرد: بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است و تاکید عزیزان نیز همیشه بر اجرای قانون بوده است؛ این حرفها تازگی ندارد  ظاهراً برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

هادی طحان نظیف درباره دلایل رد صلاحیت حسن روحانی گفت: مواردی که بصورت مکتوب به ایشان اعلام شده موارد متعددی است و محدود به چند موردی که ایشان مطرح کردند نیست؛ البته همین چند مورد نیز به صوت دقیق مطرح نشده است.

وی در بخش دیگری از این نشست درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، توضیح داد: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ حوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تجربه انتخابات الکترونیکی در دور اول انتخابات مجلس دوازدهم و تاثیر برگزاری انتخابات الکترونیکی در دور دوم انتخابات مجلس در انتخابات‌های آتی گفت: در مرحله اول چهار حوزه را به صورت الکترونیکی بود. تجربه انتخابات الکترونیک رضایت‌بخش بود. در مرحله دوم چهار حوزه به هشت حوزه افزایش یافت تا تجربه بهتری داشته باشیم.

بر اساس اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور امروز؛ در استان تهران صندوق های الکترونیکی زیر بار می‌رود و شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک اجرا خواهد شد.

دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد که شش مرحله رای دادن در انتخابات الکترونیکی را می توانید در این لینک ببینید.

امروز،‌ تعدادی از کاندیداهای دومین دوره انتخابات مجلس دوازدهم از جمله مجتبی زارعی از اعضای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، سمیه گلپور کاندیدای لیست شورای وحدت اصولگرایان و جبهه صبح ایران  و مجتبی رحماندوست کاندیدای شورای وحدت اصولگرایان و لیست امناء ، علی طهرانی مقدم از اعضای لیست شورای وحدت و جبهه صبح ایران با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران به ارائه دیدگاه‌ها و برنامه‌های  خود پرداختند.

در بخشی از این نشست مجتبی زارعی با بیان این‌که «معتقدم نظارت مجلس هم زیر سوال است»، تصریح کرد:  ما در  کشور بحران نمایندگی داریم. نظام اداری ما نیمه ریاستی و نیمه پارلمانی است اما اگر مردم را نمایندگی نکنیم، مردم سالاری ما به مخاطره می‌افتد. خیلی وقت‌ها ما به سمت ساختارها غش می‌کنیم در حالیکه افراد باید نمایندگان مردم باشند.

سمیه گلپور هم با اعتقاد به شنیده‌ نشدن صدای مستضعفان در مجلس یازدهم تاکید کرد و گفت: باید صدای جامعه کارگری و بازنشستگان در مجلس شنیده شود.

همچنین مجتبی رحماندوست با تاکید بر تحقق عدالت اجتماعی در مجلس آینده، اظهار کرد: ما در مجلس آینده به دنبال این هستیم که مردم بدون لکنت زبان و ترس از عواقب آن، زبانشان به روی مسئولان و مقامات باز باشد. ما مردم بسیار خوبی داریم و باید مسئولانی داشته باشیم که همراه با مردم پیش بروند.

علی طهرانی مقدم نیز با بیان این‌که «نمایندگان از مسیری وارد مجلس شوند، که آلوده نباشد»، گفت: ما در حوزه قانونگذاری قوانین زیادی داریم. ما به قانون خوب نیاز داریم ولی به نظارت هم نیاز داریم. خیال دولت ها نباید از بعد نظارت مجلس راحت باشد. در مجلس نمایندگانی می خواهیم که وامدار باندهای قدرت و ثروت نباشند و هم در طول دوره نمایندگانی ضمن هم افزایی و کمک به دولت، اگر ایرادی می‌بینند، نظارت کنند و کوتاه نیایند.

****

در نشست مشترک رئیس جمهور با استانداران، سیدابراهیم رئیسی در بخشی از اظهارات خود با اشاره به اینکه در انتخابات قبل هم مجریان (وزیر کشور و استانداران) هم ناظران(شورای نگهبان) هم عموم‌مردم همت کردند وانتخاب با شکوهی براساس ۴ اصل مورد تاکید رهبرانقلاب برگزار شد، گفت: ان‌شاءالله در انتخابات میان دوره‌ای پیش رو با همت استانداران ۴ اصل مورد تاکید رهبری همواره در اولویت باشد و شاهد انتخابات میان دوره ای با شکوه باشیم و مجلس شورای اسلامی در زمان خود تشکیل شود.

رئیس­ جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین امروز، ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه هشتم اسفند ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی هم طی پیامی ضمن عرض تسلیت برای درگذشت سردار سرتیپ سیدمجید ایافت گفت: ایشان رزمنده‌ای مجاهد، فرماندهی بااخلاص، از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس و هم‌رزم وفادار سردار شهید محمود کاوه بودند که پس از دوران دفاع‌مقدس نیز با مجاهدت و تعهد، مسئولیت‌های متعددی را در عرصه‌های مختلف سپاه از جمله جانشینی فرماندهی لشکر ویژه شهدا، فرماندهی قرارگاه عاشورا، جانشینی فرماندهی قرارگاه ثامن‌الائمه(ع) نیروی زمینی سپاه و مسئولیت دبیرخانه کنگره بزرگداشت سرداران شهید و ۲۳ هزار شهید خراسان را برعهده داشتند که به‌طور یقین خدماتشان در گنجینه افتخارات این کشور به یادگار باقی خواهد ماند.

****

صبح امروز، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد که این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود. علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

****

همزمان با چهل و نهمین سالروز شهادت سید مجید شریف واقفی، عضو سازمان مجاهدین خلق ایسنا در گزارشی تاریخی با عنوان «فرجام مجاهدی که نامش بر دانشگاه صنعتی نشست»به مرور این واقعه پرداخت و یادآور شد که سازمان مجاهدین خلق دو ماه قبل از تاسیس دانشگاه صنعتی آریامهر در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۴۴ توسط محمد حنیف‌نژاد، سعید محسن و عبدالرضا نیک‌بین تشکیل شد. این سازمان خود را مدافع حقوق «خلق» می‌دانست و در ابتدای تاسیس متاثر از افکار اسلامی، تم مبارزه علیه رژیم پهلوی گرفت اما قدرت‌طلبی‌ها و حسادت‌های داخلی سازمان در برهه‌های زمانی مختلف موجب تصفیه حساب‌ها و حذف فیزیکی خونین در رده‌های عالی و میانی سازمان شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) آجرلو: موافق لایحه عفاف و حجاب هستم؛ اگر به صحن می‌آمد بهتر بود
  • برگزاری مناظره علمی پیرامون لایحه عفاف و حجاب در مشهد
  • رازهای خوش تیپی مردان
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • ذکی زاده: امنا مخالف دیکته شدن ریاست مجلس از سوی جریانات بیرونی است/ همه نمایندگان باید در اداره مجلس نقش داشته باشند
  • همان‌ها که موافق صیانت بودند، وارد مجلس آینده شده‌اند
  • نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟