Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@21:57:37 GMT

يک آمپول کرونا و تيغ دو لبه

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۲۰۹۰۱

خبرگزاری آریا-ییک آمپول درمان کرونا، تیغ دو لبه است.
به گزارش آریا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آمپول "تمزیوا" جهت درمان کرونا، یک تیغ دو لبه است که چنان‌چه درست استفاده نشود، خطر مرگ دارد.
جبرائیل موفق، عنوان کرد: این آمپول قبلا جهت درمان بیماری‌هایی مانند رماتیسم استفاده می‌شد، اما برخی پزشکان، آن را جهت درمان کووید-19 نیز تجویز کردند و با اثراتی که نشان داد، وزارتخانه نسبت به تجویز آن، شیوه‌نامه تعیین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 او افزود: تمزیوا مانند یک تیغ دو لبه است که اگر دقیق و درست استفاده شود، می‌تواند جهت بهبودی برخی بیماران کووید-19 مؤثر واقع شود، اما اگر در زمان درست آن استفاده نشود، خطرات جدی تا حد مرگ را ممکن است در پی داشته باشد. به همین دلایل، وزارت بهداشت، شیوه‌نامه‌ای را تنظیم و ابلاغ کرد که بر اساس آن باید سه پزشک از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی هر منطقه، تعیین و تمزیوا با امضای دو پزشک از آن سه تن، تجویز شود.
 موفق، متذکر شد: تمزیوا یک داروی معمولی نیست؛ قیمت آن نیز گران است و نمونه ایرانی آن حدود 2 میلیون و 600 هزار تومان عرضه می‌شود. از طرف دیگر در سطح کشور هم با کمبود این دارو مواجه هستیم. تولید تمزیوا کم است و به هر دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور مقدار کمی در هر هفته تعلق می‌گیرد. به‌طور معمول، حدود 100 الی 200 عدد به ما تعلق می‌گیرد. البته در هفته گذشته 400 عدد به دانشگاه مشهد تحویل داده شد که توزیع کردیم.
 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این‌که تمزیوا را با اولویت بیمارستان‌ها توزیع می‌کنیم، بیان کرد: به جهت این‌که بتوان به همه بیمارستان‌ها و مراکز، تمزیوا را توزیع کرد، به هر بیمارستان، مقدار محدودی تحویل داده می‌شود. این سهمیه‌ها نیز بر اساس میزان بستری‌های آن‌ است. در صورتی که پس از تحویل به بیمارستان‌ها موجودی باشد، به داروخانه‌های دولتی هم ارائه می‌شود. ذخیره‌ای از تمزیوا نداریم و اصلا چیزی به‌نام ذخیره نمی‌توان داشت، زیرا مقدار سهمیه‌ها کم است و اندک توزیع می‌شود.
 کمبود رمدسیویر نداریم
 موفق، با اشاره به وضعیت خراسان رضوی در حوزه داروی رمدسیویر نیز گفت: وزارت بهداشت، هر دو یا سه روز، برنامه توزیع رمدسیویر دارد و ما به محض دریافت دارو، آن را در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌های موقت تزریق این دارو و 23 داروخانه سطح شهر مشهد توزیع می‌کنیم. کمبودی در زمینه رمدسیویر نداریم و تا روزی 10 هزار ویال نیز توزیع کرده‌ایم.
 او در پاسخ به سؤالی درباره کمبود رمدسیویر در دو هفته گذشته، عنوان کرد: ممکن است کمبود‌های موقتی که بر اساس تأخیر در توزیع است، چند روز باشد، اما کمیاب بودن رمدسیویر نداریم. سال گذشته که این دارو تنها از هند وارد می‌شد، با کمبود شدید و کمیاب شدن روبرو بودیم، اما اکنون، چون به مقدار زیاد در داخل کشور تولید می‌شود، کمبودی نداریم. پس از این‌که در هفته گذشته، صف‌های طولانی خرید رمدسیویر در سطح شهر ایجاد شده بود، مراکز توزیع آن را افزایش دادیم و اکنون دیگر صف خرید نداریم.
 موفق، درباره ذخیره رمدسیویر، اظهار داشت: به محض دریافت سهمیه دارو، آن را توزیع می‌کنیم و این چیزی نیست که بخواهیم نگه داریم و مثلا برای ماه‌های پاییز و زمستان، ذخیره کنیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: آمپول کرونا بیمارستان ها علوم پزشکی دو لبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۰۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۶۶ هزار تذکره در دایکندی

ریاست احصائیه و معلومات ولایت ‎دایکندی از توزیع 66 هزار تذکره برقی و کاغذی طی یک سال گذشته در این ولایت خبر داده است.

‏ریاست احصائیه و معلومات ولایت ‎دایکندی می گوید که در جریان سال گذشته خورشدی حدود ۶۶ هزار تذکره کاغذی و برقی در این ولایت توزیع شده است.

به گفته این اداره از ناحیه توزیع این تعداد تذکره، ۲۹ میلیون افغانی عواید نیز جمع آوری و به خزانه دولت واریز شده است.

گفتنی است که چندی قبل ریاست احصائیه مرکزی از توزیع بیش از 12 میلیون تذکره برقی در کشور خبر داده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • توزیع ۵۰۰ کیسه آرد در بخش گافر و پارامون بشاگرد
  • تصویب جدول توزیع اعتبارات نیروهای مسلح
  • جدول مربوط به توزیع اعتبارات نیروهای مسلح تصویب شد
  • توزیع ۶۶ هزار تذکره در دایکندی
  • توزیع عادلانه امکانات در مدارس کرمانشاه با رویکرد محرومیت‌زدایی
  • توزیع کنسرو انفجاری بین مردم گرسنه غزه! +عکس
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت