Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از دانشمندان پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و بانک ملی تومور دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به یافتن "میکرو آران‌ای" شدند که می‌توان از آن برای تشخیص و پیش‌بینی بیماری سرطان معده انسان استفاده کرد.

به گزارش قدس آنلاین؛ جمعی از دانشمندان پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و بانک ملی تومور دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به یافتن "میکرو آران‌ای" شدند که می‌توان از آن برای تشخیص و پیش‌بینی بیماری سرطان معده انسان استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلول‌های بنیادی سرطانی، زیرگروهی از سلول‌های توموری هستند که توان خودنوزائی، متاستاز یا همان مهاجرت سلول‌های سرطانی از اندامی به اندام دیگر و مقاومت در برابر درمان را دارند.

دکتر "مرضیه ابراهیمی" مسئول تیم پژوهشگران طرح تشخیص سرطان معده در پژوهشگاه رویان گفت: عود یک بیماری سرطان یا همان متاستاز وابسته به سلول‌هایی است که سلولهای بنیادی سرطان نامگذاری می‌شود. ما در این پژوهش از سلول‌های بنیادی سرطان استفاده کردیم که بتوانیم زودتر تشخیص بدهیم که فرد چه زمانی به متاستاز دچار می‌شود و چه زمانی مقاومت به دارو پیدا خواهد کرد در واقع ما به دنبال کیت تشخیصی بودیم که  بیمار چه زمانی دچار متاستاز می‌شود.

وی با بیان اهمیت آن برای پروژه تحقیقاتی اظهار کرد: بیشتر متخصصان سرطان و آنکولوژیست‌ها به ما می‌گفتند که ما نمی‌دانیم زمانی که دارویی را تجویز می‌کنیم  حال بیمار رو به بهبودی می‌رود یا دچار وخامت می‌شود؛ ما امکان کشت سلول‌های بنیادی سرطان  را داشتیم و از آنها استفاده کرده و توانستیم به تشخیص اولیه برسیم که به صورت زودهنگام متاستاز را تشخیص بدهیم.

دکتر ابراهیمی با اشاره به آزمایش بیماران با این روش تصریح کرد:‌ در فاز اول ۱۰ بیمار را وارد فاز مطالعاتی پروژه کردیم که فقط سرطان معده نبود و سرطان پستان نیز جزو آن بوده است ولی در گام بعدی تعداد بیشتری از بیماران وارد این پروژه خواهند شد و به مرور مشکلات احتمالی این کیت تشخیصی آشکار می‌شود و آستانه صحیح‌ترکردن آزمایش را بدست می‌آوریم و سپس مجوز آن را از مراکز معتبر خواهیم گرفت.

وی با بیان اینکه این کار در نوع خودش در کشور جدید است، خاطرنشان کرد: سایر کشورهای جهان نیز از این روش استفاده می‌کنند و ما قادر هستیم که تعیین کنیم بیمار به کدام داروی شیمی‌درمانی پاسخ مناسب خواهد داد و یا مقاومت خواهد کرد و لازمه این کار این است که ما تحقیقات خود را ادامه بدهیم تا کیت معتبرتری را داشته باشیم؛ ما بیش از ۷ سال بر روی این پروژه کار کردیم و دستاورد ۷ ساله در حوزه سرطان معده و سرطان پستان را داریم.

منبع: تسنیم

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پژوهشگاه رویان درمان سرطان معده بنیادی سرطان پژوهشگاه رویان سرطان معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۱۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی موفق به راه‌اندازی نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور با استفاده از گونه‌های گراس‌های علوفه‌ای اصلاح شده چندساله و کم‌آب‌بر، برای تعلیف یکی از اسب‌های اصیل ایرانی موسوم به «دره شوری» شدند.

چراگاه ۱.۵ هکتاری با بذر حاصل از مطالعه محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و عملیات به‌نژادی یکی از دستاوردهای چند سال اخیر در بخش کشاورزی است.

یکی از مزیت‌های مهم این گیاهان بومی اصلاح شده، توانایی استفاده از آب سبز و بارش‌های زمستانه و بهاره برای تولید علوفه است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، تحمل به شرایط سخت محیطی مانند سرما، شوری آب و خشکی، تولید اقتصادی برای بهبود معیشت بهره‌برداران، خوش‌خوراک بودن، کیفیت بالا و قابلیت چرای مستقیم و مصرف به صورت خشک را از دیگر ویژگی‌های بارز این گیاهان علوفه‌ای اصلاح شده برمی‌شمارد.

نکته جالب در مورد گونه‌های اصلاح شده گراس‌ها توسط محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی این است که این علوفه‌ها چندساله بوده و بعد از کشت و استقرار چندین سال قابل بهره‌برداری می‌باشند.

بذر این گیاهان علوفه‌ای اصلاح شده، یک بار کشت می‌شود، اما تا ۱۰ سال قابل رشد و برداشت است.

مزیت دیگر این گیاهان علوفه‌ای اصلاح شده و کم‌آب‌بر، تنها به کشت در مزارع و تغذیه اسب‌ها محدود نمی‌شود بلکه بذر آن قابل انتقال به عرصه‌های مرتعی و منابع طبیعی نیز هست و می‌تواند مورد استفاده انواع دام‌های سبک و سنگین هم قرار گیرد.

بی‌تردید امروزه با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش گرمایش زمین، خشکسالی و ضرورت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و ترسیب کربن، معرفی گونه‌های متحمل به شرایط سخت محیطی، بیش از پیش ضرورت پیدا کرده است.

کد خبر 6097874

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • اینزاگی ساسولو را به بقا امیدوار کرد
  • عادت های روزمره ای که نمی دانستید دلیل ترش کردن معده هستند