Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@22:58:00 GMT

پشت پرده تولید نشدن آثار سینمایی عاشورایی

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۲۲۴۳۳

پشت پرده تولید نشدن آثار سینمایی عاشورایی

به گزارش خبرنگارحوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،بحث ساخت و پخش فیلم‌های مذهبی به خصوص عاشورایی در ماه محرم بیشتر از هر زمان دیگری مورد توجه قرار می‌گیرد. ساخت آثاری که در ترویج فرهنگ‌های دینی و مکتب عاشورایی بسیار موثر هستند. اما همواره میزان تولیدات در این حوزه بسیار کم بوده است. البته فیلم‌هایی با بازنمایی فرهنگ حسینی و مفاهیم عاشورایی در چند سال اخیر تولید شده، اما جای خالی آثاری که به طور مستقیم به واقعه عاشورا و کربلا بپردازند حس می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید یکی از آخرین فیلم‌های عاشورایی که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و اکنون از آثار شاخص این زمینه محسوب می‌شود، فیلم سینمایی «روز واقعه» باشد. فیلم سینمایی «رستاخیز» هم که در جشنواره فجر سی و دوم جوایز زیادی را دریافت کرد آخرین اثری است که با محوریت واقعه عاشورا ساخته شده، اما مشکلات زیادی را در زمینه اکران و همینطور قاچاق فیلم تجربه کرده و هنوز با گذشت حدود یک دهه نتوانسته اکران گسترده سینمایی را تجربه کند.

مجید مجیدی کارگردان «محمد رسول الله» در سوگواره فیلم‌های عاشورایی «تصویر دهم» هم که برای حفظ فرهنگی حسینی برگزار می‌شود به موضوع اکران فیلم «رستاخیز» اشاره کرد و گفت تلاش داریم این رویداد را به عنوان فرهنگ حسینی حفظ کنیم و به بهترین نحوه ممکن آثار را ارایه دهیم، جای چنین نگاه‌هایی در سینمای ما خیلی خالی است. ما باید راه را باز کنیم که فیلمسازان تشویق شوند و در این عرصه کار کنند در حالی که متوقف شدن «رستاخیز» باعث شد فیلمسازان رغبتی نداشته باشند که در این عرصه ورود کنند و تهیه‌کنندگان هم دیگر چنین ریسکی نکنند.
مجیدی در این سوگواره نیز از علمای دینی درخواست کرد که در حوزه مسایل فرهنگی حوزه علمیه یا مسایل کلان فرهنگی هنری به کمک اصحاب فرهنگ و هنر بیایند.

به همین بهانه با یکی از تهیه کنندگان آثار دینی و مذهبی سینما گفتگو کرده ایم که در ادامه می‌خوانید.

محسن علی اکبری تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اصلی‌ترین مشکل رسیدن به تولیدات مطلوب و با مضمون عاشورایی و دینی در سینما، توجه و حمایت مدیران و متولیان فرهنگی کشور و در سطح کلان شورای عالی انقلاب فرهنگی است که باید تولید این آثار را برای هنرمندان در این عرصه تسهیل کند.

وی افزود: هنرمندان، علاقه‌مند ورود به این عرصه هستند، اما با موانع زیادی مواجه هستند. باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی تلاش کنند تا شرایط ورود به این عرصه برای هنرمندان گرفته شود. یکی از دلایلی هم که فیلم رستاخیز اکران نشد به خاطر برخی مخالفت‌ها بود. در سال ۸۰ فیلم ثارالله را در دست تولید داشتم، اما متوقف شد.

وی افزود: علاوه بر اینکه هنرمندان دغدغه ورود به این عرصه را دارند؛ مدیران فرهنگی هم باید برای این موضوع برای آن‌ها دغدغه باشد و این موضوع قابل حل شدن هست. بعد از اینکه این موضوع حل شد باید به هنرمندان تسهلات تولید و پخش ارائه شود. ما در مباحث عاشورایی بهتر از فیلم روز واقعه نداریم که در زمان اکران مورد حمایت و پشتیبانی وزارت فرهرهنگ و ارشاد قرار نگرفت و در سینما با شکست مواجه شد و فروش کمی داشت، اما بار‌ها در رسانه ملی پخش شد و باعث تاثیر گذاری در فرهنگ و هنر کشور و ماندگاری آن شد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

این تهیه کننده سینما در پایان اظهار کرد: اگر فیلم با محتوای ارزش عاشورایی ساختیم باید با نظارت و تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی از اکران مناسبی بهره‌مند شود تا این تولید رشد بیشتری کند و مخاطبان خود را که تعداد زیادی هستند وارد سالن سینما کند.

وی ادامه داد: بخشی از مخاطبان امروز سینما قبلا فضایی را مشاهده کردند که احساس می‌کنند سینما جای امنی برای خانواده آن‌ها نیست، اما اگر بدانند آثاری با محتوا دینی و عاشورایی وجود دارد که جنبه آموزشی هم دارد و در سینما در حال اکران است مخاطبان این آثار هم جذب سینما می‌شوند.

وی افزود: این موضوع ابتدا باید با حمایت و هزینه دولت فرهنگسازی شود. تولیدات دینی و عاشورایی تاثیرات خوبی بر مخاطب می‌گذارد که یکی از آن‌ها فیلم مریم مقدس بود که در آن زمان تولید کردیم و به گفته صنف لوازم آرایشی، فروش لوازم آرایشی در آن زمان  تا ۶ ماه کاهش پیدا کرده بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای ایران تهیه کننده سینما محرم 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۲۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر توسط بنیاد آیه های ایثار و تلاش، با هدف تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست های کلی مبتنی بر تبیین مولفه های فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت زنان در تاریخ انقلاب اسلامی الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینه ترویج این مولفه ها درمسیر فرهنگ ایرانی اسلامی، و با موضوع نقش زنان ایثارگر و جایگاه حماسی آنان در انقلاب و جبهه مقاومت منتشر شد.

بر اساس اعلام دبیرخانه این رخداد فرهنگی هنری، هدف گذاری در ۷ زمینه ذیل در دستور کار جشنواره قرار گرفته است.
۱-پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه انقلابیگری زنان و پرچمداری آنها در نهضت اسلامی ایران
۲-شناسایی و معرفی ظرفیت ها ,استعداد ها و توانمندی های زنان در حوزه های فرهنگی و هنری به منظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیشبرد فرهنگ ایثار و مقاومت
۳- توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت های موجود جامعه هنری جهت کاهش آسیب های اجتماعی بویژه مقابله با تهاجم نرم دشمن و آندلسی کردن ایران
۴-الگوسازی شخصیت های موفق علمی , فرهنگی و اجتماعی زنان ایثارگر ایران و جبهه مقاومت برای نسل های آینده و جهان اسلام بعنوان الگوی سوم زنان در جهان
۵- تقویت فعالیت های جهادی , فرهنگی , هنری و رسانه ای در حوزه زنان
۶- تبیین و تحکیم بنیان خانواده و لزوم افزایش جمعیت در پیشرفت و تعالی کشور
۷-ایجاد بانک اطلاعاتی و مطرح کردن چهره های شاخص زنان نخبه کشور برای دسترسی جوانان

جشنواره پنجم فیلم کوثر در چهار بخش سینمای ایران شامل: فیلم های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم) مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است.

همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویزه گنجانده شده که عبارتست از:
الف - نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشورهای حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته است .

ب- حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بر پایه این گزارش، بخش طرحها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیر رقابتی نیز سایر بخش‌های چهارگانه جشنواره را تشکیل می دهند؛ نمایش های ویژه، نشست های تخصصی، نکوداشت ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور، از دیگر بخش های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه به آدرس: kovsarfestival@gmail.com کنند و در صورتیکه حجم فایل اثر بیش از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می توانند اثر خود را بصورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. ضمن اینکه پایان وقت اداری روز شنبه پنجم خرداد ماه سالجاری، آخرین مهلت ارسال آثار در نظر گرفته شده است.

نشانی دبیرخانه جشنواره:
تهران – میدان فردوسی -خیابان انقلاب – چهار راه کالج – خیابان حافظ – خیابان غزالی – پشت سفارت روسیه – پلاک ۱۱ – مرکز تشکل های شاهد و ایثارگر- آقای صیادی (دبیرخانه جشنواره)
تلفن و دورنگار : ۰۲۱۶۶۷۵۷۴۰۶ – ۰۹۳۶۹۸۴۴۳۹۵
همه روز هفته بجز پنجشنبه و جمعه
آدرس پست الکترونیکی : kosarfilmfestival۶۷@gmail.com
آدرس وبسایت: www.isartalash.ir
پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر، تیرماه ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده وبا همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار میشود.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229140 برچسب‌ها فیلم جبهه مقاومت ایثار وشهادت

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید
  • اکران مردمی «تمساح خونی» در اکومال کرج