Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم امروز (پنج‌شنبه ۴شهریورماه) در محل این وزارتخانه حضور یافته و رسما کار خود را آغاز کرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به اولین اولویت کاری خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اولویت اول ما در دولت در همه حوزه‌ها از جمله حوزه فرهنگ و هنر رسیدگی به عوارض ناشی از کرونا خواهد بود، در ۱۸ ماه گذشته که کشور با فراگیری کرونا روبرو بوده تمامی فعالیت‌های فرهنگی و هنری کشور تحت الشعاع قرار گرفته و رو به تعطیلی و نیمه تعطیلی رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اصحاب فرهنگ و هنر به موجب این شیوع با روزگار سختی روبرو بودند و سعی ما در دولت مردمی بر این است که از وضعیت فعلی عبور کنیم و بتوانیم سریعاً یک فضای حمایتی و پشتیبانی را ایجاد کنیم.

اسماعیلی افزود: در جلسه امروز دولت نیز همین موضوع مطرح و قرار بر این شد که مجموعه‌های پشتیبان در دولت همانند سازمان برنامه و بودجه بتوانند کمک‌های لازم را داشته باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: بحث واکسیناسیون سراسری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه که پیش از این توسط آقای صالحی و همکاران‌شان آغاز شده بود را تکمیل خواهیم کرد و تلاش ما براین است که با پایین آمدن شیوع ویروس کرونا، بازگشایی فعالیت‌های فرهنگی و هنری را با حفظ پروتکل‌های بهداشتی داشته باشیم، تمام دغدغه ما این است که هرچه سریع‌تر فضای فرهنگی و هنری کشور به شرایط عادی باز گردد.

اسماعیلی در ادامه با بیان اینکه اتمام دوران وزارت آقای صالحی به معنای قطع همکاری ایشان با مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نخواهد بود، تصریح کرد: سعی ما بر این است که از شخصیت‌های فرهنگی همچون آقای صالحی که مایه افتخار کشور هستند بهره ببریم و سوابق و تجربیات علمی و فرهنگی ایشان ایجاب می‌کند که از نظرات کارشناسی ایشان استفاده کنیم، تاکید رئیس جمهور نیز براین است که در یک فضای تعاملی از تجارب مدیران گذشته بهره برده و آن را به شرایط حال و آینده پیوند بزنیم تا در یک مسیر هم‌افزا بتوانیم بهترین عملکرد را داشته باشیم.

وی در پایان گفت: تلاش ما در دوران جدید این است که بتوانیم یک مسیر رو به جلو را ترسیم کنیم و نقش فرهیختگانی چون آقای صالحی در این راستا بسیار مهم است.

سیدعباس صالحی نیز با تبریک انتخاب محمدمهدی اسماعیلی به عنوان وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدوارم در مسیر جدید مسئولیت خود موفق باشید و بنده نیز به عنوان سرباز این کشور هرجایی که نیاز به کمک بنده باشد در خدمت شما و حوزه فرهنگ و هنر کشور خواهم بود.

وی ادامه داد: برای شما و همکاران‌تان دعای خیر داشته و از خداوند متعال خواستارم به شما کمک کند تا این مسئولیت سنگین را به پیش برده و با جهش‌های سریع‌تر و سرعت کامل‌تر به سمت جلو حرکت کنید، امید است در دوره جدید دولت آقای رئیسی و مدیریت شما شاهد اتفاق‌های درخشان و قابل ارجاع به حوزه فرهنگ، هنر و رسانه باشیم.

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: یکی از کارهایی که در انتهای دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم انجام دادیم کاری با عنوان «تجربه‌نگاری» بود، در این طرح بنده به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ۷ ساعت مصاحبه از وضعیت ۴ سال وزارتخانه را داشته‌ام، همچنین سایر معاونان و مدیران نیز به صورت مجزا گفت‌وگوهایی را داشتند که تمام این مصاحبه‌ها در قالب فیلم، فایل صوتی و کتاب در اختیار مدیریت جدید قرار می‌گیرد.

صالحی یادآور شد: یکی دیگر از اقدامات تجربه‌نگاری ارائه تصویری روشن از ۲۷ پروژه اصلی این وزارتخانه در دوره ۴ ساله دولت دوازدهم بود که مدیران جدید می‌توانند از آن استفاده کنند، یکی از مسائلی که در این نوع نقل و انتقال‌های مدیریتی باید مورد توجه قرار بگیرد همین حافظه تاریخی مدیریتی است، پیشنهاد می‌کنم این اتفاق در دوره‌های دیگر هم ادامه پیدا کند تا دانش مدیریتی اتصال خود را با مدیران جدید حفظ کند و قطعاً این به هم پیوستگی می‌تواند به دوره جدید مدیریتی یک دستگاه کمک کند.

وی افزود: قطعاً در هر دوره مدیریتی جدید کارهای نو شکل خواهد گرفت اما این اتصال حافظه تاریخی می‌تواند کمک کند که مدیران جدید با اتکا به گذشته با علم بیشتری به سوی آینده حرکت کنند.

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه پس از پایان دوران وزارت خود در چه کاری اشتغال خواهند داشت، خاطرنشان کرد: بنده از فضای علمی و فرهنگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمدم و امروز پس از پایان دوران مدیریتی خود مجدداً به همان حوزه فکر، اندیشه و کتاب باز خواهم گشت تا بتوانم از خوشه‌چینی اصحاب فکر و اندیشه بهره ببرم.

 

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فرهنگی وزارت فرهنگ محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۵۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی

به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سید مجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی در برج آزادی برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است، این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، حضور امام (ره) در این مسیر تا راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن که در این سال‌ها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می‌کند.

وی افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از حضور بیش از ۱۰۰ سال در خلیج فارس اخراج کرده است، روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی‌های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است.

خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ما است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمین‌مان نگاه نمی‌کنیم بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ما است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم. علاوه بر آن آبراه بی‌نظیر بین‌المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.

وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن‌ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

اسماعیلی تاکید کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ما است، ایران فرهنگی اساسا نمی‌تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است. وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می‌کنیم.

به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم و خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ما است. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم.

وی افزود: در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.

اسماعیلی تصریح کرد: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکایی‌ها ایستادند و به شهادت رسیدند و ده‌ها نقطه افتخارآمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانی‌ها طی کنند، خدای بزرگ را برای همه این داشته‌ها شاکریم.

نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود

وی گفت: نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود. به جوانان توصیه می‌کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته‌های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.

خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاءالله به عنوان بخش جداناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.

اسماعیلی تاکید کرد: به عزیزان‌مان در حاشیه خلیج فارس عرض سلام و ادب دارم. دیروز قصد داشتیم به جزیره ابوموسی برویم که یکی از حوزه های مهم فرهنگی جغرافیایی ما است که متأسفانه فراهم نشد.

روز ۱۰ اردیبهشت مصادف با سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج فارس در تقویم رسمی کشور به‌ عنوان روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده است.

کد خبر 6091880

دیگر خبرها

  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی
  • اسماعیلی: خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جمهوری اسلامی است+ فیلم
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • وزیر ارشاد: اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم