Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا، شامگاه پنجشنبه، در گفت‌و‌گو با شبکه «الجزیره مباشر» به مسئله خروج آمریکا از افغانستان و وقوع انفجارهای تروریستی در کابل پرداخت.

منابع خبری، شامگاه پنجشنبه، از وقوع دو انفجار تروریستی در فرودگاه کابل خبر دادند؛‌ انفجارهایی که تا این لحظه ۱۰۳ کشته بر جای گذاشته است که از این تعداد، ۱۳ نفر نظامی آمریکا بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا با اشاره به انفجارهای شامگاه پنجشنبه در کابل، در این خصوص گفت که آنچه در فرودگاه بین‌المللی «حامد کرزای»، روز پنجشنبه، روی داد، فاجعه بزرگی است زیرا افرادی که هدف قرار گرفتند سربازان آمریکا و شهروندان افغانستان بودند.

جان بولتون در بخش دیگری از اظهاراتش اضافه کرد که تمام جهان «از تبعات راهبردی این اشتباه آمریکا رنج خواهند برد. وی ادامه داد که دولت آمریکا «مرتکب خطای خروج ناموفق شده است و این مسئله دولت رئیس‌جمهور "دونالد ترامپ" و "جو بایدن" در تنگنا قرار خواهد داد زیرا این گام منجر به کشته شدن آمریکایی‌ها شد؛ آن هم بیش از آمارهایی که در دهه گذشته به ثبت رسیده بود».

بولتون همچنین تأکید کرد که وضعیتی که آمریکا امروز در آن به سر می‌برد، بدتر از تجربه خروج از «سایگون» است و «شهروندان آمریکا بهای این اشتباه راهبردی را خواهند پرداخت».

وی در ادامه اظهاراتش مدعی شد که فرماندهی نظامی و رهبری سیاسی آمریکا به دو هدف راهبردی در افغانستان دست پیدا کرد که این دو هدف سرنگون کردن نظام طالبان و بیرون راندن آن از کابل و همچنین بیرون کردن سازمان القاعده از خاک افغانستان بود. در عین حال، هدف دوم مانع شدن از این بود که افغانستان نقطه آغاز حملات تروریستی علیه آمریکا و منافع راهبردی آن در جهان شود.

مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا بار دیگر تأکید کرد که خروج آمریکا و غرب از افغانستان یک خطای راهبردی است که تبعات آن آمریکا را درگیر خود خواهد کرد. وی همچنین بیان کرد که دور از ذهن نیست القاعده و داعش برای انجام فعالیت‌های نظامی علیه آمریکا و کشورهای غربی به افغانستان بازگردند.

جان بولتون توضیح داد: «آمریکا طی دو دهه گذشته اشتباه‌های بسیاری در افغانستان مرتکب شده است؛ اما اشتباه بزرگ، همان چیزی بود که دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق و بایدن با این خروج ناموفق مرتکب آن شدند».

بولتون  مدعی شد که با این حال، «نمی‌توانیم از شکست آمریکا در افغانستان سخن بگوییم؛ اما می‌توان از اشتباه بزرگی که پیامدهای راهبردی بزرگی دارد، سخن به میان آوریم».

او در ادامه به آینده سازمان‌های تروریستی و نقش آمریکا در مواجهه با این گروه‌ها پرداخت و بیان کرد که بسیار سخت است که آمریکا مانع بازگشت تروریست‌ها به افغانستان و شکل‌گیری مجدد آن‌ها شود؛ با این حال وی ادعا کرد، اگر چنین چیزی رخ دهد و این گروه‌ها بازگردند، آمریکا در آن صورت ملزم خواهد بود که سخن پایانی خود را بزند و به کلی تمام سازمان‌های تروریستی را ریشه‌کن کند.

مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا در پایان این مصاحبه گفت که خروج ناموفق آمریکا از افغانستان بر آینده و شکل ائتلاف‌های بین‌المللی موجود در منطقه و جهان تأثیر خواهد گذاشت و «رقبای آمریکا از این خروج استفاده خواهند کرد. خروج نیروهای آمریکا و نیروهای ائتلاف ناتو یک خلأ در تحالف‌های راهبردی آسیای مرکزی ایجاد خواهد کرد و این رقبا خواهند بود که این خلأ را پر خواهند کرد».

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جان بولتون مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا رئیس جمهور آمریکا مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۷۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب نشینی آمریکا از تحریم یگان نظامی رژیم صهیونیستی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه آی ۲۴، دولت آمریکا از برنامه خود برای تحریم یگان از ارتش رژیم صهیونیستی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر در کرانه باختری شده، عقب نشینی کرد.

شبکه ای‌بی‌سی نیوزروز جمعه گزارش داد که آمریکا تحریم‌هایی را علیه واحدهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی که متهم به «نقض فاحش حقوق بشر» علیه فلسطینیان در کرانه باختری است، اعمال نخواهد کرد.

این رسانه به استناد یک یادداشتی دولتی نوشت که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به «مایک جانسون» رئیس مجلس نمایندگان این کشور اعلام کرده که واشنگتن تحویل کمکی به این واحد نظامی ارتش اسرائیل را به تعویق نخواهد انداخت و اسرائیل می تواند تمام مبلغ اختصاص داده شده توسط کنگره را دریافت کند.

ای بی سی نیوز گزارش داد که مقامات آمریکا استدلال می کنند که روند بررسی نقض حقوق بشر درباره این یگان نظامی منصفانه بوده است.

این در حالی است که بر اساس یک اقدام فدرال موسوم به قانون لیهی، ارتش آمریکا موظف است از ارائه تسلیحات، آموزش و سایر کمک‌های نظامی به هر واحد نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر می‌شود، خودداری کند.

کد خبر 6089105

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • اسرائیل مرتکب نسل کشی در غزه نشده است!
  • آمریکا: اسرائیل مرتکب نسل کشی در غزه نشده است!
  • عقب نشینی آمریکا از تحریم یگان نظامی رژیم صهیونیستی
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان