Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@21:38:38 GMT

جدیدترین اخبار واکسن ایدز؛ از تست انسانی تا عملکرد

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۳۲۴۱۹

جدیدترین اخبار واکسن ایدز؛ از تست انسانی تا عملکرد

اطلاعات ارائه شده نشان می‌دهد که شرکت مدرنا قصد دارد به زودی تست انسانی واکسن ایدز را آغاز کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شرکت مدرنا آزمایشات بالینی مربوط به دو واکسن HIV را از ۱۹ سپتامبر (یکشنبه ۲۸ شهریورماه) آغاز خواهد کرد. این واکسن‌ها همانند واکسن‌های کرونا به فناوری mRNA مجهز شده است. چندین سال است که محققان در حال بررسی میزان کارآیی واکسن‌های mRNA برای درمان سرطان و دیگر بیماری‌ها در مدل‌های حیوانی بوده‌اند، فایزر و مدرنا اولین واکسن‌هایی بوده که از این فناوری استفاده کرده و به انسان تزریق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکسن‌های مجهز به فناوری mRNA به سلول‌ها آموزش می‌دهند که پروتئینی شبیه پروتئین پوسته خارجی ویروس تولید کنند؛ سپس این پروتئین‌ها سلول‌های ایمنی را آماده می‌کند که ویروس مورد نظر را تشخیص دهند و آن را نابود کنند.

محققان معتقدند که واکسن‌های متعددی برای ایجاد پاسخ ایمنی لازم برای محافظت در برابر HIV مورد نیاز است. HIV یا ویروس نقص ایمنی انسانی یک رتروویروس است که به سیستم ایمنی بدن انسان حمله می‌کند. مقابله با این ویروس بسیار دشوار است؛ زیرا دارای پروتئین شبه سنبله است که با یک پوشش قندی مانند پوشانده شده است. زمانی که این ویروس وارد بدن می‌شود از تأثیرات آنتی بادی در امان است. در حال حاضر هیچ درمانی برای ویروس HIV وجود ندارد، درمان‌های موجود فقط سرعت پیشرفت آن را کاهش می‌دهد.

‌تولید واکسنی که ویروس HIV را مورد هدف قرار دهد بسیار چالش برانگیز است؛ زیرا رتروویروس (ویروس پسگرد) ۷۲ ساعت پس از انتقال به بدن به بخشی از ژنوم انسان تبدیل می‌شود. به منظور پیشگیری از بروز عفونت مقدار زیادی آنتی بادی خنثی کننده (bNABs) باید در زمان ورود ویروس در بدن وجود داشته باشد.

به نظر می‌رسد که هر دو واکسن HIV شرکت مدرنا با وارد کردن آنتی بادی bNABs در بدن افراد، با این مشکلات مقابله می‌کند؛ آنتی بادی‌ها خنثی کننده بیرونی‌ترین لایه ویروس که از مواد ژنتیکی آن محافظت می‌کند را هدف قرار می‌دهد؛ بنابراین مانع ورود ویروس به سلول‌های بدن و آلوده کردن آن‌ها می‌شود. این آنتی بادی‌ها می‌توانند گونه‌های مختلف ویروس HIV را از بین ببرند.

واکسن‌های HIV شرکت مدرنا اولین واکسن‌های ایدز است که به مرحله تست انسانی رسیده‌. این آزمایشات میزان ایمنی دو واکسن ذکر شده را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. ۵۶ فرد سالم بین ۱۸ تا ۵۶ سال که به ویروس HIV آلوده نشده‌اند این واکسن را دریافت خواهند کرد. افراد شرکت کننده در آزمایش به چهار گروه تقسیم خواهند شد. دو گروه از آن‌ها ترکیبی از دو واکسن را دریافت می‌کنند و دو گروه دیگر فقط یکی از واکسن‌ها را تزریق می‌کند. همه افراد مورد ارزیابی می‌دانند که چه نوع واکسنی دریافت کرده‌اند.

محققان تعداد سلول‌های B موجود در بدن افراد شرکت کننده را ارزیابی خواهند کرد، سلول‌های B که به لنفوسیت‌های B نیز معروف است نوعی آنتی بادی است که با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی مقابله می‌کند. پژوهشگران پیش از این از سیستم‌هایی به جز فناوری mRNA استفاده کردند. با وجود اینکه در بدن ۹۷ درصد افراد شرکت کننده در مطالعه پاسخ ایمنی ایجاد شده بود، اما برای مقابله با عفونت‌های HIV کافی نبود.

محققان در مرحله اول آزمایشات میزان ایمنی واکسن‌های تولید شده و پاسخ ایمنی تولید شده در بدن افراد را بررسی خواهند کرد، در مرحله دوم و سوم نیز میزان تأثیرگذاری آن‌ها بر پیشگیری از بروز عفونت‌های HIV را ارزیابی خواهد شد. محققان معتقدند که فناوری mRNA قادر است مشکلات مربوط به واکسن‌های HIV را حل کند، اما به نظر می‌رسد که تولید و عرضه واکسن ایدز یک فرآیند چند ساله است.

کد خبر 517483

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ایدز درمان ايدز پیشگیری از ایدز واکسن ايدز نتایج واکسن ایدز مبتلا به ایدز واکسن واکسن mRNA فناوری mRNA شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شرکت مدرنا فناوری mRNA آنتی بادی دو واکسن واکسن ها ویروس HIV سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۲۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی زبردست امروز یکشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: در راستای رفع مشکلات تأمین دارو و واکسن دامداران و مرغداران استان این اداره کل با همکاری نظام دامپزشکی مبادرت به صدور مجوز فعالیت مراکز درمانی و توزیعی دارو و واکسن کرده است.

وی افزود: در همین راستا ۱۰۳ داروخانه دامپزشکی، ۸۰ درمانگاه دامپزشکی، چهار آزمایشگاه دامپزشکی و ۱۲ شرکت پخش و توزیع واکسن و دارو و دو کارخانه داروسازی دامپزشکی در لرستان فعال بوده و به مشتریان خود خدمات ارائه می‌دهند.

مدیرکل دامپزشکی لرستان، تصریح کرد: باتوجه‌به گستردگی جمعیت دامی روستایی و عشایری استان و افزایش میزان تعداد واحدهای دامپروری صنعتی این اداره کل در راستای تأمین دارو و واکسن‌های دامی موردنیاز در استان اقدام به صدور مجوزهای فعالیت برای متقاضیان واجد شرایط فعالیت در حرفه دامپزشکی کرده است.

زبردست اولویت صدور مجوز مراکز دارویی و درمانی را مناطق و بخش‌های استان عنوان کرد و هدف از این اقدام را دردسترس‌بودن خدمات دامپزشکی برای استفاده بهره‌برداران برشمرد.

وی گفت: با اقدامات انجام شده در حال حاضر هیچ‌گونه کمبود دارو و واکسن دامی در استان لرستان وجود ندارد.

کد خبر 6096978

دیگر خبرها

  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟