Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@07:40:53 GMT

فرم شهری تا ۹۰ درصد بر مصرف انرژی اثرگذار است

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۳۵۰۳۶

فرم شهری تا ۹۰ درصد بر مصرف انرژی اثرگذار است

یک دکترای طراحی شهری گفت: فرم شهری تمامی ابعاد اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی شهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

حسن سجادزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مصالح به کار رفته در ساختمان و هوشمندسازی بنا حدوداً ۱۰ درصد در مصرف انرژی تأثیرگذار است در حالی که فرم شهری و نحوه طراحی خیابان‌ها تا ۹۰ درصد بر مصرف انرژی اثرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در یک شهرک به دو نحو افقی یا عمودی، یا شرقی غربی و شمالی جنوبی می‌توان خیابان‌ها را طراحی کرد و این نوع طراحی بر مصرف انرژی اثرگذار است.

این دکترای طراحی شهری تاکید کرد: در شهرکی که مسیرها شمالی جنوبی ساخته می‌شود، ساختمان‌ها شرقی غربی است؛ این نوع طراحی مصرف انرژی را بسیار بالا می‌برد به نحوی که در تابستان به بیش از یک کولر برای خنک کردن نیاز است و در زمستان نیز وسایل گرمایشی بیشتری نیاز است.

سجاد زاده خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی هرچند که مصالح به کار رفته و نحوه طراحی داخلی ساختمان هوشمند باشد، این فرم شهری است که میزان مصرف انرژی را تعیین می‌کند لذا اثر فرم شهری در مصرف انرژی نسبت به هوشمندسازی ساختمان بسیار بالا و این مؤلفه بسیار تعیین کننده است.

وی ادامه داد: معماری گذشته ما به دلیل طراحی شهری مناسب و فرم شهری متناسب سالیان سال در برابر ناملایمات طبیعی مقاوم و سازگار بود.

این دکترای طراحی شهری تصریح کرد: امروزه مدرن‌ترین و هوشمندترین ساختمان‌ها ساخته می‌شود، اما این بناها عمر کوتاهی دارد و مصرف انرژی در آنها چندین برابر است چرا که پارامترهای تعیین کننده فرم شهری شامل تراکم، دانه بندی، جهت گیری ساختمان‌ها و جهت گیری معابر در طراحی شهر در نظر گرفته نمی‌شود.

سجادزاده اضافه کرد: مقایسه دو شهر که فرم شهری متفاوتی دارد میزان مصرف انرژی را به وضوح نشان می‌دهد؛ مصرف انرژی در شهرکی که ساختمان‌های غربی شرقی دارد دو برابر شهرکی است که ساختمان‌های شمالی جنوبی دارد و ساکنان آن دو برابر هزینه مصرف انرژی را پرداخت می‌کنند.

وی گفت: فرم شهری تمامی ابعاد اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی شهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و تا زمانی که فرم و سازمان شهری به درستی و بر مبنای اصولی طراحی، اقلیمی و سایر مولفه‌ها طراحی نشود، بعداً هرچقدر هم در جزئیات طراحی ساختمان و معماری، سعی در اصلاح این کمبود داشته باشیم، با مشکل مواجه خواهیم شد.

این دکترای طراحی شهری افزود: در طراحی درست و متناسب شهر و رعایت نکات مربوط به فرم شهری نقش شهر سازان و طراحان شهری غیر قابل انکار است.

کد خبر 517609

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران طراحی شهری شهر سازی مصرف انرژی مدیریت مصرف انرژی بافت شهری شهر معابر شهر هوشمند شهر هوشمند مصالح ساختمانی معماری معماری شهری مسائل زیست محیطی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دکترای طراحی شهری مصرف انرژی ساختمان ها فرم شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۵۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه

هرمزگان-جام جم انلاین-مدیر احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به اینکه برای رکورد زنی تولید واحد احیای مستقیم افزایش کمیت همراه با حفظ کیفیت مدنظر بود، گفت: تولید این واحد در فروردین‌ماه امسال ۱۵ درصد بالاتر از طراحی کارخانه بوده که در واقع بهترین عملکرد یک واحد احیا مستقیم با این ظرفیت تولید نسبت به طراحی در سطح ایران محسوب می‌شود. 

 

علیرضا نجار قویدل  در تشریح جزئیات این خبر افزود: در فروردین ‌ماه امسال واحد احیا مستقیم موفق به ثبت چهار رکورد تولید روزانه و همچنین رکورد تولید ماهیانه آهن اسفنجی به میزان ۱۷۰ هزار و ۳۰۰ تن شد.

وی بیان کرد: نخستین رکورد روزانه مجموع دو مدول به میزان پنج هزار و ۹۵۸ تن در ۱۳ فروردین‌، دومین رکورد روزانه مجموع دو مدول به میزان پنج هزار و ۹۷۶ تن در ۱۸ فروردین‌، سومین رکورد روزانه مجموع دو مدول به میزان ۶ هزار و ۵۱ تن در تاریخ ۱۹ فروردین‌ و چهارمین رکورد جدید روزانه مجموع دو مدول به میزان ۶ هزار و ۸۶ تن در ۲۲ فروردین‌ ثبت شده است.

مدیر احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان اظهار کرد: همچنین رکورد ماهیانه مدول A به میزان ۸۴ هزار و ۱۴۳ تن و رکورد ماهیانه مدول B به میزان ۸۶ هزار و ۱۵۷ تن و در مجموع به میزان ۱۷۰ هزار و ۳۰۰ تن در فروردین‌ امسال انجام شده است.

وی یادآور شد: باتوجه به اینکه بیش از ۱۴ سال از عمر مدول‌های واحد احیا مستقیم می‌گذرد، برای داشتن یک تولید بهینه همراه با افزایش نرخ تولید، ضروری است یک برنامه‌ریزی چند ماهه انجام شود که همکاری انجام شده در تمامی واحدهای بهره‌برداری و سایر واحدهای شرکت، باعث شد واحد احیا مستقیم بتواند این نتیجه را کسب کند.

نجار قویدل خاطرنشان کرد: در بهمن‌ماه سال گذشته، مدول A واحد احیا مستقیم یکی از بزرگ‌ترین تعمیرات اساسی تاریخ فولاد هرمزگان را از ابتدای راه‌اندازی از لحاظ نفر ساعت و تعداد روزهای شات‌دان تجربه کرد که کیفیت خوب آن باعث شد این نتایج بی‌نظیر ثبت شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در شات‌دان، تصریح کرد: در شات‌دان گذشته فعالیت‌های بزرگی نظیر تعویض کمپرسورها، اقدامات اساسی روی ریفرمر از جمله تعویض تیوب و شارژ کاتالیست و همچنین تعمیرات اساسی بر روی سیستم آب و تجهیزات آب‌رسانی انجام شد.

این مسوول ادامه داد: همچنین از این محل، راه‌اندازی واحد احیا مستقیم بعد از یک توقف سرد و طولانی انجام شد که با همکاری همه کارکنان درگیر در این واحد و واحدهای پشتیبانی به‌خوبی انجام و این فعالیت مهم باعث شد میزان توقفات به‌صورت روزبه‌روز کاهش و ریت تولید افزایش یابد.

نجار قویدل اظهار کرد: این روند خوب در سال جدید نیز ادامه یافت و فولاد هرمزگان شاهد رشد تولید آهن اسفنجی از نظر کیفیت و کمیت بود.

 

قویدل ابراز کرد: این افزایش تولید بدون هیچ پروژه ریومپ رخ‌ داده است که حاصل بهبود فرایندها، تدارکات خوب، ارسال مواد اولیه کیفی به واحد، پیگیری و اقدامات ساعتی، روزانه و شیفتی بسیار مناسب در تمامی قسمت‌های واحد احیا مستقیم بوده است.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در واحد احیا مستقیم این میزان افزایش کمیت با حفظ کیفیت بوده است، به‌طور قاطع می‌توان اشاره کرد که این بهترین عملکرد یک واحد احیا مستقیم بدون ریومپ با این ظرفیت تولید نسبت به طراحی در کل ایران هستیم.

 

رییس دفتر فنی تولید احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان نیز اظهار کرد: بهبود فرایند تولید و افزایش بهره‌وری در راستای رکوردشکنی واحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ موفق به ثبت تولید ماهیانه جدیدی به میزان ۱۷۰ هزار و ۳۰۰ تن آهن اسفنجی شد.

حمید نظرنژاد افزود: این رکورد ارزشمند در حالی به دست آمد که آخرین رکورد ماهیانه مربوط به فروردین سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۶۵ هزار و ۱۰۱ تن بود.

وی بیان کرد: در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ قبل از تحقق رکورد ماهیانه شاهد تحقق رکوردهای روزانه مدول A و دو مدول بوده‌ایم که این رکوردهای تولید برای محصول آهن اسفنجی در صنعت فولاد بسیار قابل‌توجه بوده و نشان از پیشرفت و عملکرد برتر واحد آهن‌سازی فولاد هرمزگان است.

این مسوول اظهار کرد: این عملکرد برتر در نتیجه بهبود فرآیندهای تولید، بهره‌وری بالا و کاهش توقفات و افزایش تولید و مهم‌ترین بعد ارزشمند رکورد این است که این مهم در حالی رخ داد که تغییراتی برای افزایش ظرفیت زیر سقف در واحد انجام نشده است.

نظرنژاد ادامه داد: تحقق این رکوردهای تولید نتیجه همت و تلاش مستمر تیم‌های کاری، بهبود فرآیندهای تولید و همدلی در مدیریت عملیات بوده است.

دیگر خبرها

  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • خودروی برقی پریمیوم «اکسید»، لوکس‌تر و پیشرفته‌تر از تسلا
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • بهترین زمان برای مصرف قهوه