Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه خانواده ـ زهره سعیدی: تجربه ناتمام و ادامه دار شیوع ویروس کرونا در کشور و دنیا ، قرنطینه خانگی، تعطیلات مداوم به خاطر بیماری ، قربانیانی که ممکن است هر دم از اقوام و اطرافیان ما باشند، رعایت فاصله اجتماعی و نزدیک نشدن به خانواده و دوستانمان، ضدعفونی کردن های مداوم  و فرساینده، نرفتن به سفر و تفریح و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. همه باعث شده که شاید اگر این روزها از شادی صحبت کنیم، سوژه خنده داری به نظر برسد اما هر چند خنده دار اما لازم و ضروری است تا خودمان را بتوانیم سرپا نگه داریم.

شاد بودن و ترشح هورمون های شادی در بدن باعث سلامت جسمی و روانی ما می شود و ناگزیر هستیم که به آن تن دهیم هر چند که برایمان این روزها سخت باشد اما باید برای سلامتی مان انگیزه آن را داشته باشیم. درست است که امن ترین کاری که این روزها می توانیم انجام دهیم در خانه ماندن است و این در خانه ماندن زیاد روح و جسم ما را فرسوده می کند اما می توانیم فرصت های دیگری برای سرگرمی و شاد بودن برای خود داشته باشیم.

خیلی از مردم این روزها در دورکاری هستند و خیلی ها هم هنوز سرکار می روند اما بهرحال زمان بیکاری همه ما بیشتر شده است و این علاوه بر اینکه تاثیر مثبت می تواند برای انجام برخی کارها برایمان داشته باشد اما اثرات منفی چون نشخوارهای فکری و افسردگی نیز می تواند برایمان به بار بیاورد.

تحقیقات نشان داده است افرادی که به فعالیت های مختلف مشغول هستند، احساسات مثبت تر دارند، تنهایی و افسردگی آنها کمتر و رفتارهای سالم آنها بیشتر است اگر از آن دسته افرادی هستید که در این مدت دچار بیماری یا مرگ و میر اطرافیان و عزیرانشان شده اند که با طی یک دوره سوگ می بایست به شرایط عادی باز گردید اما عده ای هم هستند که علی رغم سلامتی باز هم ناراحت و پراسترس اند اینها می بایست برای هر نفس سالمی که می کشند و می توانند زندگی عادی در این وضعیتداشته باشند، خداوند را شاکر باشند چرا که در این همین روزها خیلی از پزشکان، پرستاران، بیماران و افراد دیگر در مشاغلی که مرتبط با کرونا هستند، با  مرگ دست و پنجه نرم می کنند اما تسلیم نمی شوند.

حال به چند نکته اشاره می کنیم که از طریق آنها می توانیم سلامتی و شادمانی مان را در زندگی روزمره و این شرایط سخت حفظ کنیم.

۱- گل‌کاری یا باغبانی کنید

در ارتباط بودن با فضای سبز و گل ها می تواند روحیه هر فردی را بهبود ببخشد زمانی را هر روز برای اب دادن یا ترمیم گل ها در منزل ، حیاط خانه یا فضای کاری تان اختصاص دهید.

۲-سرمایه خود را خرج دلخوشی های کوچک و زیاد کنید

مدام به دنبال آرزوهای گران و دست نیافتنی نباشید، در این شرایط که هر نفسی می تواند بازنگردد و به ویروس ختم شود، می بایست قدرلحظه های کوچکمان را بدانیم و برای خود دلخوشی های ساده خلق کنیم این دلخوشی می تواند دم کردن یک چای و خوردن آن با اعضای خانواده یا یک آشپزی ساده و همینطور یک پیاده روی کوچک به همراه عزیزانمان باشد.

۳- در یک مهارت جدید، متخصص شوید.

تشخیص اینکه چه مهارتی باشد به سلیقه و توانایی خودتان بستگی دارد. مثلا اینکه سال ها دوست داشتید زبان دیگری بیاموزید اما فرصت آن را نداشتید یا اینکه فیلم های آرشیوتان را تماشا کنید و حال فرصت پیدا کرده اید بدون افکار مزاحم به آن بپردازید.

۴- نگرانی هایتان درباره آینده را روی یک کاغذ بنویسید

در یک پاکت نامه نگرانی هایتان را بگذارید و به معنای واقعی مهر و مومش کنید! همین باعث خارج شدن آن از ذهن شما شده و سالها بعد ممکن است به آنها بخندید و الان اما کمکتان می کند تا رها شوید.

۵- اطرافتان را با افراد شاد پر کنید

حال که این روزها نمی توان خیلی شرایط شلوغی داشت اما همان دایره کوچک خانواده یا یک ـ دو دوستتان که مطمئن از آنها هستید خوب است که از افراد شاد باشند نه اینکه مدام نق بزنند و انرژی منفی بدهند. حتی گاهی در جمع خانواده تان جوک بگویید و شوخ طبع باشید.

 

۶- مقایسه خود با دیگران را متوقف کنید.

مهم نیست که این مقایسه در زمینه مالی باشد یا تحصیلی یا هر چیز دیگری این روزها دیگر خیلی تفاوت ها به چشم نمی آید و هر کسی می بایست در آن زمینه ای که مستعد آن است پیشرفت کند پس چه فایده که خودتان را با این کار عذاب دهید؟ بهتر است استعدادهای خود را کشف کنید.

۷- از هر فرصتی برای ورزش استفاده کنید

ورزش کنید در هر شرایطی ، به دنبال باشگاه و زمین فلان طور و دستگاه ان چنانی نباشید، چراکه ورزش در افزایش روحیه و اعتماد به نفس، تاثیر قابل توجهی دارد.

یادتان باشد که دوستان خوب و پر انرژی، طبیعت به خصوص  گل و گیاه و خندیدن مدام هر سه مجانی هستند و شما را شاد می کنند پس بهتر است از آنها لذت ببرید.

**برای شاد بودن این باورها را کنار بگذارید

این باورها باعث افسردگی می شوند پس بهتر است آنها را اگر در ذهنتان پرسه می زنند، کنار بگذارید:

- برای اینکه خوشبخت باشم باید در هر کاری که به عهده می گیرم، موفق شوم.

- برای اینکه خوشبخت باشم، باید در همه حال مورد قبول همه افراد قرار گیرم.

- من بدون تو نمی توانم، زندگی کنم.

- اگر یک اشتباه کنم، یعنی من ناکارآمد هستم.

- اگر کسی با من مخالفت کند، یعنی مرا دوست ندارد.

- ارزش اجتماعی من بستگی به این دارد که دیگران درباره ام چه فکر می کنند.

- پس آگاه باشید چنانچه شما نیز از این باورهای غلط و باورهایی شبیه اینها تبعیت می کنید، ممکن است مستعد ابتلا به افسرگی باشید!


**چه باورهایی خلق و خو را مثبت می کند؟

روان شناسی مثبت گرا معتقد است که برخی باورها باعث بهبود خلق و خو می شود. بهتر است هر روز و هر هفته از خود بپرسید که امروز اگر چه کاری انجام دهم، باعث لذتم می شود؟ چه تحسین و بازخوردی دریافت کنم؟ لحظه های خوشحالی من چیست؟ دستاوردهای من چه بوده است؟ از چه چیزهایی باید شکرگذاری کنم؟ چگونه مهربانی خود را ابراز کنم؟

اگر یک دفترچه یادداشت روزانه داشته باشید و هر روز به اینها پاسخ دهید، به شما یادآوری میکند که چه چیزهایی برای شاد بودن و شکرگذاری دارید و متوجه آنها می شوید. برخی افراد ممکن است این روزها بگویند که قدر دوستان و خانواده  با هم بودنشان را بهتر می دانند، اینکه از چه چیزهایی محروم شده اند و حال به خود یادآوری می کنند که به امید چه روزهایی هستند.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مهارت خانواده تربیت خانواده آداب زندگی شاد بودن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۶۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟

نویسنده و تصویرگر کتاب کودک می‌گوید: در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود، امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است.

به گزارش ایسنا، سمانه قاسمی نویسنده و تصویرگر کتاب کودک، درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان گفت: یک‌سری از ناشران که کتاب‌های جدید منتشر می‌کنند، روی کیفیت کارها نیز با تمرکز بیشتری فعالیت دارند و رنگ کتاب‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. هر چند کتاب‌های ترجمه همچنان در بازار کتاب بیشتر از تالیف دیده می‌شود، اما در سال‌های اخیر یک‌سری از ناشران آثار تالیفی خوبی را منتشر کرده‌اند که در حد رقابت با آثار تصویرگری خارجی است و کارهای قابل قبولی است که وزن کتاب کودک را سنگین‌تر کرده‌ است؛ امیدوارم که تالیف بیشتر از ترجمه در بازار نشر دیده شود.

او سپس گفت: خوشبختانه در انتشارات کانون آثار نوقلمان نسبت به سایر ناشران بیشتر دیده می‌شود، اما این نسبت به آنچه که از کانون انتظار می‌رود همچنان اندک است و به نظرم کانون پرورش فکری باید روی تصویرگری آثار بیشتر کار کند.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که تصویرگران کتاب کودک تا چه اندازه به دنیای کودکان امروز نزدیک هستند، توضیح داد: خوشبختانه اتفاق خوبی که رخ داده این است که بعد از یک دوره‌ای به‌ویژه در یک دهه اخیر تصویرگران، بیشتر به بازار ایران توجه کردند. در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود. اما از یک سالی به بعد آنقدر حجم اتفاق‌هایی از این دست زیاد شد که خود مولفان و تصویرگران متوجه این کمبود در بازار کتاب شدند و امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است. ضمن این‌که در تصویرسازی‌ها از حس هنری بزرگسالانه کم شد و بیشتر به درک کودک توجه شد که این پیشرفت خوبی است. ضمن این‌که نسل جدید تصویرگران واقع‌گراتر وارد این عرصه شدند.

نویسنده کتاب «چرخ چرخ بچرخان» همچنین درباره ورود کتاب‌های الکترونیک و نسخه دیجیتالی آثار و تاثیر آن بر عرصه تصویرگری بیان کرد: ما افزونه به کتاب داریم و عروسک به آن معنا در حوزه کتاب کودک نداریم. اما یک‌سری از کتاب‌ها همراه با لوح فشرده فیزیکی هستند و یا «کیو ار کد» پشت جلد آثار هست. به نظرم این اتفاق‌ها تاثیری روی تصویرگری نداشته است، اما تعدادی از ناشران کتاب‌هایی تولید می‌کنند که هم با کیفیت است و هم چیزی به کتاب افزوده‌اند که می‌توان آن را در دسته اسباب‌بازی‌ها قرار داد. البته بیشتر این آثار خارجی است و ترجمه می‌شود و در پایان با کیفیت خوب نیز چاپ می‌شود. این بخش از کتاب کودک و بخصوص خردسال که بیشتر تمایل به این سمت دارد به بخش تالیف باید افزوده شود و از سوی دیگر نیز هنرمندان خودمان باید تالیف و تصویرگری این کتاب‌ها را انجام دهند که حمایت ناشر در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

قاسمی در پایان درباره آینده کتاب و ادبیات کودک گفت: من آینده را خوب می‌بینم و به نظرم کتاب همچنان فروش دارد و کودک و نوجوان به کتاب علاقه‌مند است چرا که سرگرم‌شان می‌کند. این را والدین نیز به خوبی درک کرده‌اند و به سمت کتاب گرایش دارند. کمی مشکلات مالی در بازار کتاب وجود دارد که همواره بوده و باید به نوعی این مشکل ازسوی مدیران حل شود. امیدوارم که بچه‌ها روز به روز کتاب‌خوان‌تر شوند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی
  • متفاوت ترین ساختنی لگو که این روزها حسابی طرفدار پیدا کرده است(عکس)
  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • گروسی: گام‌های سختی باید برداریم
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • گروسی: برای ایران چارچوب زمانی تعیین نکردیم اما بسیار خوب خواهد بود اگر ...
  • گروسی: ایران باید دسترسی به یکسری تاسیسات خاص را بدهد
  • این روزها در دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • مختصات نظم جدید منطقه