Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@01:59:33 GMT

ویروس کرونا چه زمانی از بدن دفع می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۳۹۲۷۴

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی گیلان می‌گویند بر اساس تحقیقات متوسط ​​مدت ماندگاری ویروسی به ترتیب، در نمونه‌های خون هفت روز، ادرار شش روز و مدفوع ۱۳ روز بوده است.

خبرگزاری میزان _ ایسنا نوشت: گزارش‌های موردی از مثبت شدن PCR بعد از گذشت زمان قرنطینه کرونا، وجود دارد. از آن‌جایی که تداوم حضور RNA ویروس کووید-۱۹ در مایعات بدن بیماران مبتلا به کرونا، ممکن است احتمال انتقال ویروس را افزایش دهد، هنوز در مورد کافی بودن مدت زمان توصیه‌شده قرنطینه، عدم اطمینان وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی گیلان با انجام یک مطالعه ماندگاری کرونا ویروس سندروم حاد تنفسی ۲ را در نمونه‌های گرفته‌شده از بینی، حلق، خون، ادرار و مدفوع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ بررسی کردند.

در این مطالعه طولی مبتنی بر بیمارستان، ۱۰۰ مورد تایید شده کووید-۱۹ بین فروردین تا شهریور ماه ۱۳۹۹ در استان گیلان، بررسی شدند و از ناحیه حلق، خون، ادرار و مدفوع هر یک از شرکت‌کنندگان در زمان‌های بستری شدن در بیمارستان، هنگام ترخیص، یک هفته پس از ترخیص و هر دو هفته یک بار نمونه گرفته شد. این نمونه‌گیری تا زمان منفی شدن تست PCR همه شرکت‌کنندگان ادامه یافت.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که طول مدت ماندگاری RNA ویروسی در نمونه‌های حلق از اولین نتیجه مثبت PCR در هنگام پذیرش هشت روز بود. همچنین در این بررسی حداکثر مدت زمان دفع ویروس ۲۵ روز از زمان پذیرش بود. به علاوه؛ حضور ویروس در خون، ادرار و مدفوع به ترتیب در ۲۴ درصد، هفت درصد و شش درصد از بیماران تشخیص داده شد.

طبق این بررسی‌ها؛ متوسط ​​مدت ماندگاری ویروسی به ترتیب، در نمونه‌های خون هفت روز، ادرار شش روز و مدفوع ۱۳ روز بود. همچنین بیشترین مدت ماندگاری ویروسی در نمونه‌های خون، ادرار و مدفوع به ترتیب ۱۷، ۱۱ و ۴۲ روز از زمان پذیرش بود.

این بررسی نشان داد که در تست PCR بلافاصله پس از ترخیص بیماران بستری‌شده، هیچ مدرکی از مواد ژنتیکی ویروسی یافت نشد و می‌توان نتیجه گرفت درمان‌های مناسبی در این بیمارستان برای بیماران انجام گرفته شده است.

با این حال، پژوهشگران این تحقیق توصیه می‌کنند برای ارزیابی اثرات دارو‌های مختلف بر دفع ویروس از طریق ترشحات بدن، تحقیقات بیشتری با حجم نمونه بیشتر و آزمایشات کنترل شده تصادفی چند مرکزه و آینده‌نگر انجام شود.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «تداوم SARS-CoV-۲ RNA در نمونه‌های بینی، حلق، خون، ادرار و مدفوع بیماران مبتلا به COVID-۱۹: یک مطالعه طولی مبتنی بر بیمارستان» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و فرحناز جوکار، توفیق یعقوبی، محمود خوش‌سرور، سنبل طارمیان، لیدا محفوظی، حیدر علی بالو، علیرضا جعفری‌نژاد و...؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی گیلان در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.

بیشتر بخوانید: احتمال ابتلای بیماران کرونایی به قارچ سیاه چقدر است؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: کرونا بیماری کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا بیماری کرونا ادرار و مدفوع مدت ماندگاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۹۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • چرا بعد از دستشویی، شستشو با آب بهتر از پاک کردن با دستمال است؟
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • کارگران نمونه در گناوه تجلیل شدند
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • گالتیه: عدالت ثابت کرد بی‌گناهم، از PSG ممنونم!
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • اعتراف ستاره سابق لیورپول: همیشه مضطرب بودم