Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران گفت: در حال حاضر به شدت فرسودگی شغلی در پرستاران بیشتر شده و دلیلش هم این است که طی یک سال‌ونیم گذشته با مدام موج‌های مختلف این بیماری مواجه بودیم، در حالی که در کشور‌های دیگر چند پیک سپری شد و در هم اکنون وضعیت ثابتی دارند و در حرکت سینوسی موج‌ها سبب می‌شود تا پرستاران به شدت تحت فشار قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرمین زارعیان در گفت‌وگو با میزان در خصوص وعده‌هایی که وزیر بهداشت به پرستاران داده است، گفت: وزیر بهداشت طی دیداری که با ما داشت، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات پرستاران در دوران کرونا نسبت به استخدام آن‌ها و متناسب شدن تعدادشان با تخت‌های بیمارستانی وعده داد و به تعرفه گذاری خدمات پرستاری و احقاق حقوق آن‌ها تاکید کرد.

وی ضمن اشاره به اینکه ما هم چند نکته از جمله بحث فوق العاده خاص که در دولت قبل در سازمان برنامه و بودجه مصوبه داشت را مطرح کردیم، ادامه داد: این طرح بار مالی به همراه دارد و ممکن است اجرا نشود، اما دکتر عین‌الهی قول مساعدت برای این موضوع را داده است.

بیشتر بخوانید: آیا موسسه رازی در تولید واکسن کوتاهی کرد؟

رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران با بیان اینکه نکته دیگری که مطرح شد مربوط به خانواده‌های پرستاران بود، چرا که خانواده‌های پرستاران در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند و خواسته ما این است که آن‌ها در اولویت واکسیناسیون قرار گیرند، افزود: موضوع مورد بحث دیگر تامین دارو‌های پرستاران و سایر اعضای کادر درمان بود که به واسطه خدمتشان به کرونا مبتلا می‌شوند و ما خواهان این هستیم که در خصوص این موضوع تدبیری اندشیده شود و پرستاران هزینه‌های درمانشان را خودشان پرداخت نکنند، چرا که این امر واقعا ظلمی است در حق پرستاران و سایر اعضای کادر که هم در خط اول کرونا در حال مبازره هستند و هم در صورت ابتلا باید هزینه درمانشان را خودشان بپردازند و این موضوع در بیمارستان‌های خصوصی وحشتناک است.

زارعیان توضیح داد: بحث دیگری که مطرح شد، ایثارگری پرستاران بود، از ابتدای شروع کرونا این بحث وجود داشت که برای پرستارانی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، ایثارگری لحاظ گردد و افرادی که هم فوت می‌شوند، شهید به حساب آیند که هنوز به طور صد در صد اجرا نشده است و وزیر جدید نسبت به اجرا شدن این طرح قول داده است.

آیا در دوران کرونا مشکلات روحی و افسردگی در پرستاران افزایش پیدا کرده است؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا در دوران کرونا مشکلات روحی و افسردگی در پرستاران افزایش پیدا کرده است؟، اظهار کرد: آماری در این خصوص نداریم چرا که در دسترسی به این اطلاعات دشوار است، اما نکته‌ای که به واسطه تجارب شخصی و مواجهه‌ای که با همکارانم در مجموعه پرستاری داشتم برای من مسجل شده این است که در حال حاضر به شدت فرسودگی شغلی در پرستاران افزایش یافته و دلیلش هم این است که طی یک سال‌ونیم گذشته مدام با موج‌های مختلف این بیماری مواجه بودیم، در حالی که در کشور‌های دیگر چند پیک سپری شد و  هم اکنون وضعیت ثابتی دارند، حرکت سینوسی موج‌ها در ایران سبب شد تا پرستاران به شدت تحت فشار قرار گیرند.

رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران ضمن بیان این موضوع که در پیک پنجم وضعیت پرستاران به شدت نگران کننده است، متذکر شد: ما هم نگران بیماران و هم نگران پرنسلی هستیم که باید مراقبت ۲۴ ساعته داشته باشند، چرا که اگر تعداد بیماران افزایش یابد و با کمبود نیرو مواجه شویم، ناخود آگاه ممکن است به خوبی به تعدادی از بیماران رسیدگی نشود و پرستاری که در طول شب از ۴۰ بیمار مراقبت می‌کند، به ویژه با وجود همراهان نگران بیمار قطعا این توان را ندارد که به همه آن‌ها به طور یکسان را رسیدگی کند.

زارعیان با اشاره به اینکه تمامی بخش‌های بیمارستان‌ها شرایط اورژانسی و بحرانی دارند، عنوان کرد: متاسفانه با محدودویت ICU مواجه هستیم و به همین دلیل تعدادی از مبتلایان کرونا که احتیاج به بستری در ابن بخش را دارند، در بخش عمومی بستری می‌شوند و پرستاران باید مراقبت مخصوص ICU  را در بخش عمومی ارائه دهند که به ویژه با توجه به مراجعان بسیار زیاد کار دشواری است و به طور کلی فرسودگی شغلی به شدت بالا است.

وی افزود: در این خصوص تعداد پرستارانی که دچار افسرگی شدند، آماری ندارم، اما در حال حاضر می‌توان خستگی را در چهره پرستاران مشاهده کرد، اگر چه به هم قوت قلب می‌دهند و هنوز هم از پا ننشسته اند، ولی اگر شرایط ادامه پیدا کند به غیر از مشکلات جسمی با مشکلات روحی و روانی جدی در پرستاران مواجه می‌شویم.

آیا مشکل کمبود گان و ماسک پرستاران حل شد؟

زارعیان در پاسخ به این سوال آیا مشکل کمبود گان و ماسک پرستاران که در گذشته با آن مواجه بودید، حل شد؟، گفت: در حال حاضر شکر خدا در زمینه تامین گان، ماسک و سایر تجهیزات برای پرستاران با مشکلی مواجه نیستیم و تجهیزات به اندازه کافی موجود است.

آیا واکسیسناسیون پرستاران به اتمام رسید؟

رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران در پاسخ به سوال دیگری در این خصوص که آیا واکسیسناسیون پرستاران به اتمام رسید؟، ادامه داد: واکسیناسیون پرستاران به اتمام رسیده و تقریبا تمامی پرستاران چه برای آن‌هایی که مشغول به کار هستند و چه بازنشستگان واکسن تزریق کرده اند.

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا نظام پرستاری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا نظام پرستاری پرستاران افزایش دوران کرونا مشکلات روحی حال حاضر موج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۳۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت (ع)
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت(ع)
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • از روان تا درمان
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس