Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- استاندار خراسان جنوبی در چهارمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی این استان گفت:‌ محصول زرشک و عناب استان خراسان جنوبی در بازارهای جهانی ناشناخته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبیرجند، حمید ملانوری در این نشست که به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن بیرجند برگزار شد گفت: باید برای محصولات استراتژیک استان شامل زرشک، عناب و زعفران، شرکت تعاونی بر پایه سرمایه‌های مردمی راه‌اندازی شودتا برای این محصولات ارزش افزوده ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه دغدغه فروش محصول زرشک از سوی کشاورزان همواره مطرح بوده است افزود: در این راستا جلساتی تشکیل و راهکارهای عملیاتی برای رفع نگرانی‌های مردم ارائه شده است.

وی بهترین راهکار برای رفع مشکل موجود را راه‌اندازی یک شرکت تعاونی در سطح ملی است و توسعه آن در سطح بین‌المللی دانست و اظهار داشت: این مهم باید زمینه‌ساز معرفی محصولات کشاورزی به ویژه زرشک خراسان جنوبی در سطح کشور و جهان شود.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه موضوع راه‌اندازی شرکت تعاونی باید برای سایر محصولات کشاورزی شاخص استان از جمله عناب و زعفران هم دنبال شود تا منجر به بازاریابی خوب و ایجاد ارزش افزوده در این محصولات شود افزود: فرآوری بهترین راهکار برای ایجاد ارزش افزوده در محصولات کشاورزی است.

ملانوری شمسی بیان کرد: در حال حاضر فقط 8 درصد از 22 هزار تن زرشک تولیدی استان فرآوری می‌شود یا 20 درصد از 67 تن زعفران تولیدی استان به صورت بسته‌بندی عرضه می‌شود که نشان می‌دهد محصولات استراتژیک استان تاکنون ارزش افزوده لازم را ایجاد نکردند.

حجم زیادی از زرشک سال گذشته روی دست کشاورزان خراسان جنوبی باقی مانده استتنها 8 درصد زرشک استان خراسان جنوبی فرآوری می‌شودپای لنگ صادرات این بار برای یاقوت کویر/ وقتی زرشک در چمدان صادرات جای کمی دارد

محصول زرشک متناسب با هزینه‌های تولید آن خریداری نمی‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی در این نشست  با بیان اینکه محصول زرشک یکی از محصولات استراتژیک و دارای ارزش افزوده بالای در بخش کشاورزی استان است اظهار داشت: در مناطقی که زرشک وجود دارد، مهاجرت کمتری صورت می‌گیرد چرا که این محصول تا حدودی درآمد خانوارهای روستایی را تامین کرده است.

غلامرضا قوسی با تاکید بر اینکه کرونا مشکلاتی را در بازار فروش محصول زرشک ایجاد کرده است افزود: در حال حاضر محصول زرشک متناسب با هزینه‌های تولید آن خریداری نمی‌شود و کشاورزان متضرر می‌شوند.

وی گفت: در زمینه محصول زرشک تبلیغات و اطلاع‌رسانی لازم در بازار داخلی و خارجی انجام نشده و این محصول از جمله محصولات لوکس کشاورزی محسوب می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: سال‌های گذشته بیشترین بازار فروش زرشک خراسان جنوبی را در بازار مشهد به عنوان سوغات داشتیم که کرونا به شدت آن را تحت تاثیر قرار داده است.

قوسی گفت: در سطح بازارهای جهانی هم استانداردهای محصولات کشاورزی از نظر میکروب‌یابی افزایش یافته که باید مباحث آموزشی و توسعه‌ای در زمینه تولید محصولات کشاورزی به ویژه محصول زرشک را توسعه دهیم که تغییر نحوه کار کشاورزان زمان‌بر است.

وی با تاکید بر اینکه در خراسان جنوبی باید آزمایشگاه کیفیت‌سنجی محصولات کشاورزی ایجاد شود افزود: با این اقدام محصول تولیدی در داخل استان و قبل از ورود به بازارهای جهانی کیفیت‌سنجی می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: شرکت دانش بنیان، پارک علم و فناوری و جهاد دانشگاهی باید در تولید مکمل‌ها و فرآوری محصول کشاورزی به ویژه زرشک ورود پیدا کنند.

قوسی بیان کرد: محصول زرشک و عناب خراسان جنوبی در بازارهای جهانی ناشناخته است که باید روی تبلیغات و بازاریابی این محصولات بیش از گذشته تلاش شود و مجموعه جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این زمینه آمادگی همکاری لازم را برای همکاری با بخش خصوصی دارد.

با دستور استاندار مقررشدمشکلات فروش زرشک خراسان جنوبی به جهت اهمیت موضوع و لزوم نتیجه‌گیری مباحث در راستای رفع مشکلات زرشک‌کاران در فصل برداشت پیش رو، بحث و بررسی بیشتر و طرح مسایل کارشناسی در جلسه فوق‌العاده 20 شهریورماه صورت گیرد.

انتهای پیام/250/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان خراسان جنوبی محصولات کشاورزی خراسان جنوبی خراسان جنوبی بازارهای جهانی جهاد کشاورزی ارزش افزوده محصول زرشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۴۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد

 

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شِشتَمَد گفت: این تسهیلات در راستای ارتقای درجه و ضریب مکانیزاسیون شهرستان ششتمد در قالب خط اعتباری مکانیزاسیون پیگیری و صرف خرید ماشین آلات کشاورزی و دنباله بندها شده است.

علیرضا هاشم آبادی با بیان اینکه افزایش عملکرد تولید محصولات نیازمند به‌روزرسانی دانش کشاورزان و نوسازی ادوات است، افزود: استفاده از سامانه های نوین در مراحل کاشت تا برداشت، منجر به افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی می شود.

شهرستان ششتمد دارای ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار کشتزار آبی و بیش از ۲۴ هزار هکتار دیمزار، ۱۶۳ هزار راس دام سبک و ۲ هزار و ۵۶۵ راس دام سنگین است و سالانه ۹۳ هزار تن محصولات زراعی، باغی، دامی و آبزی تولید می کند که مهمترین تولیدات آن گندم، جو، پنبه، زعفران، بادام و پسته است.

در این شهرستان بیش از ۱۱ هزار و ۸۰۳ نفر بهره بردار در بخش کشاورزی و دامپروری فعالیت دارند که از ۱۵۴ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۲۰۰ رشته قنات و ۷۵ دهانه چشمه بهره می برند.

مرکز شهرستان تازه‌تاسیس شِشتَمَد در ۲۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • احداث سردخانه ۲ هزار تنی در استان خراسان جنوبی
  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند