Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، ناصر ریاحی رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو اظهار داشت: شرکت‌های تولید واکسن کرونا در جهان با هدف واکسینه کردن گروه‌های پرخطر کشورها با کمترین سود، این دارو را تا پایان سال ۲۰۲۱ به دولت‌ها پیش‌فروش کرده اند.

وی با اشاره به شرایط دریافت واکسن کرونا از طریق بسته کواکس، خاطرنشان‌ کرد: این برنامه به‌منظور توزیع عادلانه در دستور کار قرار گرفت و سهمیه ایران برای ۲۵ درصد جمعیت کشور افزون بر ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز برآورد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریاحی اضافه‌کرد: قراردادهایی برای دریافت واکسن امضا شد که شامل ۳۰ تا ۵۰ میلیون دوز از روسیه می‌شد، اما بدقولی هایی در این زمینه انجام گرفت.

وی افزود: همچنین مقرر شد تا ۵۰ میلیون دوز واکسن سینوفارم از چین دریافت شود که تاکنون نیمی از آن وارد شده و روند واردات واکسن از کره جنوبی و چین ادامه دارد.

رییس اتحادیه واردکنندگان دارو بیان‌داشت: بخشی از خریدها مربوط به واکسن بهارات هند بود که به دلیل برخی مشکلات مغفول ماند و همچنین واردات آسترازنکا از کشورهای مختلف تولیدکننده این نوع واکسن ادامه دارد.

وی با تاکید بر اینکه مجموع این قراردادها واردات ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا دی‌ماه امسال در دستور کار قرار داد، تصریح‌کرد: به دلیل کندی در واکسیناسیون عمومی از برنامه های وارداتی عقب ماندیم که البته در کشورهای دیگر هم شاهد این روند بودیم.

ریاحی با اشاره به کوتاه بودن تاریخ مصرف واکسن‌های تولیدی به دلیل تولید اضطراری آن، اظهار داشت: تولیدکنندگان می توانند به طور مستقیم یا به صورت واسطه واکسن هایی که دولت ها نتوانسته اند اقدام به دریافت آن کنند را به فروش برسانند که این فرصتی برای بخش خصوصی بود تا اقدام به خرید این داروها کند.

وی افزود: جدا از واردات دولتی، بخش خصوصی اقدام به خرید با ارز آزاد برای واکسیناسیون پرسنل واحدهای تولیدی و شرکت‌ها کرده است تا فشار این بخش از دولت برداشته شود.

آماده خرید واکسن فایزر هستیم

رییس اتحادیه واردکنندگان دارو با اشاره به سهمیه ایران از سبد کواکس، تصریح کرد: به دلیل مشکلات بانکی ایران، پرداخت هزینه خرید واکسن به شرکت‌های فایزر، جانسون و مدرنا از طریق سازمان بهداشت جهانی انجام می شود. به این صورت که ایران مبلغ واکسن را به این سازمان پرداخت می کند و سپس به حساب شرکت های مورد نظر واریز می شود تا بتوانیم سهم خود را دریافت کنیم.

وی افزود: هر کدام از این شرکت ها حاضر به ارسال ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا به ایران هستند اما با توجه به اینکه این دارو باید در دمای بسیار پایین نگهداری شود و امکانات سردخانه ای و حمل و نقل آن در کشور فراهم نیست، این واکسن به مرور زمان و به میزان قابل نگهداری وارد می شود.

به گفته ریاحی، واکسن های وارداتی تا یک ماه در فریزر معمولی استاندارد و تا ۲۴ ساعت در یخچال قابل نگهداری است و ایران میزانی که بتواند طی یک ماه تزریق را انجام دهد وارد می کند.

محدودیت‌های نگهداری واکسن

وی با بیان اینکه شرکت‌های تولیدکننده واکسن کرونا تا پایان ۲۰۲۲ پیش‌فروش خود را انجام داده اند، خاطرنشان‌کرد: ظرفیت خرید ۲۰ میلیون دوز واکسن فایزر وجود دارد اما این میزان با فرض واردات ماهانه یک میلیون دوز به دلیل محدودیت های نگهداری می‌تواند تا حتی ۲۰ ماه طول بکشد.

رییس اتحادیه وارکنندگان دارو گفت: تاکنون محموله هایی کمتر از یک میلیون دوز وارد کشور می شد اما با سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور در حال حاضر شاهد ورود محموله های ۱.۵ تا ۲ میلیون دوز هستیم.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی در حال حاضر واکسنی در راه ایران ندارد، تصریح کرد: این بخش با توجه به مجوز ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت می تواند واکسن وارد کند و بدون دریافت سود به دلیل بُعد انسانی این موضوع در فرودگاه به دولت تحویل دهد یا با ارز آزاد در اختیار شرکت هایی که نام نویسی کرده اند، برای تزریق به پرسنل قرار دهد.

وی افزود: تاکنون ۲ میلیون واکسن آسترازنکا از سوی بخش خصوصی وارد شده است، اما بیش از این ظرفیت، مبادله انجام نشده است. زیرا شرایط نگهداری و حمل و نقل آن فراهم نیست.

به گفته ریاحی، حمل و نقل واکسن به دلیل شرایط خاص آن از جمله واردات با ارز دولتی که می تواند انگیزه ای برای سرقت و سواستفاده گری باشد، با پلیس اسکورت می شود.

رییس اتحادیه واردکنندگان دارو با بیان اینکه وزارت بهداشت سرعت کافی برای واردات واکسن کرونا را داشت، گفت: از وزیر جدید درخواست دارم که شرایط موجود را تغییر دهد تا با سرعت بخشیدن به نحوه پرداخت پول بتوانیم واکسن هایی که آماده فروش هستند را خریداری و وارد کشور کنیم.

تاکنون با ورود ۴۱ محموله ۲۸ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۶۱۰ دوز واکسن، بخشی از گروه‌های پرخطر واکسینه شده‌اند و با اضافه شدن واکسن ایرانی برکت، واکسیناسیون ادامه دارد.

کد خبر 623238 برچسب‌ها واکسن کرونا- فایزر كرونا در ايران واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: واکسن کرونا فایزر كرونا در ايران واکسن کرونا اتحادیه واردکنندگان دارو میلیون دوز واکسن رییس اتحادیه واکسن کرونا بخش خصوصی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۴۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند

به گزارش گروه استان‌های ایسکانیوز، نود و یکمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان به ریاست استاندار یزد برگزار شد.

استاندار یزد در این نشست، با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ از نظر اقدامات اتاق بازرگانی در مقایسه با سال های قبل از آن سال مطلوبی بود، اظهار کرد: انتظار داریم بعد از هر نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، گره ای از حوزه صنعت، معدن و تجارت به واسطه تصویب و پیگیری مصوبات در سطح ملی، باز شود.

عالی‌ترین مقام اجرایی استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود بر برگزاری جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد با حضور مدیران ملی، تاکید کرد.

فاطمی با بیان اینکه اتصال اتاق بازرگانی با بخش دانشگاهی باید با جدیت دنبال شود، تصریح کرد: بهره گیری از ظرفیت‌ دانشگاه های یزد در حوزه علمی و همچنین اتصال اتاق بازرگانی با بخش دانشگاهی باعث ارتقا حوزه صنعت و تولید و دانشگاه می‌شود.

استاندار یزد در ادامه عنوان کرد: در راستای بررسی مسائل حوزه صنعت از نزدیک، نشست های شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در محل صنایع برگزار شود.

وی از «ارتقا سطح آموزش ها» به عنوان یکی از وجوه برجسته اتاق بازرگانی استان یزد در سال ۱۴۰۲ نام برد و افزود: مجموعه این اقدامات شایسته تقدیر بوده و باید تقویت شود.

فاطمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: استفاده از ظرفیت های هیات های تجاری و سفرای دیگر کشورها به منظور بهره گیری از قراردادهای بین المللی در دستور کار قرار گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کارآفرینان و بخش خصوصی توانمند استان با محوریت اتاق بازرگانی زمینه های مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد به منظور تحقق شعار سال را دنبال کنند.

خبرنگار: محمد مهدی داوری

انتهای خبر/

کد خبر: 1228473 برچسب‌ها استان یزد اشتغالزایی و کارآفرینی اقتصاد ایران کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی

دیگر خبرها

  • گام عملی برای جهش تولید
  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟