Web Analytics Made Easy - Statcounter

نرگس کیانی: «...این پاسخ من است؟... خموشی، خموشی. به اسپند که برف زمستان بر خاک می‌نشیند، گاه چیست؟ مادر می‌داند... آن‌گاه بر گیسوانت گل سپید خواهم نشاند و به آیین دیرین تو را سوار بر اسپ همراهی خواهم کرد و همه خواهند دید که پیمان پاک ما... چه شده؟ دستانت به کار نیست، چون چشمانت، رنگی که بر دستانت خواهی نهاد و نقشی که خواهی زد، از هم‌اکنون.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. این دستان باید که پنبه دانه از غوزه بیرون کشند، نه دل از سینه، هی [...] هی، این برف زمستانی آب می‌شود، آب می‌شود، خواهی دید.»

این بخشی از نمایشنامه «اَشاگیتا» است به قلم مردی که در نخستین ساعت‌های روز جمعه ۵ شهریور، در خانه خود بر اثر ایست قلبی، چشم از جهان فرو بست؛ صادق صفایی، مدرس دانشگاه و عضو هیات‌علمی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، بازیگرِ فیلم‌هایی چون «از کرخه تا راینِ» ابراهیم حاتمی‌کیا و نمایش‌هایی مانند «دایره گچی قفقازیِ» حمید سمندریان، نمایشنامه‌نویس، فیلمنامه‌نویس و عکاس.   

(به ترتیب الفبا) رحمت امینی، فرشاد فرشته‌حکمت و آزاده گنجه، هنرمندان و مدرسان دانشگاه و اعضای هیات‌علمی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، کسانی بودند که در گفت‌وگو با خبرآنلاین از جای خالی صادق صفایی گفتند.

اندوه رحمت امینی در فقدانِ صادقِ اهلِ صفا

رحمت امینی با اشاره به این که صادق صفایی را به شوخی و جدی، صادقِ اهلِ صفا صدا می‌زده است، در فقدان دوست و همکار قدیمی‌اش می‌گوید: «او انسانی صادق و به تعبیر من، اهل صفا بود. دوست‌داشتنی و اهل مطایبه که این اواخر و پس از عمل قلب، ناچار شد بسیاری از کارهایی را که می‌کرد کنار بگذارد و از این موضوع رنج بسیار می‌برد. به گمان من صادق، به آن‌چه لیاقتش را داشت، نرسید و چه در عرصه هنر و چه در حوزه دانشگاه باید جایی بیش از این می‌داشت و متاسفم که در نهایت نیز، در تنهایی درگذشت. تنهایی‌ای که در وقوع این فاجعه و آوار این مصیبت بر سر ما، سهیم بود.»

مدیرگروه نمایش دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران ادامه می‌دهد: «کمتر از ۲۴ ساعت قبل از این اتفاق دردناک، به من پیام صوتی داده و برای ترم آینده درخواست مرخصی کرده بود. چون معتقد بود کلاس‌های بازیگری و کارگردانی را نمی‌توان بیش از این به صورت آنلاین و در غیاب حضور فیزیکی دانشجو پیش برد و حرفش این بود که اگر واکسیناسیون دانشجویان انجام شده بود و سر کلاس می‌آمدند، من هم می‌آمدم. نامه درخواست مرخصی‌اش را هم برای من ارسال کرد و متاسف و اندوهگینم که این مرخصی همیشگی شد.»

رحمت امینی: صادق صفایی را به شوخی و جدی، صادقِ اهلِ صفا صدا می‌زدم، چرا که انسانی صادق و به تعبیر من، اهل صفا بود فرشاد فرشته‌حکمت: دست‌های بسیاری در مرگ امثال صادق صفایی آلوده است    

فرشاد فرشته‌حکمت با اشاره به این که سابقه دوستی‌اش با صادق صفایی به ۳۵ سال پیش و دوران دانشجویی‌شان در مقطع کارشناسی در اواسط دهه ۶۰ برمی‌گردد و بعد از فراغت از تحصیل در پروژه‌هایی در زمینه فیلم‌سازی، تئاتر، برگزاری نمایشگاه عکس و... نیز با یکدیگر همکاری داشتند، می‌گوید: «از آن جایی که همه آن‌چه را می‌خواهم بگویم، در زمان حیاتش به او گفته بودم اکنون دچار این احساس ناخوشایند نیستم که تنها پس از پروازش، به خاطرش آورده‌ام و از زیبایی‌های پندار و کردار و گفتارش می‌گویم. صادق انسانی نیک بود، انسانی که نامش منطبق بر عملش بود. انسانی زلال و دوست‌داشتنی، شریف و محترم، اهل اندیشه و صاحب نگاهی تبیین‌گر و اهل پرسش و جست‌وجوگر. او سرشار از شور زندگی و امید بود و این انرژی را به دوستان و همکارانش در دانشگاه هم منتقل می‌کرد.»

نویسنده نمایشنامه‌های «راز سپهر»، «چشم به راه فردا» و «سرزمین ممنوع» ادامه می‌دهد: «صادق در زمینه‌های مختلف، هنرمندی برجسته و خلاق بود و متاسفم که مجموعه توانایی‌هایش مانند بسیاری از دیگر هنرمندان کشورمان، عرصه‌ای برای ظهور نیافت. او انسانی چند وجهی بود. تخصص اصلی صادق صفایی بازیگری بود. بازیگری اهل مطالعه، نوشتن و اندیشه که فیلم‌های کمی بازی کرد چون گزیده‌کار بود و هر پیشنهادی را نمی‌پذیرفت. او دوست داشت خودش انتخاب کند و نه این که صرفا انتخاب شود. این سخت‌گیری صادق در انتخاب نقش، از نظر من پشتوانه‌ای تکنیکی هم داشت. من او را یکی از تکنیکی‌ترین بازیگران سینمای ایران می‌دانم، هنرمندی که بازیگری در او غریزی نبود و براساس متد و تکنیک‌های آزمون‌پس‌داده حرکت می‌کرد و برای همین در همان چند اثری که بازی کرد بازی‌های بسیار قابل قبولی ارائه داد که به نظرم می‌توانند از منظر شیوه بازیگری، در دانشگاه تدریس شوند.»

فرشاد فرشته‌حکمت: صادق صفایی انسانی اندیشمند و متخصص و در عین حال بسیار فروتن بود. خصوصیاتی که به ندرت در هنرمندی جمع می‌شود اما در او جمع شده بود

    

کارگردان فیلم مستند- داستانی «حافظ و گوته» ادامه می‌دهد: «صادق علاوه بر بازیگری، کارگردان بسیار خوبی هم بود. فیلمنامه‌های بسیار خوبی هم نوشته بود و همین‌طور نمایشنامه‌هایی بسیار خوب از جمله «اَشاگیتا» اما به گمان من بیش از یک درصد از صددرصدِ پتانسیلِ او اجازه بروز پیدا نکرد. چشم‌انداز صادق، کارگردانی فیلم بلند و نشان‌دادن ایده‌آل‌هایش در آن بود که متاسفانه هیچ‌گاه نشد. یک فیلم کوتاه کار کرد که هم از لحاظ موضوعی و هم از لحاظ تکنیکی قابلیت تبدیل‌شدن به فیلمی بلند را داشت اما میسر نشد و هیچ‌گاه تهیه‌کننده مناسبی نیافت تا این اتفاق رخ دهد. او توانایی خود در کارگردانی تئاتر را هم در دوران دانشجویی و هم بعد از آن اثبات کرده بود.»

فرشته‌حکمت با تاکید بر این که صادق صفایی اهل کار تیمی بود، می‌افزاید: «او انسانی اندیشمند و متخصص و در عین حال بسیار فروتن بود. خصوصیاتی که به ندرت در هنرمندی جمع می‌شود اما در صادق جمع شده بود. او علاوه بر بازیگری و کارگردانی آثار تصویری و تئاتر، عکاسی هم می‌کرد. نگاه جزئی‌نگرانه، فلسفی و انسان‌شناسانه صادق به طبیعت در مجموعه‌ای براساس فیگور سنگ‌هایی در دل کوهستان کاملا پیدا بود و در نمایشگاهی گروهی به نام «انسان، هستی» در کنار آثاری از مهدی رضاخانی‌ و من در نگارخانه تهران واقع در دانشگاه تهران به نمایش گذاشته شد.»

کارگردان فیلم «آلماگل» که در گروه هنروتجربه اکران شد، با بیان این که صادق معلمی خوب هم بود، می‌گوید: «اما به نظرم توانایی‌های او حتی در این زمینه هم به درستی شناخته نشد و موانعی نگذاشتند آن رشدی را که حقش بود کند. من این مثال را بارها در مورد برخی از دوستان و از جمله خودم زده‌ام، من می‌گویم ما مانند نهنگی هستیم که ناچار است در حوض شنا کند. ما برای این که خود را در مرگ این سرمایه‌های اجتماعی تسلی دهیم می‌گوییم ایست قلبی بود، کرونا بود، اتفاق بود و چه و چه اما حقیقت این است که دست‌های کسان بسیاری در این مرگ‌ها آلوده است. دست‌های کسانی که بی‌رحمانه اجازه نمی‌دهند پتانسیل ایجادشده در پی سال‌ها تحصیل، مطالعه کتابخانه‌ای و میدانی، اندیشه‌ورزی، تحقیق و پژوهش و پرورش نگاه زیبایی‌شناسانه که در دل هر کدام از ما، شکل گرفته است، بروز پیدا کند.»

آزاده گنجه: گزیده‌کار بود و به گزیده‌کاری توصیه می‌کرد

آزاده گنجه، دیگر عضو هیات‌علمی دانشکده هنرهای زیبا نیز با اشاره به سابقه چهار ساله همکاری با صادق صفایی در دانشگاه تهران از «گزیده‌کاری» به عنوان یکی از ویژگی‌های او نام می‌برد و می‌گوید: «توصیه‌ای که صادق صفایی همواره به دانشجویان می‌کرد حساسیت در انتخاب کار، گزیده‌کاری و این نکته بود که هر پیشنهادی را نپذیرند.»

آزاده گنجه: صادق صفایی گزیده‌کار بود و به گزیده‌کاری توصیه می‌کرد        این مطلب را هم بخوانید:       ◾️ صادق صفایی، چهره ماندگار فیلم «از کرخه تا راین»، درگذشت 

۵۸۲۵۹

کد خبر 1549356

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دانشگاه تهران ابراهیم حاتمی کیا حمید سمندریان تئاتر سینمای ایران تلویزیون فرشاد فرشته حکمت دانشکده هنرهای دانشگاه تهران رحمت امینی صادق صفایی گزیده کاری گزیده کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۴۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق جهانیان را نسبت به مسئله غزه بیدار کرد

به گرارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی عصر یکشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان مرکزی، افزود: فرهنگ‌سازی ازدواج آگاهانه و آسان بین دانشجویان، گسترش فرهنگ عفاف بین این قشر و افزایش مهارت دانشجویان در انتخاب درست از مهمترین مسایلی است که باید در مورد توجه قرار داد.

وی ادامه داد: تشکیل خانواده در رأس ارزش‌ها قرار دارد به گونه‌ای که برای ایجاد جامعه سالم باید برای داشتن خانواده‌ای سالم تلاش کرد.

امام جمعه اراک اقدامات فرهنگی، سوق دادن نگرش خانواده‌ها در جهت اهمیت فوق العاده ازدواج فرزندان، اعطای بینش به جوانان در جهت تلاش برای رفع موانع فرهنگی ازدواج را از مهم‌ترین راهکارها برای ترویج ازدواج آسان در جامعه عنوان کرد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی مهم‌ترین و مناسب‌ترین شیوه برای انتقال ارزش‌ها را ترویج سبک زندگی ایرانی، اسلامی عنوان کرد و گفت: ازدواج دانشجویی یکی از مصادیق ازدواج آسان است که مسئولان وظیفه دارند نسبت به تامین زیرساخت‌های لازم برای این امر به خصوص ساخت خوابگاه‌های متاهلی دانشجویی اقدام کنند.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی بیان کرد: انتظار است متولیان امر با مشارکت خیران برای رفع کمبود جدی خوابگاه‌های متأهلی در دانشگاه‌ها و توانمند سازی هر چه بیشتر جوانان و رفع مشکلات آنان برنامه‌های کاربردی تدوین کنند.

وی تأکید کرد: تحکیم بنیان خانواده و تأکید بر امر مقدس ازدواج و زاد و ولد از ضرورت های مهم جامعه است که باید برای آن برنامه ریزی شود.

عملیات وعده صادق جهانیان را نسبت به مسئله غزه بیدار کرد

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در ادامه سخنان خود عملیات وعده صادق توسط سپاه پاسداران را عامل روشنگری و بیداری جهانیان نسبت به مسئله فلسطین، غزه و جنایت‌های رژیم صهیونیستی عنوان کرد و گفت: حملات وحشیانه و گسترده نظامیان ارتش اسرائیل علیه مردم بی‌دفاع غزه، منجر به شهادت و مجروح شدن هزاران فلسطینی بی گناه شده و این جنایات کم سابقه به گونه‌ای بوده که زمینه را برای اعتراضات گسترده در آمریکا و اروپا به ویژه در دانشگاه‌های آن‌ها ایجاد کرده است.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی افزود: رژیم صهیونستی با حملات وحشیانه خود به سرزمین‌های اشغالی و کشتار مردم بی گناه فلسطین، همه اصول و قواعد انسانی و بین المللی را زیر پا گذاشته و در چنین شرایطی مسلمانان باید بیش از پیش از ملت مظلوم فلسطین حمایت کنند.

وی ادامه داد: ملت‌های مسلمان جهان باید با تمام ظرفیت های مالی، معنوی، مجازی و با قلم‌های خود شجاعت کودکان، زنان و مردان فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی را به دنیا نشان دهند.

ظرفیت‌های استان مرکزی در جهت تحقق شعار سال بسیج شود

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در ادامه سخنان خود به نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم توسط رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: انتخاب عناوین اقتصادی برای نامگذاری سال‌ها، نشان از دغدغه معظم‌له نسبت به تولید و مسائل اقتصادی کشور دارد و با توجه به اینکه استان مرکزی یکی از قطب‌های صنعت کشور محسوب‌ می‌شود باید در لبیک‌گویی به ندای معظم‌له پیشتاز باشد.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی ادامه داد: این استان از ظرفیت‌های تولیدی ارزشمندی برخوردار است که با همت‌های بلند و توکل برخدا می‌توان از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده و در راستای آبادانی میهن اسلامی گام‌های بلند برداشت.

وی بیان کرد: نیاز است کمیته‌ای تخصصی با عضویت تمامی نهادهای اقتصادی و فرهنگی استان تشکیل و نقشه راه تخصصی برای چگونگی نقش آفرینی استان امامین انقلاب در جهت تحقق شعار سال تدوین و ابلاغ شود.

پیشتازی دانشگاه تفرش در راه‌اندازی خوابگاه‌های دانشجویی متأهلی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: دانشگاه‌های استان گام‌های موثری در جهت راه‌اندازی خوابگاه‌های متأهلی دانشجویی برداشته‌اند که دانشگاه تفرش در این میان پیشتاز است.

بهنام نظری افزود: ترویج فرهنگ ازدواج آسان در شرایط کنونی با تأکید بر ارزش‌های اسلامی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است بنابراین تمامی آحاد مردم به‌ویژه مسئولان باید به این مهم توجهی ویژه داشته باشند.

وی در خصوص ورود یک تماشاگر زن به زمین فوتبال ورزشگاه امام خمینی(ره) اراک در جریان مسابقه تیم فوتبال آلومینیوم اراک و استقلال تهران، گفت: مراتب اعتراض خود نسبت به رأی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درخصوص حرکت غیرشرعی و هنجارشکنانه‌ دروازه‌بان استقلال در ورزشگاه امام خمینی (ره) را اعلام کرده‌ایم و از پیگیری موضوع کوتاه می‌آییم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بوشهر همه ظرفیت‌های آمایشی توسعه و پیشرفت دانش نوپایه را دارد
  • عملیات وعده صادق جهانیان را نسبت به مسئله غزه بیدار کرد
  • برگزاری مراسم گرامیداشت دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه بیرجند
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است
  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟
  • تسلط مرد ماهی فروش به انگلیسی
  • ببینید | تصاویر باورنکردنی از بارش ماهی در یاسوج!
  • آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد
  • آزادراه تهران ـ شمال بازگشایی شد
  • ◄ ناچار به خروج کامل از صنعت حمل و نقل ریلی خواهیم بود