Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان مدیرکل منابع طبیعی گیلان، از جمع آوری کلیه آثار تصرف در جنگل های فتاتو خبر داد و اضافه کرد: حتی یک گونه از جنگل های هیرکانی در این منطقه قطع نشده و تعدادی درخت دست کاشت از گونه صنوبر قطع شده است.

جنگل های هیرکانی یکی از آخرین و معدود باقی مانده های جنگل های باستانی خزان کننده روی کره زمین هستند که بی وقفه از دوران سوم زمین شناسی تاکنون به حیات و تکامل خود ادامه داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جنگل ها یکی از نادرترین و ارزشمندترین رویشگاه های طبیعی پهن برگ در جهان معرفی شده اند و در اصل می توان برخی از منابع این رویشگاه ها را فسیل زنده دانست.

خبر قطع درختان جنگلی در منطقه فتاتو شهرستان خمام طی روزهای گذشته در رسانه ها و فضای مجازی دست به دست می شود، اما تمرکز بخشی از این اخبار بر هیرکانی بودن و ثبت ملی شدن این جنگل ها و تمرکز بخش دیگر بر مالک داشتن این اراضی است.

میرحامد اختری در گفت وگو با ایسنا و در واکنش به اخبار منتشر شده، کلیه اسناد ملکی مربوط به اراضی ملی تا قبل از سال ۴۱ را فاقد اعتبار دانست و اظهار کرد: همچنین هیچگونه سند و مدرکی دال بر اثر ملی بودن جنگل های منطقه فتاتو وجود ندارد.

وی با بیان اینکه هرگونه ادعا درباره ثبت ملی شدن جنگل های فتاتو باید با اقدام و عمل همراه باشد، تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان به محض اطلاع از تخریب اراضی ملی در منطقه مذکور وارد عرصه شد و رای قضایی مبنی بر توقف هرگونه اقدام در این منطقه را دریافت کرد.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، ثبت ملی شدن جنگل های هیرکانی را به معنی عدم مالکیت سازمان جنگل ها ندانست و یادآور شد: اگر ادعای ثبت ملی شدن جنگل های فتاتو درست باشد، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان همچنان مالکیت این اراضی را بر عهده دارد و مرجع قضایی این اداره کل را به عنوان مالک می شناسد.

اختری، با بیان اینکه طی چند روز اخیر دیوار و دروازه منطقه تصرف شده را تخریب کردیم و با جرثقیل کانکس ها را برداشتیم، گفت: اداره کل منابع طبیعی حفاظت از اراضی ملی به ویژه جنگل های هیرکانی را اولویت نخست خود می داند.

وی منطقه تصرف شده را حدود پنج هکتار دانست و خاطرنشان کرد: فردی که اقدام به تصرف منطقه کرده بود را به مراجع قضایی معرفی کردیم؛ این فرد قبلا دو هکتار از منطقه مذکور را تصرف کرده بود که با برخورد نیروهای حفاظتی مواجه شد و مجددا به تصرف خود ادامه داده است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، از جمع آوری کلیه آثار تصرف در جنگل های فتاتو خبر داد و اضافه کرد: حتی یک گونه از جنگل های هیرکانی در این منطقه قطع نشده و تعدادی درخت دست کاشت از گونه صنوبر قطع شده است.

وی با بیان اینکه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ثبت جهانی جنگل های هیرکانی مشارکت داشتند، تاکید کرد: مناطق جنگلی گیلان در سه شهرستان تالش، فومن و رودبار جزو مناطق حفاظت شده هیرکانی هستند و سند مالکیت به نام اداره کل منابع طبیعی است، در حالی که منطقه فتاتو جزو این مناطق نیست.

اختری، حفاظت از جنگل و مرتع و ساحل را ماموریت اصلی اداره کل منابع طبیعی دانست و گفت: به احدی اجازه تخریب و تصرف منابع طبیعی را نمی دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جنگل های هیرکانی کل منابع طبیعی ثبت ملی شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۰۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۵۵ هکتار از بستر زرینه‌رود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،علی شمس با اشاره به اهمیت صیانت از منابع آبی، اظهار کرد: حفظ منابع آبی یکی از مهم‌ترین موضوعات و ضرورت‌هایی است که همه در راستای آن وظیفه داریم.

مدیر امور منابع آب میاندوآب افزود: سال گذشته با تلاش‌های انجام‌گرفته و با حکم دادستانی در راستای حفظ منابع آبی ۵۵ هکتار از تصرفات غیرقانونی و غیرمجاز حریم و بستر رودخانه زرینه‌رود میاندوآب رفع تصرف و آزادسازی شد.

وی گفت: سال گذشته ۱۴۰ هکتار نیز در ساحل راست رودخانه زرینه‌رود میاندوآب از مخزن سد آزادسازی شد.

شمس تصریح کرد: هرگونه دخل و تصرف غیرقانونی در حریم و بستر رودخانه‌ها و منابع آبی ممنوع بوده و متخلفان با حکم قضایی تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و اقدامات برای رفع تصرفات با جدیت دنبال می‌شود.

مدیر امور منابع آب میاندوآب با اشاره به اینکه سه هزار و ۷۰۰ حلقه چاه پروانه‌دار در میاندوآب، چهاربرج و باروق وجود دارد، تصریح کرد: از این تعداد دو هزار و ۸۹۵ حلقه چاه در میاندوآب، حدود ۷۰۰ چاه در باروق و ۱۰۰ چاه نیز در چهاربرج واقع هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۴۱ در حوزه استحفاظی مدیریت امور منابع آب این شهرستان مسلوب المنفعه شده است، گفت: کمبود آب و لزوم مصرف صحیح و حفظ منابع موجود، موضوعی مهم و ضروری است که باید موردتوجه همگان قرار گرفته و مردم همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.

دیگر خبرها

  • رفع تصرف و خلع ید ۱۰۲۹۷ مترمربع اراضی ملی در شهرستان ساری
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • رفع تصرف ۵۵ هکتار از بستر زرینه‌رود
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها