Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس تحقیقات ارائه شده در کنگره ESC ۲۰۲۱، حداکثر سه فنجان قهوه در روز با خطر سکته مغزی و بیماری‌های قلبی کشنده مرتبط است.

دکتر جودیت سیمون از مرکز قلب و عروق دانشگاه سملوایز، بوداپست، مجارستان می‌گوید: طبق یافته‌های ما این بزرگترین مطالعه برای ارزیابی سیستماتیک اثرات قلبی عروقی مصرف منظم قهوه در جمعیت بدون بیماری قلبی تشخیص داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او ادامه داد: نتایج ما نشان می‌دهد مصرف منظم قهوه بی‌خطر است، زیرا حتی مصرف زیاد روزانه با پیامد‌های نامطلوب قلبی عروقی و مرگ و میر ناشی از همه علت‌ها پس از پیگیری ۱۰ تا ۱۵ سال ارتباطی ندارد. علاوه بر این ۰.۵ تا ۳ فنجان قهوه در روز به طور مستقل با خطرات کمتر سکته مغزی، مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ به هر دلیلی مرتبط بود.

با وجود اینکه قهوه یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان است، اطلاعات کمی در مورد تاثیر طولانی مدت مصرف منظم بر سلامت قلب و عروق وجود دارد.

این مطالعه ارتباط بین مصرف معمول قهوه و حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ را مورد بررسی قرار داد. این مطالعه شامل ۴۶۸ هزار و ۶۲۹ شرکت کننده در بانک زیستی انگلیس بود که هیچ نشانه‌ای از بیماری قلبی در زمان استخدام نداشتند. میانگین سنی ۵۶ سال و ۵۵ درصد زن بودند.

شرکت کنندگان با توجه به میزان مصرف معمول قهوه خود به سه گروه تقسیم شدند: هیچ کدام (به طور منظم قهوه مصرف نمی‌کردند، ۲۲.۱ درصد)، سبک تا متوسط ​​ (۰.۵ تا ۳ فنجان در روز، ۵۸.۴ درصد) و زیاد (بیش از ۳ فنجان در روز، ۱۹.۵).

محققان ارتباط مصرف روزانه قهوه و پیامد‌های ناشی از آن را در طول پیگیری متوسط ​​۱۱ سال با استفاده از مدل‌های چند متغیره تخمین زدند. تجزیه و تحلیل بر اساس عواملی که می‌تواند بر رابطه تاثیر بگذارد از جمله سن، جنس، وزن، قد، سابقه استعمال دخانیات، فعالیت بدنی، فشار خون بالا، دیابت، سطح کلسترول، وضعیت اجتماعی و اقتصادی و مصرف معمول الکل، گوشت، چای، میوه و سبزیجات و ... انجام شد.

برای بررسی مکانیسم‌های بالقوه زمینه‌ای، محققان ارتباط بین مصرف روزانه قهوه و ساختار و عملکرد قلب را در طول پیگیری متوسط ۱۱ سال مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. برای این منظور، آن‌ها از داده‌های ۳۰۶۵۰ شرکت کننده استفاده کردند که تحت تصویربرداری رزونانس مغناطیسی قلب (MRI) قرار گرفتند که استاندارد طلایی برای ارزیابی ساختار و عملکرد قلب محسوب می‌شود.

دکتر سیمون گفت: تجزیه و تحلیل تصویربرداری نشان داد که در مقایسه با شرکت کنندگانی که به طور منظم قهوه نمی‌نوشند، مصرف کنندگان روزانه دارای قلب سالم‌تری بوده و عملکرد بهتری دارند. این واقعیت با معکوس کردن اثرات مضر پیری بر قلب سازگار است.

او در پایان گفت: یافته‌های ما نشان می‌دهد که مصرف قهوه تا ۳ فنجان در روز با نتایج مطلوب قلبی عروقی همراه است در حالی که مطالعات بیشتری برای توضیح مکانیسم‌های اساسی مورد نیاز است، فواید مشاهده شده ممکن است تا حدی با تغییرات مثبت در ساختار و عملکرد قلب توضیح داده شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: قهوه سکته قلبی عروقی سکته مغزی ۳ فنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۱۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سکته گوش چه می‌دانید؟

آفتاب‌‌نیوز :

محمد اجل لوئیان با بیان اینکه سکته گوش یک نامگذاری غلط است، افزود: همین بیماری برای چشم هم وجود دارد، یعنی سکته چشم هم داریم. آنچه که مردم را نگران می‌کند و ناراحت کننده است سکته مغز یا قلب است. این کلمه، سکته گوش با سکته مغز و قلب، خیلی فاصله دارد. سکته مغز و قلب مغایر حیاتی دارد؛ اما سکته گوش خیلی ترسناک و نگران کننده نیست. ولی واقعیت امر این است که بنا بر دلایلی گوش به یک مرتبه شنوایی را ازدست دهد که این اصطلاح را سکته گوش می‌گویند.

وی ادامه داد: وقتی این اتفاق افتاد، بیمار باید در ظرف یک الی دو هفته اول به پزشک مراجعه کند. پزشک متخصص ارزیابی می‌کند و اگر به طور ناگهانی شنوایی، از دست رفته باشد و به اصطلاح سکته گوش رخ داده باشد که البته سکته گوش هم ممکن است نصف نیمه و ناقص باشد، اگر زود مراجعه کنند، درمان‌ها جواب می‌دهد و نصف بیمار‌ها خوب می‌شوند و شنوایی بر می‌گردد.

به گزارش مهر، این متخصص گوش و حلق و بینی افزود: در مورد کسی که بعد از سکته گوش، سوت گوشی پیدا کرده است، پزشک باید ارزیابی‌ها و درمان‌ها را کرده باشد، شنوایی سنجی می‌خواهد. حتماً ام آر آی می‌خواهد. اگر این آزمایش‌ها انجام شده و مشخص شده است که عارضه جدی نیست؛ بنابراین این عارضه خیلی مهم نیست. سوت ممکن است خوب شود و ممکن است ادامه داشته باشد، آن سوت را می‌شود برایش کاری کرد. سوت گوش ممکن است به رغم درمان‌ها بهبود پیدا نکند و یا ممکن است خوب شود بنابراین اگر سوت کشیدن برای فرد ناراحت کننده است باید مجدداً به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که سطح شنوایی که بعد از سکته گوش کاهش پیدا می‌کند ممکن است باعث از دست رفتن کامل شنوایی شود و آیا سمعک تنها راه درمان است، گفت: ممکن است نیاز به سمعک نباشد. تعریف‌های علمی برای سکته ناقص گوش وجود دارد. اگر احیاناً سکته گوش در حدی باشد که مریض نتواند زندگی عادی اش را داشته باشد می‌تواند از سمعک استفاده کند و شنوایی بهبود پیدا کند. باید یک شنوایی شناس ارزیابی کند که آیا این فرد با سمعک بهبود پیدا می‌کند یا خیر.

عجلوییان با بیان اینکه تأثیر استفاده از هندزفری به مدت طولانی در گوش بر روی سکته گوش از نظر علمی ثابت نشده است، افزود:، ولی اصولاً صدا‌های بلند و طولانی مدت روی شنیداری تأثیر می‌گذارد. افرادی که در محیط‌های شلوغ صدایی کار می‌کنند، در معرض کاهش شنوایی قرار دارند. اگر هندزفری را با صدای ملایم در مدت کوتاه‌تری بشنویم مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما بعد از مدتی باید به گوش استراحت دهیم. گذاشتن هندزفری در طولانی مدت با صدای بلند، کاهش شنوایی ممکن است ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳