Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@05:20:13 GMT

مادران کرونایی شیردهی به نوزاد را متوقف نکنند

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۵۲۳۰۳

مادران کرونایی شیردهی به نوزاد را متوقف نکنند

فوق تخصص نوزادان گفت: تغذیه کودک با شیر مادر مبتلا به کرونا به هیچ عنوان قطع نشود زیرا مواد ایمنی و ایمونوگلوبولین‌هایی که در بدن این مادران تشکیل شده از طریق شیر به بدن فرزند وارد و او را در مقابل کرونا ایمن و مقاوم می‌کند.

دکتر محمدباقر حسینی با بیان اینکه با تغییر سویه کرونا از انگلیسی به دلتا، عوارض منجر به بروز علائم ابتلا به این ویروس در کودکان بیشتر دیده می‌شود، اظهار داشت: اینکه می گویند با افزایش مرگ و میر کودکان در سویه دلتا مواجه هستیم صحت ندارد اما میزان ابتلا همراه با عوارض و بستری کودکان افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره دلیل افزایش تعداد کودکان مبتلا به ویروس کرونا توضیح داد: نمی توان در مورد چرایی افزایش ابتلای کودکان در سویه دلتا نظر قطعی داد زیرا کرونا بیماری است که طی دو سال مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته و گونه دلتا هم جهش جدید ویروس و رفتار آن به تازگی در حال بررسی است.

حسینی افزود: اما می توان گفت نوع دلتای این ویروس نسبت به گونه قبلی، تهاجمی تر و ورود ویروس به مخاط کودکان بیشتر شده و در نتیجه درگیری بیشتر است.

مرگ و میر کودکان بر اثر کرونا ۲ تا ۳ درصد است

وی درباره نحوه ابتلای کودکان به کرونا هشدار داد و گفت: نوزادان از دو راه به کرونا مبتلا می شوند؛ انتقال ویروس از طریق مادر باردار کرونایی به جنین یا ابتلای نوزاد در داخل خانه از طریق تنفس. به طور کلی آمار فوت نوزادان مبتلا به کرونا در کشور نزدیک به ۲ تا ۳ درصد است زیرا معمولا پیش آگهی خوبی دارند و با مراقبت ها بهبود پیدا می کنند پس مرگ و میر زیادی ندارند.

فوق تخصص نوزادان یادآور شد: بعد از یک ماهگی، ابتلا در تماس با افراد کرونایی به وجود می آید که خوشبختانه این شیرخواران هم عموما پیش آگهی بدی ندارند و سیر خوبی را طی می کنند و خوب می شوند. اما به طور کلی، کودکانی که بیماری های زمینه ای یا سرطان یا نقص ایمنی یا چاقی بیش از حد دارند، در  رده گروه های پرخطر محسوب و بیشتر در معرض خطر هستند که ممکن است کار آنان به آی سی یو بیافتد یا فوت کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که مردم در مواجهه با دلتا باید چه کارهایی در جهت پیشگیری از ابتلای کودکان انجام دهند، خاطرنشان کرد: اصول و نکات پیشگیری همان اصول است یعنی باید فاصله اجتماعی رعایت شود و از بردن کودکان به منزل نزدیکان پرهیز شود.

برای کودکان زیر ۳ سال استفاده از ماسک توصیه نمی شود

فوق تخصص کودکان با تاکید بر اینکه استفاده از ماسک برای کودکان زیر سه سال توصیه نمی شود، تصریح کرد: والدین باید به بهداشت و شست وشوی دست کودکان توجه ویژه داشته باشند مثلا اگر کودک را به محیط خارج از خانه می برند حتما در برگشت دست های او را با مواد شوینده تمیز کنند.

حسینی یادآور شد: اگر کودکی دچار علائمی اعم از عفونت های ویروسی و تنفسی مانند آبریزش بینی شد بنا را بر کرونا بگذاریم و دقت بیشتری کنیم؛ رفت وآمدها محدود و فاصله های اجتماعی در هر جهش ویروس رعایت شود. از دیدار مادربزرگ و پدربزرگ پرهیز شود تا هم آن ها و هم کودک سالم بمانند.

هیچ منعی برای شیردهی مادر کرونایی به نوزاد نیست

به گفته فوق تخصص نوزادان، کرونا از طریق شیر مادر منتقل نمی شود و حتی مادری که به ویروس کرونا مبتلا شده هیچ منعی برای شیردهی به فرزند خود ندارد حتی بهتر است به شیردهی ادامه دهد.

وی درباره چرایی بهینه بودن شیردهی مادر مبتلا به کرونا توضیح داد: شیردهی به نفع مادر است زیرا مواد ایمنی و ایمونوگلوبولین هایی که در بدن مادر مبتلا به کرونا تشکیل شده از طریق شیر به بدن فرزند وارد شده و او را در مقابل کرونا ایمن سازی و مقاوم می کند. فقط قبل از هر بار شیردهی دست ها را بشوید و ماسک بزند.

حسینی، تنها موردی که فرزند از شیر مادر محروم می شود را بستری شدن مادر مبتلا در بیمارستان  و آی سی یو عنوان و تصریح کرد: یعنی وقتی بیماری مادر شدید و دچار تنگی نفس شد و در آی سی یو بستری شد دیگر نمی تواند به فرزند شیر بدهد.

تغذیه کودک با مواد غذایی کامل همراه با ویتامین، او را ایمن می کند

وی درباره نکات تغذیه ای که کودکان را در برابر ابتلا به کرونا مقاوم می کند، توضیح داد: اگر کودک زیر ۶ماهگی است شیرخوار محسوب می شود و طبیعتا فقط شیر مادر و یکسری ویتامین ها که پزشک توصیه کرده دریافت می کند. بعد از ۶ ماهگی، تغذیه سالم که شامل گروه مواد غذایی میوه جات، سبزیجات، پروتئین و غلات است به همراه ویتامین های معمول شامل مولتی ویتامین و آهن باید به او داده شود.

فوق تخصص نوزادان تاکید کرد: این تغذیه سالم با ویتامین های معمول کودکان را در برابر عفونت ها مقاوم می کند ضمن اینکه دادن ویتامین های اضافه و مواد غذایی بیش از حد به کودکان تاثیری ندارد و کمکی نخواهد کرد./ ایرنا 

مادران شیرده ۲ نوع آنتی‌بادی کرونا را به نوزادان منتقل می‌کنند شیردهی به نوزاد با رعایت اصول بهداشتی منعی ندارد چند توصیه برای مادران شیرده در روزهای کرونایی شیر مادر کرونایی نوزاد را ایمن می‌کند شیر مادر ارتباطی با انتقال کرونا ندارد مادر کرونایی به فرزندش شیر بدهد برای مادران شیرده مبتلا به کرونا    

آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

 


 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: فوق تخصص نوزادان مبتلا به کرونا مادر مبتلا ویتامین ها شیر مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۲۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ ، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی افزود: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

این مسئول با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است گفت: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود افزود: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتارهای غیرمعمول کودک خود نظیر رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

 
 

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • شاد، اما خسته!
  • شاد اما خسته
  • زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • راهپیمایی جمعی از کودکان و مادران قمی در هفته سلامت و زمین پاک
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران