Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-04@04:44:37 GMT

اهمیت مصرف روزانه آب برای بدن

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۵۴۰۷۵

اهمیت مصرف روزانه آب برای بدن

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا وسیما؛ پرسش در مورد میزان نیاز روزانه به آب، پاسخ‌های ساده‌ای می‌تواند، داشته باشد از قبیل اینکه نیاز‌های روزانه به این نوشیدنی در افراد مختلف متفاوت است و به عوامل بسیاری از جمله سلامت بدن، فعالیت روزانه و محلی که فرد در آن زندگی می‌کند مرتبط می‌شود.   گرچه فرمول واحدی برای همه افراد وجود ندارد، اما دانستن اینکه بدن چرا به آب نیاز دارد، کمک خواهند کرد میزانی آبی را که روزانه باید بنوشید، تخمین بزنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آب و منافع بهداشتی اش

آب جزو اصلی بدن انسان است و حدود ۶۰ درصد از وزن بدن را تشکیل می‌دهد. کمبود این ماده حیاتی منجر به کم آبی خفیف تا شدید می‌شود که گاهی تبعات جدی برای سلامت دارد. حتی کم آبی خفیف می‌تواند منجر به تخلیه انرژی و احساس خستگی شود.

چه مقدار آب نیاز دارید؟

بدن انسان هر روز از طریق تنفس، تعریق و دفع، آب را از دست می‌دهد؛ بنابراین برای عملکرد درست، باید با مصرف نوشیدنی‌ها و غذا‌های مایع دوباره آب بدن را جبران کنید.

یک فرد بزرگسال سالم در آب و هوای معتدل طبق اعلام انستیتوی پزشکی آمریکا ۳ لیتر (حدود ۱۳ فنجان) از مجموع نوشیدنی‌ها در روز را باید دریافت کند. البته این امر در مورد مردان صادق است. دریافت کافی مایعات برای زنان ۲.۲ لیتر (حدود ۹ فنجان) از مجموع نوشیدنی‌ها در روز تعیین شده است.

واقعا باید هشت لیوان در روز آب خورد؟

این میزان معادل ۱.۹ لیتر آب در روز چندان متفاوت از توصیه‌های انستیتوی پزشکی آمریکا نیست با این حال این اصطلاح رایج هشت لیوان، اصطلاح رایجی است که بیشتر مردم به آن عادت کرده اند.

عواملی که میزان نیاز به آب را تحت تأثیر قرار می‌دهند؟

میزان نیاز به آب بسته به فعالیت روزانه، آب و هوا، وضعیت بارداری، یا شیردهی، وضعیت سلامت و ... متغیر است:

ورزش: انجام ورزش یا هر فعالیت جسمی دیگری که باعث شود عرق کنید، نیاز به نوشیدن آب اضافی برای جبران از دست رفتن مایعات از بدن را ایجاد می‌کند. برای دوره‌های کوتاه مدت ورزش نوشیدن ۴۰۰ میلی لیتر (حدود ۱.۵ تا ۲.۵ فنجان) آب اضافی کفایت می‌کند، اما در صورتیکه ورزش شدیدی که بیش از یک ساعت طول بکشد انجام دهید، نیاز به مصرف مایعات بیشتر دارید. میزان مایعات اضافی بسته به میزان عرق کردن بدن در طول ورزش و مدت و نوع ورزش دارد.

محل زندگی: آب و هوای گرم یا مرطوب که باعث عرق کردن می‌شود، نیاز به دریافت مایعات را بالا می‌برد. وسائل گرم کننده خانگی که هوای داخل اتاق را گرم و خشک می‌کنند، نیز باعث افزایش از دست رفتن رطوبت از راه پوست در طول زمستان می‌شوند. به علاوه سکونت در ارتفاع بالای ۲۵۰۰ متر از سطح دریا ممکن است باعث افزایش ادرار کردن و تنفس سریع‌تر شود و در نتیجه آب بیشتری از بدن از دست خواهد رفت.

بیمار‌یها: هنگامی که دچار تب، استفراغ یا اسهال هستید، بدن تان مایعات بیشتری را از دست می‌دهد. در این موارد باید آب بیشتری بنوشید. در برخی از موارد پزشک تان ممکن است توصیه کند از محلول‌های خوراکی ORS استفاده کنید. همچنین در برخی از بیماری‌ها مانند نارسایی قلب و برخی از انواع اختلالات کلیوی، کبدی و غده فوق کلیوی که دفع آب را از بدن مختل می‌کنند، ممکن است لازم باشد مصرف مایعات را محدود کنید.

بارداری و شیردهی: زنان باردار یا شیرده نیاز به مصرف مایعات اضافی برای حفظ میزان طبیعی آب بدن (هیدراتاسیون) دارند. مقدار زیاد مایعات به خصوص هنگام شیردهی از پستان به نوزاد باید نوشیده شود. انستیتوی پزشکی آمریکا توصیه می‌کند زنان باردار ۲.۳ لیتر (حدود ۱۰ فنجان) و زنان شیرده ۳.۱ لیتر (حدود ۱۳ فنجان) در روز مایعات بنوشند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: آب اهمیت سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۴۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، رحمانی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: بدهکاران گاز یا پرمصرف‌های انرژی مشترکین صنعتی بزرگ، مصرف گاز زیادی در دوره قرائت دارند که با توجه به این مصرف گاز بهای بالایی دارند که بیش از ۱۳ همت میزان مصرف صنایع بزرگ کشور است که اگر یک دوره قرائت خود را پرداخت نکنند عملاً ۱۳ همت عقب افتاده و مجموع مطالبات دولت از آنها اگر سه ماه طول بکشد مبالغ بسیار هنگفت خواهد بود.

وی افزود: با توجه به اقدامات توسعه‌ای کشور و هدفمندی یارانه‌ها، عدم پرداخت گاز بها تبعات زیادی دارد که باید به موقع پرداخت کنند تا دولت از منابع به خوبی استفاده کند.

رحمانی بیان کرد: بزرگترین بدهکاران صنایع پتروشیمی، بعد از آن فولادی‌ها و سومین هم سیمانی‌ها بزرگترین مصرف کننده و بدهکاران گازی هستند.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در مصاحبه رادیویی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه ۲۵ میلیون و ۷۰۰ مشترک خانگی داریم این مقدار مصرف، فقط به صنایع برمی گردد که به صورت دوره‌ای کمیته‌ای تشکیل شده تا با برگزاری جلسات مربوطه پرداخت بدهی‌ها انجام پذیرد.

کد خبر 6095639

دیگر خبرها

  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • ۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور
  • نیاز مرغ روزانه کشور کمتر از ۷ هزار تن است
  • ورزش درمانی برای رفع کف پای صاف
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • اهمیت شهر مدینه و شخصیت رسول مکرم اسلام(ص)
  • مصرف روزانه ۸ هزارتن شکر در ۶ ماهه نخست سال
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران