Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ولی بهره مند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه به بارش هایی که به اندازه بارندگی های بلند مدت باشد بارندگی های نرمال می گویند عنوان کرد:میانگین بلندمدت بارندگی مهرماه در شهر یاسوج ۵.۲،آبان ۱۰۰ و بارندگی آذرماه در این شهر۱۳۸.۴میلی متر است.

وی با تاکید بر اینکه میانگین بلندمدت بارندگی های مهر ماه گچساران ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷،آبان ماه۳۶.۵ و آذرماه ۹۵ میلی متر است ابراز داشت همچنین میانگین بلندمدت بارندگی مهر ماه شهر دهدشت کمتر از یک میلی متر،آبان ماه ۵۲.۵ و آذرماه ۱۲۰.۹ میلی متر است.

وی اضافه کرد:براساس این پیش بینی ها میزان بارندگی های امسال در زمستان کهگیلویه و  بویراحمد نرمال خواهد بود.

بهره مند با اشاره به اینکه میانگین  بارندگی های سال آبی جاری در استان ۵۳۳ میلیمتر بوده اضافه کرد:میانگین بارش بلند مدت سالانه در کهگیلویه و بویراحمد ۵۴۲ را میلیمتر است.

وی گفت: میزان بارش بلند مدت سالانه در ایستگاه یاسوج ۸۰۷.۸،سی سخت ۷۶۹،دوگنبدان ۴۳۱،دهدشت ۵۰۵،لیکک ۳۹۴ و منطقه امامزاده جعفر ۴۳۱ میلیمتر است.

کهگیلویه و بویراحمد پس از یک دهه خشکسالی در ۲ سال زراعی گذشته شاهد بارندگی های مطلوبی بود اما در سال آبی جاری میزان و پراکنش بارندگی در این استان نامناسب بود.

کاهش تولید محصولات کشاورزی،کم شدن میزان ذخیره آب منابع آبی از جمله سدها، رودخانه ها وچشمه ها و کمبود علوفه برای دام عشایر از پیامدهای کم بارانی امسال در استان بوده است

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.

این استان با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.


 

برچسب‌ها کهگیلویه و بویراحمد اختصاصی ایرنا بارش باران گچساران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد اختصاصی ایرنا بارش باران کهگیلویه و بویراحمد اختصاصی ایرنا بارش باران گچساران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۵۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد چند روز از پیش از ورود سامانه بارشی قوی اخیربه استان نسبت به خسارت های این پدیده های طبیعی هشدار داد و از شهروندان خواست تا با فاصله گرفتن از رودخانه ها و مسیل ها، خودداری از مستقر شدن عشایر در مناطق مرتفع،پرهیز از فعالیت های کوهنوردی ،خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه ها و پرهیز از سفرهای غیرضروری برای به حداقل رسیدن این خسارت ها گام بردارند.

اما برخی شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی این توصیه را جدی نگرفتند و حاصل این بی توجهی ها وقوع تعداد پرشماری سانحه رانندگی و گرفتاری تعدادی از عشایر در سیلاب و بارندگی های سامانه اخیر بود.

اما گران ترین هزینه این بی توجهی را خانواده سه جان باخته تصادف جاده یاسوج به بابامیدان پرداخت کردند که جبران ناپذیر است جایی که شهروندان مذکور در شرایط بسیار بد جوی اقدام به سفر کردند.

برباساس آخرین آمار اعلام شده از سوی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تا ساعت ۱۸.۳۰دقیقه شب گذشته در دیشموک ۴۹،دلی خمسیر ۴۸،دوگنبدان ۴۱.۲،ممبی ۴۱،درغک ۳۹.۵،فیلگاه ۳۹،خیمند ۳۷چ،رام ۳۶،تنگ پیرزال ۳۶،بوستان ۳۶،امامزاده پهلوان ۳۶،دهدشت ۳۵.۹،سی سخت ۳۳.۷س،تنگان ۳۳.۵،ماهور باشت ۳۳،امامزادهجعفر۳۲،گنجگان۳۱.۲،دژسلیمان ۳۱،برم سبز ۳۰،سرآب ننیز ۳۰،امیرآباد بابکان ۳۰،علی کرمی دمچنار ۳۰،یاسوج فرودگاه ۲۹.۹،کریک ۲۹،جاورده ۲۸،گنجه ای ۲۷.۸،دشتروم ۲۷.۵،دیل ۲۷،تنگ سرخ ۲۶ ،کالوس ۲۵لنده ۲۵,قلعه رئیسی ۲۴.۵,وزگ ۲۴ق،لعه دختر ۲۴,لیکک ۲۳.۶,لوداب ۲۳,تل گاه ۲۲,مارگون ۲۱,سرفاریاب ۲۰,سیرون شبلیز ۱۸,موشمی زیلایی ۱۸,پاتاوه ۱۷,دشت بز باران باریده است.

سوانح رانندگی کهگیلویه و بویراحمد

به گفته کارشناسان راهنما و رانندگی کهگیلویه و بویراحمد خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به فاصله طولی،ناتوانایی راننده در کنترل وسیله نقلیه از عوامل مهم سوانح رانندگی در این استان است اما این صاحب نظران اعتقاد دارند طی روزهای اخیر بی توجهی به هشدارهای صاحب نظران و اقدام به سفر در شرایط بد جوی جاده‌های مختلف به ویژه گردنه‌ها از دلایل اصلی تصادف های روزهای پایانی هفته گذشته استان بوده است.

سرپرست اورژانس و مدیریت حوادث پیش بیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وقوع ۸۳ فقره تصادف طی ۴۸ ساعت در جاده های استان گفت:کارشناسان اورژانس در این مدت به ۱۷۴ مصدوم این سوانح خدمات درمانی ارائه داده اند که شمار تصادف ها در این مدت نسبت به حالت معمول بیشتر بود.

محمدامین نیکویی نژاد اظهار کرد: تلخ ترین حادثه ۴۸ساعت گذشته در تونل پنج یاسوج به بابامیدان رخ داد که در این حادثه سه نفر کشته و ۲نفر هم مصدوم شدند.

بوی تاکید کرد که ا اعلام شرایط بحرانی، وضعیت قرمز سازمان هواشناسی و بارندگی شدید تمامی پایگاه های اورژانس کهگیلویه و بویراحمد در آماده باش کامل قرار داشتند که در مجموع از ۹۰۸ تماس دریافتی ۱۶۶ تماس منجر به اعزام امدادگران شد.

وی تصریح کرد:پس از دریافت گزارش حوادث مذکور کارشناسان اورژانس بلافاصله به محل حادثه اعزام شده و بعد از انجام امداد و نجات اولیه، مصدومان را به بیمارستان های استان منتقل کردند.

وی تاکید کرد : در یکی از تصادف های مهم این مدت انحراف خودرو پژو ۴۰۵ در محور یاسوج به اصفهان دوراهی گندی خوری به سمت پاتاوه گزارش شد۶ نفر مصدوم شدند.

وی ادامه داد:در حادثه ای دیگر برخورد خودروهای پژو۴۰۵ و تیبا در روستای عزیزی لوداب با پنج مصدوم از سوی ماموران اورژانس استان امدادرسانی شد.

نیکویی نژاد در خصوص دیگر تصادفات بازه زمانی مذکور نیز بیان کرد: واژگونی دیگری برای یک دستگاه نیسان در منطقه بردپهن زیلایی رخ داد که در این حادثه نیز پنج نفر مصدوم شدند.

وی بیان کرد: حدود ۶۱ درصد از ماموریت های مدت زمان فعالیت سامانه بارشی در استان مربوط به حوزه شهرستان های بویراحمد و دنا بوده است.

گرفتاری خانواده های عشایر در سیلاب

مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: در بارندگی‌های اخیر ۱۰ خانوار در منطقه دشت بازار شهرستان دنا به علت اسکان در محل نامناسب گرفتار سیلاب شدند.

کاظم فلاحی دوست افزود: اگرچه بلافاصله تیم امدادی شهرستان دنا به منطقه حادثه اعزام و بعد از ارزیابی اولیه، نجاتگران هلال‌احمر به چادرهای عشایر که دچار آبگرفتگی شده بودند، امدادو نجات شدند اما این بی توجهی می توانست به خسارت های جبران ناپذیر جانی منجر شود.

البته در مدت زمان سامانه بارشی اخیر خسارت های دیگری هم تجربه شد که اجتناب ناپذیر است ،به عنوان مثال آن طور که مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرف ۴۸ ساعت گذشته و در پی بارش‌های سنگین، به ۲۴۰ شهروند آسیب دیده و سیل زده در سطح استان امدادرسانی شد.

فلاحی دوست اظهار کرد:امدادگران جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد در ۲ روز اخیر موفق به انجام ۱۲ عملیات امدادرسانی شدند.

وی تاکید کرد: در این مدت ۶۰ خانواده کهگیلویه و بویراحمدی آسیب دیده از بارندگی‌های سیلابی امداد و نجات شدند و ۱۶۰ کیلوگرم نایلون نیز بین آنان توزیع شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در این مدت حوادث گوناگونی مانند سیل آبگرفتگی و در راه ماندگان رخ داد.

وی افزود: ۴۸ ساعت گذشته تاکنون ۱۲ تیم امدادی، ۳۰ نفر نیروی عملیاتی، هشت دستگاه پیکاب و ۶ دستگاه پمپ لجن کش به مناطق حادثه دیده کهگیلویه و بویراحمد اعزام و امدادرسانی انجام شد.

سخن آخر

هرچند با تلاش نیروهای امدادرسان بخش عمده ای از حادثه دیدگان بارندگی های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد نجات یافتند اما به نظر می رسد ضرورت دارد تا شهروندان هشدارهای کارشناسان را جدی تر بگیرند تا شاهد تکرار این تجربیات تلخ نباشیم.

دیگر خبرها

  • گچساران و باشت رکورددار بارش باران در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۴۸ میلی متر میانگین بارش در استان کرمانشاه/ روانسر با ۱۰۰ میلی متر رکورددار است
  • (ویدیو) طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد؛ خسارت به کشاورزی
  • خسارت به کشاورزان در پی طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد+ فیلم
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد ؛ شدت طوفان را ببینید | تصاویر
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد/ خسارت به کشاورزی + فیلم
  • سامانه بارشی اخیر میانگین ۴۸ میلی مترباران در استان کرمانشاه  برجای گذاشت
  • حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه
  • اعلام میزان بارش های بهاری در کهگیلویه و بویراحمد