Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@04:49:55 GMT

آیا لامبدا دردسرساز می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۵۵۴۴۴

آیا لامبدا دردسرساز می‌شود؟

ایسنا/اصفهان بار دیگر کرونا و اینبار با جهشی که از آمریکای جنوبی نشات گرفته داستان جدیدی روایت می‌کند، اما اینکه آیا سویه لامبدا هم مانند دلتا دردسرساز است یا خیر نیاز به انجام مطالعات انسانی بیشتر است.

حدود دو سال است که ویروس کرونا دست از سر انسان برنداشته و هر بار با چهره ای جدید، دردسری تازه برایمان ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالیکه هنوز از شر سویه دلتای کرونا که از هند نشات گرفته خلاص نشده ایم، لامبدا به نگرانی مقامات بهداشتی بدل شده است، چراکه بنا به گفته محققان، این سویه جدید نه تنها از انواع قبلی عفونی تر است و سرعت انتشار بالاتری پیدا کرده، بلکه حتی ممکن است در برابر واکسن های موجود هم مقاومت کند!

این نوع ویروس که بانام C.۳۷  شناخته می‌شود، نخستین بار در آمریکای جنوبی شناسایی شد و این احتمال می رود که کم کم گونه غالب کرونا در جهان شود.

نوع لامبدا برای اولین بار در پرو در آگوست ۲۰۲۰ شناسایی شد. در سراسر آمریکای جنوبی گسترش یافت و اکنون در ۲۹ کشور از جمله ایالات متحده وجود دارد.

یک مطالعه از سوی محققان دانشگاه شیلی در سانتیاگو نشان می دهد این جهش بسیار عفونی است و می تواند از دست آنتی بادی های واکسن فرار کند.

این محققان می گویند: پروتئین اسپایک نوع لامبدا در مقایسه با پروتئین انواع آلفا و دلتا، عفونت را افزایش می دهد و با افزایش عفونت و قابلیت انتقال بیشتر گزارش شده است.

لامبدا دارای هفت جهش در پروتئین اسپایک است، برآمدگی های قارچی شکل در پوسته بیرونی ویروس که به سلول های ما چسبیده و به آنها حمله می کند. این جهش ها ممکن است اتصال لامبدا به سلول های انسان را آسان تر کرده و آنتی بادی ها را در ویروس متصل کرده و آن را خنثی کند.

سازمان بهداشت جهانی -WHO- در گزارش ماه ژوئن خود اشاره کرد که نوع لامبدا در ۲۹ کشور، شناسایی شده است، اگرچه بیشتر در آمریکای جنوبی حضور دارد.

واکسیناسیون در دنیا در حال اجرا است، اما هنوز از شر این ویروس خلاص نشده ایم و تا زمانی که تعداد قابل توجهی از جمعیت در برابر این ویروس واکسینه نشوند نمی توان از دست آن در امان بود و این درحالی است که ویروس با جهش های پیاپی در برابر واکسن های موجود هم مقاومت می کند و عملا ما در برابر کرونا بی سلاح می شویم.

بنا گفته محققان فعلا تنها حفاظ ایمنی ما ماسک با کیفیت بالا است که می تواند قرار گرفتن در معرض ویروس را تا ۶ برابر کاهش دهد.

علائم کرونا لامبدا چیست؟

در حال حاضر، هیچ شواهدی نشان نمی‌دهد که علائم عفونت با نوع جدید C.۳۷ یا Lambda، با سایر گونه های کروناویروس متفاوت باشد.

علائم اصلی COVID-۱۹ عبارتند از درجه حرارت بالا، سرفه مداوم جدید که بیش از یک ساعت باشد، از دست دادن یا تغییر حس بویایی یا چشایی که بیشتر افرادی که علائم COVID-۱۹ را دارند حداقل یکی از موارد بالا را خواهند داشت.

نقشه پراکندگی نوع لامبدا تا آگوست ۲۰۲۱. اندازه دایره متناسب با تعداد ژنوم های مختلف است، در حالی که رنگ نشان از موارد اخیر است، قرمز جدیدترین عفونت های تأیید شده را نشان می دهد.

لامبدا و واکسن های موجود؟

واکسن مورد استفاده در پرو کواک است و براساس نتایج انجام شده در آنها، سویه لامبدا بر واکسن ها غلبه می کند، البته باز هم، مطالعات بیشتری در مورد تاثیری که نوع لامبدا بر اثر واکسن دارد، به ویژه در مورد واکسن هایی مانند فایزر، مدرنا و آکسفورد آسترازنیکا که به طور گسترده در دسترس هستند، مورد نیاز است.

برزیل، شیلی و پرو همگی به واکسن های سینو واک و سینوفام چین را تزریق کرده اند، اما میزان واکسیناسیون در سراسر آمریکای جنوبی بسیار متفاوت است.

در آزمایشی در برزیل که نتایج آن در ماه ژانویه منتشر شد، سینوواک ۵۰.۴ درصد موثر بود و مطالعه ای که در دسامبر گذشته در امارات منتشر شد، نشان داد که واکسن سینوفارم ۸۶ درصد موثر است.

با این حال، چین از واکسن های خود دفاع کرده است و کارشناسان خاطرنشان می کنند که کشورها نباید استفاده از واکسن های کووید چین را به ویژه در شرایط عدم عرضه در کشورهای کم درآمد و متوسط ​​متوقف کنند.

در یک مقاله پیش چاپی از دانشکده پزشکی گروسمان دانشگاه نیویورک که به بررسی تأثیر واکسن های فایزر و مدرنا بر روی نوع لامبدا پرداخت، حاکی از کاهش دو تا سه برابر آنتی بادی های ناشی از واکسن در مقایسه با ویروس اصلی است. این موضوع گواه از دست دادن گسترده آنتی بادی های خنثی کننده نیست و محققان نتیجه می گیرند که واکسن های mRNA احتمالاً در برابر نوع لامبدا محافظت می کنند.

به گزارش ایسنا، نوع لامبدا فعلا با عنوان "مورد علاقه" از سوی سازمان بهداشت جهانی اعلام شده و هنوز زنگ هشدار این سویه اعلام نشده است، البته گفته شده که این سویه می تواند عفونی تر باشد و مقاومت واکسن را کاهش دهد. این بررسی ها هنوز در حد مطالعات آزمایشگاهی است و هنوز در انسان مشاهده نشده است. این داده ها هنوز مورد بررسی یا انتشار قرار نگرفته اند، با این وجود احتیاط شرط عقل است و با توجه به تجربه ای که از جهش های پیشین این ویروس داریم باید هرچه بیشتر مراقب باشیم و تنها راه نجاتمان فعلا استفاده از ماسک است و بس.....

منبع: infectioncontroltoday، who، cnbc، theconversation، goodrx، sciencefocus،

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس آمریکای جنوبی آنتی بادی ها نوع لامبدا واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۵۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی

بنابر اعلام وزارت بهداشت واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کودکان کشور وارد شد.

به گزارش خبرآنلاین، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آبگرفتگی معابر داودآباد برای شهروندان اراکی دردسرساز شد
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان