Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@22:50:46 GMT

ردیابی تکامل ویروس کرونا با یک آزمایش خون

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۵۷۸۶۹

ردیابی تکامل ویروس کرونا با یک آزمایش خون

به گزارش تابناک و به نقل از اس تی دی، محققان شورای تحقیقات ملی اسپانیا در مطالعه اخیرشان به رهبری "خاویر سائز والرو" (Javier Sáez-Valero) اعلام کرده‌اند با کمک یک آزمایش خون می‌توان تکامل عفونت کروناویروس را ردیابی کرد.

 به گفته محققان یک آزمایش خون که قادر به اندازه‌گیری پروتئین "ACE ۲" (که نقش مهمی در اجازه ورود ویروس کرونا به سلول ایفا می‌کند و اجزای این پروتئین که در نتیجه تعامل با ویروس کرونا تولید می‌شوند) است می‌تواند روشی ساده و موثر برای نظارت بر عفونت کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یافته‌های این مطالعه که در اولین موج همه‌گیری انجام شد، نشان داد که بیماران مبتلا به نوع حاد بیماری کووی-۱۹ در مقایسه با افراد سالم از سطوح پایینی از پلاسما پروتئین ACE ۲ برخوردارند. علاوه بر آن محققان دریافتند سطح پلاسمای اجزای ACE ۲ با جرم مولکولی کمتر در نتیجه تعامل با ویروس افزایش می‌یابد.

نکته جالب این است که این سطوح غیرطبیعی از پروتئین پس از بهبودی بیماران به حالت عادی باز می‌گردد که این موضوع گویای آن است که می‌توان از حضور پروتئین مذکور در پلاسما به عنوان یک نشانگر زیستی برای ردیابی تکامل کروناویروس استفاده کرد.

"خاویر سائز والرو" سرپرست این مطالعه در این باره گفت: در این مطالعه ما سطوح پلاسمای گیرنده کروناویروس (پروتئین ACE ۲) را مطالعه کردیم و توانستیم تشخیص دهیم که اشکال مختلفی از این پروتئین در پلاسما وجود دارد و بخشی از ACE ۲ محلول، قطعات پروتئولیتیک (proteolytic) ACE ۲ هستند که در ادامه و در نتیجه تعامل با ویروس ایجاد می‌شوند. همچنین پروتئین کامل در پلاسما یافت شد که این موضوع اطلاعاتی در مورد روند ساختار بافت‌ها در طول بیماری ارائه می‌دهد.

اگرچه محققان این مطالعه بیشتر بر روی بیماری آلزایمر تحقیق می‌کنند، اما شباهت ACE ۲ با پروتئین‌های اصلی بیماری آلزایمر مانند پروتئین پیش درآمد بتا آمیلوئید (APP) سبب شد تا محققان به بررسی ساختار ACE ۲ نیز بپردازند چرا که فکر می‌کردند شاید ACE ۲ در پلاسما وجود داشته باشد و بتواند اطلاعاتی در مورد تعامل آن با ویروس کرونا به آن‌ها ارائه دهد.

سائز والرو در ادامه افزود: فرض ما بر این است که پروتئین محلول ACE ۲ می‌تواند به عنوان یک نشانگرزیستی در طول ابتلا افراد به کووید-۱۹ عمل کند. این فرضیه از تخصص ما در بررسی بیماری آلزایمر نشات می‌گیرد. ما در این بیماری تخریب کننده عصبی، پروتئین‌هایی مانند پروتئین پیش درآمد آمیلوئید که در مایع مغزی نخاعی وجود دارد را مورد بررسی قرار می‌دهیم. پروتئین پیش درآمد آمیلوئید یک پروتئین غشایی است که توسط ابزار‌های مولکولی مشابه ACE ۲ به نام آنزیم‌های "secretases" پردازش می‌شود و طی آن آن‌ها چندین پروتئین غشایی را پردازش می‌کنند. این موضوع ما را به فکر وا داشت تا قطعات پروتئین ACE ۲ که در پلاسما وجود دارد را بررسی کنیم.

محققان طی این مطالعه به بررسی بیماران مبتلا به این بیماری که نتیجه آزمایش پی. سی. آر آن‌ها مثبت شده بود، پرداختند و با کمک دو روش رسوب‌گذاری ایمنی و روش لکه غربی موفق به شناسایی گونه‌های ACE ۲ در پلاسمای افراد شدند. روش لکه غربی یکی از روش‌های بلاتینگ است که برای تشخیص و آنالیز پروتئین‌ها استفاده می‌شود.

این روش یک آزمایش تأییدکننده است و وجود نوعی پادتن (آنتی‌بادی ایمونوگلوبولین نوع جی) علیه چند نوع پروتئین ویروسی را بررسی می‌کند. تاکنون در تجزیه و تحلیل پلاسما برای ویروس کرونا بیشتر از روشی به نام "الیزا"استفاده می‌شد، اما طی آن محققان قادر به شناسایی اجزای مختلف پروتئین نبودند. تست الیزا یا الایزا (ELISA) روشی عمومی در بیوشیمی غربالگری است.

تست الیزا در اصل برای کنترل کیفیت در گیاه‌پزشکی به وجود آمد و ابتدا در دامپزشکی به منظور تشخیص بیماری‌های عفونی استفاده شد سپس به عنوان روش تشخیص آزمایشگاهی در برخی بیماری‌های انسان به کار گرفته شد. تست الیزا یک آزمایش استاندارد برای کشف ویروس و اندازه‌گیری میزان ترشح هورمون‌ها در خون است.

پس از آزمایشاتی که محققان بر روی موش‌ها انجام دادند موفق به مشاهده تغییرات رخ داده در ساختار ACE ۲ موجود در پلاسما آن‌ها پس از ابتلا به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ شدند. گام بعدی محققان این است که دریابند ساختار این پروتئین‌ها در افراد واکسینه شده یا افراد بدون علامتی که ازمایش پی. سی. آر آن‌ها مثبت می‌شود، چگونه است.

منبع: ایسنا

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم طالبان محسن رضایی وزرای دولت سیزدهم روح الله رستمی پارالمپیک آزمایش خون ردیابی ویروس پلاسما محرم طالبان محسن رضایی وزرای دولت سیزدهم روح الله رستمی پارالمپیک ویروس کرونا پروتئین ها یک آزمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۷۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ

به گزارش مدیسن نت، یک مطالعه تازه نشان می‌دهد که آسپرین چگونه در برابر سرطان روده بزرگ عمل می‌کند.

طبق یافته‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد آسپرین جنبه‌های پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند.

دکتر «مارکو اسکارپا»، محقق ارشد و جراح عمومی دانشگاه پادووا در ایتالیا، گفت: «مطالعه ما مکانیسم مکمل پیشگیری یا درمان سرطان با آسپرین را در کنار مکانیسم دارویی کلاسیک آن که شامل مهار التهاب است، نشان می‌دهد.»

برای این مطالعه، محققان نمونه‌های بافتی را از ۲۳۸ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تحت عمل جراحی سرطان روده بزرگ قرار گرفته بودند، به‌دست آوردند. از این تعداد، حدود ۱۲ درصد مصرف‌کننده آسپرین بودند.

به گفته محققان، نمونه‌های بافتی از مصرف‌کنندگان آسپرین، گسترش کمتر سرطان به غدد لنفاوی و فعالیت تهاجمی‌تر سلول‌های ایمنی در برابر تومورها را نشان داد.

در آزمایشگاه، آن ها کشف کردند که قرار دادن سلول‌های سرطانی روده بزرگ در معرض آسپرین، توانایی سلول‌های ایمنی را برای هشدار به یکدیگر در مورد وجود تومورها افزایش می‌دهد.

به طور خاص، سلول‌های ایمنی شروع به بیان بیشتر پروتئینی به نام CD۸۰ کردند. به گفته محققان، در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، مصرف‌کنندگان آسپرین بیان CD۸۰ بالاتری در بافت‌های سالم داشتند که نشان می‌دهد آسپرین توانایی سیستم ایمنی را برای جست و جو و از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهد.

اسکارپا گفت: «گام بعدی یافتن راهی برای ورود آسپرین به عمق روده و تقویت اثرات ضد سرطانی آن خواهد بود.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟