Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@22:41:34 GMT

کتاب خاطرات آموزشیاران نهضت سوادآموزی خراسان چاپ شد

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۶۱۳۹۸

کتاب خاطرات آموزشیاران نهضت سوادآموزی خراسان چاپ شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انتشارات راه‌یار، کتاب «من به این آرم اعتماد دارم» شامل خاطرات آموزشیاران نهضت سوادآموزی خراسان، به‌تازگی توسط انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شده است.

مرتضی نعیم، قربان ترخان، احسان مینایی‌راد، حسین ضیاء، محسن فاطمی‌نژاد و سیدسجاد جلینی تحقیق و پژوهش این‌کتاب را به عهده داشته‌اند و اسماعیل شرفی، فاطمه کنعانی و زهره مؤمنی هم کار تدوین آن را انجام داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای نگارش این کتاب، از سال ۱۳۹۳ با بیش از ۲۵۰نفر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی خراسان مصاحبه شده است. «من به این آرم اعتماد دارم»، خاطرات و فعالیت‌های آموزشیاران مرد نهضت سوادآموزی خرسان را روایت می‌کند و کتاب خاطرات آموزشیاران خانم نیز در دستور کار چاپ قرار دارد.

در بخشی از مقدمه این کتاب درباره دلایل اهمیت و توجه به تاریخ شفاهی نهضت سوادآموزی در دهه شصت این‌طور آمده است:

«فرمان امام به تشکیل نهضت سوادآموزی در سال ۵۸، فرآیند ریشه‌کنی بی‌سوادی در کشور را کلید زد. استقلال و عدم وابستگی در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی در اندیشه امام منشاء رفع سایر وابستگی‌ها و استقلال فکری و هویتی بود...

امام، زمینه رسیدن به این هدف را باسواد شدن عموم جامعه و سپس رشد فکری آنها می‌داند؛ به همین دلیل، فرمان سوادآموزی به مردم را به‌صورت نهضت (قیام) و هم‌افزایی مردمی و بدون قرطاس‌بازی ارگان‌ها صادر می‌کند.

"هرکس نوشتن و خواندن ابتدایی را آموخته باشد. برای این امر لازم است تمام بی‌سوادان برای یادگیری و تمام خواهران و برادران باسواد برای یاددادن بپاخیزید."

مانند سایر بیانات امام، این کار هم نیاز به سربازان مجاهد فرهنگی داشت و عده‌ای از جوانان آن دوران به این فرمان لیبک گفتند. پاسخ اغلب آموزشیارهای نهضت سوادآموزی وقتی از آنها می‌پرسیدیم «چرا نهضت را انتخاب کردید؟» همین بود؛ فرمان امام. با وجود شرایط مشقت‌بار خدمت در روستاهای محروم و دورافتاده و با اینکه در آن زمان مشکل بیکاری به معنای امروزی‌اش مطرح نبود، اما آنها آموزشیاری نهضت سوادآموزی را به‌عنوان شغل انتخاب کردند. علاوه بر این، بسیاری از تحصیلکرده‌ها در آن دوران به‌شکل افتخاری و صرفاً برای زدودن بی‌سوادی از دامان آحاد مردم کشورشان داوطلب حضور در نهضت شدند. وقوع چنین تجربۀ ارزشمندی در انقلاب، ضرورت ثبت خاطرات و اتفاقات آن را دوچندان می‌کرد...»

در بخشی از متن این‌کتاب می‌خوانیم:

وسایلش را از دستش گرفتم و گذاشتم صندوق‌عقب. پدرش هم کنارش ایستاده بود. برایش توضیح دادم که من وسایلش را می‌برم در شورای روستا می‌گذارم. او هم همان موقع یا صبح روز بعد، ماشین‌های سرویس روستا را سوار شود و وقتی به آنجا رسید، وسایلش را از شورا تحویل بگیرد.

هنوز حرفم تمام نشده بود که پدرش دستش را گرفت، دور ماشین چرخید و از آن طرف روی صندلی جلو نشاند. دست من را هم گرفت و اشاره کرد بنشینم پشت فرمان؛ دستش را زد به علامتِ نهضتِ روی در ماشین و گفت: «من به این آرم اعتماد دارم!»

این‌کتاب با ۱۴۴ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۴ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 5292968 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: نهضت سوادآموزی انقلاب اسلامی ایران انتشارات راه یار تاریخ شفاهی محمد مهدی اسماعیلی ترجمه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کتاب درگذشت چهره ها محمدرضا حکیمی تجدید چاپ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی نشریات محرم 1400 ادبیات داستانی علی محمد مودب پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات طالبان نهضت سوادآموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۱۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله رسول فلاحتی عصر شنبه در دیدار با معلمانِ منتخب و نمونه استان در سالن اجتماعات اداره کل آموزش و پرورش گیلان ضمن تبریک روز معلم به همه معلمان و فرهیختگان این عرصه با اشاره به روایتی از کتاب سیر و سلوک منصوب به سید بحرالعلوم اظهار کرد: طبق آموزه‌های این کتاب، امام سجاد (ع) فرمودند «کسی که برای تربیت خودش، حکیمی نداشته باشد که او را ارشاد کند به سوی هلاکت و تباهی خواهد رفت».

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه همه ما مدیون آموزش و خدمات معلمانی هستیم که در کودکی به ما خواندن و نوشتن آموختند، تصریح کرد: شاگردانی که در کلاس درس معلم حاضر می‌شوند تا خواندن و نوشتن و علم بیاموزند در آینده ممکن است بزرگان و دانشمندانی همچون شهید تهرانی‌مقدم شوند؛ شهیدی که موشک‌هایش امروز قادر است موشک‌های نقطه‌زن آمریکا در اقیانوس اطلس را هدف قرار دهد و او خود شد معلمِ جبهه مقاومت.

آیت‌الله فلاحتی ادامه داد: طبق روایت امام سجاد (ع)، ما وظیفه داریم برای خودسازی خود تلاش کنیم و انسان برای رسیدن به کمالات باید در مسیرش یک همراهِ خوب داشته باشد و لذا در هر جا نیازمند به معلم هستیم؛ معلمی که به ما درس و پیام دهد.

امام جمعه رشت بیان کرد: طبق روایتی دیگر از بزرگان، «کسی‌که به استاد رسید نصف راهش را طی کرده است» یعنی پیدا کردن استاد خوب هم هنر است و ما همیشه نیازمند به معلم و استاد هستیم‌.

وی معلمی را شغل انبیا دانست و با بیان اینکه معلم باید برای ارتقا معنوی و علمی خود تلاش کند، افزود: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد؛ دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد و لذا دانش‌آموز همواره خود را مدیون چنین معلمی می‌داند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان خطاب به این معلمان زحمتکش گفت: پس از ارتقا خود سعی کنید برای ارتقا علمی و معنوی دیگران، دانش‌آموزان و دانشجویان خود از هیچ تلاشی دریغ نکنید و هر آنچه که آموخته‌اید را انتقال دهید که اگر چنین نکنید حسادت و بخل ورزیده‌اید.

آیت‌الله فلاحتی ادامه داد: اگر امروز نام و آثار بزرگانی همچون ابن‌سینا، خواجه نصیرالدین طوسی و علامه طباطبایی ماندگار شده است به این دلیل است که آنان تمام اندوخته‌های خود را در قالب تربیت شاگرد یا در قالب گفتار، نوشتار و کتاب انتقال داده و به بشریت عرضه کردند.

امام جمعه رشت با تاکید بر ضرورت همراهی با نیکان و معلمان خوب تصریح کرد: به زیرمجموعه و شاگردان‌تان یاد دهید که با انسان‌ها و معلمان و استادان خوب خود همیشه ارتباط داشته باشند.

کد خبر 6090296

دیگر خبرها

  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در خراسان‌رضوی مطلوب است
  • شتاب مطلوب طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • بزرگترین سایت طرح نهضت ملی مسکن خراسان رضوی در گناباد است
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد