Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، وزیر امور خارجه دوشنبه شب در گفت‌وگوی ویژه خبری در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از حواشی ایجاد شده در مورد عکس دسته جمعی مقامات شرکت‌کننده در نشست بغداد و جایی که او ایستاد، گفت: من در این نشست در جایی ایستادم که جایگاه واقعی ایران و نماینده جمهوری اسلامی ایران بود.

امیرعبداللهیان در این گفت‌وگو که به صورت زنده از شبکه 2 سیما و با موضوع برنامه‌های وزارت امور خارجه در دولت سیزدهم پخش می‌شد، در پاسخ به سوالی در مورد برجام و مذاکرات وین و برخی از موضع‌گیری‌های کشورهای غربی از جمله آمریکا در ارتباط با این مذاکرات هم گفت: گاهی اوقات می‌بینیم که مقامات آمریکایی مصاحبه‌هایی انجام می‌دهند و برخی از حرف‌های تکراری و غیرسازنده‌ای که همواره می‌زدند را تکرار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله اینکه مثلا پیشنهادات ما برای همیشه روی میز نیست.

وی با اشاره به دیدار چندی پیش خود با نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات برجام که برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور به تهران سفر کرده بود، اظهار کرد: من در دیدار با نماینده اتحادیه اروپا گفتم که آمریکایی‌ها از ادبیات تهدید علیه ایران نتیجه‌ای نمی‌گیرند و تا زمانی که مودبانه با مردم ایران صحبت نکنند به نتیجه‌ای نخواهند رسید و آنها باید از این ادبیات دست بردارند چراکه اینگونه ادبیات پیام سازنده‌ای را به دولت جدید ایران منتقل نمی‌کند. آنها باید مرور کنند که آیا تاکنون از این ادبیات دستاوردی داشته‌اند یا نه.

امیرعبداللهیان ادامه داد: ما به صورت شفاف اعلام کرده‌ایم از مذاکره‌ای که در آن منافع ملت ایران محقق شود استقبال می‌کنیم. به دنبال فرار از میز مذاکره نیستیم و دولت سیزدهم مذاکره‌ای را پیگیری می‌کند که در آن به دستاوردهای ملموسی در راستای تامین منافع و حقوق مردم ایران برسد و منافع ایران و مردم ایران تامین شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه توقع مجلس از دولت این است که در جریان مذاکرات حقوق حداکثری ایران تامین شود، ادامه داد: ما به طرف مقابل گفته‌ایم که رویکردشان را در مذاکره تغییر بدهند. ما رویکرد اتلاف وقت را نمی‌پذیریم و باید مذاکرات نتایج ملموسی در راستای تامین منافع مردم ایران داشته باشد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: مذاکره از ابزار دیپلماسی است. ما امیدواریم اتفاقات خوبی بیفتد و طرف‌های مقابل نیز بر مبنای خرد در میز مذاکره حضور پیدا کنند نه پیام‌ها و اظهارات غیرسازنده.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا زمان بعدی مذاکرات وین و احیای برجام مشخص شده است، تصریح کرد: طرف مقابل این درک را دارد که دو، سه ماه طول می‌کشد که دولت جدید در ایران مستقر شود و بتواند برنامه‌ریزی کند ولی حتما این موضوع یکی از موضوعات در دستورکار وزارت خارجه و دولت است.

امیرعبداللهیان همچنین در مورد نگاه ایران به تحولات افغانستان و طالبان گفت: ما به خواست و نظر مردم افغانستان توجه داریم و از روندی حمایت می‌کنیم که نظر مردم افغانستان مورد توجه قرار بگیرد و آنها بتوانند سرنوشت خود را تعیین کنند. ما از تشکیل دولت فراگیر با مشارکت گروه‌ها و اقوام افغانستانی حمایت می‌کنیم. راهکار سیاسی و انجام گفت‌وگوهای بین‌افغانی راهکار برون‌رفت افغانستان از وضعیت کنونی است.

وی با اعتقاد به اینکه مسائلی که امروز در افغانستان رخ می‌دهد ریشه در رفتارهای آمریکا در افغانستان دارد، گفت: آنها حتی به موج مردمی که در فرودگاه کابل حضور داشتند رحم نکردند و دیدید که چه صحنه‌های نگران‌کننده و ناراحت‌کننده‌ای ایجاد شد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه بیگانگان باید دست از سر افغانستان و دخالت در امور این کشور بردارند، گفت: مردم افغانستان و رهبران گروه‌ها و اقوام مختلف در افغانستان از این حد از توانایی برخوردار هستند که بتوانند برای آینده کشورشان تصمیم بگیرند. ما از یک افغانستان امن و پایدار که با همسایگانش در صلح و صفا زندگی کند حمایت می‌کنیم و اینکه مردم افغانستان باید خودشان سرنوشتشان را تعیین کنند.

وی همچنین در مورد برگزاری اجلاس کشورهای همسایه افغانستان و اعلام آمادگی تهران برای برگزاری این نشست در ایران گفت: ما با برخی از همسایگان افغانستان گفت‌وگوهایی را داشته‌ایم. روز پنجشنبه وزیر خارجه پاکستان به تهران آمدند و در تلاش هستیم که با رایزنی با سایر همسایگان افغانستان بتوانیم از ظرفیت کشورهای همسایه افغانستان استفاده کنیم تا این ظرفیت که به تحقق وضعیت مطلوب در این کشور کمک کند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه گفت‌وگوی خود در شبکه 2 سیما در مورد رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی که در حاشیه نشست بغداد داشته، خاطرنشان کرد: در حاشیه این اجلاس با برخی از سران کشورهای منطقه و جهان اسلام دیدارهایی داشتیم. گفت‌وگوهای خوبی با محمد بن راشد، نایب رئیس امارات و حاکم دبی انجام شد. همانطور که می‌دانید برای مراسم تحلیف آقای رئیس‌جمهور سه وزیر اماراتی و در واقع یک هیات عالی‌رتبه سیاسی و امنیتی از امارات در تهران حضور پیدا کردند. ملاقات خیلی خوبی با رئیس‌جمهور داشتند. گفت‌وگوی سازنده و رو به جلویی برای توسعه همه‌جانبه همکاری‌های دو کشور صورت گرفت. در حاشیه اجلاس بغداد این فرصت فراهم شد که با محمد بن راشد در ادامه گفت‌وگوهای صورت گرفته در تهران رایزنی و گفت‌وگو داشته باشیم. به گرمی از موضوع توسعه همکاری‌ها بین دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله تجاری و بازرگانی استقبال شد و ایشان بعد از این ملاقات نیز توییت مثبتی را در این زمینه منتشر کردند.

وی همچنین با اشاره به دیدارش با تعدادی از مقامات شرکت‌کننده در این اجلاس از جمله مقامات قطر گفت: فرانسوی‌ها نیز خیلی علاقه‌مند بودند که با استفاده از این فرصت بتوانند به ایران نزدیک شوند. آقای مکرون در کمتر از دو ساعت و نیمی که در اجلاس حضور داشتیم دو بار به سمت من آمد و تاکید کردند که ما خیلی علاقه‌مند هستیم که شما سفری به پاریس داشته باشید. وزیر امور خارجه‌شان را صدا کردند و گفتند که من از ایشان دعوت کردم که به پاریس بیایند و یک بار بنشینیم و مسائل را با هم مرور کنیم. جمهوری اسلامی ایران کشور مهمی در منطقه است و ما باید مسائل دوجانبه‌مان را با هم مرور کنیم.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه در حاشیه اجلاس گفت‌وگویی نیز با آقای سیسی رئیس‌جمهور مصر داشتیم، ادامه داد: رئیس‌جمهور عراق هم در گفت‌وگوی ما حضور داشت و تاکید داشتند که ایران و عراق و مصر سه کشور تمدنی و ادیانی هستند و از ظرفیت‌های بزرگی برای همکاری برخوردارند.

وزیر امور خارجه کشورمان در مورد عکس منتشر شده از او در اتوبوس در مسیر فرودگاه و  هنگام  بازگشت از دمشق، گفت: با اتوبوس آمدیم. گاهی اوقات دوستان می‌آیند و تبریک می‌گویند. من به آنها می‌گویم هیچ اتفاقی نیفتاده است. من حدود پنج سال و نیم به عنوان معاون وزیر امور خارجه در طبقه دوم وزارتخانه بودم و اکنون طبقه سوم آمده‌ام. قبلا حوزه کاری‌ام عربی و آفریقایی بود اکنون سایر بخش‌ها را نیز شامل می‌شود. اینکه با اتوبوس آمدیم موضوع ویژه‌ای نیست و اتفاق خاصی نیفتاده است.

وی همچنین در مورد اینکه آیا وزارت خارجه در زمان او موضوع قرارداد 25 ساله همکاری میان ایران و چین را پیگیری می‌کند یا نه، گفت: یکی از برنامه‌های اصلی ما پیگیری این موافقت‌نامه جامع معروف به توافقنامه 25 ساله بین ایران و چین است. در زمانی که آقای لاریجانی در مجلس برای پیگیری این موضوع ماموریت خاص پیدا کرد من نیز در مجلس بودم و در جریان جزئیات کار بودم و در پکن نیز شاهد اتفاقاتی بودم که رخ می‌داد که در نهایت منجر به امضای این توافقنامه مهم شد.

وی با تاکید بر اینکه نه‌تنها اجرای این قرارداد را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم بلکه تلاش داریم این الگو را به کشورهای دیگری که ظرفیت‌های اینچنینی دارند، تعمیم بدهیم و با کشورهایی مثل روسیه و هند نیز چنین قراردادهایی را منعقد کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اجلاس شانگهای و حضور ایران در این جلسه گفت: شانگهای یک ظرفیت بزرگ اقتصادی را در برمی‌گیرد. جمعیتی بالغ بر 2.6 میلیارد نفر را شامل می‌شود. جمهوری اسلامی ایران سال‌ها عضو ناظر این سازمان بوده است.

امیرعبداللهیان ادامه داد: ما در حال برنامه‌ریزی هستیم که جناب آقای دکتر رئیسی در اجلاس سران شانگهای شرکت کند. تلاش داریم که در سطح بالا در این اجلاس حضور داشته باشیم و این در راستای توجه و عملیاتی کردن همسایه‌محوری در رویکرد اقتصادی دولت سیزدهم است. این یک فرصت خوب در حوزه‌های اقتصادی و ظرفیت‌های خوبی برای ما فراهم می‌کند.

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این برنامه با بیان اینکه وزارت خارجه ماموریت‌های متنوعی بر عهده دارد، گفت: ما در این وزارتخانه به دیپلماسی اقتصادی نیز توجه ویژه‌ای خواهیم داشت و تلاش خواهیم کرد که هر شش ماه یکبار گزارشی از فعالیت‌های این وزارتخانه در این حوزه به مردم ارائه کنیم.

وی همچنین با اشاره به تشکیل ستادی در وزارت خارجه برای تسریع واردات واکسن کرونا به کشور گفت: در اولین جلسه این ستاد وزیر بهداشت نیز حضور داشتند. هفته گذشته اولین جلسه آن برگزار شد و انشاءالله به مرور براساس تصمیماتی که گرفته شده محموله‌های پی در پی واکسن وارد کشور می‌شود.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه در این زمینه سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ایران در نقاط مختلف جهان فعال شده‌اند، ادامه داد: تلاش داریم از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور نیز در این زمینه استفاده کنیم. در جلسه روز پنجشنبه که با حضور وزیر بهداشت برگزار شده بود با کمک ایشان و همکارانشان تکلیف کشور را مشخص کرده که چه واکسن‌هایی مورد تایید است و اگر کسی به عنوان بخش خصوصی بخواهد واکسن وارد کند باید چه پروسه‌ای را طی کند. همچنین در مورد نحوه انتقال پول و رسیدن واکسن به روش مطمئن به کشور بحث و گفت‌وگو شد.

وی گفت: همچنین به سفرا و سفارتخانه‌هایمان در خارج از کشور اعلام کرده‌ایم که اگر بخش خصوصی در دیگر کشورها بخواهند واکسن به ایران صادر کنند از این موضوع استقبال کنند.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه ستاد ویژه‌ای نیز به ریاست آقای مخبر در ریاست جمهوری ایجاد شده است، گفت: کار در این زمینه یک سرعت و شتاب خوبی گرفته است و حلقه واردات واکسن که در ماه‌های اخیر در کشور شکل گرفته بود انشاءالله فعالیتش شتاب بیشتری خواهد داشت.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان مردم افغانستان همچنین در مورد وزارت خارجه مردم ایران رئیس جمهور گفت وگوی ایجاد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۵۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

 اجلاس رسمی بانک توسعه اسلامی در حالی در ریاض عربستان شروع به کار کرد که مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی از مهمترین اهداف این اجلاس برای ایران محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید احسان که به ریاض سفر کرده است، امروز در نشست رسمی مجمع عمومی بانک توسعه اسلامی حضور یافت. خاندوزی تا ساعتی دیگر در این نشست سخنرانی خواهد کرد.

در حاشیه این اجلاس، وزیر اقتصاد کشورمان در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشورهای مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تأمین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تأمین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

خاندوزی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تأمین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشورهایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تأسیس این پنجره تأمین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تأمین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشورهای عضو به خصوص کشورهای هدف که نقش پررنگ‌تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

کد خبر 749032

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • آغاز به کار نشست مقدماتی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا
  • نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا
  • حکم اعدام توماج صالحی اجرا می‌شود؟ / علی هیبتی و حاشیه زشتی که برایش ایجاد شد/ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • حکم اعدام توماج صالحی اجرا می‌شود؟ / علی هیبتی و حاشیه زشتی که برایش ایجاد شد/ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / موعود شمخانی؛ داستان یک بازداشت بزرگ
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد