Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی اسماعیلی بعد از کسب رأی اعتماد از مجلس و آغاز کار به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید معاونت‌هایش در وزارت ارشاد را انتخاب کند. یکی از معاونت‌های مهم که وظیفه‌اش گسترش فرهنگ قرآنی و دینی در جامعه می‌باشد معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که متولی برپایی برنامه‌های مهمی از جمله نمایشگاه‌های قرآن و آزمون‌های سراسری قرآن و عترت و سرپرستی هزاران مؤسسه قرآنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گمانه‌زنی‌ها پیرامون گزینه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراوان است. شنیده‌های خبرنگار مهر نشان می‌دهد برای تصدی این سمت با چهره‌های شناخته شده این حوزه مذاکره آغاز شده که در این میان نام‌های افرادی همچون علیرضا معاف، حجت الاسلام عباس ارباب سلیمانی و حسین اسدی دیده می‌شود.

به نظر می‌سد دارا بودن تجربه و توان مدیریت، دانش لازم برای مسئولیت، از اعضای خانواده جامعه تحت مسئولیت بودن و مقبولیت از ملاک‌های مؤید فردی است که در این سمت قرار خواهد گرفت.

علیرضا معاف دکترای علوم قرآن و حدیث (گرایش علوم و معارف نهج‌البلاغه) و استاد دانشگاه است و از سوابق اجرایی او می‌توان به مشاور اسبق وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قائم مقام نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم و معاون پژوهشی بنیاد سیاست پژوهی تمدن اسلام اشاره کرد.

حجت الاسلام عباس ارباب سلیمانی، در سال ۹۶ به عنوان «مشاور وزیر در امور فرهنگی، دینی» منصوب شد. وی دکترای تخصصی تفسیر قرآن دارد و تالیفات زیادی در خصوص مباحث تفسیری قرآن دارد. مدیرکل جذب و هدایت مبلّغان در مجمع اهل‌بیت (ع)، همکاری با حجت‌الاسلام محسن قرائتی در ستاد اقامه نماز و ستاد تفسیر قرآن کریم، مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد کشور، دبیر ستاد اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله سوابق اجرایی ایشان است.

حسین اسدی، در سال ۹۸ به عنوان مشاور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی از سوی حجت الاسلام قمی رئیس وقت سازمان منصوب شد. مشاور رئیس جامعة المصطفی العالمیه در امور قرآنی، مشاور مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در امور قرآنی، رئیس اداره امور قرآنی سازمان حوزه‌ها و مدارس خارج از کشور، مدیر موسّسه قرآن کریم کشور آلبانی، مدیر کل دفتر امور قرآنی و حدیثی جامعه المصطفی العالمیه، دبیر شورای فرهنگی تربیتی جامعه المصطفی العالمیه، رئیس کمیسیون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی واحدهای خارج از کشور، معاونت فرهنگی تربیتی جامعةالمصطفی العالمیه، عضویت حقیقی و حقوقی در شوراها و مجامع قرآنی کشور، عضو مجمع مشورتی و کمیسیون توسعه تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی، عضو شورای ترویج قرآنی در عرصه بین‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کریم کشور، عضو و دبیر شورای برنامه‌ریزی دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی برخی از سوابق مدیریتی حسین اسدی به شمار می‌روند. همچنین ترجمه و انتشار بیش از ۲۰ اثر در حوزه علوم و فنون قرآنی و معارف اهل بیت علیهم السلام به زبان‌های روسی، آلبانیایی، چینی و فارسی از دیگر فعالیت‌های وی است.

کد خبر 5292631

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه های علمیه محمد مهدی اسماعیلی حسین اسدی حجت الاسلام محمد قمی وزارت ارشاد سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت های قرآنی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن محرم 1400 حسینیه مهر فعالیت های قرآنی جهان اسلام عاشورا قرآن کریم قرآن حوزه علمیه امام حسین ع درگذشت چهره ها محمدرضا حکیمی دفتر تبلیغات اسلامی اربعین حسینی انقلاب اسلامی ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن و عترت حجت الاسلام امور قرآنی قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۶۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقه‌مندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این نشست تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان، مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه فرشچیان، مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره و محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران همراه بود.

عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

وی با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره با اشاره به اینکه در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، بیان کرد: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است، گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقه‌مند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

وی با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و ... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

وی بیان کرد: از این رو آمادگی آن را داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قایل هستیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، می‌تواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

کد خبر 6089607

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد