Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@09:24:10 GMT

آیا افغانستان به خرید کالاهای ایرانی ادامه می‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۶۶۱۴۵

آیا افغانستان به خرید کالاهای ایرانی ادامه می‌دهد؟

صادرات سه میلیارد دلاری ایران به افغانستان در سال ۹۹ نشان‌ دهنده جایگاه بازار افغانستان برای کشور ایران است؛ بازاری که مشتری درجه اول محصولات ایرانی به شمار می‌آید.

به گزارش خبر نگار ایمنا، از سال‌های بسیار دور تاکنون، بازار کشور افغانستان برای ایران اهمیت زیادی داشته است؛ و در طول سال‌های اخیر هم این دو کشور اهداف بزرگ‌تری را برای توسعه مبادلات تجاری و روابط اقتصادی‌شان تعریف کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق بررسی‌های آماری در یک دوره پنج ساله، صادرات کشور ایران به افغانستان به رغم وجود تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، بیش از دو برابر رشد داشته است.

گفتنی است ایران به عنوان برترین کشورهای صادرکننده به افغانستان است. و به گفته مسئولان در سه ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ از نظر ارزشی ۳۶۵ میلیون دلار صادرات به این کشور داشته که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸ درصد رشد داشته است. در سال گذشته نیز حدود سه میلیارد دلار کالا به افغانستان صادر نموده است در حالی که ارزش کل واردات افغانستان سال گذشته حدود ۷ میلیارد دلار اعلام شده که ۴۴ درصد از این میزان به صادرات کالاهای ایرانی اختصاص داشته است.

کالاهایی مانند چدن، آهن و فولاد که اصلی‌ترین گروه صادراتی ایران به این همسایه شرقی در سال گذشته بوده است و در رده‌های بعدی، شیشه، مواد پلاستیکی، فراورده‌های سبزیجات و میوه، قلع و غلات قرار دارند. به این ترتیب با نگاهی کلی مشخص می‌شود بازار افغانستان یک بازار صادراتی قابل قبول و مستمر، برای ایران است.

این شرایط صادراتی در حالی برای ایران فراهم است که اقتصاد افغانستان در طول سال‌های گذشته تحت تأثیر جنگ‌های داخلی و مشکلات گسترده با محدودیت‌های شدیدی همراه بوده است، اما همچنان این کشور به عنوان یکی از اصلی ترین اهداف صادراتی ایران مورد نظر بوده و در آینده هم می‌تواند نقشی اساسی در واردات کالاهای ایرانی داشته باشد. چه بسا ایران هم توانسته است نقش خود به عنوان اصلی ترین تأمین‌کننده کالا در افغانستان را حفظ کند.

سرنوشت تجارت ایران و افغانستان چه می‌شود؟

اکنون با تغییرات سیاسی که در کشور افغانستان به وجود آمده است این ابهام به وجود آمده که آیا جمهوری اسلامی ایران همچنان می‌تواند بازار این منطقه را حفظ نماید؟ با توجه به اینکه این نزدیکی تا امروز برای هر دو کشور نتایج خوشایندی داشته است، اما اکنون با وجود تغییرات اشاره شده، موضوع سرنوشت روابط ایران با افغانستان، در امور اقتصادی و تجاری از موضوعات بسیار مهمی است که مباحث فراوانی را به دنبال داشته است.

بسیاری بر این باورند که با وضعیت حاکم بر افغانستان و فقدان ثبات در این کشور و با توجه به شرایط مرزی بدون تردید تا مدت‌ها شرایط تجاری این دو کشور به حالت عادی خود بازنگردد. از طرفی برخی دیگر هم معتقدند مصرف و نیازها در افغانستان به گونه‌ای نیست که با تغییر حکومت، تجارت بین این دو کشور قطع شود و با برقراری امنیت در افغانستان تجارت نیز مانند قبل از سر گرفته می‌شود. با توجه به اینکه بخشی از نیازهای مصرفی افغانستان از طریق تجارت با ایران تأمین می‌شود و تکنولوژی، ماشین‌آلات و … به افغانستان صادر می‌شود، این ارتباط با ایجاد ثبات در افغانستان مجدداً برقرار خواهد شد.

تجارت ایران و افغانستان به روال عادی بازمی‌گردد

در این باره مجتبی بهاروند، رئیس کمیسیون اقتصادی و ترانزیتی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: افغانستان از کشورهایی است که از همان ابتدا با ایران مبادلات تجاری بسیاری داشت. این کشور به لحاظ ترانزیت و صادرات برای ایران در درجه اول بوده، ضمن آنکه چند مرز مشترک بین دو کشور قرار گرفته است.

به گفته وی افغانستان نخستین کشوری است که تمام کالاهای ایرانی را وارد می‌کند و به دلیل شرایط خاص خود به غیر از محصولات کشاورزی، خریدار کالاهای صنعتی و فرآوری شده ایرانی است.

رئیس کمیسیون اقتصادی و ترانزیتی اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح می‌کند: سوخت نیز جایگاه بسیار بالایی در کالاهای صادراتی به افغانستان را دارد اما اکنون با ورود طالبان به افغانستان مدت زمانی لازم است تا شرایط به حالت قبلی بازگردد؛ فعلاً تجار دست نگه داشته تا از وضعیت این کشور مطمئن شوند و سپس شروع به ارسال کالاهای خود کنند.

بهاروند در رابطه با آینده روابط ایران و افغانستان در دوره طالبان تصریح می‌کند: دولت قبلی افغانستان ازلحاظ اقتصادی دچار فساد زیادی شده بود به طوری که تجار ایرانی طلب‌های زیادی داشتند ولی موفق به دریافت آن نمی‌شدند. اما اینکه در این دوره چه اتفاقی می‌افتد اگر به تجربه دوران قبلی دولت طالبان رجوع کنیم، در آن زمان بر روی مباحث مالی و حق و حقوق‌ها به شدت حساسیت وجود داشت و با ارائه اسناد و مدارک معتبر، پیگیری‌های لازم از سوی آن‌ها انجام می‌گرفت و حالا نیز در صورت تأمین امنیت کامل، تجار ایرانی نیز با اعتماد بیشتر اقدام به صادرات کالاهای خود به این کشور خواهند نمود؛ به عبارتی با کاهش درگیری‌ها و جلب اعتماد دوباره، روند مبادلات تجاری بهتر هم خواهد شد.

به گفته وی قطعاً مبادلات تجاری بین هر دو کشوری نشان‌دهنده وجود امنیت میان آن‌ها است و می‌توان گفت اگر از هر مرزی کالا عبور نکند سرباز عبور خواهد کرد. بنابراین مبادلات تجاری ایران و افغانستان هم در طول همه این سال‌ها نیز نمایانگر اعتمادی است که دو طرف به یکدیگر داشته‌اند. و پس از گذشته یکی دو ماه این جریان به حالت عادی خود باز خواهد گشت.

رئیس کمیسیون اقتصادی و ترانزیتی اتاق بازرگانی خراسان رضوی یادآور می‌شود: با توجه به اشتراک‌های فراوانی که بین این دو کشور وجود دارد، ضروری است ایران از چنین امتیازی استفاده بسیار بیشتری کند؛ زیرا شریان حیاتی افغانستان در دست ایران بوده و کالاهای ما جایگاه بسیار خوبی را در این کشور به دست آورده‌اند بنابراین نباید از اهمیت چنین بازاری غافل شویم.

گزارش از: نفیسه زمانی نژاد، خبرنگار اقتصادی ایمنا

کد خبر 518376

منبع: ایمنا

کلیدواژه: افغانستان ایران مبادلات تجاري طالبان بازارهای بین المللی صادرات صادرات ایران به افغانستان واردات افغانستان از ایران روابط تجاری ایران و افغانستان طالبان افعانستان اقتصاد ایران اقتصاد افغانستان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ایران و افغانستان کالاهای ایرانی مبادلات تجاری دو کشور برای ایران سال گذشته سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۶۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید

بسیاری از رانندگان و مالکان خودروهای تجاری قصد دارند کشنده‌ای با کیفیت‌ مثل فاو J۶-۴۶۰ را مالک شوند ولی نسبت خرید در بورس کالا مردد و نگران هستند. - اخبار بازار -

برخی از آنها تصور می‌کند خرید کشنده در بورس کالا، کاری پیچیده و سخت است اما واقعیت این است که مراحل خرید خودرو در بورس کالا بسیار راحت‌تر از ساعت‌ها چانه‌زنی با دلال‌های خودور است.
حال اگر برای خرید کشنده فاو J6-460 در بورس کالا ابهام دارید، کافیست:
• پنج دقیقه یک ویدئو آموزشی که در سایت رسمی بورس کالا در بخش «خودرو» بارگذاری شده را تماشا کنید و صفر تا صد خرید خودرو بورس کالا را یاد بگیرد:
سری به سایت بورس کالا به آدرس ime.co.ir بزنید. از منوی بالای صفحه به قسمت «خودرو » بروید؛ پایین صفحه مراحل خرید خودرو توضیح داده شده و اگر نیاز به توضیحات بیشتری دارید، روی قسمت «بیشتر» بزنید تا ویدئو آموزشی پخش شود.
• می‌توانید از عاملیت‌های تجاری گروه بهمن بخواهید در این کار شما را راهنمایی کنند.
عاملیت‌های تجاری گروه بهمن در سراسر کشور، آمادگی دارند شما را در این خصوص راهنمایی کنند؛ بنابراین با مراجعه یا تماس با عاملیت‌ها اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیار شما می‌گذارند.
• برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خودشان می‌دهند! با کارگزاری بورسی خودتان تماس بگیرید.
برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خود ارائه می‌دهند و راهنمایی‌های لازم را انجام می‌دهند.
ضمن اینکه:
• در روز معامله بورس کالا نیازی نیست، تمام مبلغ کشنده فاو در حساب شما باشد! در این نوبت حداقل ده درصد مبلغ پایه خودرو در حساب شما باشد، می‌توانید در قیمت‌گذاری شرکت کنید که در این طرح فروش حدود 478 میلیون تومان می‌شود.
• معامله در بورس کالا در شرایط فعلی بازار، به صرفه است و نیازی نیست پولی که با زحمت بدست آوردید را به دلال‌ها بدهید. در بورس کالا شما خودتان تعیین کننده قیمت هستید اما وقتی محصول در اختیار دلال باشد، شما باید مطیع و تابع باشید.

دیگر خبرها

  • صادق بوقی در رختکن تیم ملی افغانستان!
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • شگفتی هیات‌های تجاری قطر و ترکیه از توانمندی صادراتی دانش بنیانها
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید