Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@01:02:17 GMT

اتمسفر بزرگترین قمر زحل در آزمایشگاه شبیه سازی شد

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۷۰۹۵۶

اتمسفر بزرگترین قمر زحل در آزمایشگاه شبیه سازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، تحقیقی جدید شرایط جو تایتان یا بزرگترین قمر زحل را بازسازی کرده است. این پژوهش به محققان کمک کرد تا به درک بهتری از شرایط مناسب برای ایجاد حیات دست یابند.

پژوهش محققان دانشگاه ساترن متودیست در ایالت تگزاس آمریکا نشان داد تایتان اتمسفر متراکم و چرخه‌های فصلی مانند زمین دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ترکیبات شیمیایی جوی آن با زمین متفاوت است.

به همین دلیل آنها پیش بینی می‌کنند نیتروژن و متان در اتمسفر تایتان با یکدیگر واکنش نشان می‌دهند و تحت تأثیر انرژی خورشید و میدان مغناطیسی زحل، مولکول‌های طبیعی تولید می‌کنند. همچنین محققان معتقدند این روند به درک بهتر شرایط ایجاد مولکول‌های ارگانیک در سیارات دیگر نیز کمک می‌کند.

محققان ویژگی‌های بنیادی دو مولکول ارگانیک که در تایتان وجود دارد، آشکار کردند. این مولکول‌ها ACN و PCN هستند. طبق پژوهش دو مولکول مذکور احتمالاً به شکل کریستالی در این سیاره به وفور یافت می‌شوند.

توماس رانسوسکی محقق ارشد پروژه می‌گوید: هرچند ویژگی‌های این دو مولکلول روی شرایط زمین کاملاً شناخته شده‌اند، اما در آزمایشگاه ما شرایط اتمسفر تایتان را در سیلندرهای شیشه‌ای کوچک ایجاد کردیم.

او در این باره افزود: به طور معمول ما از آب استفاده کردیم. برای شبیه سازی جو تایتان، دما را کاهش دادیم و در نتیجه آب به یخ تبدیل شد. روی آن گاز اتان قرار گرفت که به مایع تبدیل شد و در حقیقت دریاچه‌های هیدروکربن روی قمر را شبیه سازی کرد.

در بخش دیگری از تحقیق، نیتروژن و ACNو PCN به سیلندر تحقیقاتی افزوده شدند تا بارش اتمسفریک را شبیه سازی کنند.

سپس محققان برای شبیه سازی نوسان دما در سطح تایتان، دما را اندکی دستکاری کردند و کریستال‌هایی که به شکل مولکول‌ها تشکیل شده بودند را بررسی کردند.

رانسوسکی در این باره می‌گوید: تحقیقات ما نکات زیادی درباره ساختار یخ‌های سیاره‌ای نشان داد که قبلاً از آنها بی اطلاع بودیم.

محققان امیدوارند با کمک یافته‌های پژوهش به درک بهتری از ترکیبات معدنی روی تایتان دست یابند. چنین اطلاعاتی چشم انداز ارزشمندی برای مأموریت ۲۰۲۷ ناسا به قمر زحل فراهم می‌کند.

کد خبر 5293687 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی اکتشافات فضایی سیاره زحل ناسا حاکمیت سایبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان عیسی زارع پور فناوری فضایی ایستگاه فضایی بین المللی امنیت سایبری حکمرانی فضای مجازی مایکروسافت هوش مصنوعی واکسن مدرنا گوگل قانون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شبیه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۰۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها

به گزارش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، سید محمود تارا نائب رئیس کارگروه سلامت دیجیتال فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مسئول پنل پیش نیاز‌های شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روز‌های ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند. 

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیاز‌های اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استاندارد‌های امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت هاست.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیاز‌ها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیاز‌های ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزار‌های پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکار‌های هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • رشته‌ها و سطوح برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • کدام تیم قهرمان یورو 2024 می شود؟ نتیجه 10 هزار شبیه سازی با کامپیوتر!
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • (ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار