Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- ساعت 23:50 به وقت کابل شب دوشنبه هشتم شهریور 1400 برابر با 30 اوت، یک هزار نیروی نظامی آمریکایی سوار بر شش فروند هواپیمای ترابری سنگین سی-17آ گلوب‌مستر3 (C-17A Globe Master III) نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا فرودگاه کابل را ترک کردند و به حضور 20 ساله نیروهای آمریکایی در افغانستان پایان دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لحظات آخر حضور این نیروها در کابل دلهره‌آور بود تا جایی که پیش از خروج تصمیم گرفتند شماری از شهروندان افغان را جا بگذارند و 180 سگی را که سابقا به نظامیان آمریکایی تعلق داشتند و در یک پناهگاه حیوانات در انتظار تخلیه بودند، در فرودگاه کابل رها کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از ایندیپندنت، اگرچه نیروهای طالبان از لشکر 313 بدری (آموزش‌دیده ارتش پاکستان) با هماهنگی نیروهای نظامی آمریکایی در آخرین ساعات حضور آنان از فرودگاه کابل محافظت می‌کردند اما باز هم خطر حملات تروریستی داعش وجود داشت. در این راستا نیروی هوایی آمریکا تمهیداتی در نظر گرفت تا در برابر این تهدیدها از یک هزار تن از نیروهای نظامی آمریکایی لشکر 82 هوابرد نیروی زمینی این کشور که در کابل حضور داشتند، محافظت کند. به این ترتیب وقتی ساعت 11 شب دوشنبه به وقت کابل، موتورهای هواپیماهای سی-17آ ترابری نیروی هوایی آمریکا، حامل آخرین نیروهای آمریکایی در افغانستان، به‌تدریج روشن شدند، هم‌زمان، یک هواپیمای توپ‌دار اِی سی-130دبلیو (AC-130W) و یک بمب‌افکن سنگین بی-52اِچ (B-52H) به همراه دو پهپاد ام کیو-9 ریپِر (MQ-9 Reaper) در آسمان از هواپیماهای سی-17آ روی زمین محافظت کردند. در نهایت با فرارسیدن نیمه شب و تنها 10 دقیقه پیش از آغاز روز نهم شهریور (31 اوت) در کابل، شش فروند هواپیمای ترابری فرودگاه را ترک و پس از دریافت سوخت از هواپیماهای سوخت‌رسان به سمت پایگاه هوایی علی السالم در کویت پرواز کردند.

از کار انداختن تجهیزات نظامی باقیمانده پیش از ترک کابل
ژنرال کنت اف.مک‌کنزی جونیور، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، حدود دو ساعت پس از خروج آخرین نیروهای آمریکایی از افغانستان، در یک نشست خبری فهرستی از آخرین اقدام‌ها را برای خبرنگاران و رسانه‌ها شرح داد که از میان آن‌ها می‌توان به از کار انداختن تجهیزات و تسلیحاتی اشاره کرد که امکان انتقال و تخلیه‌ ‌آن‌ها به کویت وجود نداشت. بر اساس گفته‌های وی، در مجموع 70 دستگاه خودرو زرهی مقاوم به مین (MRAP)، 27 دستگاه خودرو تاکتیکی هاموی (Humvee) به همراه 73 فروند هلیکوپتر و هواپیما از این طریق برای نیروهای طالبان غیرقابل استفاده شدند.
بسیاری از هواپیماها و هلیکوپترهای نظامی باقیمانده در فرودگاه بین‌المللی کابل و به‌خصوص آن‌ها که در اختیار تیپ هوایی کابل بودند، برای سال‌ها غیرعملیاتی بودند که از این میان می‌توان به حدود 10 فروند هلیکوپتر تهاجمی میل‌می-24وی و میل‌می-35 اشاره کرد که سال‌ها به علت نبود امکان ارسال آن‌ها به روسیه برای تعمیرات اساسی یا خرید  لوازم‌یدکی‌  زمینگیر بودند. با وجود این، بخش‌های حساس آن‌ها از کار انداخته شد تا امکان استفاده مجدد از آن‌ها حتی پس از تعمیرات اساسی به کمک کشورهای ثالث چون پاکستان، از طالبان سلب شود.

محافظت از یک هزار نیروی لشکر 82 هوابرد نیروی زمینی آمریکا در حین خروج چگونه صورت گرفت؟
همانطور که در مقدمه این گزارش ذکر شد، نیروهای نظامی آمریکایی باقیمانده در فرودگاه کابل در آخرین لحظات حضور خود در افغانستان، از حمله داعش خراسان به مواضع باقیمانده‌ نگران بودند و در این راستا نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا با استفاده از یک هواپیمای توپ‌دار سنگین و یک بمب‌افکن سنگین در حالی که جنگنده‌های همه‌منظوره اِف/اِی-18اِف نیروی دریایی آمریکا هم از آن‌ها محافظت می‌کردند، ماموریت محافظت نیروهای باقیمانده را اجرا کردند.
در آخرین ساعات، یک فروند هواپیمای شنود رادیویی آر سی-135دبلیو ریوِت جوینت (RC-135W Rivet Joint) نیروی هوایی آمریکا که از پایگاه هوایی العدید قطر به پرواز درآمده بود، به شنود گفت‌وگوهای رادیویی و تماس‌های تلفنی اعضا و رهبران داعش پرداخت. پیش‌تر هم نیروی هوایی آمریکا با استفاده از چنین هواپیمایی توانسته بود  طراح حمله تروریستی به دروازه ورودی فرودگاه کابل در روز چهارم شهریور را شناسایی کنند که در نتیجه آن، یک پهپاد ام کیو-9 ریپِر نیروی هوایی آمریکا با استفاده از یک بمب نقطه‌زن وی را در تاریخ ششم شهریور به هلاکت رساند.
در صورت هجوم زمینی پیکارجویان طالبان و بروز درگیری نظامی با نیروهای باقیمانده لشکر 82 هوابرد نیروی زمینی آمریکا، یک هواپیمای توپ‌دار اِی سی-130دبلیو به شماره 1302-88 و دست‌کم یک بمب‌افکن سنگین بی-52اِچ با شماره 60-0026 وظیفه محافظت آن‌ها از آسمان را برعهده داشتند. هواپیمای توپ‌دار با توپ‌باران نیروهای دشمن و هواپیمای بمب‌افکن با هدف قرار دادن آن‌ها و خودروهای انتحاری‌ با استفاده از بمب‌های نقطه زن هدایت لیزری جی‌بی‌یو-58 می‌توانستند با آن‌ها مقابله کنند.

سوخت‌رسانی به هواپیماهای شرکت‌کننده در عملیات
در آخرین لحظات حضور نیروهای آمریکایی در کابل و همچنین در حین پرواز آن‌ها بر فراز جنوب افغانستان و شمال پاکستان، در مجموع هفت فروند هواپیمای سوخت‌رسان باریک‌پیکر کی‌سی-135آر شامل دست‌کم یک فروند نمونه عملیات ویژه با قابلیت دریافت سوخت از هواپیماهای سوخت‌رسان دیگر به همراه دو فروند هواپیمای سوخت‌رسان سنگین کِی‌سی-10آ در آسمان مشاهده شدند.
این هواپیماها علاوه بر سوخت‌رسانی به شش فروند سی-17آ حامل نیروهای آمریکایی و تجهیزات آنان، سوخت‌رسانی به هواپیماهای جنگنده اف/اِی-18اف نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا به پرواز درآمده از ناو هواپیمابر یواس‌اس رونالد ریگان (USS Ronald Reagan)، یک فروند بمب‌افکن بی-52 اِچ، هواپیمای توپ‌دار اِی سی-130دبلیو و هواپیمای شنود رادیویی آر سی-135 دبلیو را نیز بر عهده داشتند.
در میان هواپیماهای سوخت‌رسان 0124-58، یک فروند کِی سی-135آر تی (KC-135RT) عملیات ویژه هم بود که همانطور که در بالا ذکر شد، قابلیت دریافت سوخت در آسمان و امکان پرواز مداوم روی یک منطقه به مدت زمان زیاد را دارد. خدمه این هواپیما برای سوخت‌رسانی به هواپیماهای عملیات ویژه در ارتفاع پست و در تاریکی شب آموزش‌ دیده‌اند و به نظر می‌رسد حضور این هواپیما در میان 9 فروند سوخت‌رسان شرکت‌کننده در آخرین پروازهای تخلیه شهروندان افغان از کابل، در راستای پشتیبانی از هواپیمای توپ‌دار اِی‌سی-130دبلیو صورت گرفته باشد.

برخاستن آخرین هواپیما؛ 7182-07
خروج آخرین فروند از شش فروند هواپیمای ترابری سنگین سی-17آ نیروی هوایی آمریکا از فرودگاه کابل، با شماره 7182-07 بر حضور تقریبا 20 ساله نیروهای نظامی آمریکایی در افغانستان مهر پایان زد. این هواپیما از تیپ هوایی 437ام نیروی هوایی آمریکا، افسران ارشد لشکر 82ام هوابرد نیروی زمینی آمریکا را با خود می‌برد. آخرین نظامی آمریکایی که از خاک افغانستان قدم برداشت و بر این هواپیما سوار شد، سرتیپ کریستوفِر دوناهو (Christopher Donahue)، فرمانده این لشکر از سپاه 18ام هوابرد نیروی زمینی آمریکا بود.
پیش‌تر در صبح دوشنبه، دست‌کم چهار فروند هواپیماهای ترابری سنگین سی-17آ نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا آخرین هلیکوپترهای هوانیروز (هواپیمایی نیروی زمینی) ارتش آمریکا متعلق به تیپ رزمی هوایی 82ام را که در کابل مستقر بودند، به پایگاه هوایی علی السالم در کویت منتقل کردند. این هلیکوپترها دو فروند ترابری سنگین سی‌اِچ-47 اِف شینوک (CH-47F Chinook) و دو فروند تهاجمی اِی اِچ-64ئی گاردین (AH-64E Guardian) بودند.
هلیکوپترهای شینوک تیپ رزمی هوایی 82ام هوانیروز آمریکا در جابه‌جایی شهروندان آمریکایی از محوطه سفارت آمریکا به فرودگاه کابل در روزهای 24 و 25 مرداد نقش مهمی ایفا کردند. بر خلاف این شینوک‌های جوان که به کویت منتقل شدند، چهار فروند سی اِچ-46ئی CH-46E) 50) ساله یگان هوایی وزارت امور خارجه آمریکا مستقر در کابل که در آن دو روز در جابه‌جایی نیروهای آمریکایی نقش مهمی ایفا کرده بودند، به علت هزینه‌بر بودن انتقالشان به خاک آمریکا و همچنین فرسودگی زیاد، در کابل رها شدند. پیش از آن، متخصصان فنی تمام تجهیزات و قطعات باارزش و قابل‌استفاده‌ ‌آن‌ها را باز و آن‌ها را غیرقابل‌پرواز کردند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نظامیان آمریکایی نیروهای نظامی آمریکایی ایالات متحده آمریکا نیروی هوایی آمریکا نیروهای آمریکایی فروند هواپیمای سوخت رسانی فرودگاه کابل سوخت رسان شش فروند یک فروند بمب افکن یک بمب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۲۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟

مقامات آمریکایی تصور می‌کنند کمک‌های جدید واشنگتن به اوکراین کمک خواهد کرد جلوی پیشروی روسیه طی ماه‌های آینده گرفته شود اما مشکلات دیگری بر سر راه کی‌یف وجود دارد و ایالات متحده از آن می‌خواهد به کمبود نیروهای اوکراینی رسیدگی کند و ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد زیرا بدون این موارد بعید است اوکراین تا سال ۲۰۲۵ بتواند حمله‌ای بزرگ انجام دهد.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته لایحه کمک کنگره آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که با مخالفت سرسختانه جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شده بود، به تصویب رسید.

روزنامه واشنگتن‌ پست در گزارشی می‌نویسد: «همزمان با اینکه محموله‌های اولیه تسلیحات از جمله گلوله‌های توپخانه، موشک‌های دفاع هوایی و خودروهای زرهی به اوکراین می‌رسند، مقامات آمریکایی انتظار دارند این تسلیحات جدید، زمان را برای کی‌یف بخرد تا ارتش و دفاع میدان نبرد را پیش از حمله احتمالی روسیه تقویت کند.»

یکی از مقامات دفاعی آمریکا بدون آنکه نامش افشا شود، گفت: «کمک‌های آمریکا به اوکراینی فرصتی می‌دهد تا با حملات مداوم روسیه چه در خط مقدم و چه در آسمان بهتر مقابله کند و با تاثیرگذاری بیشتری از سربازان و هم‌چنین غیرنظامیان دفاع کند. اما زمان ارزشمند است و نباید هدر شود.»

روزنامه واشنگتن پست تاکید می‌کند: «پس از ۲ سال از جنگ اوکراین، نیروهای این کشور شتاب اولیه‌ای را که در میدان نبرد داشتند، از دست داده‌اند. اکثر مقامات آمریکایی طی مصاحبه‌هایی گفته‌اند که زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) جهت بازپس‌گیری ۲۰ درصد از کشورش – که در حال حاضر تحت کنترل روسیه است –هیچ مسیر نظامی مشخصی ندارد.»

«راب لی» تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا که اکنون در موسسه تحقیقات سیاست خارجی مشغول به کار است و جنگ اوکراین را از نزدیک رصد می‌کند، گفت: «وضعیت نیروهای میدان نبرد اوکراین مشکل جدی است. اگر این مسئله حل‌وفصل نشود، بسته آمریکا کمکی به اوکراین نخواهد کرد.»

کی‌یف هنوز اعلام نکرده است که در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به چه تعداد نیرو نیاز خواهد داشت. فرمانده ارشد سابق اوکراین که در ماه فوریه توسط رئیس‌جمهور زلنسکی کنار گذاشته شد، می‌گفت که حدودا «نیم میلیون نیرو» نیاز خواهد بود اما جانشین او می‌گوید که تعداد نیروهایی که اوکراین نیاز دارد، «کم‌تر» است.

روزنامه واشنگتن پست با اشاره به همین موضوع می‌نویسد: «کمبود نیروهای اوکراین بر چالش‌های سیاسی که دولت زلنسکی با آنها مواجه است، تاکید می‌کند. مسئله استقرار و بسیج نیروها از جمله مسائلی هستند که زلنسکی برای دور نگه داشتن روسیه و هم‌چنین حفظ اتحاد ملی اوکراین آن هم پس از ۲ سال جنگ و خونریزی باید به آن رسیدگی کند.»

حفر گور برای نیروهای کشته شده ارتش اوکراین

این روزنامه علاوه بر کمبود نیروها که آمریکا از اوکراین می‌خواهد تا آن را بهبود ببخشد، به نقل از مقامات آمریکایی مسئله دیگری را برجسته می‌کند.

واشنگتن پست می‌نویسد: «مقامات آمریکایی نیاز می‌بینند که دفاع فیزیکی اوکراین پیش از حمله احتمالی روسیه بهبود پیدا کند. نیروهای اوکراینی سال گذشته را به حفر، ایجاد موانع و مین‌گذاری گذراندند اما مقامات آمریکایی معتقدند باید اقدامات بیشتری در این راستا انجام شود. آنها امیدوارند مین‌های ضد تانک و ضد نفر که در بسته تسلیحاتی روزهای اخیر اعلام شد، کمک حال اوکراینی‌ها باشد.»

دولت «جو بایدن» با توجه به کمک‌هایی که ارائه کرده است، از اوکراین دستاورد نظامی می‌خواهد اما در عین حال می‌داند که کمبود نیروهای این کشور جنگ‌زده اروپایی مسئله حائز اهمیتی است، از این رو واشنگتن به کی‌یف می‌گوید که «هم نیروهایش و هم ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • افزودن ۲ فروند بالگرد به ناوگان هوایی همدان
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • خشونت نظامیان آمریکایی در مقابل دانشجویان + عکس و فیلم
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟
  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ