Web Analytics Made Easy - Statcounter

قبرستان امپراتوری‌های جهان این بار آمریکا را پس از ۲۰ سال تلاش، شکست خورده به خانه فرستاد. خبرگزاری میزان – تصویر ثبت شده از «کریس دوناهو»، فرمانده لشکر ۸۲ هوابرد آمریکا به عنوان آخرین نظامی آمریکایی در حال خروج از افغانستان، هنگام سوار شدن بر هواپیمای ترابری C-۱۷ در فرودگاه بین المللی «حامد کرزای» کابل، پایتخت افغانستان، شباهت زیادی به تصویر «بوریس گروموف»، آخرین فرمانده لشکر ۴۰ ارتش اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان هنگام خروج آخرین سربازان شوروی از افغانستان در فوریه ۱۹۸۹ دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گزارش «رویترز»، «کریس دوناهو»، آخرین نظامی آمریکایی بود که یک دقیقه مانده به نیمه شب دوشنبه ۳۰ آگوست (۸ شهریور)، سوار آخرین پرواز عملیات خروج آمریکا از افغانستان شد.   تصویر وی با دستگاه دید در شب از پنجره جانبی هواپیماری ترابری C-۱۷ به صورت شبح سبز رنگ سبز ثبت شد.   پنتاگون از این عکس برای انتشار خبر پایان حضور نظامی خود در افغانستان استفاده کرد.   این لحظه تاریخی، یعنی تصویر خروج «دوناهو» بسیار شبیه به تصویر ژنرال شوروی است که در سال ۱۹۸۹ در حال خروج آخرین ستون زرهی از پل دوستی ازبکستان – افغانستان در راستای برنامه خروج اتحاد جماهیر شوروی از افغانستان بود.   اگرچه تصویر مذکور فقط یک عکس بوده و حرکتی ندارد، اما به نظر می‌رسد، «دوناهو» به سرعت حرکت می‌کند؛ تمام تجهیزات جنگی را پوشیده است؛ عینک دید در شبی بالای کلاه ایمنی خود و تفنگی در در دست دارد.   در مقابل تصویر «بوریس گروموف»، او را با دسته گلی در دست، در حال حرکت شانه به شانه با پسرش بر روی پل رودخانه «آمودریا»، نشان می‌دهد.     خروج آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی از افغانستان که به قبرستان امپراتوری‌ها معروف شده، به اشکال بسیار متفاوتی انجام شد.   این دو کشور دستکم به شکست فاجعه بار انگلیس در نبرد با نیرو‌های افغانستان در سال ۱۸۴۲ دچار نشدند.   تصویر جنگ افغانستان و انگلیس، نقاشی رنگ و روغن اثر «الیزابت تامپسون» با نام بقایای یک ارتش است که یک سوار خسته تنها بر اسبی فرسوده را در حال عقب نشینی از کابل نشان می‌دهد.     خروج اتحاد جماهیر شوروی از افغانستان، با ادامه کار دولت مورد حمایت شوروی دنبال شد، اما دولت افغانستان تحت حمایت آمریکا، پیش از خروج این کشور، تسلیم شده و کابل دو هفته پیشتر از خروج آمریکا سقوط کرده بود.   ستون زرهی گروموف، در نیمه فوریه ۱۹۸۹ در حالی از پل دوستی عبور کرد و به جنگ ۱۰ ساله اتحاد جماهیر شوروی علیه افغانستان پایان داد که طی جنگ مذکور بیش از ۱۴ هزار و ۴۵۰ سرباز شوروی کشته شده بودند.   به گفته وی «من به پشت سر نگاه نمی‌کنم.» بیشتر بخوانید: پایان ماموریت آمریکا در افغانستان با کشتار غیرنظامیان آمریکایی‌ها با تجهیزات نظامی خود در افغانستان چه کردند؟ اما خروج آمریکا از کابل در حالی انجام شد که تعدادی از نیرو‌ها و متحدان آمریکا در افغانستان باقی ماندند.   «دوناهو» و همقطارانش، تصاویری هولناک از آخرین روز‌های آشفته خود در کابل به همراه خود خواهند برد؛ والدینی که نوزادان خود را از فراز سیم‌های خاردار به آن‌ها می‌دادند، سقوط دو جوان افغانستانی از هواپیمای آمریکایی و بدتر از همه، حمله انتحاری داعش در خارج از فرودگاه در ۲۶ آگوست (۵ شهریور) که در کنار کشتار افغانستانی‌ها مرگ ۱۳ سرباز آمریکایی را رقم زد.   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل آمریکا افغانستان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان تحولات بین الملل آمریکا افغانستان اتحاد جماهیر شوروی شوروی از افغانستان خروج آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۳۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  از کابل، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) امروز در گزارشی اعلام کرد: از ماه «ژانویه» سال جاری میلادی تا ماه «مارس» امسال ۱۵۴ نفر براثر حملات داعش در افغانستان کشته یا زخمی شدند، شمار تلفات حملات داعش در این مدت ۳۶ نفر و تعداد مجروحان، ۱۱۸ نفر اعلام شده است.
سازمان ملل متحد با بیان اینکه در این حملات، عمدتا شیعیان افغانستان هدف حملات داعش قرار گرفته اند، افزود: سه انفجار بمب دستی در این مدت باعث کشته و زخمی شدن هفتاد و نه نفر شد.
دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد با اشاره به جان باختن پنج غیرنظامی براثر انفجار مین کارگذاشته شده در مینی بوس مسافربری در غرب شهر کابل و زخمی شدن ۲۰ نفر دیگر در این انفجار اعلام کرد: حمله انتحاری در برابر شعبه «کابل بانک» در شهر قندهار در جنوب افغانستان نیز بیست و پنج کشته و پنجاه زخمی برجای گذاشت.
سازمان ملل با بیان اینکه مسئولیت همه انفجار‌های یاد شده را داعش برعهده گرفته است افزود: قربانیان این حملات، زنان، مردان و کودکان بوده اند.
این درحالی است که هفته جاری نیز نمازگزاران مسجد امام زمان (عج) در شهرستان «گذره» استان هرات هدف حمله داعش قرارگرفتند که بر اثر آن هشت نفر به شهادت رسیدند.
دفترنمایندگی سازمان ملل متحد و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور افغانستان در بیانیه‌های خود بر حفاظت از شیعیان این کشور در برابر حملات تروریستی تاکید کرده اند.

 

دیگر خبرها

  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • بازخوانی یک جنایت
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • سقوط پوتین؟ شاید آرزو بر جوانان عیب نیست / گورباچف مایه عبرت ولادیمیر پوتین شده است / چرا روسیه پوتین با شوروی در آستانه سقوط متفاوت است
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • ارسال اولین محموله کمک چین به افغانستان
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه