Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@23:12:17 GMT

«پیکاسو» و «باسکیا» ناجی بازار هنر شدند

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۷۵۱۰۲

«پیکاسو» و «باسکیا» ناجی بازار هنر شدند

حراجی‌های «کریستیز»، «ساتبیز» و «فلیپیس» پس از گذراندن یک دوره بی‌نظم و آشفته در جریان فاز نخست همه‌گیری کرونا، حالا در سال ۲۰۲۱ به سطح فروش پیش از همه‌گیری رسیده‌اند.

به گزارش ایسنا، بررسی‌های داده‌های ۱۳ رویداد فروش آثار هنر معاصر و مدرن که در سه حراجی‌ «کریستیز»، «ساتبیز» و «فلیپیس» واقع در نیویورک، لندن و پاریس در بازه زمانی آوریل تا جولای رویداده است، از رونق گرفتن بازار هنر خبر می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول این بازه زمانی این سه حراجی در مجموع ۱.۷ میلیارد دلار کسب کردند. این رقم بیش از ۱.۱ میلیارد دلاری است که در همین بازه زمانی در سال ۲۰۲۰ اعلام شده بود. «پابلو پیکاسو» و «ژان باسکیا» از جمله هنرمندان گران حراجی‌های اخیر بوده‌اند. در این بین همچنین چهره‌های نوظهوری در بازار هنر همچون «فلورا یوکانوویچ» و «سلمان تور» از جمله کسانی بودند که در افزایش این آمار تاثیرگذار بودند.

مدیران حراجی چندین عامل را بر رونق پیدا کردن بازار هنر موثر عنوان می‌کنند که افزایش تقاضای خریداران آسیایی یکی از آن‌ها محسوب می‌شود. از دیگر عوامل به تعادل بین موجودی آثار محبوب در بازار و میزان تقاضا برای آن‌ها می‌توان اشاره کرد.

با این حال به رغم رونق بازار هنر در آسیا، فروش آثار هنری در آمریکای شمالی که معمولا بزرگترین بازار هنر محسوب می‌شود در سال ۲۰۲۱ روند نزولی داشته است. ایالات متحده آمریکا شاهد ۱۶ درصد کاهش فروش نسبت به سال ۲۰۱۹ بوده است.

عجیب نیست که «پیکاسو» و «باسکیا» بر بازار هنر سلطه دارند. این دو همواره در فروش‌های بازار غرب حضور پررنگ داشته‌اند اما در این فصل استقبال از این دو نفر در سطح جهان افزایش پیدا کرده است.

در فروش‌های لندن، نیویورک و پاریس، «پیکاسو» بیشترین آمار فروش در بازار آثار هنری مدرن و معاصر را با حجم معاملات به ارزش کلی ۱۸۷ میلیون دلار به خود اختصاص داده است. «باسکیا» با ۱۶۸ میلیون دلار در رتبه دوم قرار دارد. «اندی وارهول» که در سال‌های اخیر با روند نزولی در بازار هنر مواجه شده است در این فصل در مجموع ۹۸ میلیون دلار به خود اختصاص داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حراجي هنر بازار هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۵۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟

بررسی‌های به عمل آمده از بازار ارز غیر‌رسمی تهران در هفته‌ای که گذشت گویای آن است که نرخ دلار آزاد در هفته نخست اردیبهشت ۲.۸۳ درصد کاهش یافته است. از بین رفتن ریسک‌های سیاسی در اخبار سبب شده حجم تقاضای بازار آزاد کاهش یابد. از سوی دیگر مال‌دار‌ها نیز با ترس از تشدید روند کاهشی، اقدام به فروش دارایی‌های خود کرده‌اند.

به گزارش دنیای اقتصاد، بازار ارز و طلا در هفته‌ای که گذشت افت نرخ نسبتا قابل توجهی را تجربه کرد. در حالی که قیمت هر برگ دلار آزاد در بازار روز پنج‌شنبه ۳۰ فروردین ماه در کانال ۶۵ هزار تومانی معامله می‌شد، قیمت این ارز در روز‌های پایانی هفته نخست اردیبهشت در کانال ۶۳ هزار تومانی ثبت شد. این در حالی است که سکه طلا در روند کاهشی دلار را پشت سر خود قرار داده و در همین مدت زمان ۵.۵۶ درصد افت کرده است. تحلیلگران بازار تهران عامل این روند کاهشی بازار را در پارامتر‌های سیاسی دنبال می‌کنند.

به عقیده این افراد رشد قیمتی که بازار در هفته‌های اخیر تجربه کرده بود، پشتوانه معاملاتی نداشت و صرفا با تشدید هیجانات اتفاق افتاد. در نتیجه در زمان تخلیه این هیجانات، حمایت محکمی در بازار مشاهده نمی‌شود و افت نرخ به راحتی صورت می‌پذیرد. از سوی دیگر همراه شدن فروشندگان در بازار این روند را تشدید می‌کند. بسیاری از افرادی که در روز‌های هیجانی بازار اقدام به خرید ارز در نرخ‌های بالا کردند، اکنون با هدف ضرر کمتر اقدام به عرضه دارایی‌های خود کرده و افت سطح تقاضا در کنار افزایش سطح عرضه به تشدید روند کاهشی دامن می‌زند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در زمان انتشار نخستین ریسک‌های سیاسی قیمت شاخص ارزی در کانال ۶۱ هزار تومانی معامله می‌شد. در نتیجه برخی از فعالان بازار معتقدند که اگر کلیه هیجانات از بازار تخلیه شود امکان حضور مجدد نرخ اسکناس آمریکایی در کانال مذکور وجود دارد.

سکه جا زد، دلار ادامه داد

روند بازار‌های ارز و طلا در روز پنج‌شنبه ۶ اردیبهشت متضاد بود. دلار آزاد که در راستای روند کاهشی جدید خود در بازار روز چهارشنبه به رقم ۶۴ هزار تومان رسیده بود، بازار پنج‌شنبه را نیز با افت نرخ پشت سر گذاشت و در این روز حدود ۵۵۰ تومان کاهش یافت تا در رقم ۶۳ هزار و ۴۵۰ تومان معامله شود.

گفتنی است که آخرین روز حضور دلار در این نرخ ۲۱ فروردین بود. اما برخلاف روند کاهشی دلار، قیمت شاخص‌های طلایی بازار تهران در روز‌های پایانی هفته گذشته افزایشی بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در بازار پنج‌شنبه با رشد ۵۰۰ هزار تومانی به رقم ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. ربع سکه طلا نیز در این روز رشدی ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و در رقم ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.

به عقیده برخی از تحلیلگران بازدهی‌های هفتگی منفی ۵.۵۶ درصدی سکه و منفی ۲.۸۳ درصدی دلار، این اصلاح نرخ سکه را توجیه می‌کند. البته نوسانات طلای جهانی را نیز می‌توان دیگر عامل تغییر روند بازار سکه دانست.

دیگر خبرها

  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • رکوردشکنی نسخه کمیاب از قرآن در حراجی ساتبیز لندن
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!
  • حراج پشته‌های علف مشهور «مونه»
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟
  • ناجی پرسپولیس در جام حذفی غایب بود
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد​