Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@04:11:40 GMT

عوارضی که با کمبود ید در بدن ظاهر می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۷۵۹۴۴

عوارضی که با کمبود ید در بدن ظاهر می‌شوند

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ید یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است که نقشی حیاتی در عملکرد غده تیروئید دارد. ید به کنترل رشد، بهبود آسیب سلول‌ها و متابولیسم (سوخت و ساز بدن) کمک می‌کند. با این حال، متاسفانه بسیاری از مردم نسبت به مصرف کافی این عنصر ناآگاه هستند. برآورد می‌شود دستکم یک سوم جمعیت جهان از کمبود ید رنج می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



افرادی همانند زنان باردار، کسانی که از نمک‌های غیر یددار استفاده کرده و نیز افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند در خطر بیشتری برای ابتلا به کمبود ید قرار دارند. البته این بدان معنا نیست که باید رژیم غذایی غنی از ید را انتخاب کنید.

به طور طبیعی یک انسان بالغ به ۱۵۰ میلی‌گرم ید در روز نیاز دارد. این میزان در زنان باردار بیشتر بوده و معادل ۲۲۰ میلی‌گرم است. همچنین زنانی که به نوزاد خود شیر می‌دهند تقریبا باید دو برابر یک فرد عادی و معادل روزانه ۲۹۰ میلی‌گرم ید مصرف کنند.

کمبود ید در بدن می‌تواند خود را با موارد ذیل نشان دهد:

۱- گواتر: غده تیروئید از ید برای تولید هورمون‌های درون ریز خود استفاده می‌کند. کمبود ید باعث کاهش هورمون‌های تیروئید شده و این غده برای تولید هورمون بیشتر فعالیت خود را افزایش می‌دهد و در نتیجه تیروئید بزرگ می‌شود.

۲- افزایش وزن ناگهانی: هورمون‌های تیروئید باعث کنترل متابولیسم (سوخت و ساز بدن) می‌شوند و کمبود ید باعث برهم خوردن تعادل هورمون تیروئید و چاقی ناگهانی می‌شود.

۳- احساس خستگی: بی حالی، خستگی و ضعف از رایج‌ترین علائم کمبود ید در بدن است که ۸۰ درصد از افراد دارای کمبود ید آن را تجربه می‌کنند.

۴- آلوپسی: ریزش مو یا آلوپسی می‌تواند به دلایل مختلف بروز کند که رایج‌ترین آن کمبود ید و کاهش هورمون‌های غده تیروئید است.

۵- خشکی پوست و بثورات پوستی: تحقیقات نشان داده است بیش از ۷۷ درصد افرادی که از کمبود ید رنج می‌برند، دارای پوست خشک هستند و پوسته پوسته شدن آن امری طبیعی در آنهاست.

خوراکی‌های مفید

۶- احساس سردی بیش از اندازه معمول: تیروئید به طور طبیعی مسئول متابولیسم و درجه حرارت بدن است. کمبود ید و درپی آن کمبود هورمون‌های تیروئید در بدن به معنای سوخت و ساز پایین‌تر و احساس سرمای بیشتر است.

۷- کاهش غیرطبیعی ضربان قلب: کمبود سطح ید در بدن باعث کاهش غیرطبیعی سطح ضربان قلب می‌شود. زیاد بودن ید در خون نیز می‌تواند نتیجه معکوس بر روی عملکرد قلب داشته باشد.

۸- مشکلات حافظه: کمبود ید بر روی یادگیری و حافظه تاثیر منفی می‌گذارد.

۹- بروز مشکلات در طول بارداری: زنان باردار به ید نیاز بیشتری دارند، زیرا این عنصر برای رشد جنین لازم است. همچنین در طول دوران شیردهی نیز این زنان بیشتر از افراد دیگر باید ید مصرف کنند.

۱۰- قاعدگی طولانی یا نامنظم: کمبود ید می‌تواند باعث تشدید خونریزی در طول قاعدگی در زنان شده یا قاعدگی نامنظم را درپی داشته باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: عوارض ید بدن ید در بدن کمبود ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۵۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی کرمی فوق تخصص مهندسی ژنتیک در خصوص تأثیرات میکروپلاستیک‌ها در سلامتی انسان، بیان کرد: متأسفانه نتایج تحقیقات بیانگر وجود میکروپلاستیک‌ها در تمام بافت بدن انسان‌ها از جمله خون، کبد، کلیه، ادرار، دستگاه گوارش و از همه دردناک‌تر در جنین است و علاوه بر تأثیر در اختلالات هورمونی وارد یک عرصه بسیار خطرناکی همچون تغییر جنسیت، نازایی و تغییر هورمون‌ها شده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین میکروپلاستیک‌ها در بروز سرطان‌ها، سندروم‌های متابولیک و اختلال در حوزه میکروبیوم معده اثرگذارند که تأثیرات جبران ناپذیری بر دستگاه گوارش و اختلال در تمام نواحی بدن دارند.

کرمی گفت: به واسطه استفاده گسترده کشاورزان از پلاستیک این میکروپلاستیک‌ها به چرخه غذایی وارد شده و باید اقدامات مؤثری در این خصوص صورت گیرد که در صورت عدم به‌کارگیری اقدامات لازم نسل آینده با بحران‌های همچون نازایی و انواع سرطان‌ها رو به رو خواهند شد.

وی با اشاره به ظرفیت صدا و سیما در راستای اطلاع رسانی گسترده، بیان کرد: رسانه‌ها به عنوان مرجع فرهنگ سازی و اشاعه خبر توانایی اطلاع رسانی برای تمامی اقشار به خصوص کشاورزان و همگام سازی مردم را جهت کاهش یا حذف پلاستیک را دارند.

کرمی با اشاره به اقدام مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و چند نهاد دولتی و اقتصادی دیگر در خصوص کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تصریح کرد: این حرکت خوب و تأثیرگذار است اما باید ادامه دار باشد و به لحاظ قانونی دارای پشتوانه باشد تا بتوان به هدف کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی نزدیک تر شد.

کد خبر 6094500

دیگر خبرها

  • تصاویر ظاهر جالب دختر خانم پرسپوليسی؛ او چطور بلیط‌ می‌خرد؟
  • (ویدئو) ظاهر جالب یک هوادار خانم پرسپوليس
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • کم‌کاری تیروئید را با این ۳ ورزش جبران کنید
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس