Web Analytics Made Easy - Statcounter

بامداد سه شنبه آخرین نظامیان آمریکایی خاک افغانستان را پس از حضور ۲۰ ساله در این کشور ترک کردند.

خبرگزاری میزان - یک تصویر دیدنی شبانه شبح گونه، پایان یک دوره و شروع دوره‌ای دیگر را به تصویر می‌کشد.

به گزارش «ایندیپندنت»، این تصویر ژنرال «کریس دوناهو»، نظامی آمریکایی را نشان می‌دهد که یک دقیقه قبل از نیمه شب دوشنبه، آخرین نظامی آمریکایی بود که در آخرین پرواز از افغانستان  خارج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنتاگون عکس سبز و مشکی را که در فرودگاه بین المللی حامد کرزی کابل گرفته شد، ساعاتی پس از پایان رسمی حضور نظامی ۲۰ ساله آمریکا در این کشور منتشر کرد.

 


اگرچه این یک تصویر ثابت است، اما به نظر می‌رسد که «دوناهو» به سرعت حرکت می‌کند و چهره اش بدون احساس است.

او تمام تجهیزات جنگی را پوشیده است، عینک دید در شب در بالای کلاه ایمنی خود دارد و یک تفنگ در کنار اوست.

خروج او در کنار نیرو‌های آمریکایی دیگر، عملیات نظامی را به پایان رساند که با کمک نیرو‌های متحدین، ۱۲۳ هزار افغانستانی را در مدت ۲ هفته پس از قدرت گرفتن طالبان از افغانستان خارج کرد.

با این حال، ده‌ها هزار نفری که در طول جنگ به کشور‌های غربی کمک کردند، از غافله عقب مانده و آمریکا آن‌ها را از افغانستان خارج نکرد.

«دوناهو» و همراهانش تصاویری هولناک را در آخرین روز‌های آشفته خود در کابل دیده اند: والدینی که فرزندانشان را از سوی دیگر سیم‌های خاردار به نظامیان می‌دهند تا آن‌ها را از کشور خارج کنند، سقوط ۲ افغانستانی از هواپیمای آمریکایی در ارتفاع بالا و حملات انتحاری داعش به فرودگاه کابل که باعث کشته شدن تعداد زیادی از مردم افغانستان و ۱۳ آمریکایی شد.

در همین حال طالبان پیش از سحرگاه روز سه شنبه پس از عقب نشینی آخرین نظامیان آمریکایی، کنترل فرودگاه را در دست گرفتند.

بیشتر بخوانید: ده ها ژنرال و دریا سالار خواستار برکناری وزیر دفاع آمریکا شدند آمریکایی‎ها با تجهیزات نظامی خود در افغانستان چه کردند؟

تصاویر ویدئویی نشان می‌دهد که طالبان پس از برخاستن آخرین هواپیما وارد فرودگاه می‌شوند و این پایان خروج شتابزده و تحقیرآمیز واشنگتن و متحدانش در ناتو را نشان می‌دهد.

سخنگوی طالبان گفت «آخرین سرباز آمریکایی فرودگاه کابل را ترک کرده و کشور ما استقلال کامل را به دست آورد.»

طولانی‌ترین جنگ آمریکا جان نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی و حدود ۲۴۰ هزار افغانستانی را گرفت و ۲ تریلیون دلار هزینه در بر داشت.

هزاران افغانستانی در حال حاضر از این کشور خارج شدند؛ بر اساس تخمین وزارت خارجه آمریکا، بین ده ها نفر از شهروندان آمریکا هنوز در افغانستان هستند و نتوانستند خود را به پرواز‌های خروجی برسانند.

ژنرال فرانک مک کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، گفت «ما همزمان با خروج از افغانستان ناراحت هستیم؛ ما می‌خواستیم بسیاری از افراد دیگر را هم از آنجا خارج کنیم، اما نتوانستیم؛ فکر می‌کنم حتی اگر ۱۰ روز دیگر هم می‌ماندیم همچنان نمی‌توانستیم همه را خارج کنیم»

با خروج نهایی نظامیان آمریکایی، آن‌ها بیش از ۷۰ هواپیما، ده‌ها خودروی زرهی و پدافند هوایی از کار افتاده منهدم کردند.

این در حالی است که از زمان تسلط طالبان بر کابل در اوایل ماه جاری میلادی، رئیس جمهور آمریکا مورد انتقادات شدیدی از جانب جمهوریخواهان و برخی از هم حزبی هایش به خاطر مدیریت بحران قرار گرفته است.


انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا جو بایدن افغانستان حقوق بشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان آمریکا جو بایدن افغانستان حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۶۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، آمریکا به ورود نیروهای روسی به نیجر واکنش نشان داد.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا امروز جمعه پس از اینکه منابع خبری از ورو نیروهای روسی به پایگاه هوایی در نیامی پایتخت نیجر خبر دادند، به این موضوع واکنش نشان داد و گفت که مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: روسها در مکانی جدا هستنند و نمی توانند به تجهیزات یا نیروهای ما برسند. همواره بر سلامت نیروهایمان و حمایت از آنها تمرکز داریم. با این حال مشکلی بابت حمایت از نیروهای ما وجود ندارد.

یک مقام آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کرد که روسیه تعدادی از نیروهایش را در حالی به یک پایگاه هوایی در کشور آفریقایی نیجر منتقل کرده که هنوز تعداد اندکی از نیروهای آمریکایی در آنجا حضور دارند. بیشتر نیروهای آمریکایی قبلاً از این پایگاه در شهر نیامی، پایتخت نیجر خارج شده بودند.

ورود مستشاران نظامی روسی به این کشور در غرب آفریقا حدود سه هفته پیش و در پی تصمیم نیجر مبنی بر خروج تمام نیروهای آمریکایی صورت گرفت. این فرمان به طور قابل توجهی بر تلاش‌های نظامی ایالات متحده در منطقه موسوم به «منطقه ساحل» تأثیر گذاشت، منطقه‌ای وسیع در پایین بیابان «صحرا» که در آن شاخه‌های مرتبط با القاعده و داعش فعال هستند.

پنتاگون اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از این کشور خارج خواهند شد اما جدول زمانی دقیقی برای آن ارائه نکرده است.

زمانی که نیروهای روسی ماه گذشته میلادی وارد نیجر شدند، مشخص نبود که در کجا اقامت دارند. یک مقام آمریکایی گفت که آنها اکنون در طرف دیگر پایگاه نیامی، معروف به (پایگاه هوایی ۱۰۱) قرار دارند و نزدیک نیروهای آمریکایی نیستند. این پایگاه در کنار فرودگاه بین‌المللی دیوری هامانی است، جایی که سایر نیروهای بین‌المللی - مانند آلمانی‌ها و ایتالیایی‌ها - نیز در آن ساکن هستند.

این مقام به شرط ناشناس ماندن درباره تحرکات این نیروها صحبت کرد. دقیقاً مشخص نیست که چه تعداد از نیروهای آمریکایی در پایگاه نیامی باقی مانده‌اند. حضور روسیه در این پایگاه در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها بین واشنگتن و مسکو بر سر حمایت مستمر ایالات متحده از ارتش اوکراین همچنان بالا است.

حدود ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی هنوز در نیجر هستند، اما بخش اعظم آن‌ها به پایگاه هوایی ۲۰۱ در نزدیکی اغادیز در ۹۲۰ کیلومتری پایتخت نقل مکان کردند.

کد خبر 6095680

دیگر خبرها

  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • جابجایی جنگنده‌های آمریکایی در خلیج فارس
  • نظامیان آمریکا و روسیه در نیجر در پایگاهی واحد مستقر هستند
  • آستین: نیرو‌های روسیه در نیجر به نیرو‌های آمریکایی دسترسی ندارند
  • بازخوانی یک جنایت
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود