Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، نمونه‌ای از یک دستگاه کسب انرژی را ابداع کرده‌اند که هم زیر آب و هم در خشکی کارآیی دارد.

 اگرچه در حال حاضر دستگاه‌هایی وجود دارند که به واسطه حرکت، الکتریسیته تولید می‌کنند اما بیشتر آنها تنها در آب و هوای خشک کارآیی دارند. مدل جدیدی از این دستگاه‌ها ابداع شده است که زیر آب نیز کار می‌کند و شاید بتوان از آن در تجهیزات زیر آب، ایمپلنت‌ها و ابزار پوشیدنی که همیشه در معرض تماس با عرق بدن قرار دارند، استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستگاه آزمایشی کسب انرژی که توسط پژوهشگران "دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی"(NCSU) ابداع شده است، یک هسته آلیاژ فلز مایع متشکل از "گالیوم"(Gallium) و "ایندیوم"(Indium) را در بر دارد که در میان یک نوار کشش‌پذیر و قابل انعطاف از هیدروژل قرار گرفته است.

این هیدروژل‌ مانند سایر هیدروژل‌ها، شکل پلیمری را دارد که با آب پر شده است. این آب دارای یون‌هایی است که نمک‌های محلول هستند. این یون‌ها به صورت طبیعی به سطح فلز مایع جذب می‌شوند و به ایجاد بار الکتریکی در آن می‌انجامند.

هنگامی که سطح فلز منبسط می‌شود، ظرفیت آن نیز افزایش می‌یابد و جریان الکتریکی تولید می‌کند. این جریان به یک سیم الکتریکی منتقل می‌شود که به دستگاه متصل شده و امکان استفاده از برق یا ذخیره آن را فراهم می‌کند.

در بررسی‌های آزمایشگاهی که تاکنون انجام شده‌اند، تغییر شکل دستگاه حتی تا چند میلی‌متر، می‌تواند تراکم قدرت حدود ۰/۵ میلی‌وات در متر مربع را به همراه داشته باشد که براساس گزارش‌ها، با چندین گروه مشهور از فناوری‌های کسب انرژی، قابل مقایسه است. این نمونه جدید برخلاف سایر نمونه‌های کسب انرژی، می‌تواند هنگامی که به طور کامل در آب غوطه‌ور شده یا در سایر شرایط مرطوب نیز کار کند.

پژوهشگران با در نظر گرفتن این قابلیت اضافه، در حال بررسی استفاده از این دستگاه در کاربردهایی مانند تجهیزات پوشیدنی پزشکی یا ورزشی، حسگرهای زیر آب و سیستم‌های کسب انرژی از موج دریا هستند.

این پژوهش، در مجله "Advanced Materials" به چاپ رسید./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کسب انرژی زیر آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۹۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران

بررسی روند شدت مصرف انرژی در ایران و جهان طی ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد درحالی که جهان به سمت کاهش شدت مصرف انرژی حرکت کرده، این مسیر در ایران بالعکس طی شده و بر خلاف جهان، به سمت افزایش شدت مصرف انرژی حرکت کرده‌ایم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اقتصاد روبه‌توسعه ایران یک پاشنه آشیل بزرگ دارد و آن هم "شدت مصرف انرژی" است. شدت بالای مصرف انرژی در ایران، فقط به‌معنای این نیست که ایرانی‌ها مردمی مُسرف هستند، بلکه بیشتر نشان‌دهنده این است که ساختار فعلی حاکم بر توزیع و مصرف انرژی در ایران، ساختار ناکارآمدی است که منجر شده بیش از نیاز طبیعی هر فرد، انرژی مصرف شود و عمده مصارف انرژی کشور در بخش غیرمولد باشد.

در ایران روزانه بر اساس ارزش حرارتی، به طور متوسط معادل 7 میلیون بشکه انرژی مصرف می‌کنیم و درحالی‌که چهارمین مصرف کننده گاز جهان و دوازدهمین مصرف کننده نفت جهان هستیم و در مجموع مصارف نفت و گاز ششمین رتبه مصرفی را در جهان داریم، اقتصاد ما اقتصاد بیست و پنجم جهان است. این آمار به‌معنای این است که انرژی را به‌حجم بسیار زیاد مصرف می‌کنیم اما این مصارف بالا، نقشی در رشد اقتصادی کشور ندارد.

ایران با داشتن بیشترین ذخایر نفت و گاز جهان، توانمندی مبتنی بر دانش روز در صنعت برق و گاز، وجود زیرساخـت‌های منحصربه‌فرد در انتقال و توزیع برق و گاز و نیروی توانمند انسانی باید از "انرژی" به عنوان یک نقطه قوت در معادلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور منتفع شود، اما اکنون دچار ناترازی در بخش‌های مختلف مرتبط با انرژی هستیم و به‌عبارتی "انرژی" به جای نقطه قوت، به‌نقطه ضعف کشور تبدیل شده است.

شدت بالای مصرف انرژی که شامل مصارف بیش‌از نیاز در بخش‌های غیرمولد و مصارف غیربهینه در بخش‌های مولد است، دلیل تبدیل شدن "انرژی" به نقطه ضعف کشور به‌جای اتکای اقتصاد به "انرژی" به عنوان نقطه قوت است.

بررسی روند شدت مصرف انرژی در ایران و جهان در طی 30 سال نشان می‌دهد درحالی که جهان به سمت کاهش شدت مصرف انرژی حرکت کرده، این مسیر در ایران بالعکس طی شده و بر خلاف جهان، به سمت افزایش شدت مصرف انرژی حرکت کرده‌ایم.

همانطور که در نمودار بالا مشخص است، شدت مصرف انرژی در ایران در 30 سال اخیر رشدی 85درصدی داشته است؛ درحالی که متوسط شدت مصرف انرژی در همین مدت در جهان کاهشی بوده است.

در سال 1389 مصوب شد که شدت مصرف انرژی کشور در برنامه پنجم توسعه 50درصد کاهش یابد و بعد از عدم تحقق این امر، همین تکلیف برای برنامه ششم توسعه مشخص شد که آن هم محقق نشد.

از دلایل عدم تحقق کاهش شدت مصرف انرژی، با وجود طرح‌ها و برنامه‌های متعددی که تدوین و اجرایی شده، "ارزان‌بودن انرژی" در ایران است. حامل‌های انرژی امروزه مهمترین فاکتور اقتصادی هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند و در کشورهای مختلف جهان، از همسایگان آسیایی ما تا کشورهای اروپایی و امریکایی، حامل‌های انرژی به‌گونه‌ای قیمت‌گذاری شده که مصرف کننده چه در خانه‌ها و چه در بخش‌های تجاری و صنعتی، "بهینه‌سازی مصرف" را در اولویت خود قرار می‌دهد.

در ایران اما ارزان‌بودن انرژی موجب شده در هیچ‌کدام از بخش‌های مصرفی، چه در نگاه مردم در خانه‌ها و چه در بخش صنعت و ... "بهینه‌سازی مصرف انرژی" و "ارتقای بهره‌وری در بخش انرژی" اولویت نداشته باشد.

اگر در پایان هر سال مطابق تورم اعلامی بانک مرکزی و یا مرکز آمار ایران، میزان انرژی‌بها نسبت به تعرفه‌های سالانه در سال بعد افزایش یابد، این به‌معنای ثابت ماندن تعرفه‌های انرژی است اما اگر مطابق با آنچه در یک دهه اخیر در ایران حاکم بوده، تعرفه‌ها برای سالهای متمادی بدون تغییر باقی بماند، بر اساس تورم دو رقمی که در جامعه وجود دارد، هر ساله سهم هزینه‌های انرژی در سبد خانوار در حال کاهش است و به‌عبارتی فاکتور مهم انرژی که مصارف بی‌رویه و غیربهینه، آن‌را به پاشنه آشیل اقتصاد کشور تبدیل کرده، سال‌به سال در ایران در حال ارزان‌تر شدن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • کشف وتوقیف ۲۲ بسته نوشابه انرژی زا قاچاق در ورزنه
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • کشف بیش از ۲ هزار قوطی نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق در هشترود
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • خشم بهاری را کنترل کنید