Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@21:13:06 GMT

تخصیص ۷۱ میلیارد ریال اعتبار برای آبخیزداری در کجور

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۷۹۳۴۲

تخصیص ۷۱ میلیارد ریال اعتبار برای آبخیزداری در کجور

ایسنا/مازندران رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کجور گفت:طی سه سال گذشته ۷۱ میلیارد ریال اعتبار در بخش آبخیزداری مکانیکی و بیولوژیک(کپه کاری و جنگلکاری) در بخش کجور نوشهر هزینه شد.

محسن پورداودی درمراسم افتتاح پروژه آبخیزداری در مرز مشترک روستاهای "کُشکَک و اَویل"کجور با بیان اینکه طی سه سال گذشته ۷۱ میلیارد ریال اعتبار در بخش آبخیزداری مکانیکی و بیولوژیک(کپه کاری و جنگلکاری) در بخش کجور نوشهر هزینه شد، اظهارکرد: این اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی و به اذن مقام معظم رهبری دراین منطقه صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مرز مشترک روستاهای "کُشکَک و اَویل"کجور دوسازه آبخیزداری از نوع سنگی –ملاتی احداث شد که نقش بسزایی در مهار سیلاب های گذشته داشت . 

این مسئول هدف از احداث این سازه ها را جلوگیری از سیلاب،تقویت پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک عنوان کرد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کجور همچنین افزود: تاکنون ۴۷ سازه سنگی ملاتی وسنگی گابیونی به حجم ۲۲هزار و ۵۰۰ مترمکعب در روستاهای منطقه کجور احداث شد .

وی همچنین گفت: در همین مدت دیواره های حفاظتی در روستاهای نیچکوه،میخساز،وَرازان ، صالحان و کوهپر به حجم چهار هزار مترمکعب احداث شد.

پور داودی درادامه از مطالعات اولیه در منطقه شهرکجور خبرداد و افزود: در صورت تخصیص اعتبار در سالجاری با هماهنگی سایر دستگاه و مشارکت مردم عملیات آبخیزداری در این حوزه نیز صورت می گیرد .

این مقام مسئول بر روند اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخونداری دراین منطقه تأکید کرد .

*احداث ۱۲۵ سازه آبخیزداری در منطقه کجور /پارک آبخیزداری در کجور احداث می شود

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران –نوشهر گفت:طی ۱۵ سال اخیر تاکنون بالغ بر ۱۲۵ سازه آبخیزداری در منطقه کجور در سه حوزه میخساز، حوزه سد صلاح الدین کلاو کوهپر کجور احداث شد .

محمدرسول رجبی در آیین افتتاح و بهره برداری دو بند آبخیزداری درکجور به مناسبت هفته دولت افزود: از ابتدای دهه ۸۰ این بندها به منظور کنترل سیلاب ، جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت سفره های زیر زمینی در این منطقه احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت .

به گفته این مقام مسوول روستاهای فیروزکلا، لیگوش ،انگاس و نهایتا حوزه آبخیز بین و بَرکَن که در زیر حوزه سد صلاح الدین کلا را شامل می شود ،سازه های آبخیزداری در آن احداث شد .

وی با اعلام اینکه این سازه ها از حجم ارتفاعی دو تا ۵ متر به صورت سنگی ملاتی و گابیونی احداث شد،خاطرنشان کرد:به دلیل شرایط اقلیمی منطقه ، فقر پوشش گیاهی وحفاظت از منابع آبی وخاکی بیشترین حجم آبخیزداری را درکجور متمرکز کردیم .

معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی نوشهربا اشاره به اینکه حجمی بالغ بر ۴۳ هزار مترمکعب سازه آبخیزداری در کجور ایجاد شد ، تصریح کرد: یک سوم اعتبارات آبخیزداری در این منطقه هزینه شد .

رجبی گفت: سازه ها یک فرصتی است که از طبیعت می گیریم تا به خواسته های خود برسیم و اصلاح شیب پروفیلی رودخانه ها و جلوگیری از سیلاب ها از اقداماتی است که انجام می دهیم و به دنبال ناپایداری منطقه نیستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان با اشاره وقوع سیلاب های ناگهانی در مدت اخیر در منطقه کجور افزود: اقدامات آبخیزداری منوط به آن است که در بالای این حوزه ها اقدامات حفاظتی برای حفظ پوشش گیاهی صورت گیرد .

وی از چرای بی رویه دام بیش از ظرفیت مراتع در منطقه انتفاد کرد و ادامه داد : نگاه ما این است که اولین قطرات آبی که به زمین برخورد می کند در همانجا جذب زمین شود و جایی که پوشش گیاهی خوبی داشته باشه این اتقاق می افتد وجایی که پوشش گیاهی نامناسبی داشته باشه وخاک لخت باشه مانند سیلابی که دو هقته قبل اتفاق افتاد سبب ایجاد سیلاب های متوالی می شود.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی نوشهر از فرسایش خاک به عنوان دشمن داخلی نام برد و خواستار همکاری شوراها و دهیاری ها برای  رفع مشکلات حفاظتی در مراتع و معرفی مکانهایی برای جنگلکاری شد .

رجبی همچنین با اشاره به سیلاب اخیر در شهر کجور افزود : مطالعاتی برای انجام پروژه آبخیزداری به عنوان پارک آبخیزداری در منطقه صورت گرفت که نیازاست شهرداری شهر کجوربرای انجام انعقاد تفاهم نامه اقدام نماید .

این مقام مسئول افزود: برای ایجاد پارک آبخیزداری و اجرای عملیات بیولوژیک در شهرکجور و سایر مناطق اعتباری معادل ۴۱ میلیارد ریال در نظر گرفته شد .

وی گفت: به محض تخصیص اعتبار عملیات اجرایی را درمنطقه کجور انجام خواهیم داد .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منابع طبیعی و آبخیزداری سازه آبخیزداری میلیارد ریال منابع طبیعی پوشش گیاهی منطقه کجور سیلاب ها احداث شد سازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۹۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری،رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فلارد گفت: آفت جوانه خوار بلوط به جان جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد افتاده و موجب شده است جنگل بلوط این شهرستان در معرض خطر و آسیب جدی قرار گیرد.
یونس خلیلی افزود: در همین راستا با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مبارزه با این آفت در شهرستان فلارد را از ۱۶ فروردین امسال آغاز کردیم.
وی گفت: طغیان آفت جوانه خوار بلوط باعث کاهش رویش، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شود.
خلیلی خاطر نشان کرد: لارو‌های ابتدایی این آفت در اوایل فصل بهار وارد جوانه‌های بلوط می‌شوند و از آن تغذیه می‌کنند در حالی که لارو‌های رشد کرده و بزرگ شده، از برگ‌ها تغذیه می‌کنند تا جایی که درختان در اواخر بهار کاملا عاری از برگ می‌شوند.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فلارد گفت: برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های بلوط، کار مبارزه با این آفت در سطح ۶۶۷ هکتار از جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد در بخش‌های مرکزی و امامزاده حسن با ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی از ۱۶ فروردین امسال شروع شد.

دیگر خبرها

  • سد و سازه‌های آبی این شهر هم سر ریز شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • ۶ میلیون متر مکعب روان آب در استان سمنان ذخیره سازی شد
  • تخصیص ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای احداث مخزن آب آشامیدنی در گوجان
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • عمران منطقه آزاد اروند عنوان برتر را به خود اختصاص داد/ اجرای20  هزار میلیارد ریال طرح عمرانی در آبادان و خرمشهر 
  • خسارت ۸۳ میلیارد تومانی سیل به سازه‌های آبخیزداری زیرکوه
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل