Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@20:36:42 GMT

مراسم یادبود سالگرد ارتحال شیخ حسنعلی نخودکی برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۸۲۰۰۴

مراسم یادبود سالگرد ارتحال شیخ حسنعلی نخودکی برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت هفتاد و نهمین سالگرد رحلت این عارف سفر کرده مرحوم شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی، مراسم یادبودی با قرائت پیام نوه مرحوم شیخ، آیت الله حجت هاشمی خراسانی و با سخنرانی آیت الله ابوالحسن مهدوی از اساتید برجسته اخلاق شهر اصفهان و عضو خبرگان رهبری و همچنین حجت الاسلام سید عباس موسوی مطلق در حسینیه دارالبکاء تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مراسم بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء با تلاوت آیاتی از کلام وحی و مداحی آغاز شد و سپس پیام آیت الله حجت هاشمی، نوه مرحوم شیخ حسنعلی نخودکی قرائت شد.

در بخشی از پیام آیت الله حجت هاشمی آمده است: جدّ مادری ما قطب العارفین و کهف الواصلین، حجت الاسلام و زبده الانام، نادره الایام، اعجوبه الدهر مرحوم حاج شیخ حسنعلی اصفهانی (قدس سره)، جنابش از علما عاملین و عرفاء واصلین، صاحب شریعت کامله و طریقت مستقیمه و حقیقت محققه و از اوتاد بلند پایه و از عبّاد گرانمایه و از اصحاب کشف و کرامت و از ارباب خلسه و شهادت، در رعایت احکام شریعت بینظیر و در احتیاط و پرهیز از شبهات بی‌بدیل به کمترین غذا قانع و به پست‌ترین لباس مکتفی، غذای هرکسی را نخوردی و با هرکسی مراوده نداشتی و صاحب دم عیسوی بود؛ در دفع عاهات و امراض و علاج آفات یگانه و عیسی نفَس زمانه، آب دهانش شفابخش امراض. ایشان به دو چیز بسیار اهمیت می‌داد: غذا و بیداری ثلث آخر شب.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام سید عباس موسوی مطلق، استاد اخلاق و عرفان اسلامی طی سخنانی با بیان اینکه خداوند در حدیثی قدسی می‌فرماید: «عبدی اطعنی حتی اجعلک مثلی انا اقول لشی کن فیکون و انت تقول لشی کن فیکون»، گفت: مرحوم شیخ حسنعلی نخودکی مصداق همین حدیث قدسی است که خداوند می‌فرماید: بنده من مرا اطاعت کن و بندگی کن که هر چه هست و نیست در زیر سایه بندگی من است که اگر مرا بندگی کنی من به هر چه بگویم باش می‌شود و تو هم به هر چه بگویی باش، می‌شود. اگر از عبادت نمی‌توان الله شد اما می‌توان موسی کلیم الله شد.

وی ادامه داد: مرحوم شیخ مقید به قیودی از جمله ترک معصیت، نماز اول وقت و نماز شب بوده است. ایشان در اثر بندگی خدای متعال به آن نفس الهی و قدسی دست یافته بود که این همه بیماران در محضر او به اذن الله شفا می‌یافتند.

این استاد اخلاق و عرفان اسلامی افزود: این همه کرامات ظاهره از این عارف بزرگ در سایه عبودیت و اطاعت حاصل شده بود، که هر چه هست ونیست به واسطه همین مسیر حاصل می‌گردد. عبودیت مقامی بس رفیع است چنانچه این مرد الهی اهمیت فراوان به نماز اول وقت ولقمه حلال می‌دادند.

حجت الاسلام موسوی مطلق اظهار کرد: بسیاری از دوستان برای امور مختلف دنبال دستورالعمل‌های مختلف هستند، در صورتی که در بررسی این همه اوراد و اذکار بزرگان و بعد از انجام واجبات و ترک محرمات آن دستورالعلی که برای همه امور مؤثر و مجرب است، همین دستور مرحوم شیخ در ملاقات با امام راحل و مرحوم آیت الله زنجانی بوده است.

در ادامه این مراسم آیت الله ابوالحسن مهدوی، عضو خبرگان رهبری به عنوان سخنران ویژه این مراسم با بیان اینکه مرحوم شیخ در گره گشائی از خلق بسیار ممتاز بود و کرامات فراوانی از وی نقل شده است، گفت: در مورد زندگی مرحوم شیخ حسنعلی اصفهانی نخودکی رضوان الله تعالی علیه مطالب فراوانی گفته شده است و بنده هم جزوه‌ای از زندگی ایشان دارم که تا به حال چاپ نشده است.

وی ادامه داد: مرحوم تولایی داماد شیخ حسنعلی برادری داشت که برادر ایشان این جزوه را نوشته است. اوایل انقلاب بود که خدمتشان بودم که گفت: با مرحوم آیت الله حسینی زنجانی جلساتی داشتیم که گاهی ذکر خیری از مرحوم نخودکی مطرح می‌شد و چون من به مرحوم شیخ از طرف برادرم انتساب داشتم و اطلاعاتی را مباشرتا اطلاع داشتم، مرحوم آیت الله حسینی زنجانی به من دستور دادند که این مطالب را بنویسم که ایشان هم این مطالب را نوشتند و بنده این جزوه را بعد از ۴۰ سال پیدا کردم.

آیت الله مهدوی با اشاره به کرامتی از مرحوم شیخ، اظهار کرد: پدر مادری ما مرحوم شیخ مصطفی فقیهی می‌گفتند: من در سن جوانی با آمیرزا مهدی مسجد شاهی که اهل اصفهان بودند، دو نفری خدمت شیخ حسنعلی آمدیم و صحبتهایی مطرح شد از جمله اینکه من به شیخ گفتم ما را نصیحت کنید!

وی اداد: شیخ به آنها گفت نصیحت من این است که هر کس به خودش مراجعه کند و ببیند عیبش چیست و آن را حل کند. ممکن است عیوبی که من دارم با شما فرق کند و هر کس به خودش مراجعه کند، عیب خودش را بهتر و زودتر متوجه می‌شود. و دوم هم فرمودند آیات ۶۳ تا ۷۷ سوره فرقان که ۱۴ آیه است را بخوانید و روی خود آن را پیاده کنید.

کد خبر 5294493

منبع: مهر

کلیدواژه: تهران سید عباس موسوی فعالیت های قرآنی انقلاب محرم 1400 فعالیت های قرآنی حسینیه مهر قرآن جهان اسلام قرآن کریم حوزه علمیه عاشورا آیت الله خامنه ای درگذشت چهره ها سازمان تبلیغات اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی امام حسین ع اربعین حسینی شیخ حسنعلی نخودکی حجت الاسلام آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۲۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد

به گزارش خبرنگارمهر، پیش از ظهر شنبه مراسم تشییع خانم معصومه حائری عروس ارشد امام خمینی (ره) و همسر شهید آیت الله «سیدمصطفی خمینی» از مسجد نو واقع در میدان آستانه قم به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها برگزار شد.

آیت الله جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید بر پیکر مرحومه خانم حائری اقامه نماز کرد و پس از طواف گرد مضجع مطهر بانوی کرامت، آن مرحومهدر مقبره شیخ فضل‌الله نوری صحن امام رضا علیه السلام حرم مطهر به خاک سپرده شد.

حجت ااسلام سید یاسر و سید حسن خمینی و تعدادی از اعضای بیت امام راحل، سید محمدآقامیری استاندار قم، برخی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، برخی چهره های سیاسی و اقشار مختلف مردم در این مراسم حضور داشتند.

گفتنی است مراسم بزرگداشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی بعد از نماز مغرب و عشا امشب در حسینیه شهدا برگزار می شود.

معصومه حائری عروس ارشد امام خمینی (ره) و همسر شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی صبح ششم اردیبهشت ماه پس از یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.

وی فرزند مرحوم آیت‌الله شیخ مرتضی حائری و از خاندان آیت الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری بنیان گذار حوزه علمیه قم بود که در ۱۷ فروردین ماه سال ۱۳۳۳ با حاج آقا مصطفی خمینی ازدواج کرد و حاصل ازدواجشان ۴ فرزند است.

این بانو در دوران تبعید حضرت امام (ره) و حاج آقا مصطفی در عراق حضور داشت و همسر گرامیشان را همراهی می‌کرد.

کد خبر 6089930

دیگر خبرها

  • برگزاری برنامه های تبیینی اندیشه شهید مطهری در هفته معلم
  • خبر‌هایی از بزرگداشت مرحوم آیت الله ترابی در دامغان
  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد
  • تصاویری متفاوت از سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش
  • وضعیت منـزل سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش را ببینید | تصویـر
  • همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • تصاویری از حال و هوای منزل سیدحسین خمینی بعد از فوت مادرش + تصاویر
  • برگزاری مراسم «آگاه زمان» برای سالگرد شهادت شهیدمطهری
  • تصاویری از حال و هوای منزل سیدحسین خمینی بعد از فوت مادرش