Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@02:44:25 GMT

اولویت‌های توسعه شهری در خرم‌آباد

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۸۳۰۸۱

اولویت‌های توسعه شهری در خرم‌آباد

فاطمه کاظمی- خبرنگار

 دراین میان برخی کارشناسان معتقدند اختلاف‌های موجود درمیان اعضای شورای‌اسلامی این شهر در دوره گذشته به پاشنه‌آشیل مدیریت شهری تبدیل شد تا توسعه شهری خرم‌آباد در مسیر مطلوب خود قرار نگیرد.

برخی کارشناسان ‌شهری معتقدند شورای‌اسلامی شهر خرم‌آباد در دوره گذشته نتوانست در نیل به اهداف ترسیم شده موفق عمل کند؛ شورایی که بیشتر عمر آن در حاشیه‌های ایجاد شده به‌دلیل بروز اختلاف میان برخی از اعضاء گذشت که درنهایت سبب شد کارنامه شهرداری نیز در انجام اقدام‌های محوری و بنیادین برای رفع مشکلات شهروندان خرم‌آبادی چندان که باید موفق ارزیابی نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  حالا شورای‌اسلامی‌شهر دوره ششم وارث پروژه‌های ناتمامی است که در زمان خود می‌توانستند با اعتبارات و هزینه‌های به مراتب کم‌تر از الان به نتیجه برسند و حتی توسعه‌شهری خرم‌آباد را متحول کنند. این درحالی‌است که در شرایط کنونی از جذب سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی به‌عنوان‌ اصلی‌ترین راه نجات پروژه‌های نیمه‌تمام در شهر خرم‌آباد یاد می‌شود؛ راهبردی که در دوره گذشته مدیریت‌شهری با موفقیت ویژه‌ای همراه نشد.

چرا به اهداف خود نرسیدیم؟

رئیس سابق شورای‌اسلامی شهر خرم‌آباد با بیان اینکه دوره پنجم شورای شهر با بروز اتفاق‌های مختلف و پیچیده‌ای همراه شد، به خبرنگارهمشهری می‌گوید: انتظار می‌رفت اعضای شورای‌اسلامی شهر در دوره گذشته با وحدت و همدلی در کنار موقعیت اجتماعی که داشتند، اثرگذاری بیشتری نسبت به ادوار گذشته داشته باشند، اما مشکلات مختلفی که درسطح مختلف ازجمله ملی و استانی به‌وجود آمد، مانع از رسیدن این شورا به اهدافش شد. «رستم کوشکی» اظهار می‌کند: تحریم‌های اقتصادی ظالمانه دشمنان ایران که گریبان کشور را گرفت، تأثیر محسوسی در مناطق کم‌ترتوسعه‌یافته کشور برجا گذاشت که شهرداری‌های مناطق مختلف کشور ازجمله دراستان لرستان را که درآمدهای پایدار نداشتند، درگیر کرد. وی می‌افزاید: ازسوی دیگر سیلی که درسال 1398 شهرهای مختلف استان لرستان را درگیر کرد و بعد از آن همه‌گیری ویروس کرونا، دست به دست هم دادند تا شورای‌شهر دوره پنجم خرم‌آباد نتواند برنامه‌های خود را به‌درستی به سرانجام برساند.

آفت اختلاف

کوشکی همچنین معتقد است سوءمدیریت، مشکل اساسی در مدیریت‌شهری مرکز استان لرستان بود که مانع از پیشرفت پروژه‌های این شهر شد. او دراین باره می‌گوید: اختلاف‌هایی که درمیان برخی از اعضای شورای‌شهر خرم‌آباد وجود داشت و دخالت‌های غیرکارشناسی که بعضا در مدیریت‌شهری اعمال می‌شد، نیز مزید بر علت شد تا خرم‌آباد از چرخه پیشرفت عقب بماند و حتی بهتر است بگویم درجا بزند.  رئیس سابق شورای‌اسلامی شهر خرم‌آباد می‌افزاید: ازسوی دیگر می‌توان گفت که مخالفت با سرمایه‌گذاری و سنگ انداختن جلوی پای سرمایه‌گذاران نیز آسیب زیادی به خرم‌آباد و رفع مشکلات شهروندان وارد کرد. برخی از این‌گونه طرح‌ها اشتغال زیادی ایجاد می‌کردند و می‌توانستند گره‌های زیادی از چالش‌های شهری بگشایند.

از «برج‌های دوقلو» تا «کمربند سبز»

کوشکی معتقد است در دوره پنجم مدیریت‌شهری چند اقدام زیربنایی در خرم‌آباد انجام شده‌است، اما آن‌قدر دربرابر کارهایی که انجام نشد، ناچیز است که بهتر است به آن اشاره نشود. او می‌افزاید: مهم‌ترین پروژه‌ای که ناتمام ماند، «برج‌های دوقلو» بود و با وجود اینکه پیشرفت زیادی داشت، اما به سرانجام نرسید. کوشکی ادامه می‌دهد: همچنین قرار بود یک «کمربند سبز» در خرم‌آباد ایجاد شود که می‌توانست منشأ تحولات خوبی دراین شهر شود که اجرایی نشد. ازسوی دیگر جلوی ساخت‌وسازهایی که در کوران تعطیلات کرونایی انجام شد، گرفته نشد. پایه این ساختمان‌ها سست است و هرلحظه امکان وقوع حادثه دلخراشی درآنها وجود دارد. ایجاد کمربند سبز می‌توانست جلوی این ساخت‌وسازها را بگیرد، اما به سرانجام نرسید.

جمع‌آوری آب‌های سطحی

رئیس سابق شورای‌اسلامی‌شهر خرم‌آباد مشکل اساسی دیگر دراین شهر را جمع‌آوری آب‌های سطحی می‌داند و می‌گوید: این آب‌های سطحی که در برهه‌ای منجر به مرگ یک دانشجو شد، می‌توانست در قالب یک طرح هدایت شود، اما شرایط اجرای آن ایجاد نشد. همچنین در منطقه «حسین‌آباد» ایجاد یک فضای‌سبز تعبیه شده بود که آن‌هم اجرایی نشد. دراین میان اقدام خوبی هم انجام شد که هدایت آب‌های سطحی منطقه «گلدشت» با صرف هزینه‌ای بالا بود.

مرمت پل شاپوری ازجمله اقدام‌های انجام شده ازسوی مدیریت‌شهری خرم‌آباد در دوره پنجم شورای‌اسلامی شهر بود که کوشکی از آن یاد می‌کند و می‌افزاید: این پل کامل نیست و نیمه‌فعال است، اما در دوره ششم با یک برنامه‌ریزی صحیح، می‌توان بوستان شاپوری را ساخت که منافع اقتصادی زیادی برای این منطقه به‌همراه دارد و در زمینه جذب گردشگران نیز بسیار موثر است؛ رونق گردشگری محرک توسعه‌شهری در خرم‌آباد است.

ضرورت جذب سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی

رئیس سابق شورای‌اسلامی‌شهر خرم‌آباد در دوره پنجم درباره اولویت‌های اساسی این شورا در دوره ششم تصریح می‌کند: مهم‌ترین عامل برای موفقیت این دوره از شورا، وحدت و همدلی مجموعه مدیریت‌شهری و دخالت ندادن نظرهای غیرتخصصی در تصمیم‌گیری‌هاست. کوشکی می‌افزاید: شورای‌شهر کنونی در کوتاه‌ترین زمان، سرپرست شهرداری را انتخاب کرد که اتفاق مهمی است. ازسوی دیگر جذب سرمایه‌گذار برای به پایان رساندن پروژه‌های شهری، ازجمله برج‌های دوقلو، می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روزافزون خرم‌آباد باشد. در شمال‌شهر، برای طرح «آبشارطلایی» و تملک زمین‌های آن هزینه زیادی شده و برای جذب سرمایه‌گذار آماده است تا سبب توسعه گردشگری مرکز لرستان شود. کوشکی اضافه می‌کند: مبارزه با فساد و خشکاندن ریشه آن در شهرداری می‌تواند دوباره نور امید را در دل شهروندان خرم‌آبادی روشن کند تا بیش‌از پیش به آینده شهر خود امیدوار باشند.

کد خبر 624131

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دوره گذشته مدیریت شهری آب های سطحی خرم آباد خرم آباد جذب سرمایه ازسوی دیگر توسعه شهری شورای شهر دوره پنجم انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۳۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ورود سگ‌ها به فضای سبز شهری گفت: مردم ما پایبند به آئین اسلام و تشیع هستند، این مواردی باید در فضای عمومی و پارک‌ها رعایت شود و اگر آئین نامه‌ای در این زمینه وجود دارد اجرایی شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت‌الاسلام منوچهر مهروی‌پور امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در نطق میان دستور دستور صدوسی‌ویکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه بر اساس قانون شوراها اعضای شورای شهر حق دخالت در انتصابات شهرداری را ندارند، اظهار کرد: شهردار موظف به پاسخ گویی در مورد انتصابات و عملکرد منصوبین است.

وی با بیان اینکه رصد مدیران چند دلیل دارد، افزود: ایجاد انگیزه برای تلاش بیشتر و جذب بهتر برای خدمت به مردم، تقویت ارتباط میان مردم و مدیران شهرداری و پاسخگو کردن مدیران از جمله این دلایل است.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به موضوعات مطرح شده درباره کارخانه قند نقش جهان اظهار کرد: همکاران ما در کمیسیون پایش بررسی‌هایی در این خصوص داشتند. این کارخانه ظرفیت درآمدسازی دارد و یکی از مهمترین سهام داران آن شهرداری اصفهان است؛ درخواست داریم گزارشی برای تنویر افکار عمومی در خصوص فعالیت‌های این کارخانه ارائه شود.

وی با اشاره به نیازها و دغدغه‌های منطقه ۹ و ۲ شهرداری اصفهان گفت: هر یک از محلات این بخش تاریخی، مؤثر، انقلابی و شهیدپرور هستند که نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و انجام فعالیت‌های عمرانی است.

مهروی پور با بیان اینکه این بخش حدود ۱۰۰۰ هکتار وسعت دارد و از این میزان ۱۷۰ هکتار بافت فرسوده است، افزود: کوهانستان ۱۷ هکتار و سودان ۱۲ هکتار بافت فرسوده دارد که خدمات ایمنی در این محلات را دچار مشکل کرده است.

وی افزود: در راستای احیای بافت فرسوده باید تلاش شود تا شاهد یک اتفاق بزرگ در ماه‌های پایانی دوره کنونی دولت و مدیریت شهری باشیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اختلاف حریم بین اصفهان و خمینی شهر کلان معضل منطقه ۹ شهر است، افزود: فضای سبز این منطقه که به عنوان ریه اصفهان شناخته می‌شد امروز دچار مشکل است که لازم به نظر می‌رسد شهرداری باید نسبت به این امر رسیدگی کند.

وی افزود: خط بی‌آرتی در این منطقه حدفاصل جهاد تا خیابان شهید حجازی چند سالی است در دستور کار بوده، اما انجام نشده است، مردم نیازمند خدمات مؤثر در حوزه حمل‌ونقل هستند و مسئولان باید نیازهای این حوزه را برطرف کنند.

مهروی‌پور با بیان اینکه در منطقه ۲ شهرداری اصفهان نیز دچار عقب‌ماندگی در پیشرفت‌های شهری هستیم، گفت: مدیران مناطق باید در شورا حضور پیدا کنند و گزارش عملکرد بدهند تا معضلات آن‌ها شناسایی و پیگیری شود.

بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب مسئله غزه نباید از مسئله اول جهان اسلام خارج شود

وی با اشاره به ظرفیت‌های مستعد برای موفقیت‌های ورزشی در سطح مناطق بیان کرد: سرانه‌های ورزشی و خدمات فرهنگی در منطقه ۲ باید تقویت شود تا استعدادها شناسایی و پرورش پیدا کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به همکاری‌های آموزش و پرورش و مدیریت شهری گفت: رویداد عصر ورزش که سال گذشته اجرا شد، سال جاری با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری با قدرت بیشتری دنبال شود، همچنین رویداد کلاس شهر مورد توجه قرار گیرد تا در محلات و مناطق مختلف شاهد این رویداد باشیم.

وی با اشاره به مساعدت‌های مالی و پروژه‌های مشارکت محور گفت: پرداخت‌های این حوزه حتی از اردیبهشت ۱۴۰۲ تا کنون صورت نگرفته است که باید مدیریت شهری به این امر توجه کند.

مهروی‌پور با اشاره به ورود سگ‌ها به فضای سبز شهری بیان کرد: مردم ما پایبند به آئین اسلام و تشیع هستند، این مواردی باید در فضای عمومی و پارک‌ها رعایت شود و اگر آئین نامه‌ای در این زمینه وجود دارد اجرایی شود.

وی با اشاره به مسئله غزه بیان کرد: بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب مسئله غزه نباید از مسئله اول جهان اسلام خارج شود. امروز دانشجویان جهان در حال قیام علیه صهیونیست‌ها هستند و از مدیریت شهری اصفهان نیز می‌خواهیم به صورت مصداقی و رویدادی به این موضوع بپردازد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به همایش تجلیل مردم از طرح نور گفت: از سردار رادان و نیروی انتظامی و مردم بابت انجام اقدامات انقلابی تشکر می‌کنیم.

کد خبر 750763

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی بازارهای روز، راهکار ساماندهی سد معبر و مشاغل مزاحم شهری در ارومیه
  • راند دوم
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است
  • چهار روز تا مرحله دوم انتخابات مجلس در خرم آباد
  • در صد و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست
  • ‏توسعه روابط با کشورهای آفریقایی از اولویت‌های سفر به گامبیا است
  • ۲۷۶ شعبه اخذ رأی در حوزه انتخابیه پارس آباد، اصلاندوز و بیله سوار
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود