Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@12:57:27 GMT

ناجی «جو بایدن» در افغانستان جاماند

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۸۳۰۸۳

ناجی «جو بایدن» در افغانستان جاماند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، با خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان، نگرانی‌هایی در بین آن دسته از افغان‌هایی که در 20 سال گذشته با نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا همکاری داشته‌اند، به وجود آمده است.

شبکه روسی «راشاتودی» گزارش کرد که یک مترجم افغان که در سال ۲۰۰۸ به بازگرداندن «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده و سناتور وقت آمریکا از کوههای افغانستان کمک کرد، هم‌اکنون در افغانستان جا مانده است و از کاخ سفید درخواست کرده که به وی کمک کنند تا بتواند از کشورش خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه آمریکایی ال استریت ژورنال  روز سه‌شنبه در گزارشی اختصاصی به نقل از این مرد افغان که تنها وی را با نام «محمد» مورد خطاب قرار داده، نوشت: «سلام آقای رئیس‌جمهور، من و خانواده‌ام را نجات دهید. مرا در این جا فراموش نکنید».

 

طبق این گزارش، محمد که هم‌اکنون ۳۶ سال سن دارد، مترجم نیروی هشتاد و دوم هوابرد ایالات متحده بود که از پایگاه هوایی بگرام برای نجات بایدن و همکارانش «جان کری» سناتور ایالت «ماساچوست» و «چاک هیگل» از ایالت نبراسکا در فوریه ۲۰۰۸ اعزام شده بودند زیرا هواپیمای این سناتورهای آمریکایی در حین وقوع یک طوفان برفی شدید مجبور به فرود اضطراری در افغانستان کرده بود.

این مرد افغان برای دریافت «روادید ویژه مهاجرت» (SIV) که برنامه‌ای برای خارج کردن مترجمانی است که به ایالات متحده در جنگ ۲۰ ساله افغانستان کمک کرده‌اند، ثبت‌نام کرده بود اما زمانی‌ گرفتار شد که پیمانکاری که برایش کار می‌کرد، سوابق مربوطه را از دست داد.

«اندرو تیل» یکی از نظامیان آمریکایی در حمایت از درخواست پناهندگی وی گفت: «خدمات فداکارانه وی به زنان و مردان نظامی ما همان خدمتی است که آرزو می‌کنم تعداد آمریکایی‌های بیشتری از آن بهره‌مند شوند».

«شان اوبرین» یکی از کهنه‌ سربازان ارتش آمریکا که با محمد در سال ۲۰۰۸ کار کرده، خطاب به دولت آمریکا گفته است: «اگر فقط می‌توانید به یک افغان کمک کنید، او (محمد) را انتخاب کنید».

وال استریت ژورنال گزراش کرد که زمانی که محمد اواسط ماه آگوست (ماه گذشته میلادی) به سمت فرودگاه بین‌المللی «حامد کرزی» در کابل رفت، نظامیان آمریکایی به وی گفتند که فقط خودش می‌تواند سوار بر هواپیما شود و زن و فرزندانش اجازه سوار شدن به هواپیما را ندارند.

محمد روز سه‌شنبه به روزنامه وال استریت ژورنال در خصوص ترس و واهمه‌ای که هم‌اکنون وی را در برگرفته، گفت: «نمی‌توانم خانه‌ام را ترک کنم. خیلی می‌ترسم».

پس از انتشار این خبر، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید درباره محمد گفت: «از تو برای نقشی که در کمک به تعدادی از مردم محبوب من داشتی، تشکر می‌کنم. تو را در مرحله دیپلماتیک (از افغانستان) خارج می‌کنیم و تعهد دولت (بایدن) پایدار است».

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در تاریخ ۲۴ ژوئن و قبل از سقوط کامل دولت افغانستان و سلطه طالبان بر کابل گفته بود: «آن‌هایی که به ما کمک کردند، رها نخواهند شد».

کاخ سفید می‌گوید که که ۱۲۲ هزار نفر را ظرف دو هفته از افغانستان خارج کرده است که از این تعداد، کمتر از ۶ هزار نفر را شهروندان آمریکایی تشکیل می‌دادند و اکثریت آن‌ها، افغان‌هایی بودند که می‌خواستند از دست طالبان بگریزند.

علی‌رغم آن‌که ایالات متحده روز هشتم شهریور ماه، پایان حضور نظامی خود در افغانستان را اعلام کرد اما همچنان شماری از شهروندان آمریکایی در افغانستان جا مانده‌اند و هنوز تعداد زیادی از افغان‌های هستند که می‌خواهند از افغانستان خارج شوند.

طبق گزارش راشاتودی، بایدن در اغلب موارد به رخداد ۲۰۰۸ اشاره می‌کند تا مدعی شود که در جنگ با تروریسم تبحر دارد. بالگردی که حامل هیأتی از سناتورهای آمریکایی بود، در تپه‌ای حدود ۲۰ مایلی جنوب شرقی بگرام فرود آمد و این منطقه گرچه در آن زمان تحت کنترل طالبان نبود اما به منطقه‌ای نزدیک بود که نبردهای سنگینی بین دولت وقت افغانستان و طالبان صورت می‌گرفت.

سه سناتوری که در این حادثه بودند، سپس در دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا مشغول به فعالیت شدند به طوریکه کری بعنوان وزیر امور خارجه، هیگل به عنوان وزیر دفاع و بایدن به عنوان معاون اوباما به فعالیت خود ادامه دادند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس جمهور آمریکا مترجم افغان طالبان ناجی ایالات متحده رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۳۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح

گروهی متشکل از ۵۰ قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا از دولت وی خواستند تا از همه ابزارهای موجود برای منصرف کردن تل‌آویو از آغاز عملیات تهاجمی در رفح استفاده کند.

به گزارش ایسنا، در این نامه آمده است: ما با فوریت می‌گوییم تهاجم اسرائیل به رفح در روزهای آینده کاملا غیرقابل قبول است. ما از شما می‌خواهیم با استناد به قوانین و سیاست‌های موجود، فوراً از ارائه برخی کمک‌های نظامی تهاجمی به دولت اسرائیل، از جمله کمک‌هایی که از قبل تایید شده است، خودداری کنید تا از حمله تمام‌عیار به رفح جلوگیری شود.

به گزارش اسپوتنیک، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بارها از جمله در روز سه شنبه تاکید کرده که ارتش این رژیم برای جنگ با سازمان فلسطینی حماس با یا بدون توافق بر سر اسرا وارد رفح خواهد شد.

نتانیاهو گفته: «اسرائیل چاره دیگری جز ورود به رفح ندارد.» در نامه قانون‌گذاران آمریکایی به دولت بایدن آمده است که «دولت اسرائیل طرحی معتبر و قابل اجرا برای محافظت از غیرنظامیان در جریان عملیات احتمالی در رفح، آنگونه که دولت بایدن درخواست کرده است، ارائه نکرده است.»

در این نامه آمده است که حمله به رفح خطر بازگرداندن منطقه به آستانه یک درگیری گسترده‌تر را دارد.

در اوایل این هفته، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که عملیات در رفح یک «تشدید غیرقابل تحمل» خواهد بود که هزاران غیرنظامی را کشته و صدها هزار نفر دیگر را مجبور به فرار خواهد کرد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از تل‌آویو خواسته که حمله‌ای به رفح انجام ندهد.

رسانه‌های اسرائیلی روز پنجشنبه گزارش دادند، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به تل‌آویو پیام داده که حمله به رفح می‌تواند مانع از تلاش‌ها برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • خبر‌ها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح
  • خبرها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • میزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابل
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار | کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است