Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:06:38 GMT

۲۸ هزار هکتار جنگل طبیعی بنه در رشتخوار نیازمند حمایت

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۸۶۶۲۰

۲۸ هزار هکتار جنگل طبیعی بنه در رشتخوار نیازمند حمایت

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان رشتخوار گفت: از ۴۲۰ هزار هکتار مساحت جنگل‌های رشتخوار ۲۸ هزار هکتار آن جنگل طبیعی بنه و ۱۷ هزار هکتار دیگر جنگل بیابانی بوده که نیازمند حمایت، برنامه‌ریزی و نظارت است.

حسین عبدالله زاده بیان کرد: ذخیره‌گاه جنگلی بنه در  روستای سعادت آباد رشتخوار با ۲۰۰۰ هکتار مساحت یکی از غنی‌ترین ذخیره‌گاه های شرق کشور محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به ویژگی‌های این درخت مقاوم پرداخت و گفت: در صورت تقاضا و ارائه طرح برداشت بنه امکان جمع آوری این محصول در سطح ۳۰۰۰ هکتار قابل بررسی فنی است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان رشتخوار پیش بینی کرد در حالت عادی و با در نظر گرفتن تمام شرایط امکان تولید و برداشت ۲۰ کیلوگرم محصول بنه در هر هکتار است که حدودا به ۶۰ تن برداشت برای هر سال یک بار امکان پذیر است.

وی رقم ۳۰ میلیارد ریال را با اشتغال ۱۰ نفر جهت جمع‌آوری محصول بنه شهرستان از ارزش‌های اقتصادی این محصول برشمرد و افزود: این محصول به لحاظ طبی دارای طبع گرم و خشک است و در فصل سرد سال استفاده می‌شود.

بر اساس گزارش روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی عبدالله زاده خاطرنشان کرد: بنه به دلیل داشتن اسیدهای آمینه قوی همواره در غذاهای محلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و دارای ویتامین های گروه A-B-E-D نیز است همچنین در کاهش کلسترول خون، قند خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و روغن آن برای مرهم دردهای مفاصل و سایر موارد مفید و ارزشمند کاربرد دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها جنگل رشتخوار هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۶۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قربان قربانی صبح یکشنبه در همایش توسعه کشت محصولات کم‌آب بر در راستای الگوی کشت با محوریت پنبه اظهار کرد: در گذشته ۲۵۰ هزار هکتار پنبه در کشور کشت می‌شد که از این میزان ۱۸۰ هزار هکتار مربوط به استان گلستان بود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته ۷۰ درصد پنبه کشور در استان گلستان تولید می‌شد، افزود: کشت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار هکتار می‌تواند ما را در محصول پنبه به خودکفایی برساند.

رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: باتوجه به تأکیدات وزیر جهاد کشاورزی ما باید در بحث محصولاتی چون گندم، برنج، شکر، چغندرقند و پنبه به خودکفایی برسیم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته سطح زیر کشت پنبه در گلستان به دلیل کم آبی به ۱۴ هزار هکتار رسید و گلستان بیشترین کاهش سطح زیر کشت را در کشور تجربه کرد.

قربانی با اشاره به اینکه استان گلستان به رقم سرسبز بودن مشکل کم آبی دارد، گفت: در کشت محصولات کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر حرکت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۷۵ تنها دو رقم پنبه در کشور موجود بود که برای بهره برداری این محصول نیاز به ۲۲۰ روز زمان بود اما اکنون ۱۴ رقم تجاری پنبه در کشور موجود است که طی ۱۱۰ روز به بهره برداری می‌رسد.

قربانی اظهار کرد: پنبه یک محصول اشتغالزا است که هر چهار هکتار پنبه‌کاری یک شغل مستقیم و پنج شغل در صنایع جانبی ایجاد می‌کند.

کد خبر 6090878

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه