Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: حوزه اندیشه در هفته‌ای که پشت سر گذاشتیم بسیار کم رونق بود و شاهد اتفاق ویژه ای در این حوزه نبودیم. با اینحال برعهد خود ماندیم و گزارش هفتگی اندیشه مهر را هرچند مختصر آماده کردیم تا مروری بر چند اتفاق این حوزه داشته باشیم.

درگذشت مرحوم حکیمی و حاشیه‌های اظهارنظرهای گوناگون

همانظور که در گزارش هفته قبل اشاره شد، محمدرضا حکیمی، اندیشمندی که او را با عنوان «فیلسوف عدالت» می‌شناسند چندی پیش درگذشت و خبردرگذشت وی واکنش های متعددی در پی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای امر بسیاری از شخصیت ها، مسئولان عالی رتبه نظام و اندیشمندان پیام تسلیتی در پی گذشت این عالم فرزانه صادر کردند. سپس در هفته گذشته نشست های متعددی با موضوع بررسی آرای این نظریه پرداز عدالت برگزار شد که محمد اسفندیاری، اسلام پژوه و تاریخ نگار یکی از افرادی بود که بیش از بقیه در این نشست ها حضور داشت و راجع به حکیمی سخن گفت. اسفندیاری علاوه براینکه با خبرگزاری مهر گفتگوی مفصلی در خصوص حکیمی انجام داد در برنامه تلویزیونی سوره هم حاضر شد و آرا و نظرات مرحوم حکیمی را تبیین کرد. از نظر اسفندیاری، مرحوم حکیمی یک اصلاح طلب دینی بود نه یک روشنفکر دینی وباید بین این دو فرق قائل بود.

اما پس از برگزاری نشست‌ها و یادبودهای متعددی که برای حکیمی برگزار شد در فضای مجازی هم بحث و گفتگو درباره حکیمی داغ شد و در رسانه های اجتماعی مثل کلاب هاوس و توئیتر بحث هایی پیرامون نظریات این عالم فرزانه درگرفت. یکی از چالشی‌ترین این بحث ها پس از توئیت حجت‌الاسلام رضا غلامی درخصوص موضوع عدالت اتفاق افتاد وبحث‌های فراوانی را ایجاد کرد. رئیس مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در توئیتی نوشت: «حرف زدن از عدالت و حدیث نوشتن و حدیث خواندن در این باب، کمترین‌کاری است که می‌توان برای عدالت انجام داد، مهم این است که از خانه خود بیرون بیاییم و ضمن تعامل با نخبگان، یک ساز و کار عقلانی برای تحقق تعالیم دینی در باب عدالت ارائه کنیم و سپس در اجراء به سهم خود مشارکت داشته باشیم.» پس از این توئیت بسیاری از کاربران این متن را به نوعی مرتبط با مرحوم حکیمی دانستند و به آن واکنش نشان دادند. حبیب رحیم‌پور ازغدی هم پس از این توئیت از رضا غلامی دعوت کرد که با یکدیگر درباره موضوع روحانیت، دولت، عدالت مناظره کنند و غلامی هم این درخواست را پذیرفت و قرار است به زودی این مناظره برگزار شود و خبرگزاری مهر برای میزبانی این مناظره اعلام آمادگی کرد.

نباید ساحت فقهی امام موسی صدر با ساحت روشنفکری مصادره شود

در هفته ای که گذشت مناسبت سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر را در روز نهم شهریورماه داشتیم؛ به همین مناسبت چندین نشست با موضوع بررسی آرای امام موسی صدر به صورت مجازی برگزار شد. در نشستی که کانون اندیشه جوان به مناسبت سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر با عنوان «صدر مجاهدین» به صورت مجازی برگزار کرد، حجت الاسلام احمد رهدار گفت: طی چند سال اخیر به دلیل اینکه پروژه فکری امام موسی صدر پس از ربوده شدنش، از سوی خانواده او مدیریت شد، آنها مرتکب اشتباه راهبردی شدند، در حالی که نباید ساحت فقاهتی و حوزوی او با ساحت روشنفکری مصادره شود و امروز ایشان بیش از اینکه یک عالم دینی باشد، روشنفکر دینی تلقی می‌شود.

درگذشت یک تاریخ نگار براثر ابتلا به کرونا

متاسفانه در هفته های اخیر تعداد زیادی از اهالی فرهنگ و اندیشه، دار فانی را وداع گفتند و در گزارش هفتگی اندیشه هفته قبل مروری بر این درگذشتگان داشتیم. در هفته گذشته علی‌اکبر رنجبر کرمانی، پژوهشگر فاضل و پرکار عرصه تاریخ نگاری کشورمان در سن ۶۲ سالگی بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. از جمله آثار وی می‌توان به تألیف «عزت شیعه»، «روزشمار زندگی امام خمینی» و «مسی به رنگ شفق» و ترجمه «بررسی حق بازگشت فلسطینی‌ها» و «شهریور ۱۳۲۰» و ویرایش محتوایی و ادبی ده‌ها کتاب پرمخاطب همچون «شرح اسم»، «الف لام خمینی»، «بحران مشروطیت»، «قحطی بزرگ»، «رضانام تا رضاخان» اشاره کرد.

کتاب جدید زنده یاد فیرحی روانه بازار نشر شد

اما سری بزنیم به بازار نشر. در هفته ای که گذشت انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، بسیار پرکار بود و پنج اثر جدید روانه بازار نشر کرد. کتاب «رهبری کریمانه در مدیریت اسلامی» اثر علی آقاپیروز، «آزادراه فرهنگ» (درآمدی بر لیبرالیسم فرهنگی و نقد آن) نوشته بهزاد حمیدیه، «اخلاق پژوهش» اثر محمدرضا جباران، «سلفی‌گرایی عوامل و پیامدهای سیاسی» نوشته محمد ملک‌زاده و«کدخدایی شیطان! نظام سلطه در گذر زمان» نوشته غلامعلی سلیمانی عنوان این پنج اثر است.

همچنین تازه ترین اثر مرحوم حجت الاسلام فیرحی پس از مرگش با عنوان «دولت مدرن و بحران قانون» توسط نشر نی منتشر شد. این اثر بر مختصات موضوع قانون موضوعه و نسبت دولت جدید با شریعت در ایران معاصر تمرکز دارد. از نشر نی کتاب دیگری هم با عنوان «نظریه‌ شهود در پدیدارشناسی هوسرل» منتشر شده است. » این اثر نخستین اثر امانوئل لویناس و در واقع رساله‌ دکترای اوست. «نظریه‌ شهود در پدیدارشناسی هوسرل» توسط فرزاد جابرالانصار ترجمه شده است.

«وحدت وجود و نتایج آن از نگاه محی الدین ابن عربی» عنوان اثر دیگری است که علی شالچیان ناظر آن را گردآوری کرده و توسط انتشارات سلوک ما منتشر شده است. شالچاین در این اثر سعی کرده وحدت وجود را که از مهم‌ترین و اساسی‌ترین بحث از مباحث عرفانی است، از نگاه محی‌الدین ابن عربی، تبیین کند و به نتایجِ علمی و عملی این دیدگاه نیز اشاراتی داشته باشد.

و در پایان اینکه پیشنهاد ما برای مطالعه آزاد در ایام آخر هفته برای شما که اهل فکر و اندیشه اید، مطالعه مطالب پایگاه «شعوبا»ست. این پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی در چند پرونده و گزارش مفصل به موضوع افغانستان و طالبان پرداخته است که خواندن آنها خالی از لطف نیست.

کد خبر 5294779

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا غلامی محمدرضا حکیمی خبرگزاری مهر معرفی کتاب ترجمه امام موسی صدر پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات تازه های نشر معرفی نشریات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمد مهدی اسماعیلی انتشارات سوره مهر درگذشت چهره ها ادبیات کودک و نوجوان ادبیات داستانی انتشارات سروش تجدید چاپ امام موسی صدر مرحوم حکیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۸۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: مکاتبات ما با 8 شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است
  • ۲۰۰ عنوان برنامه عقیدتی سیاسی در استان تهران برگزار می‌شود
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند
  • برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی سپاه در استان تهران تشریح شد
  • قهرمان سنگین وزن جودو ایران درگذشت
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • ممنوعیت های تردد در محورهای شمالی در پایان هفته اعلام شد
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود /یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید