Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@19:57:02 GMT

در این روزهای کرونایی با افکار وسواسی چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۹۰۶۰۶

در این روزهای کرونایی با افکار وسواسی چه کنیم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اگر هر کسی این روزها بگوید که احساس بیماری دارد یا گلو گرفته، یا اینکه از کنار کسی رد می شود احساس حال بدی سرماخوردگی یا کرونایی به او دست می دهد و در نهایت اینکه تپش قلب را بیشتر از قبل تجربه می کند، طبیعی است ، شما تنها نیستید و همه ما این روزها میزانی از اضطراب را تجربه می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما گاهی از افراد حال بدتری را می بینیم مثل اینکه مدام تست کرونا می دهند، گریه میکنند، نمی توانند بخوابند یا اینکه مدام به تمیزکاری مشغولند. بهتر است زمانی که افراد اضطراب وسواس گونه برای تمیزکاری یا شستن و هر چیز دیگری می گیرند، به خودشان بگویند که «من ممکن است اضطراب زیادی داشته باشم و در این شرایط هم طبیعی است» یا «واقعا شرایط سختی برای همه ما است».

*افکار وسواسی را به چالش بکشید

یک فرد وسواسی می گوی که وقتی مضطرب هستم، بدنم در حالتی است که انگار یک پلنگ تیزدندان به کمینم نشسته است چرا که آستانه تحمل مغز پایین می آید و تحریکات زیاد می شود و مغز دیگر فرمان درست نمی دهد. همه اینها منجر به تشدید اختلال وسواس می شود و سطح اضطراب را بالا برده ، فکرهای مزاحم بیشتر می شود و حال در شرایط کرونا هم اینها بیشتر شده است هر چند بخشی از آن برای همه طبیعی است. دانستن این موضوع، گام نخست در کنترل وسواس است.

توجه کنید که چه چیزی شروع کننده «تمیز کردن و شستن» است؟ آیا شست و شو را برای رعایت توصیه های پیشگیرانه انجام می دهید یا برای رهایی از افکار مزاحم و اضطراب؟ این سوال مهمی است که افراد برای به چالش کشیدن افکار وسواسی خود می توانند از خود بپرسند.

سعی کنید به افکار وسواسی توجه نکنید و زمانی که خود را درگیر کارهای وسواسی دیدید به خود بگویید: دیگر کافی است. اگر فکرهایی مثل این دارید که «آیا درست کارها را انجام دادم» ، «آیا مدت شستن دستم کافی بوده است»، بهتر است این فکرها را کنار بگذارید و زمانی که این افکار به ذهنتان رسید، فورا به ذهن بیاورید که اینها افکار وسواسی ناشی از اضطراب کرونا است بهتر است به آنها بی توجه باشم.

گام دیگر هم این است که با آرامش به مبل یا صندلی محل کارتان تکیه بدهید و بگویید که ««ای فکر وسواسی! منتظرت بودم! نه تنها از آمدنت ناراحت نیستم، بلکه آماده‌ مبارزه با تو هستم. تو فرصت بزرگی به من داده‌ای تا آنچه درباره مواجهه با افکار مزاحم و پاسخ به آن‌ها یاد گرفته‌ام را یک بار دیگر به کار ببندم.» بعد با تکنیک مواجه با افکار ناخواسه آن را کنترل کنید.

*اخبار را تنها یک بار در روز پیگیری کنید

از چک کردن مکرر اخبار و خواندن مکرر مطالبی درباره ویروس خودداری کنید.

به «اکنون» و «اینجا» تمرکز کنید. در حال حاضر و اینجا همه چیز برای من مناسب است. دائم فکر نکنید چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد؟

*عدم قطعیت را بپذیرید

سعی کنید عدم قطعیت را بپذیرید. اضطراب ریشه در عدم تحمل ابهام دارد. شما ویروس را نمی بینید و نمی توانید صددرصد مطمئن شوید همه چیز امن است. به هر حال ما همه چیز را نمی توانیم کنترل کنیم. 

*خطر را بیش از حد تخمین نزنید

میزان خطر را بیش از آنچه هست تخمین نزنید. درست است ابتلا به ویروس کرونا نگران کننده است، اما تعداد زیادی از افراد خفیف و متوسط دارند. همینطور اگر همه پروتکل ها را رعایت کنید امکان گرفتن ویروس برای شما خیلی کم است بنابراین جای نگرانی نیست.

*خودتان را سرگرم کنید و با خود مهربان باشید

سعی کنید روی موضوع کرونا و نگرانی های آن کمتر تمرکز کنید و خودتان را با کارهای دیگری سرگرم کنید.  یک فرد وسواسی باید این را قبول کند که ذهنش از دیگر افراد حساس تر است و این شرایط هم بحرانی است پس باید با خود مهربان تر باشد حتی از قبل بیشتر و خود را به خاطر افکارش شماتت نکند چرا که این این شرایط برای همه سخت و ناشناخته است و هر چه با خود بیشتر مهربان باشیم، بهتر می توانیم وضعیت را تحمل کنیم نه کنترل.

پربیننده ترین سویه جدید کرونا از راه رسید احتمال تاثیر سم نوعی افعی بر ویروس کرونا از شایعه تا واقعیت، خطر ایجاد لخته خون با تزریق واکسن کرونا شایع ترین علائم دلتا پلاس در کودکان ترس از کرونا ، عامل اصلی ابتلا به کروناست

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وسواس افکار وسواسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۰۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • اینجا آمریکاست و آنهایی که در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است