Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ رشد روز افزون سکونتگاه‌های غیررسمی در حاشیه شهر کرمانشاه و توسعه حاشیه‌نشینی زنگ خطری جدی برای این کلانشهر و افزایش معضلات اجتماعی محسوب می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، شهر کرمانشاه به نهایت رشد درون خود رسیده و اکنون سال‌هاست که به سمت رشد بیرونی پیش می‌رود که این به معنای گسترش حاشیه‌نشینی است و این کلانشهر اکنون با معضل سکونت در محلاتی مواجه است که از حداقل امکانات شهری برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی برخی از محله‌های حاشیه‌ای به روستاها رسیده‌اند و این زنگ خطری برای آن روستاها که در حال الحاق به حاشیه‌نشینی هستند اما با این وجود اقدام خاصی برای توسعه اصولی شهر کرمانشاه انجام نمی‌شود و حداقل امکانات و زیرساخت‌ها برای محله‌های حاشیه‌نشین فراهم نشده است.

این در حالی است که بافت فرسوده بسیاری در شهر کرمانشاه به ویژه در مرکز آن وجود دارد که با بازسازی آن می‌توان از توسعه حاشیه‌نشینی جلوگیری کرد اما طرح‌ها و برنامه‌ها هنوز در حد برنامه‌ای روی کاغذ باقی مانده و اقدام خای انجام نشده است.

حاشیه شرقی شهر کرمانشاه از مناطقی است که حاشیه‌نشینی در ان در حال گسترش است  و رشد روزافزون محلات حاشیه‌نشین، وجود نقاط زنده روستایی در نزدیکی آن، قرار گرفتن فرودگاه و ایستگاه راه‌آهن در همین منطقه و نزدیکی با رودخانه قره‌سو می‌طلبد توجه بیشتری به این منطقه معطوف شود.

به نظر می‌رسد ایجاد امکانات و زیرساخت مناسب در روستاها و توجه به اقتصاد و اشتغال در آن‌ها سبب جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر می‌شود و از طرف دیگر برخورد جدی با زمین‌خواران نیز می‌تواند راهکار مناسبی برای جلوگیری از توسعه جاشیه‌نشینی و ساخت و سازهای غیرمجاز باشد.

فضل‌الله رنجبر فرماندار کرمانشاه با بیان اینکه حاشیه‌نشینی یا اسکان غیررسمی یک معضل مهم شهر کرمانشاه است اظهار داشت: دو سؤال مهم در این زمینه این است که چگونه از توسعه و فراوانی این محلات جلوگیری کنیم و محلات موجود ساماندهی شود.

وی عنوان کرد: در سال 93 با همکاری جهاد دانشگاهی یک کار تحقیقاتی علمی و کاربردی انجام شد که مدیران در محلات آن را به صورت پروژه محور اجرا کنند و در این تحقیقات 36 محله مشکل‌دار بررسی شد که 13 محله به عنوان حاد شناسایی شدند.

حاشیه‌نشینی معضل جدی زاهدان؛ بازسازی بافت در اولویت فرمانداری استپدیده ناخوشایند خشکسالی یکی از دلایل حاشیه‌نشینی در استان خراسان جنوبی استافزایش حاشیه‌نشینی در استان ایلام به آسیب‌های اجتماعی دامن زد/ مسئولان برای رفع این معضل چاره‌اندیشی کنند

رنجبر با اشاره به اینکه در ستاد توانمندسازی محلات بیش از 300 میلیارد ریال در سال‌های اخیر هزینه شده است گفت: یکی از اشتباهات در برنامه‌ریزی برای مناطق حاشیه‌نشین تنها نگاه به آسفالت و جدول‌گذاری و زیرساخت‌های فیزیکی بوده و کمتر به فرهنگ توجه شده است.

فرماندار کرمانشاه افزود: یکی از عوامل شکل‌گیری سکونتگاه‌های غیررسمی مهاجرت است که بخشی ناشی از دفاع مقدس بوده یا ناشی از مهاجرت از روستاها به شهر است و برای ماندگاری جمعیت در روستا باید به زیرساخت‌ها در روستا توجه جدی شود.

وی با اشاره به اینکه دولت در سال‌های اخیر خدمات خوبی ارائه داده و سطح خدمات در روستا نسبت به گذشته به مراتب بهبود یافته است گفت: به طور نمونه گازرسانی به روستاها با سرعت بالایی در حال انجام است و تعداد دهیاری‌ها دو برابر شده است.

رنجبر با بیان اینکه باید دستگاه‌های مختلف از جمله بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی برنامه‌هایی برای ماندگاری جمعیت و رسیدگی به روستا ارائه دهند عنوان کرد: امروز نزدیک به 84 میلیارد تومان در بخش راه و آب روستایی به شهرستان کرمانشاه اختصاص داده شد و برای تکمیل بخشی از مشکلات روستاها به کار گرفته می‌شود که البته کافی نیست.

وی با اشاره به اینکه با ارائه خدمات زیرساختی و توجه به اشتغال و درآمد روستاییان می‌توان انتظار ماندگاری جمعیت و جلوگیری از مهاجرت از روستاها را داشت گفت: در چند سال اخیر روند بازگشت به روستا شروع شده و باید تقویت شود.

رنجبر با اشاره به حاضیه‌نشینی در حاشیه شرقی شهر کرمانشاه عنوان کرد: مردم این منطقه اغلب افرادی هستند که از روستاهای درودفرامان یا بخش سرفیروزآباد به این منطقه مهاجرت کرده‌اند و مهمترین برنامه در دست اقدام در این حاشیه شهر جلوگیری از فعالیت زمین‌خوارانی است که با قطعه قطعه کردن برخی از اراضی زمینه مهاجرت را ایجاد می‌کنند و در نهایت تبدیل به مساکن غیرمقاومی می‌شود که در مجموع اسکان غیررسمی را تشکیل می‌دهند.

فرماندار کرمانشاه با بیان اینکه رفع مشکلات زیرساختی برخی از این مشکلات نیز در دستور کار قرار دارد و با دستگاه‌های مرتبط مکاتبه شده است گفت: بهترین راهکار برای رفع مشکل حاشیه‌نشینی توانمندسازی محلی است یعنی باید به فقر فرهنگی و اقتصادی پرداخته شود و سطح درآمد را ارتقا دهیم.

توسعه شهری باید در محدوده قانونی باشد

سعید سلیم‌ساسانی مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری کرمانشاه اظهار داشت: در محدوده قانونی شهر کرمانشاه هنوز ظرفیت وجود دارد اما باید به روز رسانی شود و اقداماتی در حال انجام است.

وی عنوان کرد: توسعه شهری باید در محدوده قانونی انجام شود و ضوابطی برای آن وجود دارد اما گاهی شهرداری‌ها بی توجه هستند و ضوابط اجرا نمی‌شوند.

سلیم‌ساسانی گفت: برای بافت‌های حاشیه‌ای که آسیب‌های اجتماعی بسیاری در آنجا رخ می‌دهد باید برنامه کوتاه مدت و بلندمدت تدوین شود و چنانچه به برنامه بلندمدت اکتفا کنیم با همین وضعیت مواجه خواهیم شد و منفعل می‌شویم.

وی افزود: برخورد در این زمینه باید سلبی و ایجابی باشد و به طور حتم از ساخت و سازهای غیرمجاز جلوگیری شود؛ به عنوان نمونه در حاشیه شهر معبری بدون اراده مدیریت شهری تعریف می‌شود.

سلیم‌ساسانی گفت: از طرفی دفاتر تسهیل گری و توسعه و توجه به آن‌ها می‌توانند در ساماندهی بافت‌ها و رفع معضلات اجتماعی موجود کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه مجموعه فعالیت‌هایی شامل طرح‌های بلندمدت و کوتاه مدت و اقدامات سلبی و ایجابی باید در این مناطق برنامه‌ریزی شود افزود: مهاجرت از روستا به شهر از اراده ما خارج است و سیاست‌های کلان و وضعیت اقتصادی به حاشیه‌نشینی دامن می‌زند.

انتهای پیام/832/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی آسیب های اجتماعی حاشیه نشینی شهر کرمانشاه حاشیه شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۷۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 تقویت زیرساخت‌های مرز بین المللی خسروی در دستور کار استانداری

 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عاليات کشور و دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی و معاون عمرانی استانداری و رئیس ستاد عتبات عالیات استان حضور داشتند.

مجید نامجو جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات هم در دیدار استاندار کرمانشاه  با مسئولان ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور و ستاد مرکزی اربعین، خواست تا زمین هزار و ۱۷۵ متری کشتارگاه در مرز خسروی را برای ارائه خدمات بهتر در اختیار ستاد عتبات عالیات قرار دهد.
وی افزود: سال گذشته حدود ۲ هزار کامیون از مرز خسروی عبور کرد که برای تسریع در روند ترخیص این کامیون ها نیاز است استانداری زمین دیگری را در اختیار ستاد عتبات عالیات قرار دهد.
وی همچنین از استاندار کرمانشاه خواست تا سند ساختمان ستاد عتبات واقع در محله نوبهار این شهر را به ستاد واگذار کند.
در این جلسه علی شعبانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه نیز گفت:  در اربعین سال گذشته نتوانستیم روی بسیاری از موکب هایی که در مرز خسروی مستقر شده بودند حساب باز کنیم.
وی افزود: ما برای اسکان و تردد زوار مشکل داشتیم و مواکب مردمی که باید از بار مشکلات بر می داشتند چالش ایجاد کرده بودند و هیچ موکبی خدمات نمی داد و فقط می توانستیم به زوار آب بدهیم.
شعبانی تصریح کرد: نیاز است برای موکب ها طراحی جدیدی داشته باشیم تا موکب ضعیف نداشته باشیم برای همین بهتر از به جای ۱۰۰ موکب ضعیف ۱۰ موکب قوی ایجاد شود.
وی در خصوص زمین کشتارگاه در مرز خسروی نیز گفت: این زمین محدود است و قابل توسعه نیست و آنقدر کوچک است که نمی توان به عنوان قرارگاه و اسکان از آن استفاده کرد در حالی که بهتر است ستاد عتبات عالیات طرحی را اجرا کند که قابلیت توسعه در آینده داشته باشد.

دیگر خبرها

  • کسب رتبه اول اداره کل راهداری و حمل و نقل در زمینه درآمد طی پارسال
  • شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • ◄ رویکرد ترافیک‌ زای شهرداری تهران در زمینه توسعه پارکینگ
  • فعالیت سامانه بارشی حاکم بر کرمانشاه در روز جمعه تشدید می‌شود
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • پیش‌بینی هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت توسعه مناطق حاشیه شهر
  •  تقویت زیرساخت‌های مرز بین المللی خسروی در دستور کار استانداری
  • منبع فلسطینی: اسرائیل از مواضع خود عقب‌نشینی کرد