Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن رشید فرخی یزدی رئیس انجمن ملی خرما در گفت و گو با خبرنگار صنعت ، تجارت و کشاورزی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از برداشت خرما در برخی نقاط کشور خبر داد و گفت: برآوردها حاکی از آن است که امسال به طور متوسط تولید خرما از مجموع ۶ استان به یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد.

وی افزود: گرچه در برخی مناطق، تولید به سبب شرایط اقلیمی و وزش بادهای غیر فصلی کاهش می یابد، اما در دیگر استان ها افزایش محصول داریم که امیدواریم بعد از جمع آوری محصول نوید افزایش تولید را دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشید فرخی از افزایش ۴ تا ۵ برابری قیمت نهاده های کشاورزی خبر داد و گفت: علی رغم افزایش چندبرابری نهاده های کشاورزی همچون سم، کود و هزینه های کارگری، قیمت خرما در مبدا تغییر محسوسی نداشته است.

رئیس انجمن ملی خرما ادامه داد: با وجود تورم اعلامی ۴۰ تا ۵۰ درصد و افزایش چشمگیر قیمت نهاده ها، نرخ خرما در مبدا نسبت به ۲ سال گذشته تغییری نداشته که همین موضوع با واکنش شدید تولیدکنندگان روبرو شده است.

وی با اشاره به اینکه حضور دلالان و واسطه ها در بازار ریشه در اقتصاد ناپایدار کشور دارد، بیان کرد: نابه سامانی اقتصاد زمینه را برای حضور دلالان فراهم کرده تا آنها با سرمایه های سرگردان در هر مقطعی به سمت و سوی محصولات کشاورزی، محصولات صنعتی، دلار و طلا بروند و بازار را ملتهب کنند.

رشید فرخی قیمت کنونی هر کیلو خرما در بازار مبدا بسته به واریته های مختلف را ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر ‌کیلو خرما پیارم به عنوان یکی از محصولات خشکبار و صادراتی بالای ۷۰ هزار تومان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ۷۰ درصد خرمای تولیدی در داخل مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: ۳۰ درصد خرما به بازارهای هدف صادر می شود که امیدواریم دولت سیزدهم از اتخاذ تصمیمات خلق الساعه در زمینه صادرات اجتناب کند تا بتوانیم ارزآوری خوبی از قبل صادرات داشته باشیم.

وی با تاکید بر این مسئله که دولت به سبب موضوع خشکسالی باید اقداماتی در جهت رفع بحران آبی بکار گیرد، بیان کرد: با توجه به بحران منابع آبی ، دولت باید از توسعه باغات اجتناب کند ؛ چرا که بیش از نیمی از آبیاری کشورهای غرقابی است ، در حالتی که باید به سمت گلخانه های هیدروپونیک و آبیاری پیشرفته رفت. 

رشیدفرخی با اشاره به برخورد جدی با چاه های غیر مجاز گفت: عدم برخورد با چاه های غیر مجاز از جمله علل خشکسالی در کشور است و همواره برآورد می شود که حدود ۴۰۰۰ هزار چاه غیر مجاز در کشور داشته باشیم که کنترلی بر روی آن نیست ، در صورتی که تمام محدودیت ها برای چاه های مجاز است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تولید خرما صادرات خرما قیمت خرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۹۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول

به گزارش خبرنگار مهر، به گزارش خبرنگار مهر، قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی برای هفته جاری (۱۰ تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) از سوی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران اعلام شد.

بازار میوه

قیمت انواع میوه‌های تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر به شرح زیر است؛

هر کیلو گرم سیب زرد ۳۱ تا ۵۹.۸۰۰، سیب قرمز ۳۱ تا ۵۹.۸۰۰، لیمو شیرین ۴۴.۸۰۰، کیوی ۵۲ تا ۹۸، توت فرنگی ۹۸ تا ۱۸۹، گریپ‌فروت ۱۸ تا ۲۴.۸۰۰ به ۲۸ و پرتقال ۱۳ تا ۵۹.۸۰۰ تومان است.

در بازار میوه‌های آبدار هر کیلو هندوانه بین ۶ تا ۲۰، خربزه ۱۶.۸۰۰، جانا ۱۸.۵۰۰، طالبی ۱۸.۵۰۰ تا ۳۶، دستنبو ۲۳.۸۰۰، ملون ۱۶.۸۰۰ تا ۲۸.۵۰۰ تومان قیمت گذاری شده است.

در بازار میوه‌های وارداتی هم موز هر کیلو ۶۰ تا ۸۸.۸۰۰ تومان، هر دانه نارگیل بین ۵۰ تا ۷۵ و آناناس ۲۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسند.

بازار سبزی‌جات

در ادامه قیمت انواع سبزی و صیفی جات تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر نیز می آید؛

هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۱۵.۹۰۰ تا ۲۳، هویج ۱۰.۵۰۰ تا ۱۲.۸۰۰، کاهو ۱۴.۵۰۰ تا ۲۵، کدو ۲۱ تا ۲۲.۸۰۰، کرفس ۱۲ تا ۲۴.۸۰۰، کلم پیچ ۷.۵۰۰ تا ۱۵.۸۰۰، کلم بروکلی ۲۰ تا ۶۸، خیار ۲۰ تا ۲۹.۸۰۰، لیمو ترش ۳۷ تا ۱۲۰، لوبیا سبز ۳۲ تا ۴۶.۸۰۰ و سیر تازه ۱۹۰ هزار تومان تعیین شده است. همچنین هر بسته گوجه گیلاسی ۴۵ تا ۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

سیب زمینی در این بازار هر کیلو ۲۳.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۴.۹۰۰ تا ۳۴.۸۰۰ و پیاز زرد ۱۸ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

گفتنی است؛ انواع میوه ۴۰ درصد و سبزیجات ۳۲ درصد ارزان‌تر در میادین و بازارهای میوه و تره بار به فروش رسید. همچنین مواد پروتئینی ۶۳ درصد، غلات ۸ درصد، مرغ ۶ درصد، تخم مرغ ۱۴ درصد و قند ۱۳ درصد ارزان‌تر از سطح شهر است.

در ادامه جدول قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران قابل مشاهده است.

کد خبر 6092281 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • قیمت جدید گوشت و مرغ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • نمایش توانمندی‌های استان کرمان در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید