Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، تلاش گروهی از قانونگذاران جمهوری‌خواه آمریکایی برای حذف معافیت افغانستان از برخی تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران فعلاً ناکام مانده است.

«پات فالون»، نماینده جمهوری‌خواه ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه شب متممی را برای اضافه شدن به لایحه بودجه دفاعی آمریکا ارائه کرده بود که خواستار حذف معافیت افغانستان از تحریم‌های اعمال‌شده علیه بخش صنایع کشتی‌رانی، انرژی و کشتی‌سازی ایران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا سال ۲۰۱۳ با ادعای کمک به توسعه افغانستان این کشور را از تحریم‌های یادشده معاف کرده بود. 

پایگاه «جوئیش اینسایدر» گزارش داده لایحه بودجه دفاعی آمریکا بعد از بررسی در «کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا» به کمیته امور خارجی این مجلس ارجاع شده، اما «گرگ میکس»، رییس این کمیته از اضافه شدن متمم مذکور به لایحه بودجه دفاعی جلوگیری کرده است.

از آنجا که رسیدگی به الصاق متممی با موضوع حذف معافیت‌های تحریمی به لایحه بودجه دفاعی آمریکا جزو حیطه اختیارات هر دو کمیته امور خارجه و کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان به شمار می‌رود اضافه شدن این متمم به نظر موافق «گرگ میکس» وابسته بوده است.

بعد از نظر مخالف رییس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا، پات فالون طرحش را پس گرفته است.

آخرین بار «مایک پامپئو»، وزیر خارجه سابق آمریکا معافیت افغانستان از تحریم‌های یادشده امضا کرد تا به افغانستان اجازه دهد به واردات نفت از ایران ادامه دهد. این معافیت، به علاوه به سرزمین محصور در خشکی افغانستان اجازه می‌داد از بندر چابهار ایران برای انتقال تجهیزات به آن کشور استفاده کند.

  حامیان این متمم در کنگره می‌گویند با توجه به آنکه گروه طالبان کنترل افغانستان را در دست گرفته و فروش نفت ایران به این کشور نیز از سر گرفته شده است لازم است معافیت‌های مذکور حذف شوند. 

فالون به پایگاه جوئیش اینسایدر گفت: «ما قصد داشتیم استثنای درنظر گرفته شده برای تحریم‌های ایران که هدفش انتفاع دولت متحد افغانستان بود را حذف کنیم. آن استثنا و معافیت اکنون به نفع طالبان و ایران است. این مساله نباید ایجاد مناقشه کند.»

«جیم بانکس»، رییس کمیته تحقیقاتی جمهوری‌خواهان آمریکا که کمیته تحت نظر او از حامیان متمم فالون بود هم نظر مشابهی ابراز کرده و گفته است: «اینکه میکس مانع بررسی طرحی عاقلانه و فراحزبی برای حذف قوانین منسوخی شد که به طالبان اجازه خرید نفت از ایران می‌دهد اقدامی بسیار زننده است.»

یک عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفته تصمیم میکس یک مساله آیین‌نامه‌ای روتین بوده و هدف او اطمینان از رسیدن کمک‌های بشردوستانه به افغانستان در مواقع لزوم بوده است.

تحریم‌ها علیه ایران

دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ اقتصادی علیه این کشور تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع کرده است. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند.

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» وزارت خزانه‌داری یا «FTI» که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهادهای وزارت خزانه‌داری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی جنگ اقتصادی این کشور علیه کشورهای مخالف با سیاست‌های کلان واشنگتن به شمار می‌رود.  

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مأموریت ادعایی خود را «اجرای راهبردهای دولت آمریکا برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سطح داخلی و بین‌المللی، تدوین و اجرای راهبردهای ملی در خصوص مبارزه با شبکه‌های پولشویی و تأمین مالی تروریسم» اعلام می‌کند. 

این دفتر شامل چهار زیرمجموعه است: ۱-دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفاک) ۲- دستیار وزیر در امور اطلاعات و تحلیل ۳- دستیار وزیر در امور تأمین مالی تروریسم و ۴- شبکه اجرای قوانین مربوط به جرائم مالی.

«اتاق ساکت جنگ اقتصادی»

یکی از مهم‌ترین اهداف و محورهای فعالیت «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را هدایت جنگ اقتصادی علیه ایران، ضربه زدن به گروه‌های محور مقاومت و تبدیل کردن نظام مالی آمریکا به یک اهرم فشار علیه اقتصاد کشورهای ناهمسو با این کشور تشکیل می‌دهند. 

«سی‌ان‌ان» در گزارشی در سال ۲۰۱۰ «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را «اتاق جنگ ساکت» علیه ایران توصیف کرده و درباره آن نوشته است: «آنها در واقع، مسئول فلج کردن اقتصاد ایران هستند.» «سی‌ان‌ان» نوشته فعالیت‌های این دفتر معمولا بدون جار و جنجال انجام می‌شوند اما اثرگذار هستند.

پربیننده ترین برترین تصاویر خبری هفته گذشته اصل مذاکرات وین قابل قبول است / تروئیکای اروپا به بی عملی در اجرای تعهدات برجام خاتمه دهد اولین هواپیما در فرودگاه کابل پس از کنترل طالبان، فرود آمد برترین تصاویر خبری ۲۴ ساعت گذشته مذاکرات وین باید حقوق ایران را تأمین کند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آمریکا دفتر تروریسم و اطلاعات مالی مجلس نمایندگان آمریکا لایحه بودجه دفاعی جنگ اقتصادی کمیته امور علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۱۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است

تین نیوز

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ایران و افغانستان با بیان اینکه کریدور ریلی خواف هرات، افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می آورد و به شبکه ریلی ایران متصل می کند، گفت: این کریدور علاوه بر برنامه ریزی هایی که دولت های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مصطفی رضایی اظهار کرد: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگ کریدورها و سهم خواهی از کریدورهای منطقه ای و ترانزیت بین الملل است، کریدور ریلی خواف هرات، کریدوری استراتژیک که افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می آورد. این تعبیر را هیئت حاکمه افغانسان برای این کریدور به کار می برند.

وی با بیان اینکه با استفاده از این کریدور، افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می شود، گفت: این کریدور گلوگاهی است که می تواند تجارت یک سویه ایران و افغانستان را که اکنون تنها به صادرات به افغانستان محدود است، به یک تجارت دوسویه تبدیل کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه ادامه داد: این کریدور علاوه بر برنامه ریزی هایی که دولت های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی هم است. مشابه کریدرو شلمچه - بصره که سه سال پیش با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال آغاز بهره برداری بود اما با لغو قرارداد توسط مدیریت راه آهن، متوقف شد و الان هم بهره برداری از آن متوقف است و چشم انداز مثبتی در حوزه ایفای نقش در حمل ونقل ترانزیت کالا ندارد.

رضایی با بیان اینکه این کریدور هم با مقاومت های شدید در مدیریت راه آهن مواجه شد، افزود: اما این بار تصمیم وزارت راه و دولت بر این بود که کارهای برون مرزی کریدور خواف - هرات توسط کنسرسیوم انجام شود که با موفقیت هم این اتفاق افتاد.

وی درباره اظهارات مسئولان راه آهن مبنی بر بی اطلاعی نسبت به ترانزیت کالا از افغانستان بیان کرد: من به شدت تکذیب می کنم که مسئولان راه آهن می گوید با آنها هماهنگی صورت نگرفته است. به جز مکاتبات متعددی که از جانب دستگاه های دولتی با راه آهن شده، مورخ ۲۰ فروردین ماه نامه ای در مکاتبات خود راه آهن است که یکی از مدیران کل به معاون بهره برداری نوشته که کنسرسیوم بنا به اعلام استانداری خراسان رضوی، قطار وارد کشور می کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه داد: یعنی از ۱۰ روز قبل مکاتبات راه آهن این را نشان می دهد. این مکاتبه داخلی هم به همان دستگاه های متولی مرز ارجاع شده است. چطور می شود به ادعای راه آهن، قطاری بدون هماهنگی وارد کشور شده باشد، مرزبانی و گمرک آن را پذیرش کرده باشند و تنها در انتظار تاییدیه راه آهن باشد؟

در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه به خاک ایران منتشر شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایران : تحریم مسابقات مچ اندازی
  • ایران مسابقات مچ اندازی آسیایی ازبکستان را تحریم کرد
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟